• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,5 yaşındaki kızım

Bu kadar küçük bir çocuk için anne babasından o kadar uzun süre ayrı kalması doğru değil. Hem siz özlemeyecek misiniz?

Aileler ayrı şehirlerdeymiş şimdiye kadar hep ayrı mi kaldı sizden onlar bakarken? Bu çocuk için çok kötü bir durum.

Kreş en mantıklı çözüm.

Ankara gibi bir yerde guveneceginiz kres bulamiyor musunuz gercekten ???

Kardesim kucuk bir yerde gorevdeydi, bulamadilar kres gercekten, tek bir kres vardi cunku o da kriterlerine uymuyordu. bu sebeple aslinda istememelerine ragmen bakici buldular.
Ki onlar bile hemen soyle haber salip referansli bir bakici buldular, esi ile birlikte memur olduklari icin memur arkadaslari vasitasi ile kolay oldu.

O yuzden sizin Ankara gibi bir yerde guvenilir bakici/kres bulamama durumunuz cok havada kaldi bende.

Esim bana boyle bir teklifle gelse gercekten ciddi ciddi aramiz bozulurdu, zaten gonderemezdi oyle cocuklarimi da, hani teklif etmesi bile bir soguturdu yani.

En iyisi kreş olur gibi yada bakıcıya verseniz en iyisi, sizden uzak iyi olmaz çocuk özler siz gidip geldikçe zorlanır.

Bir gün ev çok dağıldı temizlik yapmak için anneme götürdüm kızlarımı yalnızca 3 saat kaldık ayrı sanki onları evden gönderdim kötü bir anneyim gibi hissettim benden uzakta yaşamaları çok zor olurdu. Bence hiç o işe girişmeyin daha bırakıp dönerken pişman olursunuz gerek yok

Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Eşimle ikimiz memuruz Ankara/Keçiörende. 2,5 yaşında da kızım var. Bu yaşa kadar dönüşümlü anneanne babaanne baktı. İkimizin ailesi de Farklı şehirlerde. Şimdi esnek çalışmayla 2 aydır biz bakıyorduk. Muhtemelen esnek çalışmayı kaldıracaklar. Aileler de yaşlı Ankara'ya gelsinler istemiyorum.

Kızım daha tam cümle kurup konuşamıyor ve hala bezli. Hala parmaklarını emiyor (doktoru 3 yaşına kadar müdahale etmeyin dedi). Sakin bir çocuk. Öyle ağlamalı mız mız bir çocuk değil. Sevilmeyi çok seviyor. Bize Sarılmayı falan çok sever.

Şimdi asıl konu; 15 haziran itibariyle eşim ısrarla bir kreşe göndermemizi istiyor. Gözü kapalı güveniyor kreşlere. Konuşmasına falan iyi gelebileceğini düşünüyor. Ben tam tersi çok şüpheciyim. Yani kreşte kötü davransalar kızıma Allah korusun bize anlatamaz derdini. İyi bir şey yapacağız derken kötü yapmayalım. Bir taraftan da benim ailem diyor ki getirin bize biz bakalım. Ailem köy evinde yeşillik bahçeli bir evde. Annem kızıma çok güzel bakar. benim gönlüm aileme göndermekten yana ama bunu da eşim istemiyor özleriz diye. Ailem bize 3,5 saat uzakta. Ailemle kalırsa 2 haftaya bir gideceğiz yanına. Eşimle bu yüzden aramız bozulacak.

Kafam o kadar karışık ki? Tavsiye verin bana lütfen. Kreşe mi göndereyim, ailemle mi kalsın yazın. Belki de çok evham yapıyorum, bilmiyorum ki :KK43: kızım konusunda hiç rahat olamıyorum, konuşabiliyor olsa keşke rahat edeceğim.

Not: Bakıcı hiç düşünmedim çünkü yeni taşındık bulunduğumuz yere çevremizde tanıdık kimse yok tavsiye alabileceğimiz. Bakıcı daha korkunç geliyor bana.
Kreşe gitmeli 😍

Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Eşimle ikimiz memuruz Ankara/Keçiörende. 2,5 yaşında da kızım var. Bu yaşa kadar dönüşümlü anneanne babaanne baktı. İkimizin ailesi de Farklı şehirlerde. Şimdi esnek çalışmayla 2 aydır biz bakıyorduk. Muhtemelen esnek çalışmayı kaldıracaklar. Aileler de yaşlı Ankara'ya gelsinler istemiyorum.

Kızım daha tam cümle kurup konuşamıyor ve hala bezli. Hala parmaklarını emiyor (doktoru 3 yaşına kadar müdahale etmeyin dedi). Sakin bir çocuk. Öyle ağlamalı mız mız bir çocuk değil. Sevilmeyi çok seviyor. Bize Sarılmayı falan çok sever.

Şimdi asıl konu; 15 haziran itibariyle eşim ısrarla bir kreşe göndermemizi istiyor. Gözü kapalı güveniyor kreşlere. Konuşmasına falan iyi gelebileceğini düşünüyor. Ben tam tersi çok şüpheciyim. Yani kreşte kötü davransalar kızıma Allah korusun bize anlatamaz derdini. İyi bir şey yapacağız derken kötü yapmayalım. Bir taraftan da benim ailem diyor ki getirin bize biz bakalım. Ailem köy evinde yeşillik bahçeli bir evde. Annem kızıma çok güzel bakar. benim gönlüm aileme göndermekten yana ama bunu da eşim istemiyor özleriz diye. Ailem bize 3,5 saat uzakta. Ailemle kalırsa 2 haftaya bir gideceğiz yanına. Eşimle bu yüzden aramız bozulacak.

Kafam o kadar karışık ki? Tavsiye verin bana lütfen. Kreşe mi göndereyim, ailemle mi kalsın yazın. Belki de çok evham yapıyorum, bilmiyorum ki :KK43: kızım konusunda hiç rahat olamıyorum, konuşabiliyor olsa keşke rahat edeceğim.

Not: Bakıcı hiç düşünmedim çünkü yeni taşındık bulunduğumuz yere çevremizde tanıdık kimse yok tavsiye alabileceğimiz. Bakıcı daha korkunç geliyor bana.

Uzağa göndermek olmaz çok mantıksız ama kreş içinde çok küçük. Ben o aylarda verip bozulmuş psikolojisiyle kızımı iki ayda aldım. En doğru bakıcı aslında bir sene hiç mi yok bsktiracaginiz biri

Kreş kurumsal olursa bir sorun olmayacaktır.
Benim annem de gönder bakarım diyor ancak mümkün değil. Ben bakıcıyı bile istemiyorum, kreşte en azından yaşıtları var sosyalleşecektir.

Kreş ve bakıcı korkunç ama evinden, yatağından, düzeninden (eylülde kreşe verirseniz) üç ay ayrı kalması korkunç değil öyle mi... mahallede , apartmanda falan oturuyorsunuz komşulara ya da memur arkadaşlarınıza sorun iyi bir bakıcı elbet bulursunuz. Yoksa kesinlikle araştırın, temiz ve güzel bir kreşe gönderin. Hem alışmış olur eylülde devam eder. Eylülde kreş çağına gelmiş oluyor erken sayılmaz şimdi başlaması. Zaten anneanne babaannenin dönüşümlü bakması da bana doğru gelmiyor da o ayrı bir konu. Siz dışarıya karşı güvensizsiniz anladığım kadarıyla çünkü yok kreşte kötü davranırlar yok bakıcı korkunç demeniz bana öyle hissettirdi.

Son düzenleme:
Bir dönem keçiören de yaşadım orada bir çok kaliteli müstakil kreşler (bilerek müstakil yazdım çünkü o kreşleri bilmeyen yok ve hepsi de on numara okullardir) var. Korkulacak bisey yok yani. Hem sosyallesir size de bu denli bağımlı olmaz

Benim arkadaşımın da kızına 4 yaşına kadar babanesi baktı cümle kuramıyordu Dr kreşe verin dedi verdiler bir kaç ayda konuşmaya başladı yaşıtlarıyla daha iyi iletişim kuruyorlar bence kreşe verin

Bu yasta bir cocuk icin aileden ayri 2 hafta cok uzun bir süre. Ben sadece 1 seferligine 1 hafta aileme birakmak zorunda kalmistim. psikolog bir arkadasim asla 2 günü asmamasi gerektigini söyledi ve mecburen 3 gün sonra geri aldik, özel sartlarimdan dolayi cok zorlansam da.. Sizin yerinizde olsam kesinlikle krese verirdim. Konusmasina iyi gelecegini düsünüyorum ben de. Esnek calisma saatleriniz bitmeden arastirip yavastan baslatin. Hop diye krese birakamazsin bir alistirma süreci olmasi lazim. Haftada birkac gün ve sadece birkac saatle baslar yavas yavas artirirsiniz.

Bakicidan kreşten daha korkutucu olan süt bebesinin bunca zaman anneden babadan ayrı yaşamasıdır bence.
Anane evi istedigi kadar yesillik olsun, kuzunun buzağının bile yeşilden çok annesine ihtiyacı var.
Psikoloji ilk 6 senede temelleniyor. Çocuğun anne baba eksikliği yarın öteki gün azıcık ilgi gördüğü saçma sapan insanlara bağımlı olmasına sebep olabilir. Ve daha nice şey.
Lütfen azıcık mantık yürütün ve çocuğunuzu ona buna göndermeye son verin.
Hayır çocuk ilkokul çağında olsa, yazın anane babaanne köyüne gonderseniz kimse ses etmez, ne ala. Ama bu bebek daha sut bebesi. Nasıl iki hafta gormemeyi göze alabilirsiniz?
Ben daha kedimden iki hafta ayrılmadım . İki gün eve gelmesem kedim etkileniyor,toparlanana kadar bir hafta geçiyor. Sizinkisi bebek bir de

Son düzenleme:
İyi bir kreşe gitmeli, çünkü sosyal öğrenme önemlidir. Salgından korkup göndermezsiniz anlarım ama kötü davranırlar ihtimali çocuğun her yaşı için geçerlidir, keza size iş yerinde kötü davranabilirler anneniz işe göndermesin? Bireysek yeterlilik ve özerklik açısından kreşlerin yeri çok önemlidir. Ayrıca Çocuk o yaşta ailesinden uzak kalmamalı, çocuk gelişimi için 3 yaşında başlaması önemli. siz de devamlı sohbet edin oyunlar tekrarlı kelimeler kullanın,
Kuzum su içmek ister misin, bardağımıza suyumuzu dolduralım lıkır lıkır içelim falan gibi mümkün oldukça çok kelimeyle sohbet edin. Oyun oynayın onunla.
Korkmayın her şey yoluna girecek, bıcır bıcır sohbet edecektir kusa sürede

2,5 yaşında bir çocuğun aynı anda iki ebeveyninden uzakta geçirebileceği süre maksimum 2 gündür.
Bakım sorunu nasıl çözersiniz bilmiyorum.
Çocuklarla çalışan bir uzman olarak olarak size tavsiyem bebeklerin-çocukların gelişim özelliklerini ve güvenli bağlanma-sağlıklı ayrılma konusunu araştırmanız.
Ayrıca, yerinizde olsam;
'eşimle aram bozulmasın'a değil
çocuğumun psikolojisine odaklanırım.

Kreş kurumsal olursa bir sorun olmayacaktır.
Benim annem de gönder bakarım diyor ancak mümkün değil. Ben bakıcıyı bile istemiyorum, kreşte en azından yaşıtları var sosyalleşecektir.
koalina merhaba
kurumsal derken meb anaokullarından mı bahsediyorsun
yoksa diğerlerinden mi?

mebe bağlı olanlar 15 Haziran'da açılmayacak deniliyor

bu arada konu sahibi çocuğunuzu ayırmayın kendinizden.. Kesinlikle kreş

Back