- 29 Kasım 2016
- 341
- 256
- 32
- Konu Sahibi atarlibartinli
Merhaba, oğlum 31 aylık öfke vurma yok henüz konuşmuyor. Konuşur konuşur diye sabahlara kadar araştırma yapıyordum hala yapıyorum 2 yaşına kadar zor sabrettim Çocuk psikiyatriye götürdüm denver testi yapıldı muayene esnasında gözlem yapıldı vs çok şükür ki gelişim geriliği, otizm, uyaran eksikliği vs çıkmadı. Öfkeli bir çocukta değil tam tersi çok uyumlu vicdanlı kimseye vurmaz canını acıtmaz bir yerim acısın veya elimde kolumda çizik görsün öper cici yapar. Her türlü komutumu yerine getirir anlar. Kendisi de her derdini işaretleriyle anlatır anlamsızda olsa bir şeyler söyler anlatır kendini. Siyah, araba, at, bop, baba, bu, cici, gel, gitti gibi kelimeleri var. Çoğu hayvan seslerini çıkarıyor. Kitaplarda ki nesne, hayvanları, insan uzuvlarını sorduğumda işaretleriyle gösteriyor biliyor. Ama konuşmuyor. Psikiyatri çevresinde hiç yaşıtı olmadığı için yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunmasının iyi geleceğini 3 yaşına kadar normal olduğunu söyledi. Oyun gruplarına, parklara gidiyoruz ama çocuklarla oynamak yerine kendisi oyun kurup oynamayı seviyor. Aslında çocuklarla aynı ortamda olmayı seviyor fakat iletişim kurmuyor. Bir kaç kez öfke mi kontrol edemediğim zamanlar oldu yanında bir başkasına bağırdığım veya evde yaptığı bir şeye sinirlenip oğluma bağırdığım oldu. Nolur yargılamayın bende bağırmak üzmek istemezdim ama insan bazen kendini kontrol edemiyor. Hala bunun vicdan azabıyla uyuyorum benden kaynaklı bir travma olabilir mi diye böyle sabahlara kadar araştırıyorum. Psikiyatriye gitmeden önce ekran süremiz çok fazlaydı şu an sadece öğünlerde var günde 1 saati geçmiyoruz. Onun haricinde ekran yok sürekli oyun oynuyoruz konuşuyoruz. Resim yapıyoruz. Kitaplara bakıyoruz. Öncesinde çağırdığımda bakardı ama söylediğim şeyi yapmazdı. Ekran süresini azalttıktan sonra benimle ve çevreyle iletişimi arttı. Anlamsızda olsa bir şeyler söylüyor. Biraz zorluyorum anlamamış gibi yapıyorum bu mu evet mi bunu istiyorsan evet diyebilirsin vs gibi biraz zorluyorum söylemek yerine istediği şeyden de vazgeçiyor.
Çook uzattım umarım sıkılmadınız.
Özetlemek gerekirse 31 aylık oğlum konuşmuyor.
Bizim gibi süreçten geçmiş olanlarınız var ise önerilerinizi, desteklerinizi beklediğimi bilmenizi istiyorum.
Artık uyandığında ağlamak yerine anne diye çağırmasını istiyorum. Şu mübarek ayda rabbim tez zamanda hayırlısıyla nasip etsin inşaallah.
Çook uzattım umarım sıkılmadınız.
Özetlemek gerekirse 31 aylık oğlum konuşmuyor.
Bizim gibi süreçten geçmiş olanlarınız var ise önerilerinizi, desteklerinizi beklediğimi bilmenizi istiyorum.
Artık uyandığında ağlamak yerine anne diye çağırmasını istiyorum. Şu mübarek ayda rabbim tez zamanda hayırlısıyla nasip etsin inşaallah.