Çocuk Hastalıkları 2,5 aylık bebeğim kabız 😞

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Uzun zaman oldu yapmaması benide endişelendiriyor ama bebeğimde herhangi bir huzursuzluk ağlama karında şişlik gibi belirtiler yok inşallah kötü birşey yoktur 😞
Bebeginizde rahatsizlik hissi yoksa cok ustelemeyin bence. 10 gune kadar normal kabul ediliyor. Ama rahatsizlik hissi varsa o zaman doktorlar rahatlamasi icin fitil v.s. önerir. Daha once yazdigim gibi kizlarim 16 gunde kaka yaptigi oluyordu ama hic rahatsizlik hisleri yoktu. Genetik de olabilir, alerji de demisti doktor. Neyse ki birkac ay sonra kendiliginden normale döndü. Siz yine doktora gidin ama cok da panik olmamaniz icin soyluyorum.

Kızımı da normal diye diye 30 gün geçirdik. Kızım 2 aylıktı. Yapamadı bir ayda iki kere fitille yaptırdım. Çocuk cerrahına gidin. Çatlak oluyor genellikle. Sıcak suda oturma banyosu ve anestol verdi bize. Çatlağı öyle kendiliğinden düzeldi. Geçmiş olsun.

Kızımı da normal diye diye 30 gün geçirdik. Kızım 2 aylıktı. Yapamadı bir ayda iki kere fitille yaptırdım. Çocuk cerrahına gidin. Çatlak oluyor genellikle. Sıcak suda oturma banyosu ve anestol verdi bize. Çatlağı öyle kendiliğinden düzeldi. Geçmiş olsun.
Geç gördüm cevabınızı doktor muayenesine götürdüm baktı çatlak olmadığını söyledi kabızlık için bir şurup verdi ama oda tadı çok kötü bi ilaç kusuyor içmedi yine aynı şikayet devam bizde tekrar doktora gidicez 🤦‍♀️

Geç gördüm cevabınızı doktor muayenesine götürdüm baktı çatlak olmadığını söyledi kabızlık için bir şurup verdi ama oda tadı çok kötü bi ilaç kusuyor içmedi yine aynı şikayet devam bizde tekrar doktora gidicez 🤦‍♀️

Hala yapamıyor mu ☹️ Üzüldüm. İnşallah düzelir

Merhaba arkadaşlar bebeğim 2,5 aylık 12 gündür kakasını yapmıyor😞 kulak çubuğuyla makatını uyardım fitil verdim yapmadı doktora götürdüm doktor bağırsak düzenleyici şurup verdi ama yine yapamadı evde lavman mı yapayım ne önerirsiniz😞
Banyo yaptirabilirsin ve bol bol saat yonu tersine masaj yap. Dizlerini bukup karnina dogru bastir yukari yukari. Lavman icin erken.

Bu masaj bizi kurtardı allah özgül hanımdan razı olsun. Ama hemen bırakma. Yapabildiğin kadar yap. Biz böyle tüm evi defalarca gezerdik. Ben yorulurdum babası devam ederdi. Ama hemen hemen hepsinde yaptırdım öğrendikten sonra. Yattığı yerden aynı şekilde bacaklarını itip karnının tam o noktasına masaj yapınca da etki ediyor. Gaz için de çok iyi geliyor. Dene mutlaka. İnşallah şifa olur.

Bu masaj bizi kurtardı allah özgül hanımdan razı olsun. Ama hemen bırakma. Yapabildiğin kadar yap. Biz böyle tüm evi defalarca gezerdik. Ben yorulurdum babası devam ederdi. Ama hemen hemen hepsinde yaptırdım öğrendikten sonra. Yattığı yerden aynı şekilde bacaklarını itip karnının tam o noktasına masaj yapınca da etki ediyor. Gaz için de çok iyi geliyor. Dene mutlaka. İnşallah şifa olur.
Allah razı olsun ya hemen deniycem yine 15 gün sonra lavmanla yaptırabildim bugün yoksa yapmıyor lavmana alışacak diye çok korkuyorum bu ikinci kez yapıışım 10 güne kadar normal diyorlar ama ben bizim çok uzun sürüyor 😞

Banyo yaptirabilirsin ve bol bol saat yonu tersine masaj yap. Dizlerini bukup karnina dogru bastir yukari yukari. Lavman icin erken.
Lavmanı yaptık doktor Önerisiyle ama çözüm olmadı yine tekrar ediyor aynı şekilde masajı deniycem ayaklarını karnına doğru itme yapıyordum ama diğerini bilmiyordum onu deniycem🙏

Alışmaz belki. Kızıma gliserin kansuk fitil koyuyordum. Ama kızım o kadar minikti ki fitil kocaman geliyordu gözüme. Bıçakla kazıyordum. İnceliyordu. Etrafını parmağımla kontrol ederdim ki sert kenar kalmasın. Ucunu oval yapardım. Fitilde mum gibi eriyor hemen. İki haftada bir fitil verirdim. Alışmadı. Çatlağı tedavi olunca geçti. Normal yapıyor artık.

Sen çocuk doktoruna mı gittin? Çocuk cerrahına götür. O muayene etsin. Ben en az beş farklı doktora gösterdim. Bu çocuk bir aydır kaka yapmıyor diyorum. Normalmiş. Tamam normalse neden diğer bebekler yapıyor. En son cerrahta normal demeye kalktı. Hayır değil dedim. Bir aydan fazla oldu. Sadece iki kere yaptı ve o da fitille. Arka arkaya iki bez dolduruyor fitil koyunca. Yaptırmadığım için o kaka içinde birikiyor. Karnı şiş. Normalse bile kızımda normal değil dedim. O zaman muayene etti. Çatlak var dedi. Çatlak iyileşince yapar kendisi dedi. Gerçekten de öyle oldu. Ben öyle çıkışana kadar bir ay fazladan sancı çekti kızım ağladı. Hiçbiri muayene etmedi.

Kendim çok araştırdım. Mama veriyorsan markasını değiştir. Bağırsaklar için en iyisi hipp combiotik. Pahalı ne yazık ki ama ondan başkası yaramadı ya kabız oldu ya ishal. Ya da çok feci kustu. Başka yerlerden kısıp o mamayı aldık artık. Biogaia diye bir damla var. Bağırsak düzenleyici. Eczaneye sorabilirsin. Aptamil pronutra advance prebiyotik içeriyor. Şuan onu veriyorum 12 aylık oldu. Bir daha yaşamadık öyle sorun.

Sen beslenmemi değiştir emiyorsa. Vegan gibi beslen bir süre. Ekmek ve bulgur içeren her şeyi bırak. Zor biliyorum ama sebze çorbaları, sebze yemekleri, sote vs şeklinde beslen. En azından iki hafta böyle devam et. Belki alerjisi vardır.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşım mamasına zeytinyağı koyuyordu birkaç damla. İşe yarıyor dedi ama denemedim ben.

Bizim tedavimiz anestol ve hametandı. Çok ağladığı zaman anestol sürerdim poposuna bir süre sonra susardı. Acıyordu galiba. Acısı geçince de kakasını yapardı. Doktora gittikten sonra fitili bıraktık. Krem sürdüm günde üç kere. Üç dört kere sıcak suda oturttum. Normal banyo suyundan bir tık sıcak ama yakmayacak tabi. Suyun içinde bacaklarını itip masaj yaptık karnına. Böyle böyle iyileşti iki hafta içinde. Mama yiyorsa içinde sertleşebilir kakası. O da çok can yakar. Lavman yapmakla iyi yapmışsın. Bir yerden sonra gerekiyor ne yazık ki ☹️

Alışmaz belki. Kızıma gliserin kansuk fitil koyuyordum. Ama kızım o kadar minikti ki fitil kocaman geliyordu gözüme. Bıçakla kazıyordum. İnceliyordu. Etrafını parmağımla kontrol ederdim ki sert kenar kalmasın. Ucunu oval yapardım. Fitilde mum gibi eriyor hemen. İki haftada bir fitil verirdim. Alışmadı. Çatlağı tedavi olunca geçti. Normal yapıyor artık.

Sen çocuk doktoruna mı gittin? Çocuk cerrahına götür. O muayene etsin. Ben en az beş farklı doktora gösterdim. Bu çocuk bir aydır kaka yapmıyor diyorum. Normalmiş. Tamam normalse neden diğer bebekler yapıyor. En son cerrahta normal demeye kalktı. Hayır değil dedim. Bir aydan fazla oldu. Sadece iki kere yaptı ve o da fitille. Arka arkaya iki bez dolduruyor fitil koyunca. Yaptırmadığım için o kaka içinde birikiyor. Karnı şiş. Normalse bile kızımda normal değil dedim. O zaman muayene etti. Çatlak var dedi. Çatlak iyileşince yapar kendisi dedi. Gerçekten de öyle oldu. Ben öyle çıkışana kadar bir ay fazladan sancı çekti kızım ağladı. Hiçbiri muayene etmedi.

Kendim çok araştırdım. Mama veriyorsan markasını değiştir. Bağırsaklar için en iyisi hipp combiotik. Pahalı ne yazık ki ama ondan başkası yaramadı ya kabız oldu ya ishal. Ya da çok feci kustu. Başka yerlerden kısıp o mamayı aldık artık. Biogaia diye bir damla var. Bağırsak düzenleyici. Eczaneye sorabilirsin. Aptamil pronutra advance prebiyotik içeriyor. Şuan onu veriyorum 12 aylık oldu. Bir daha yaşamadık öyle sorun.

Sen beslenmemi değiştir emiyorsa. Vegan gibi beslen bir süre. Ekmek ve bulgur içeren her şeyi bırak. Zor biliyorum ama sebze çorbaları, sebze yemekleri, sote vs şeklinde beslen. En azından iki hafta böyle devam et. Belki alerjisi vardır.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşım mamasına zeytinyağı koyuyordu birkaç damla. İşe yarıyor dedi ama denemedim ben.

Bizim tedavimiz anestol ve hametandı. Çok ağladığı zaman anestol sürerdim poposuna bir süre sonra susardı. Acıyordu galiba. Acısı geçince de kakasını yapardı. Doktora gittikten sonra fitili bıraktık. Krem sürdüm günde üç kere. Üç dört kere sıcak suda oturttum. Normal banyo suyundan bir tık sıcak ama yakmayacak tabi. Suyun içinde bacaklarını itip masaj yaptık karnına. Böyle böyle iyileşti iki hafta içinde. Mama yiyorsa içinde sertleşebilir kakası. O da çok can yakar. Lavman yapmakla iyi yapmışsın. Bir yerden sonra gerekiyor ne yazık ki ☹
Dediğin gibi mecbur 15 gün olunca lavman yapmak zorunda kalıyorsun çünkü başka türlü çıkamıyor ama bebeğimin herşeyi normal gaz çıkarıyor karnı şiş değil huzursuz değil yani bir tek çıkmıyor tuvaletine sadece anne sütü alıyor acaba birikmiyor mu diye düşünüyorum. 2 tane çocuk doktoruna götürdüm ama biri makatına da baktı çatlak yol dedi bebeğin huzursuz değil ağlamıyor keyfi yerinde endişelenme diyor ama çok uzun zaman 15 gün.. bebeğim daha 3 aylık olduğu için ek gıda da almıyor zeytin yağı bir çay kaşığı verdim öyle emzirme arasında artık inanın ne yapacağımı şaşırdım yani bebeğim gayet keyifli ama benhuzursuzum🤦‍♀️🤷‍♀️

Büyüdükçe geçer inşallah. Kendiliğinden yaptığı ilk anda eşimle evde çığlık çığlığa sevindik 😂 sizin de öyle olur inşallah. Keyfi yerindeyse bekle bakalım biraz daha. Rabbim şifa versin. Yaparsa yaz merak ederim ❣️

Back