Çocuk Hastalıkları 2,5 aylık bebeğim kabız 😞

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Lavman yapsaydı doktor en azından rahatlardı biraz zeytinyağı içirmedim çok küçük olunca vermekten çekiniyorum açıkçası
Bir şey olmaz, zeytinyağı güvenle verebilirsiniz.
Emzirme arasında 1 çay kaşığı verin, üzerine emzirin.
Yarına mutlaka etki eder, ilaçlardan çok daha zararsız hatta tamamen zararsızdır zeytinyağı.
İlk 6 ay anne sütü denme sebebi, bebeğin ihtiyacını karşıladığı için, başka besin su vb ile dolmasın, daha fazla süt alsın diye.
Zararından değil yani.
Su da zeytinyağı da verilebilir zaruri durumlarda.

45 günlük bebeğim kabız oldu konusunu açmıştım gelir gelmez kk ya aklıma geldi

Anne sütünün değişimi ile birlikte bebeğin kakası da değişiyor maalesef sebep buymuş yani ilk bilinen sebep

Anne sütünün yağsız olması da sebep

Karnına tatlı badem yağı veya zeyntinyag ile masaj yapın ...

Tatlı badem yağını bazı doktorlar öneriyor bebeğe çay kaşığı ucu ile vermeyi siz yine de doktora danışın :))
Ya acemilik çok zormuş 🤦‍♀️ Ne yapacağını şaşırıyor insan çok sağolun tavsiyeleriniz için😊

Bir şey olmaz, zeytinyağı güvenle verebilirsiniz.
Emzirme arasında 1 çay kaşığı verin, üzerine emzirin.
Yarına mutlaka etki eder, ilaçlardan çok daha zararsız hatta tamamen zararsızdır zeytinyağı.
İlk 6 ay anne sütü denme sebebi, bebeğin ihtiyacını karşıladığı için, başka besin su vb ile dolmasın, daha fazla süt alsın diye.
Zararından değil yani.
Su da zeytinyağı da verilebilir zaruri durumlarda.
Zeytinyağı veriyim yarın onuda deniycem😄 artık her yol mübah 🤦‍♀️

Öyle deneme yanılma gidiyoruz işte 😂
Benim komşum ebe idi 2. Doğumu o yaptırdı o anlatmıştı bunları ama uygulamaya hep o geçtiğinden beni pek etkilememisti

3. De aynı şeyleri sorunca artık detayına kadar anlattı bana 😅

Benim komşum ebe idi 2. Doğumu o yaptırdı o anlatmıştı bunları ama uygulamaya hep o geçtiğinden beni pek etkilememisti

3. De aynı şeyleri sorunca artık detayına kadar anlattı bana 😅
Ya siz şanlıymışsınız bilen birinin olması yakınında insana güven verir Allahtan telefonlar var elimizin altında😄

Zeytinyağı ile uyarıncada yapıyordu bı sefer hiçbiri tutmadı 🤷‍♀️
Sabunu bir deneyin. Kibrit çöpü gibi ince bir parça kesip itin. Yeğenimde aynı hiç bir şey olmazdı. Sabunla hemen anında yapardı. Etrafımda yapan da çok. Allah yardımcınız olsun. Tez zamanda düzelsin bebișiniz.

Sabunu bir deneyin. Kibrit çöpü gibi ince bir parça kesip itin. Yeğenimde aynı hiç bir şey olmazdı. Sabunla hemen anında yapardı. Etrafımda yapan da çok. Allah yardımcınız olsun. Tez zamanda düzelsin bebișiniz.
Amin İnşallah düzelir tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊

Kesinlikle sabun kullanma. Kabızlık için fitil ve ilaç da fayda etmediyse doktora tekrar gidin. Çocuk çok küçük. Lavman yapayım derken bir zarar vermeyin.
Yok kafama göre bişey yapmam söz konusu bebeğim çünkü cahil bir İnsan değilim sadece bebek konusunda çok deneyimsizim bugün doktora götürücem ilk götürdüğüm doktor ilgisizliği yüzünden bu durumdayım lavman aldım ama üzerinde bir ölçüsü olmadığı için kullanmadım onuda doktora yaptırıcam çünkü uzun zaman oldu çıkmadı tedirginlik yaşıyorum teşekkür ederim

Bugün doktora gittim bebeğimde herhangi bir sorun yokmuş çok şükür lavmanı evde yapmamı söyledi doktor birde ilaç verdi lavmanı yaptım tuvaletine çöktü çok şükür rahatladı oda bende😂 Teşekkür ederim hepinize ilginiz tavsiyeleriniz için

Back