İlköğretim Yorum ve Soruları 1nci sınıf için yardımmm çok zordayız

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.699
9.695
Merhaba hanımlar. İlkokul 1 e başlayan bir oğlum var.
Anasınıfına gitti.
Gelin görün ki derslerde çok zorlanıyor uz.ev halkı olarak 3 kişi ödevlerini yaptıramıyoruz.gayret ediyor ama bi türlü yapamıyor.
Çok güzel rakamlar ı yazıyordu şimdi onları da yazamıyor artık :-(
El kasları fazla gelişmemiş.
Öğretmeni el yazısı dışında derslerdeki katılımından gayet memnun kapasitesi yüksek bir çocuk diyor.
6 7 saat ders yaptırıyoruz yinede bitmiyor ;(
Düşündüm ki etüt merkezi ne göndersek
Ders ini çalıştırırlar mı?
Gönderen anneler varmı?
Aramızda öğretmen arkadaşlar da var mutlaka ne önerirsiniz
Gerçekten çok perişanız.evde huzurumuz kalmadı.cocugumu da daha fazla yıpratmak istemiyorum ;(
Çalışıyorum. Bazen işimi bile bırakmayı düşündüm ama mecbur um çalışmaya.
Ne olur bir çare canlarım...

Merhaba .oncelikle kolay gelsin ve Allah sabrinizi artirsin :) benim oglum da 1. Sinifa basladi bu sene.ben ve esim de ogretmeniz ama inanin biz de cok zorlaniyoruz. Bizimki biraz mukemmelliyetci cikti ve en guzel ben yapmaliyim diye agliyor :) ogretmenimiz velilere cok yuklenen ogretmenlerden degil de odevler az geliyor Allah tan.ama yalniz degilsiniz oncelikle bunu belirteyim.
Sizin sorununuz icin ise nacizane onerim etut merkezleriyle falan cocugunuzu gereksiz yormayin.el kaslari zayif ise oncelikle bunu cozmeniz lazim.bunun icin oyun hamuruyla oynatin bol bol ,sekiller yaptirin karistirsin yogursun hamuru.makasla kesme etkinlikleri yaptirabilirsiniz ayrica.aklima gelenler bunlar simdilik.

küçük mü başladı el kasları gelişmemiş demişsiniz de ..
oyun hamuru ile destekleyin..
yapabildiği kadar yapsın gayret ediyorsa sorun yok.. öğretmeniyle konuşun . uzun süren saatler çocuk için sıkıcı olabilir sonra soğumasın okuldan..
etüt merkezi için bence çok küçük..

Bol bol oyun hamuruyla oynatin. Ve kalemle de yuvarlak cizdirin bol bol. Öyle öyle kasları kuvvetlenecek. Sakın ha kötü yapıyor diye sildirip yeniden yaptirmayin. Neyi ne kadar yazabiliyorsa o kadar.

6 saat nasil surebilir askito? Kac sayfa veriyolar ki?

Suan çizgi çubuk veriliyor. Onu da psikologlar yaptığını silmeyin mükemmeli beklemeyin diyolar. Yamuk dahi yapsa silmeden bir sonrakine geçmen gerekiyor. Sürekli başında da olma. Kendi uğraşmalı biraz. Sen yol göster sadece arada kontrol et.

2010 Ocak doğum lu hanımlar.
Küçük değil yani
Bir sayfayı 2 3 saatte yaptığı için 6 saat sürüyor. 2 sayfa fotokopi 1 2 sayfa el yazısı ile e
Birde boyama veriyor

Küçük değil yani
Bir sayfayı 2 3 saatte yaptığı için 6 saat sürüyor. 2 sayfa fotokopi 1 2 sayfa el yazısı ile e
Birde boyama veriyor

nasıl bir ödev ki bu

bizim haftasonu ödevimiz bir sayfa e idi

büyük küçük vs

arkasında da bir boyama vardı

Benimki Ağustos 2010

tudem set kullanıyorlar

CD si vs de var

dün de yaklaşık 30-40 tane küçük bir o kadar da büyük E ödevi vardı yani çabucak bitti

acaba inatlaştığınız için mi yapmıyor

Ağlamaktan içim çıktı ne yapsam nasıl denesem olmuyor olmuyor.
Saat 4 ten beri bu 2nci sayfa
Rakam vermiş 1 2 3
Onları çok çabuk yapardı rakamları yani
Ama bu akşam yapamaz oldu.
Sinirlerim harap durumda
Silmeden asla olmuyor
Çok çok hata yapıyor

Küçük değil yani
Birde boyama veriyor
2010 küçk değl diye dşünyrum kızm 12 li anasnıfna gidiyr şu an srekli hamr oynsn kaslrı gelişr zayfsa yrulbilr ellri

nasıl bri ödev ki bu

bizim haftasonu ödevimiz bir sayfa e idi

büyük küçük vs

arkasında da bir boyama vardı

Benimki Ağustos 2010

tudem set kullanıyorlar

CD si vs de var

dün de yaklaşık 30-40 tane küçük bir o kadar da büyük E ödevi vardı yani çabucak bitti

acaba inatlaştığınız için mi yapmıyor
Önceki gün 1 ve 2 leri hemen yaptı.anasınıfından alışık zaten.
Ama bugun yapamadı mesela

Biraz evhamlısınız ve acelecisiniz bir sakin olun. Daha okul başlayalı ne kadar oldu? Kalem tutmaya bile yeni yeni adapte oluyor çocuklar. Bazı çocukların durumu sizinkinden iyi olacaktır, bazıları ise daha geride olacaktır her çocuğun gelişim hızı farklıdır. Çocuğu sıkmayın, etüt merkezlerini çok fazla önermiyorum özel öğretmen daha faydalı o yaş grubu için.

Lütfen biraz sabırlı olun çocuk okuldan ve derslerden soğuyacak böyle giderse, bunun garantisini verebilirim.

Ağlamaktan içim çıktı ne yapsam nasıl denesem olmuyor olmuyor.
Saat 4 ten beri bu 2nci sayfa
Rakam vermiş 1 2 3
Onları çok çabuk yapardı rakamları yani
Ama bu akşam yapamaz oldu.
Sinirlerim harap durumda
Silmeden asla olmuyor
Çok çok hata yapıyor

mükemmel beklemeyin

olmasın ilerde düzelir

başarısızlık hissi oluştuğpu için yapamıyor olabilir

bir de rakamlar da el yazısı imiş

1 in çubuğu yatıkmış vs v s

oyun hamuru alın evde kurabiye yapın

küçücük küçücük koparıp toplar yapın

onları sayın

arabaları ile kovalayın

Yazdıklarınızı okuyunca geçen seneki halimizi hatırladım. Birinci sınıf gerçekten çok zor.Zamana ihtiyacınız var her şey düzene girecek ama en önemli faktör sabır. Bazı çocuklar bu süreci kolay atlatırken bazıları ise çok zorlanıyor. Biz maalesef zorlanan grubundaydık.Etüt merkezi çocuğun ödevlerini yaptırır faydalı olabilir ama uzun vadede sıkıcı gelebilir. Tabii karar sizin ama evde ödevleriyle ilgilenecek birisi varsa bence erken yaşta etüt merkezlerine yönelmeyin.

Ağladığını uzuldugunuzu görmesin ama basarisizim diye düşünebilir.. elbet yapacak telkin edin kendinizi sakin olun.. anlıyorum zor bi durum.. yapabildiği kadar yapsa eksik olsun ama.. öğretmeni ne der bu konuda..

X