19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Terbiyenizi takının lütfen, çok itici bir yorum
iğneleyici bir yorum yapmak istesem daha farklı yazardım. tercüme edeyim; yani diyorum ki zaten çok zor bir bölümde okuyorsun madem evinin kadını çocuklarının anası olmaya kararlısın boşu boşuna okulu bitiricem diye kendine de zihnine de eziyet etme :KK66:

açıkçası şöyle bir durum var, sanırım ben aile özleminden dolayı böyle düşünüyorum. ailem başka şehirde, ben istanbulda okuyorum. onları çok özlüyorum ancak babamla konuşmuyoruz. bu yüzden tam bir aile sayılmayız. annemi ve kardeşlerimi seviyorum zaten. yani aile eksikliğinden dolayı bir aile kurma isteği ile doluyum herhalde...
Tam benim gibiymiş aile durumun. İsteğini anlıyorum. Fıtrat meselesi bir bakıma da. Sende zaten diplomamı alacağım demişsin. Bende senin gibi düşünceler içerisindeydim. Ancak mezun olunca sen de bunca emek verdiğin diploman için, kendin için, ailen için çalışmak isteyeceksin. İstemesen bile yaş büyüdükçe anlıyorsun ki bu evlilik vs. çoookk zor ve külfetli bir iş. Kendi kendine soğuyacağına eminim. :KK28:

Bence insanların sana yer işgal ettin demesi daha doğrusu çalışmayacağın için sert konuşması biraz da kapasitenle alakalı.Yani bir kız gelip dandirik 2 senelik adı sanı bilinmeyen bölümde okuyorum dese belki böyle olmazdı ama okuduğun bölüm hukuk ve bence hukukçuların idealist olması gerekiyor ve edinilen bilgi üniversitede kalmayacağın için körelecek,özellikle avukatlarda tecrübeye bakıldığı için başladığında ya da başlarsan iş hayatına eksilerde başlayacaksın.Yani harika bir işin olabilir,harika bir aile de kurabilirsin ama eminim bu bölümü kazanmak için ne kadar çalıştığını en iyi sen bilirsin.Bu kadar emek vermişken ki 4 sene daha da verecekken aktif olarak saygı duyulan bir meslekte çalışmaktansa hukuk diplomasına kenarda dursun lazım olur mantığıyla yaklaşmak tuhaf geliyor.Ben de bu yüzden yer işgal ettiğini düşünüyorum ya da şöyle söyleyeyim hukuk okuyacağım çalışmayacağım diyen ne kadar az kişi varsa 1-2 puanla hukuku kaçırıp bunu gerçektennisteyen insanlar da var.Yani insanlar senin kendi kendine harcadığın emeğine kızıyorlar

Bence insanların sana yer işgal ettin demesi daha doğrusu çalışmayacağın için sert konuşması biraz da kapasitenle alakalı.Yani bir kız gelip dandirik 2 senelik adı sanı bilinmeyen bölümde okuyorum dese belki böyle olmazdı ama okuduğun bölüm hukuk ve bence hukukçuların idealist olması gerekiyor ve edinilen bilgi üniversitede kalmayacağın için körelecek,özellikle avukatlarda tecrübeye bakıldığı için başladığında ya da başlarsan iş hayatına eksilerde başlayacaksın.Yani harika bir işin olabilir,harika bir aile de kurabilirsin ama eminim bu bölümü kazanmak için ne kadar çalıştığını en iyi sen bilirsin.Bu kadar emek vermişken ki 4 sene daha da verecekken aktif olarak saygı duyulan bir meslekte çalışmaktansa hukuk diplomasına kenarda dursun lazım olur mantığıyla yaklaşmak tuhaf geliyor.Ben de bu yüzden yer işgal ettiğini düşünüyorum ya da şöyle söyleyeyim hukuk okuyacağım çalışmayacağım diyen ne kadar az kişi varsa 1-2 puanla hukuku kaçırıp bunu gerçektennisteyen insanlar da var.Yani insanlar senin kendi kendine harcadığın emeğine kızıyorlar
Haklısınız tabi. İşte üslup farkı...

Bazı insanlar çok sert tepki göstermiş ne alakaysa. Annem bu kadar tepki göstermez:KK55:

Yeni köle isaura olma yolunda ilerliyorsunuz tebrikler.
Şimdi annenizin evinde herşeyi yapmak güzelken kocayla yaşamaya başlayınca değişir.
Çünkü şuan isteyerek yapıyorsunuz ama o zaman istemeseniz bile yapmak zorunda olacaksınız.
Hayat sizin hayalinizde kurduğunuz gibi toz pembe değil maalesef.
Akıllı davranıp okulu bitirip mesleğinizi elinize alın
Yoksa bu düşünceyle heleki eşiniz farkına vardığında sadece ezilmeye çalışılan bir insan olmaktan öteye gidemezsiniz.

herkese iyi akşamlar. 19 yaşındayım hukuk 1.sınıf öğrencisiyim. önce şunu belirteyim, hayatımda kimse yok, şimdiye kadar kimseye aşık olmadım. benim sorunum şu: kariyer yapmak, çalışmak vs. benim hiç ilgimi çekmiyor. bir erkek için değil ama mesela bebeğim olsun diye hemen evlenmek istiyorum. bir evim olsun istiyorum hemen. ev işi yapmayı çocuklara bakmayı yemek yapmayı çok seviyorum. eve gittiğim zaman hep bu işlerle uğraşıyorum. bir evim olsun istiyorum, çocuklarıma bakmak istiyorum. diplomamı alacağım nolur nolmaz diye ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.

evet tüm bunlardan dolayı evlenmek istiyorum ama yaşım daha küçük, ailem izin vermez. bu duygulardan nasıl kurtulabilirim? evliliğin kötü yanlarını anlatıp beni biraz olsun soğutabilecek biri var mı?
Canım benim.Bak ne güzel para getirecek güzel bir bölümü kazanmış okuyorsun.Evlenmek çocuk sahibi olmak güzel birşey.Her güzel şey gibi baştaki heves bitiyor.Yolun o kadar başındasın ki,hayatını mutfakta yemek pişirip,çocuk büyüterek mi geçirmek istiyorsun.Bugün bu yaşta düşüncen bu.İleride düşüncen değişecek.Bir de evliliği,yemek pişirip,güzel sofralar hazırlayıp çocuk yetiştirmekten ibaret görme.Yaşıtların kariyer sahibi olup eli ekmek tutup,kendi istedikleri gibi bir yaşantı sürüp,zamanı gelince de,bulundukları yaşın mantığıyla daha sağlam bir evlilik yapıp çocuk yetiştirirken,sen küçük yaşında evde koca bekleyip,onun ekonomisine bağlı kapıl çoluk çocukla mı gençliğini geçirmek kocanın eline bakmak mı istiyorsun.Bu yaş evliliği kaldıracak,doğru davranışlar sergileyecek bir yaş değil.

Hele ki kadınların kızlarımızın çalışması,idealleri hedefleri olması lazım.İyi bir evlilik,iyi bir anne olmak istiyorsan okumalı,kendi ayakların üzerinde durmalı ve hayatta karşılaşacağın olumsuzluklara karşı maddi manevi kendini hazırlamış olmalısın.

koca olacak kaliteli adam sayısı azalmışken bu devirde ekmeğini eline al

Ben o koca olacak kaliteli adamı bulup 20 yaşında evlendim.:KK48: Gerçekten haklısınız etrafta kalmadı düzgün adam.. Burada yaşananları okudukça şoka giriyorum.
Ben çalışmıyorum ama eşim bir kez bile ezmedi beni. Aksine ben sinirlendikçe beni hep o teselli etti.
Ya KV me ne demeli.. Melek kadın melek.
Eşime kaç kez söylesem yeridir " çocukken çektiğim sıkıntıların, Allah mükafatını verdi, gerçekten çok çok şanslıyım."

Ben o koca olacak kaliteli adamı bulup 20 yaşında evlendim.:KK48: Gerçekten haklısınız etrafta kalmadı düzgün adam.. Burada yaşananları okudukça şoka giriyorum.
Ben çalışmıyorum ama eşim bir kez bile ezmedi beni. Aksine ben sinirlendikçe beni hep o teselli etti.
Ya KV me ne demeli.. Melek kadın melek.
Eşime kaç kez söylesem yeridir " çocukken çektiğim sıkıntıların, Allah mükafatını verdi, gerçekten çok çok şanslıyım."
Kutuplarda zenci neyse kk’da siz o’sunuz o zaman.:KK45:

Kutuplarda zenci neyse kk’da siz o’sunuz o zaman.:KK45:
KK nin açılımı Kederli Kadınlar o zaman. :KK48:
Sanırım biz aştık böyle şeyleri. Çocukça geliyor bana burada yazılan bazı şeyler.
Gerçekten zamanımızın insanları yaşı ne kadar büyük olursa olsun çocuk kalıyor.

KK nin açılımı Kederli Kadınlar o zaman. :KK48:
Sanırım biz aştık böyle şeyleri. Çocukça geliyor bana burada yazılan bazı şeyler.
Gerçekten zamanımızın insanları yaşı ne kadar büyük olursa olsun çocuk kalıyor.
Allah mutluluğunuzu bozmasın. Burda öyle şeyler gördüm ki evlilikten soğudum. Hele erken yaşta evlenip çalışmayan kadınların işi bitik diyordum artık,düşünün. Çok mutlu oldum,sizin adınıza. Allah bozmasın:KK59:

Ben de hukuk okuyorum son sınıfa geçtim aynı zamanda çalışıyorum okumak için. Benim ailemin desteği yok .paramı kazanmak zorundayım üç yıldır öyle çok zorlanıyorum ki ama pes etmeyeceğim okuyup bitireceğim ve kendi mesleğimi de yapacağım.sen o kadar sanslisin ki daha 19 yasindasin ya oku bu günlerinin değerini bil.ben 24 yaşındayım şu anda hayatımda biri var hem de uzun süredir ona rağmen korkuyorum evlilik düşüncesinden çocuk yapıp evde oturmak icin evlenilmez zamanı geldiğinde zaten olacaktır hepsi hayatın tadını çıkar gez toz ogrenciligini yaşa yemek yapmayı seviyorsan otur kendine arkadaşlarına yap başkasına köle olmana gerek yok çünkü bi kadın kendi ayakları üzerinde duruyorsa karşı taraf ona daha çok saygı gösteriyor birlikte daha kaliteli zaman geçiriyor para olmadan çoğu sey olmuyor hayatta ama ben zengin koca bulacam diyorsan bilemem benim tanıdığım zengin insanlar da eslerini kültürlü okumuş istiyorlar zaten

Evlilik harika bir sey yaa, bak aksama esimin is arkadaslari gelecek.
Ben oruc halimle su sicakta firinin karsisinda resmen pisiyorum.
Mutfakta is bitince ev temizleyecegim.
Tabi o arada cocugumu da doyurmam lazim.
Kocam mi?
Saat bire kadar uyudu, simdi de ayaklarini uzatti tv izliyor.
Hakkaten coggzelll gelsene??!!

Sims oyna güzel kardeşim. Orada istediğin aileyi kurup çocuk doğurabilirsin, pembe, yeşil, mor panjurlu evde yaşayabilirsin, ev işi, yemek vs. yapabilirsin oyunda. 19 yaşında hukuk öğrencisi evlenmek istiyor, mezun olunca çalışmayı düşünmüyor, milletin içinde söyleme öyle şeyler vallahi gülerler adama.

Evlilik harika bir sey yaa, bak aksama esimin is arkadaslari gelecek.
Ben oruc halimle su sicakta firinin karsisinda resmen pisiyorum.
Mutfakta is bitince ev temizleyecegim.
Tabi o arada cocugumu da doyurmam lazim.
Kocam mi?
Saat bire kadar uyudu, simdi de ayaklarini uzatti tv izliyor.
Hakkaten coggzelll gelsene??!!
O ayakları kır eline ver diyesim geldi esra :KK53:

19 yaşımdayken üniversitedeydim. bir de saf gibi gidip aşık olmuştum. sanki aşk sevgi evlilik daha güzel bişey gibi gelirdi. bir de saflıkta master yapmış ben onunla köyde bile yaşarım diyodum. neyseki sonra bitti. şimdi 24 yaşındayım tek hayalim bambaşka bir şehirde yalnız yaşamak. şimdiki düşüncelerinle okul bittiğindeki düşüncelrin aynı olmayacak. % 100 garantisi de var. o zamanlar neyin kafasındaymışım bende çözemedim şimdi :KK53: velhasıl çok düşünme geçer ileride.

keşke senin kafandan ben de olaydı :KK53: tam bir ev hatunu olurdum, günler yapardım komşularımla, kayınvalıdemle yemek yarıslarına gırerdık, benden daha ıyı yemek yapanı kıskanırdım, kocam 1 dk. geç gelsin ona sarardım eroorr errorrr işte...
sisteme uymak adına evlendik, çocuk yaptık işte...

Ahh bacim sen evliligi peri masallarndaki gbi flan saniyosun heralde....hayaller sindirella gercekler kulkedisi.....

X