Konuşma Problemleri 19 aylık bebeğim neden konuşmuyor olabilir

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Demekki zorlamayacaksin :) butun bunlari butun anneler takiyor kafasina ama inan takma. Bunlarin hepsi cok normal seyler. Bir arkadasin dedigi gibi agiz hareketlerinr dikkat edin 3 yasina filan girdigindede boyle ise doktora gorurursunuz.
Uzulmeyin. Normal seyler bunlar. Dedim ya benimde yegenimde cook gec konsutu. Cok tembeldi konusma acisindan useniyordu galiba. Birden konusmaya basladi ama onun ablaso 1 yasinda mantikli ve uzun cumeleler kuruyordu.
Simdi ise laf ebesi 5 yasina girdi.:)
Merak etmeyin iciniz ferah olsun.

genelde erkek çocukları biraz geç konuşur,
benim dayım dört yaşında tam konuşmaya başlamış , yiğenimde 3,5 yaşında konuşmaya başladı

bu biraz ırsi olan birşey araştırın illa ailelerde böyle geç konuşan birileri vardır.
kulak muaynesini yaptırdıktan sonra bir sıkıntı yoksa takmayın kafnıza

Evet var aslında benim babam geç konuşmuş keza erkek kardeşim de öyle ama şöyle bir durum var kardeşimin bu durumu annemi çok yordu şuan 8yaşında öğretmeninin yönlendirmesiyle diksiyon kursu gibi bi yere gidiyo yani hayatını baya etkiledi durumu beni de korkutan bu işte

Merhaba, oglunuz kocaman delikanli olmustur simdi, nasıl acaba konusması bizde aynı aylardayız aynı sıkıntıyı yasiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…