evet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum
evet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum
yapmaya çalışyorum19 aylık daha sabır. Bol bol konuşun her yaptığınızı anlatın,resimli kitaplar ile her nesnenin,hayvanın adını sık sık tekrarlayın. Açılacaktır.
eArkadaşla öncelikle endişelenmeyiniz benim büyük kısımda geç konuştu bende çok doktorlara gittim biri dediki her istediğini Anlıyorsun çocuk niye kendini yorsun ki gerçekten böyle hareketleriyle anlatıyorlar nasıl olsa işi götürüyor niye zorlaşınca kendini ne istediğini anlamıyorum diyerek iletişim kurun bence ikinci kızım maşallah çok ceneli
bunları sık sık yapmaya çalışıyorum ama yetmiyo diye düşünüyorum zaman zaman çevremde beni suçlayınca üzülüyorum19 aylık daha sabır. Bol bol konuşun her yaptığınızı anlatın,resimli kitaplar ile her nesnenin,hayvanın adını sık sık tekrarlayın. Açılacaktır.
kardeşimde geç konuştu aslında evet bül bül gibi şu andaher cocuk farklidir.gorumcemin kizi uc yasina kadar konusmadi.anne vaba da demiyordu.dr.larda bisey bulamadilar
uc yasindan sonra oyle konusmaya basladiki.bulbul gibi:)
Sürekli konuşun etrafı görmezden gelin. Renkler hayvanlar eşyalar her şeyi söyleyin ve zamana bırakın. Her çocuk bir değil. Benim ufaklık epey erken açıldı ama arksdaşımın kızı 2 yaşta hala tek tük konuşuyordu,yakında 3 ü bitirecek ve bülbül gibi şuandayapmaya çalışyorum
e
bunları sık sık yapmaya çalışıyorum ama yetmiyo diye düşünüyorum zaman zaman çevremde beni suçlayınca üzülüyorum
evet bu bizdede böyle su istiyosa mutfağa çeşmenin başın iterek götürüyo beni acıkınca mamasını almaya çalışıyo canı sıkılınca kumandayı getiriyo bana tv aç diyegezme isterse kapıyı açmaya çalışıp ağlıyoBu konudan bir yakınımda şikayetçi kızı 2 yaşında ama hiç bir kelime konuşmuyor. hareketlerle işaret ederek her derdini anlatıyor. oyun bile o şekilde oynuyorlar. Doktor bir sorun olmadığını söylemiş fakat birde öneride bulunmuş.
Çocuk bir şey istediğinde hemen anlamayın, ne istiyorsun anlamıyorum konuşarak söyle diyecekmişsiniz. Her dediğini hemen anlamak çocuğu tembelliğe itiyormuş.
Birde eğer gerçekten doktor bir sorun yok dediyse endişelenmeyin, abim 3,5 yaşında konuşmuş. Bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar, özellikle de erkek bebekler
inş canım gelişimi geri diyenler bile oldu psikolojim bozulacak sonundaSürekli konuşun etrafı görmezden gelin. Renkler hayvanlar eşyalar her şeyi söyleyin ve zamana bırakın. Her çocuk bir değil. Benim ufaklık epey erken açıldı ama arksdaşımın kızı 2 yaşta hala tek tük konuşuyordu,yakında 3 ü bitirecek ve bülbül gibi şuanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?