Konuşma Problemleri 19 aylık bebeğim neden konuşmuyor olabilir

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

usagi91

Erzincanli guzel :))
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
9.510
13.248
168
33
evet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum

evet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum

Ben açacaktım konuyu sen benden önce açmışsın cnm. Benim oğlum da 18 aylık baba mama emme dede diyor sadece anne bile demiyor :KK43: çok konuşuyorum ilgileniyorum ama yok konuşmuyor. Araştırdım biraz birkaç anne zeka kartlarını önerdi. zeka kartlari alıcam bakalım. Faydasını görürüm inşallah.

Her yaptığınız şeyi çocuğunuza anlatın .. Sürekli konuşun çocuğunuzla .. Ağız hareketlerinizi takip edip tekrar etmeye çabalamalı normalde ..

Arkadaşla öncelikle endişelenmeyiniz benim büyük kısımda geç konuştu bende çok doktorlara gittim biri dediki her istediğini Anlıyorsun çocuk niye kendini yorsun ki gerçekten böyle hareketleriyle anlatıyorlar nasıl olsa işi götürüyor niye zorlaşınca kendini ne istediğini anlamıyorum diyerek iletişim kurun bence ikinci kızım maşallah çok ceneli

Kuzenimin çocuğu 3,5 yaşında konuşmaya başladı o da kreşe verdiler ondan..
sıkma kendini konuşur :)

Uzme kendini canim her cocuk ayni olmaz ki, elbet konusacak, sen elinden geleni yap yeterli, zeka kartlari ve kitaplar al, yaninda kitap oku yuksek sesle

Küçük olduğu için

Endişeleniyor insan bir de çevrede çok konuşan varsa

Oğlum az konuşuyor dedik doktorda ordan peçete alıp anne peçete al dedi bana uzatıp adam bizi kovdu

Erkek çocuk geç konuşur diye

Dert etmeyin tv vs işletmemin kônuşun onunla ve cevap da bekleyin hani konuşup geçmeyin

Sence elma mı yiyelim armut mu diyelim elmayı seçti elma yiyelim diyorsun yani gibi

Her çocuğun gelişimi ve hızları farklıdır. Bayanın "Normalde" dediği şey belli bir örneklemin ortalama süresi içinde gerçekleşen eylemlerdir. Bunlar yalnızca istatistiki veridir. Evrenden alınan veriler değildir. Yorumlarken dikkatli olmak lazım. Bir eylem daha geç ya da daha erken gerçekleştiğinde buna "anormal" diyemeyiz. Büyük yeğenim 14 aylık civarı 4 kelimeli cümleler kurarken küçük olan 3 yaşında konuştu. İkisi de normal çocuklar. Hatta ikincisi daha zeki, sosyal, iletişimi daha güçlü.

Başka bir gelişim süreci varsa konuşma bir miktar ertelenebilir. Telaş etmenize hiç gerek yok. İlgilenerek süreci hızlandırabilirsiniz ama tümüyle yönetemezsiniz. Bence akışına bırakın. Vakti geldiğinde fazlasıyla kafanızı şişirecek :)))

Her çocuk farklıdır, sanmayın o çocuk anlamıyor, şu an her şeyi beynine kodlamakla meşgul aslında.

Siz bol bol konuşun.Evdeki eşyaları gösterin, sorun sonra kendiniz cevaplayın.

Resimli kavram kartları alabilirsiniz, resimleri göstererek isimlerini söyleyin.

Oyuna çevirin bir de mesela elinize muz alın, bu ne, muz deyin çocuğunuza muzu ısırtın bir nevi ödül de olur sizi dinlediği için.

Hikaye okuyun atıyorum hikayede köpek var köpek resmi de var .Sorun hemen köpek nerde göster diye.İşaret parmağıyla o resmi göstermesini sağlayın, konuşma için parmakla göstermesi çok etkili bir çalışma oluyor.

Kolay gelsin size :)

Sakin olun.Endişelenecek bir durum yok. Her çocuk farklıdır. 3 yaşına kadar yolu var. 3 yaşından sonra bülbül oluyor maşallah :)

Bu konudan bir yakınımda şikayetçi kızı 2 yaşında ama hiç bir kelime konuşmuyor. hareketlerle işaret ederek her derdini anlatıyor. oyun bile o şekilde oynuyorlar. Doktor bir sorun olmadığını söylemiş fakat birde öneride bulunmuş.

Çocuk bir şey istediğinde hemen anlamayın, ne istiyorsun anlamıyorum konuşarak söyle diyecekmişsiniz. Her dediğini hemen anlamak çocuğu tembelliğe itiyormuş.

Birde eğer gerçekten doktor bir sorun yok dediyse endişelenmeyin, abim 3,5 yaşında konuşmuş. Bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar, özellikle de erkek bebekler

Benm kızım 25 aylık 6. Ayında dede dede diyodu snra durdu anneyi 1 buçuk yaşnda söyledi ben bir kelime söylüyrm tekrar et diyorum inatla söylemiyodu çok üzülüyordum anlamasnda hiç bir sıkıntı yoktu birazda tvnin etkisi oldu knşmasnda ne kadar karşıda olsam çoğu şeyi ordan öğrenip söyledi 5 aydır dili açıldı şükür 2li 3lü kelimeli cümleler bile söylüuor çok şaşırıyorm her çocuk bir olmuyor sıkmayn canınızı

19 aylık daha sabır. Bol bol konuşun her yaptığınızı anlatın,resimli kitaplar ile her nesnenin,hayvanın adını sık sık tekrarlayın. Açılacaktır.
yapmaya çalışyorum
Arkadaşla öncelikle endişelenmeyiniz benim büyük kısımda geç konuştu bende çok doktorlara gittim biri dediki her istediğini Anlıyorsun çocuk niye kendini yorsun ki gerçekten böyle hareketleriyle anlatıyorlar nasıl olsa işi götürüyor niye zorlaşınca kendini ne istediğini anlamıyorum diyerek iletişim kurun bence ikinci kızım maşallah çok ceneli
e
19 aylık daha sabır. Bol bol konuşun her yaptığınızı anlatın,resimli kitaplar ile her nesnenin,hayvanın adını sık sık tekrarlayın. Açılacaktır.
bunları sık sık yapmaya çalışıyorum ama yetmiyo diye düşünüyorum zaman zaman çevremde beni suçlayınca üzülüyorum

her cocuk farklidir.gorumcemin kizi uc yasina kadar konusmadi.anne vaba da demiyordu.dr.larda bisey bulamadilar
uc yasindan sonra oyle konusmaya basladiki.bulbul gibi:)
kardeşimde geç konuştu aslında evet bül bül gibi şu anda

yapmaya çalışyorum

e

bunları sık sık yapmaya çalışıyorum ama yetmiyo diye düşünüyorum zaman zaman çevremde beni suçlayınca üzülüyorum
Sürekli konuşun etrafı görmezden gelin. Renkler hayvanlar eşyalar her şeyi söyleyin ve zamana bırakın. Her çocuk bir değil. Benim ufaklık epey erken açıldı ama arksdaşımın kızı 2 yaşta hala tek tük konuşuyordu,yakında 3 ü bitirecek ve bülbül gibi şuanda

Bu konudan bir yakınımda şikayetçi kızı 2 yaşında ama hiç bir kelime konuşmuyor. hareketlerle işaret ederek her derdini anlatıyor. oyun bile o şekilde oynuyorlar. Doktor bir sorun olmadığını söylemiş fakat birde öneride bulunmuş.

Çocuk bir şey istediğinde hemen anlamayın, ne istiyorsun anlamıyorum konuşarak söyle diyecekmişsiniz. Her dediğini hemen anlamak çocuğu tembelliğe itiyormuş.

Birde eğer gerçekten doktor bir sorun yok dediyse endişelenmeyin, abim 3,5 yaşında konuşmuş. Bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar, özellikle de erkek bebekler
evet bu bizdede böyle su istiyosa mutfağa çeşmenin başın iterek götürüyo beni acıkınca mamasını almaya çalışıyo canı sıkılınca kumandayı getiriyo bana tv aç diyegezme isterse kapıyı açmaya çalışıp ağlıyo

Sürekli konuşun etrafı görmezden gelin. Renkler hayvanlar eşyalar her şeyi söyleyin ve zamana bırakın. Her çocuk bir değil. Benim ufaklık epey erken açıldı ama arksdaşımın kızı 2 yaşta hala tek tük konuşuyordu,yakında 3 ü bitirecek ve bülbül gibi şuanda
inş canım gelişimi geri diyenler bile oldu psikolojim bozulacak sonunda

Back