18 yaşındayım istemeye gelcekler kararsızım kızlar

Tanışabilirsin ama en azından 21-22 yaşını gör. O sırada tanırsın iyice. Kafana yatmazsa evlenmezsin ama anladığım sen hemen bu yaza ailenden ayrılmak istiyorsun. O da şans iyi de olabilir kötü de ama içinde ukte kalır aşk sevgi..

Evladım yaşındasın. Buna dayanarak küçüğüm diye hitap etmek istiyorum sana. Daha yaşaman gereken, yapman gereken bir sürü güzel şey var bu dünyada. Neden hemen birinin karısı, birilerinin gelini olasın ki? Önce kendini ara. Kim olduğunu hayattan ne beklediğini öğren. Lütfen yapma küçüğüm lütfen yapma.

Son düzenleme:
ben de 18imde evlendim. evliliğim boyunca da çok sıkıntı çektim. yine de 15imde evlenmek isterdim. seviyorum eşimi :)

bende 19 yaşındayım ama evliliği aklımın ucundan bile geçirmiyorum sonuçta büyük sorumluluk demek.. bence senin içinde erken
Aynen bende 19 Um biriyle çıkıp onla evlenmeyi düşünürüm ama bu yaşlarda değil..tabi evlenceğin insanla bu yaşla tanışabilirsin ama okulun bitmesi evlilik yaşına gelmeniz beklenmeli.bu arada meslekler uyuyor mu birbirine.

Psikoloji okuyup atıyorum dengin biriyle evleneceğine erkenden muhtemelen lise mezunu biriyle mi evleneceksin ?

Bizde bi stajer var tabi evlenmiş 18ine girmeden keşke ben de erken evlenmeseydim sizin gibi meslek sahibi biriyle evlenirdim diyip pişmanlık yaşıyor. Hiç öyle "aaşığım seviyorum" modu kalmamış bir yıllık evli daha. Hoş sende o da yok sadece kanım kaynadı diyip olumlu bakıyorsun.

Evlende gör dünyanın kaç bucak olduğunu :))) Delimi dürttü ya, tadını çıkartttt ben 23 yaşında evlendim keşke daha geç evlenseydim diyorsun....

21 yaşında üniversitenin bittiği yaz evlendim, doktoraya başlayacaktım ve henüz Ar.Gör kadrom yani işim yoktu. Eşimi çok sevmeme ve hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen eşimin Türkiye' ye gelebilmesi için vize işlemlerini yapmamız gerekmeseydi bu kadar acele etmezdim.
Kaldı ki daha lisans öğrencisisin, ben de doktora öğrencisiyim şu an doktoramın tez aşamasına geçtim ama aynı zamanda çalışıyorum, 1 yaşında da bebeğim var ve bazen kendimi bile unutacak kadar yoğun oluyorum.
Demişsin okumama saygı duyacaklar diye, benim eşim bu konudaki en anlayışlı insanlardan birisidir, annemlerle aramda 2 blok var, hepsi benim ve kızımın etrafında pervane olmasına rağmen sanırım en az 3-4 defa doktorayı bırakma kararı aldım, emeğime kıyamadığım için bırakmadım. Lisansta olsam gözüm daha kara olabilirdi. Yani çok aşık olsan evdeki huzur her şeye bedel diyebilirdim ama öyle bir durumun da yokmuş, kesinlikle acele etme diyebiliyorum yalnızca ama biliyorum ki dinlemeyeceksin, şu an her şey çok kolay gibi geliyor sana. Ben de kimseyi dinlememiştim çünkü.

cundagg .!.:
ama sen çok küçüksün.. evlenince bitmez o okul.. çok erken değil mi?

Aynen bitmiyor o okul bende 19 yasimda severek evlendim simdi 20 yim öğretmenlik 1. Siniftayim hamileyim ve zor gercirdigimden ikinci dönem pek gidemedim seneye de dondurucam nolucak bilmiyorum uzadi gitti

Evlilik tum bayanlarin istedigi sevdigiyle mutlu yasadigi yerdir.iyide bunlara eşe, kaynana kayinpedere topluma karsi sorumluluklar eklenir evlenince.sana hayatina bekarken ailen seni buyutenler karişirken, evlenince eşin ve daha tanimadigin zenginlikleri disinda bilgi sahibi olmadigin aileside karisacak.giyimine, konusmana
Gidip geldigin yere vs. Olgun olmak gerekir.hem erkek hem kadin olarak.siz 19 erkek 23 yasinda bu zor.esin askerse işin daha da zor.gorevleri nöbetleri tayinleri derken ...bende bir asker eşiyim.ailenden farkli sehirde yasamak yeni bir hayat hepsi kolay seyler degil.nacizane tavsiyem bir kez daha düşünün

evlilik kriterlerinin sadece ev ve arabadan ibaret olduğunu düşünecek kadar küçüksün.bu yaşlarının tadını çıkar derim.evlilik öyle tozpembe gözükse de zor bi kurum.Bir çok sorumluluğu var. yaşıtların gezip eğlenirken aklın kalır .üzülürsün ilerde.

18-19-20 kime göre neye göre küçük ?
erkeğin 23 ü neden küçük ?

herkes aynı şartlarda yaşamıyor, el bebek gül bebek büyümüyor.
kimisi erkenden hayatın feleğinden geçmiş oluyor, küçük yaşta nice büyüklere taş çıkartıyor..
kimisi de 30 una geliyor hala evin küçük şımarık kızı, prenses modun da dolanıyor ne ev işi ne yemek ne sorumluluk bilmiyor..

kişi kendini bilmeli..
xxxxx evlenip mutsuz oldu diye, sizde mutsuz olacak değilsiniz..
yyyyy mutlu oldu diye siz de mutlu olacak değilsiniz..

sizin hayattaki değerleriniz, oturmuş karakteriniz önemli olan..

bana" ayy ne evliliği gez toz hayatın tadını çıkar, koca kaçmaz " söylemleri komik geliyor...

genç bir kızın evliliği taşıyacak olgunluğa sahip olduktan sonra, dur gezeyim tozayım mantığıyla evliliği ertelemesi bence doğru değil.. hayatın tadı kocayla da pek ala çıkartılabilir.. hatta daha da iyi çıkabilir, aranızda helallik olacak.. varsın haramı az tadın...

hayat görüşü, sorumluluk bilinci, sizin karakteriniz, sorunlarla başa çıkabilme kabiliyetiniz..
bunlar çok önemli... kendinize güveniniz varsa hayırlı olsun , aklınızda yapamam diye şüpheler varsa o zaman da boşuna ateşe atmayın kendinizi...
evlilik büyük bir sorumluluk...

umarım size göre en doğrusu neyse, neyi kaldırabilecek güçteyseniz onları yaşarsınız.. :KK66:

Kızlar merhaba,
5 yıllık arkadaşım var, lise1den beri birlikteyiz şimdi ikimiz de 20yaşındayız..
Babası o 16 yaşındayken hastalandı ve kanser teşhisi kondu, 1 yıl boyunca ağrıyı acıyı çekti, kemotrapi bile çare etmedi. Çünkü acıdan ölürken bile sigara içen adamdı.. 43 yaşında 3 kızını ve eşini yalnız bıraktı :KK43: 2014 haziran ayında vefat etti.
Arkadaşımdan bahsedecek olursam; saygılı ve sessiz bi kız. 12yaşında ve 5 yaşında kız kardeşleri var. Hanım hanımcık, ağir başlı, anneleri de öyle.
Çok uzattım özür dilerim, sorun şu ki: arkadaşım.

"Arkadasim evleniyor yalvaririrm bakin" adli konunda da 20yasindayim demissin
Gecen gunlerde de senin konunu okurken yine aklima takilmisti bu ,kac yasindasiniz anlayamadim?:KK53:

Ben hicbi zaman 20 yasindayim demedim. Kendi kendinize tespit yapmissiniz ama beni burda herkes biliyo ne 20sinden bahsediyosunuz

seni kimler biliyor bilemeyiz ama ÖNCE SEN KENDİNİ BIL BENCE.

Cocuk ananin babanin yansimasidir diye bosuna dememisler.
18 yasinda kizini ana baba ayri evermek istiyor kiz ayri evlenmek istiyor.
Akil fikir diliyorum Ma'ailecek size.

Kızlar şoktayım :KK57:
Beni biliyorsunuz zaten. Haberi alır almaz kararsızlığımla birlikte sizin fikrinizi almak istedim. Ağustosta 19 yaşına gircem, kendi kendime erkek keserdim, hoşlantılarım oldu sevgilim oldu..
Herneyse babannemin akrabası var, ben tam olarak tanımıyorum. Sadece küçükken bi bayramda görmüştüm. Başka şehirlerde yaşıyorlar. Babanneme nerden akıllarına gelmiş bilmem ama haber uçurmuşlar senin toruna dünürlük ancaz diye. Büyük ihtimal çocugun halası beni geçen ay gördü ordan çıktı.O da benden büyük olduğu için halamın kızını ancaklar sanmış ama ısrarla yok kucuk torunun demisler.Çocuk 23 yaşındaymış beni facede ekledi ama haberim yoktu daha bunlardan fotolarımı beğenmiş vs. Bu çarşamba geliyolar bize :KK14: normal akraba ziyareti gibi ama dünürlük anılacak belli.. Uzman çavuşluğa kursa gidecekmiş (nasıl oluyosa bende anlamadım) kendi fırın dükkanları var askerliğini yapmış. Kendine ait ev ve arabası varmış. Ben de onun resmini gördüm. Bana bunları ailem söyledi. Ve babam akraba diye güvenip tabiki benim fikrim alınarak verebilir. Ben bu zamana kadar gerek kardeşimden, gerek maddi yönden o kadar sıkıntı çektim ki. Sanırİm kanım kaynadığından olumlu bakıyorum ama bi yandan da ilerisi nolacak ben yeterince olgun muyum diye düşünüyorum. . Konum taşınır ve ya bu da dert mi denilebilir. Ama beni bildiginiz icin fikrinizi almak istedim

Senin diğer konunu okuyup yorum yapmıştım. O hayattan kurtulmak için böyle bir yolu denemene çok üzüldüm. Yağmurdan kaçarken doluya tutulucaksın. Ailenin baskısı gidicek evlendiğin çocuk onun ailesi vs vs gelicek.

Senin hayatını kendi yönetimin altına alman lazım. Kararlarını kendin ver.

Baban şehir dışına göndermiyor ama 18 yaşında gelin olmana evet mi diyor?

Şu arkadasinla ilgili konuyu niye actigin belli oldu. O kiz 20 yasindayken erken evlenmis oluyor ama sen 18'de evlenirken sorun yok. Iyiymis. Biraz kiskanclik vardi galiba, o birini buldu, ben bekarim filan... sen de bir aday bulunca kucuk yas, egitim sorunlari ucmus gitmis, ne guzel. :)
Bu arada yas celiskine ben de takildim. 20 misin, 18 mi?

X