18 yaşındayım istemeye gelcekler kararsızım kızlar

Erkek arkadas temali bir konuma yorum yapmistin.
' 17 yasindasin bence boyle seyler icin erken seviyorsa beklemeli bu hayatinin sinavi'
Asagi yukari bu kelimeleri kullanmistin bana. Ki benim konumda evlilige dair bir sey yoktu normal bir iliskiydi sadece. Bana yazdiklarini hatirla.

Bu biraz insanin yasamisliklari ve hayatin insani olgunlastirmasiyla da ilgili diye dusunuyorum.18yasinda okulun bitmeden evlenmek evet riskli olabilir ama,olmayacak şey de degil.Evlilik ve okulun ayni anda yuruyecegine eminsen ve 18yasinda evlliligin getirdigi sorumlulugu tasiyacak olgunluktaysan olabilir....

Hayatındaki negatiflikleri kendin çözmeyi öğrenmeden evlilik saçmalık bana göre ama seninkinin bu seferkini de bir şekilde savuşturacağına inancım tam, geçen sefer de aynı şekilde olmuştu nasıl olsa. o zaman kardeşin içindi, şimdi maddiyat, onların üstesinden kendin gel, her şey daha güzel olsun. Buradan konu okumayla yaşanılan tecrübe aynı şey değil. Karşılaştırmak bile abes.

Kizlar merhaba.
Tek tek okudum mesajlarınızı. Ellerinize, beni düşünerek yazan güzel parmaklarınıza sağlık :KK36: Çok olduğu için alıntı yapamıycam mobildeyim ama sorularınıza cevap vericem :KK36:

Arkadaşım evleniyor konusunda neden 20 yaşındayım demişim hangi kafayla yazmısım bende anlamadım:KK57: Arkadaşım şu an 19 yaşına girdi, ben de 18 yaşındayım. Aynı şey değil bu, ona gelen cocuk bizimle yaşıttı işi gücü yoktu askerliği duruyodu. Neyse 1996 doğumluyum 2014te liseden mezun oldum aynı yıl üniversiteye yerleştim şimdi de birinci sınıftayım. Hâlâ da psikolog olmak istiyorum :oops:
Konuma dönersek evet haklısınız, bir yandan da olumlu bakıyorum. Evet dediğiniz gibi maddi yönden rahat etmek istiyorum. Borçtan, sıkıntıdan her şeyden kaçmak istiyorum sanki. Ailemle anlaşamıyorum. Babam biraz eski kafadan. Kardeşim beni çok yıprattı. Abilerim teyzem maddi sıkıntılar borçlar şuydu buydu derken bunaldım. Çözüm bu değil elbette. Ama nedense heveslendim ve cazip geldi.. Ona ısınma sebebim sadece mesleği maddiyatı değil, resimlerine baktım ve içim bi tuhaf oldu sanki. Benimle konuşmak istemiş, annem engel oldu. Zaten hemen değil söz nişan evresinde tanırım belki, ya da olmaz belki de. Geldikleri zaman sonucu yazcam buraya kızlar. Beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederimmm sizleri seviyorum:KK68:

Son düzenleme:
Kizlar merhaba.
Tek tek okudum mesajlarınızı. Ellerinize, beni düşünerek yazan güzel parmaklarınıza sağlık :KK36: Çok olduğu için alıntı yapamıycam mobildeyim ama sorularınıza cevap vericem :KK36:

Arkadaşım evleniyor konusunda neden 20 yaşındayım demişim hangi kafayla yazmısım bende anlamadım:KK57: Arkadaşım şu an 19 yaşına girdi, ben de 18 yaşındayım. 1996 doğumluyum 2014te liseden mezun oldum aynı yıl üniversiteye yerleştim şimdi de birinci sınıftayım. Hâlâ da psikolog olmak istiyorum :oops:
Konuma dönersek evet haklısınız, bir yandan da olumlu bakıyorum. Evet dediğiniz gibi maddi yönden rahat etmek istiyorum. Borçtan, sıkıntıdan her şeyden kaçmak istiyorum sanki. Ailemle anlaşamıyorum. Babam biraz eski kafadan. Kardeşim beni çok yıprattı. Abilerim teyzem maddi sıkıntılar borçlar şuydu buydu derken bunaldım. Çözüm bu değil elbette. Ama nedense heveslendim ve cazip geldi.. Ona ısınma sebebim sadece mesleği maddiyatı değil, resimlerine baktım ve içim bi tuhaf oldu sanki. Benimle konuşmak istemiş, annem engel oldu. Zaten hemen değil söz nişan evresinde tanırım belki, ya da olmaz belki de. Geldikleri zaman sonucu yazcam buraya kızlar. Beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederimmm sizleri seviyorum:KK68:

Doğru diyorsun.. Hemen evlenecek değilsiniz ki.. Aileler aracı olacaksa tanımak aşamasında söz, nişan iyi bir kalkan oluyor.. Fakat anlaşamadığınız da, nişanı bozmak istersen ailen yanında duracak mı?

Kuzum erkekler 30 dan evel zor olgunlaşıyor yani genelde ben,m gördüğüm kadarıyla öyle.Okul ile evliliği bir arada sürdürebilirsin olmaz diye birşey yok ama sen buna hazırmısın yarın pişman olmayacaksan ideallerin ve ufkun buna kapı açıyorsa (kardeş ve maddi yönden yorgunluk yaşamışsın yarın eline mesleğini alırsan kendi paranı kazanacaksın) bunları uzun uzadı düşün ve onunla yapabilecek misin kalbinden ılık ılık birşeyler akması lazım bunlar çook önemli hem yaşın bunlar için pek müsait değil evlenince çalışmana onay verecek mi bunlar önemli iyi düşün lütfen hayatın önemli...

Yani yagmurdan kacayim derken doluya tutulma
Oyle fotosunu gorup begenmis olabilirsin ama daha cok kucuksun canim ya
Bende senin yasinda evliydim ve hamileydim ,ama diyorumki keske daha olgun bir yasta evlenseymisim

Sumoş, aile ortamın çok sıkıntılı. Maddi sıkıntı da insanı tüketen bir şey.

Senin yerinde olsam bu ortamdan kaçmak için evlenrdim.Adamın parasıyla üniversiteye de giderdim. Seversem ne ala, sevmezsem de mesleğimi elime alınca boşanırdım. Yani kendimi kurtarmak adına evliliği geçici çözüm olarak görürdüm sanırsam. En azından maddi sıkıntı tarafından kurtulurdum.Kötü evlilik bence şu anki durumundan daha iyi, bir de maddi sıkıntın olmayacak en azından. O evde olmak psikolojini bozuyor. Evlenerek kumara girmezsin, şu anda olduğun durumdan daha kötüsü olamaz, sadece daha iyisi olabilir.

Hayatta yalnız olduğunu, ailenden medet ummaman gerektiğini sakın unutma. Kendini kotarmaya bak derim. Okulunu bitirince istediğin hayatı yaşarsın , o zamana kadar kendi hayatı olabildiğince iyileştirmeye çalış derim.

Son düzenleme:
Kızlar şoktayım :KK57:
Beni biliyorsunuz zaten. Haberi alır almaz kararsızlığımla birlikte sizin fikrinizi almak istedim. Ağustosta 19 yaşına gircem, kendi kendime erkek keserdim, hoşlantılarım oldu sevgilim oldu..
Herneyse babannemin akrabası var, ben tam olarak tanımıyorum. Sadece küçükken bi bayramda görmüştüm. Başka şehirlerde yaşıyorlar. Babanneme nerden akıllarına gelmiş bilmem ama haber uçurmuşlar senin toruna dünürlük ancaz diye. Büyük ihtimal çocugun halası beni geçen ay gördü ordan çıktı.O da benden büyük olduğu için halamın kızını ancaklar sanmış ama ısrarla yok kucuk torunun demisler.Çocuk 23 yaşındaymış beni facede ekledi ama haberim yoktu daha bunlardan fotolarımı beğenmiş vs. Bu çarşamba geliyolar bize :KK14: normal akraba ziyareti gibi ama dünürlük anılacak belli.. Uzman çavuşluğa kursa gidecekmiş (nasıl oluyosa bende anlamadım) kendi fırın dükkanları var askerliğini yapmış. Kendine ait ev ve arabası varmış. Ben de onun resmini gördüm. Bana bunları ailem söyledi. Ve babam akraba diye güvenip tabiki benim fikrim alınarak verebilir. Ben bu zamana kadar gerek kardeşimden, gerek maddi yönden o kadar sıkıntı çektim ki. Sanırİm kanım kaynadığından olumlu bakıyorum ama bi yandan da ilerisi nolacak ben yeterince olgun muyum diye düşünüyorum. . Konum taşınır ve ya bu da dert mi denilebilir. Ama beni bildiginiz icin fikrinizi almak istedim
yaşın çok küçük bence bu kadar acele etme

Merhaba. :KK24: Umarım düşüncem dikkate alınmayacak kadar geç kalmamışımdır. Sumoshh benim (ilk ve tek) konumda fikir veren arkadaşlardan olduğun için özel bir yerin var.

Her ne kadar senin yürüdüğün yollardan senin pabuçlarınla geçmesem de benzer bir ortamda yaşayan çok yakın bir arkadaşımdan gözlediğim kadarıyla kendi ayaklarının üstünde durman bence en öncelikli kararın olmalı. BDV bölümünde erken yaşta yapılan evlilikler ve "yağmurdan kaçarken doluya tutulma" durumunu yaşayan arkadaşların deneyimlerini daha fazla okursan fikir edinebilirsin diye düşünüyorum. Elbette "her erken yaşta evlilik mutsuzlukla sonuçlanacaktır" diyemem ancak senin yaşındaki düşünce yapımla şimdikini kıyasladığımda ne kadar büyük değişiklikler olduğunu gördükten sonra bir evliliği yürütmek için eşlerin ikisinin de karakterlerinin olgun ve oturmuş olması gerektiğinin daha da farkına vardım.

Naçizane fikrim önce kendi ayaklarının üstünde dur ve bu süreçte kendini geliştir. Umarım hakkında hayırlısı olur. :KK25:

bence evlen gitsin sanki ülkede okumuş insanın kıymeti var da kızlar okusun goy goyu yapıyoruz
Elbette var , o yüzden ev hanımlarını insan yerine koymayıp pislik gibi davranıyorlar. Ne olsa baba evine dönemez ne olsa elime bakıyo ne olsa bişey yapamaz denip.. Size goy goy gelen gerçeğin ta kendisi

22 yaşındayım henüz evliliği hiç düşünmedim ama karşı da değilim.
sanırım 1. sınıftasın eğer 3 sene seni beklerse neden olmasın? ne olur ne olmaz sen önce diplomanı ve ekmeğini eline al =)
3 sene içinde de flört, söz, nişan sürecinin tadını çıkartırsınız

Cogunluga katiliyorum ben de. Simdi sozdu nisandi yaparsınız, dugunde okulunuz bitince olur. Acele etmeyin bence. Acele ise seytan karisir derler. Ekonomik ozgurlugunuz önceliğiniz olsun..

X