18 yaşındayım istemeye gelcekler kararsızım kızlar

Mesele yaş değil bence. şartlar..
mesela kendi adıma, 22yaşında olup hala üni okuyor olsam evlenmem doğal olarak.
ama 22yaşında devlet memuruysam evlenirdim.( görüştüğüm biri varsa tabi, yoksa teyzelerin kısmet arayışına girip biriyle tanıştırmasıyla değil, en azından şimdilik )
flörtte bi yere kadar:KK49:

yani umarım bunlar sadece sevişmek için değildir yoksa hangi kız 18 yaşında tanımadığı adamla üni okurken evlenme sorumluluğunu (yani evi temizle yemek yap vs) üstüne alır ki? :KK49:

Kizlar merhaba.
Tek tek okudum mesajlarınızı. Ellerinize, beni düşünerek yazan güzel parmaklarınıza sağlık :KK36: Çok olduğu için alıntı yapamıycam mobildeyim ama sorularınıza cevap vericem :KK36:

Arkadaşım evleniyor konusunda neden 20 yaşındayım demişim hangi kafayla yazmısım bende anlamadım:KK57: Arkadaşım şu an 19 yaşına girdi, ben de 18 yaşındayım. Aynı şey değil bu, ona gelen cocuk bizimle yaşıttı işi gücü yoktu askerliği duruyodu. Neyse 1996 doğumluyum 2014te liseden mezun oldum aynı yıl üniversiteye yerleştim şimdi de birinci sınıftayım. Hâlâ da psikolog olmak istiyorum :oops:
Konuma dönersek evet haklısınız, bir yandan da olumlu bakıyorum. Evet dediğiniz gibi maddi yönden rahat etmek istiyorum. Borçtan, sıkıntıdan her şeyden kaçmak istiyorum sanki. Ailemle anlaşamıyorum. Babam biraz eski kafadan. Kardeşim beni çok yıprattı. Abilerim teyzem maddi sıkıntılar borçlar şuydu buydu derken bunaldım. Çözüm bu değil elbette. Ama nedense heveslendim ve cazip geldi.. Ona ısınma sebebim sadece mesleği maddiyatı değil, resimlerine baktım ve içim bi tuhaf oldu sanki. Benimle konuşmak istemiş, annem engel oldu. Zaten hemen değil söz nişan evresinde tanırım belki, ya da olmaz belki de. Geldikleri zaman sonucu yazcam buraya kızlar. Beni düşündüğünüz için çok teşekkür ederimmm sizleri seviyorum:KK68:
hakkında hayırlısı olsun da
kızlar diye hitap ettiğin site de senin annenle yaşıt insanlar var
bu yorumlarından bile çocuksuluk akıyor
evlilik kolay değil..

kendini evliliğe hazır hissediyor musun, bide çocuga karşı birşeyler hissediyor musun.yaşın küçük ama bu senin kararın hayırlısı olsun hakkında

Kızlar banlandığım için size bilgi veremedim, çarşamba beklerken bugün geldiler :KK51: Normal bi akraba ziyareti oldu. E tabiki konusu da açıldı. Ayrıntıya giremiyorum kızlar, ama merak eden varsa özelden anlatabilirim:KK19: ben onunla "hoşgeldin" demek haricinde yüzyüze konuşamadım. Gençler birbirini tanısınlar sonra söz olur diye kararlaştırıldı. Ve mesaj attı konuşuyoruz bile. Tanımak için en az 6 ay istiyorum. Beni düşünerek yaptığınız güzel yorumlar için, büyüğüm olarak bana hayata dair tavsiyeler verdiğiniz için çooook teşekkür ederim :KK36: Her şey gönlünüzce olsun sizi seviyorum kk :KK36:

18 yasindaki bir kizi utanmayip istemeye gidecek aile iyi niyetli bir aile olamaz...universite okuyorsun daha, evlilik de neyin nesi, evlenince pembe panjurlu bir evde ask sarhosu olacaksiniz ,Oyle mi, bu mu saniyorsun evlilik, pat diye 19 unda, 20 nde bir de hamile kalirsin ustelik..haydi bakalim , sonra yasitlarin uni de lay lay lom hayatini yasarken gununu tum ederken sen besik sallamaktan uykusuz gecen gecenin ardindan ev temizligi, bebegi uyutma altini degisme vs ugras dur..hersey zamani gelince guzel..ne bilim pisman olacaksin evlenirsen.

Bende senin yaşındayım , karşımda seni bir arkadaşım gibi görerek yazacağım buraya.
Okuyupta işini eline alıp kendi paranı rahat rahat harcama hayallerin yok mu senin ?
O kişilerin sizin evinize gelip aileninbu meseleyi kabul etmesi bile korkunç korkunç ..
Empati kurarak konuşmaya çalışıyorum, benim ailem benim iyiliğimi ister çok genç yaşta evlenipte büyük bir sorumluluğun altına girmemi istemez..
Okumayıpta evde eşini boş boş tv karşısında mı beklemek istiyorsun sen bunun içinmi bunca zaman okudun,çırpındın ?
Bdv'de görmüyor musun konuları ? Gözün korkmuyormu.. ??
Ben okuyupta işimi elime alıyım sonra sözüm için güzel güzel hazırlanıyım tam hayalimdeki düğünü yapabileyim sorunsuz dertsiz..
Ama sen eline işini alamadan ne bilebilirsin ki belki seni değersiz görücek.. Onun parasını alıcaksın özgür olamıycaksın düşündükçe ben bile daraldım .. Allah sana doğru yolu gösterir en kısa zaman İnşallah diyorum ben sana..

X