18 yaşında hiç sevgilisi olmamış bi kız hakkında ne düşünürsünüz?

"çook normal" diyenler bilip bilmeden konuşmamalı...
öncelikli sizin istediğiniz kız evlat veya yaşam standardınız böyle olabilir buna saygı duymalı. ama her insanın sosyal olarak geçmesi gereken süreçler vardır. ergenlik dönemi bitinceye değin (18-19-20) her genç bir ilişki sürecinden geçmelidir. illa ki ömrünü ona adaması,müthiş yoğunluklu veya derin olması gerekmez. ama karşılıklı beğeni yaşaması gerekir. bu sosyal adım zamanında yaşanmaz ve atlanırsa ileride başka sosyal sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz olur...BU yüzden lütfen "AA ÇOK NORMAL,OLMASI GEREKEN DE BU" falan demeyin. Tüm psikoloji camiası bir şey bilmiyor, sosyologlar,antropologlar yanılıyor,ömrü boyunca dört duvar arasında yaşamış insanlar hiç tereddüte düşmeden tavsiye dağıtıyor...

bu karşılıklı beğeni durumu gerçekleşmezse ergenimizin durum ya da dramı ne oluyormuş tam olarak?

konunuza gelince, olağanüstü bir hal göremedim. Senden üç yaş büyük biri olarak azıcık daha olgun bakabiliyorum belki ve o yaşta emin ol bir eksiklik değil. Hatta bence bu yaşta da eksiklik değilde, insan birşeyleri paylaşabileceği birini bir süre sonra arayabiliyor o da ayrı..

bu karşılıklı beğeni durumu gerçekleşmezse ergenimizin durum ya da dramı ne oluyormuş tam olarak?

konunuza gelince, olağanüstü bir hal göremedim. Senden üç yaş büyük biri olarak azıcık daha olgun bakabiliyorum belki ve o yaşta emin ol bir eksiklik değil. Hatta bence bu yaşta da eksiklik değilde, insan birşeyleri paylaşabileceği birini bir süre sonra arayabiliyor o da ayrı..
Mesajimda yaziyor ne olacagi...sizin istedgnz cevabi veremem yani; Gok yerlere inmiyor... ama zamaninda atilmayan sosyal adimlar baska sosyal adimlarin zamani geldiginde kendini gosterir; baglanma,guven duyma, kendini guzel bulmama, arkadaslik surdurmede sikintilar,es bulma vs.
İlk mesajimda da belirttigim gibi. Sadece fikir yatkinligi var diye evet olmasi gereken de bu tavri takinmamak lazim...

Bu soruyu aynı nickle başka bir forumda daha gördüm. Dalga mı geçiyorsun, yoksa forum forum dolaşıp takık olduğun konuya çare mi arıyorsun belli değil.

Çok garip degil benım bır arkadasım var 23 yasında onun da hıc olmamıs hatta flört ettıgı konuştuğu görüştüğü falan da hıc yok.

Ne güzel. Evlenmek istediğinde,ihtiyaç hissettinde. Kendisi gibi hiç sevgilisi olmamış biri ile evlenip mutlu olur inşallah.

X