Yazdıklarınıza çok üzüldüm öncelikle. Ama sizin yaşadığınıza değil affedin, bebeğinize.
Pedagog Adem Güneş'in 'Güvenli Bağlanma' adlı kitabını mutlaka okumalisiniz. Doğru bildiginiz cok onemli şeylerin yanlış olduğunu göreceksiniz. Ve sizin değil, esinizin yaptığının dogru oldugunu farkedeceksiniz büyük bir vicdan azabiyla.
En yanlışını, modern kurallara uyarak bebeginizi,o minicik yavruyu dogdugundan beri ayri bir odada yatirarak yaptiginizi anlayacaksiniz ve uyandiginda cocugu bagrina basip uyuttugu icin esinize tesekkur edip özür dileyeceksiniz ondan.
Güvenli baglanma diye bir kavram vardir. Hayatımızın sonuna kadar bizi etkiler. Ben guvenli baglanmanin cok onemli oldugunu bilirdim bir egitimci olarak fakat.. Senelerce okuduklarimin Adem Gunes'in gecen yıl çıkardığı bu kitaba gore ne kadar da eksik oldugunu gördüm ve bebek büyüten herkesin bu kitabi okumasi gerektigine inaniyorum. Belki aglayarak okuyacaksiniz.. Ama lutfen gec kalmayin ve mutlaka bu kitabi alın.. Bebeginiz guvenli baglanamamis size. O odasinda sorunsuz uyumalari en büyük sorunu teşkil ediyordu haberiniz yoktu.. Ki zaten bir sekilde patlak verdi babanin sayesinde..
ben esimin ve kv baskisiyla oglumu dogduktan 3 ay sonra yanimdan ayirdim,esim yabanci kulturlerinde boyleymis..neyse ki cok sIk ve uzun sureli turkiye ziyaretlerimiz oldu,1 yasina kadar yine ayri yatakta uykuya dalsa da gece yatagima transfer oldu genelde
1 yasindan sonra evimize geri donduk ve yine esimin istegiyle oglumu ayirdim,tabi cok huzursuzlandi,durmadi geceleri..ve isin kotusu esim asla oglumu yatagimiza kabul etmedi.
sonra oglumun odasindaki kalorifer petegi oyle bir arizalandi ki,gece cikardigi seslerden yan odada dahi uyumak mumkun degildi,e boylece bana gun dogdu
oglumu bunu bahane ederek yanima aldim,6 aydir yanimda,yine kendi uykuya daliyor yataginda ama gece cok mizildanirsa yine yanima aliyorum tosunumu..
o kadar hizli buyuyor ki,bebekligi avuclarimdan akip gidiyor sanki
bide tek basina evlat yetistirmek cok zor cok..bana guvenli baglandi mi bilmiyorum ama beraber ayni odada yattigimiz zaman gunicinde daha sakin,sabah uyandiginda 1 saat yataginda kendi kendine konusuyor yatak arkadasiyla oynuyor.dis cikarmadigi surece bin sukur gece beni uyandirmiyor..
ilk evlat deneme tahtasi..ikinci cocugum olursa ilk evladim hakkinda vicdan azabi cekmekten ikinciye konsantre olabilir miyim bilmiyorum..