Bebek Beslenmesi 18 AYLIK KIZIMDA UYKU SORUNU

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne kadar huzurla uyuyan bir bebeğiniz varmış.Haklısınız şimdi bu şekilde görmeye.
Fakat inanın ister oyle uyusun ister başka turlu buyudukçe herşey düzene girecek inşaallah. Bu süreçte yıpranan o uyandığında kalkan kişidir aslında.
Eşinize kızmayın. Onun annelik iç güdüleri yok ki. Sizin gibi bakamaz. Düzenin bozulacağını düşünememiştir.
Hayat geçiyor kardeşim, böyle şeyler dert olacak konular değil.
Size oyle ya da böyle destek olan bir eşiniz var.
Bunu ikinci bebeğinizin doğumdan sonra daha çok hissedeceksiniz.
Sanıyorum size dokunan , babasına daha düşkün olması ? Yanılıyor muyum ?

Ne kadar huzurla uyuyan bir bebeğiniz varmış.Haklısınız şimdi bu şekilde görmeye.
Fakat inanın ister oyle uyusun ister başka turlu buyudukçe herşey düzene girecek inşaallah. Bu süreçte yıpranan o uyandığında kalkan kişidir aslında.
Eşinize kızmayın. Onun annelik iç güdüleri yok ki. Sizin gibi bakamaz. Düzenin bozulacağını düşünememiştir.
Hayat geçiyor kardeşim, böyle şeyler dert olacak konular değil.
Size oyle ya da böyle destek olan bir eşiniz var.
Bunu ikinci bebeğinizin doğumdan sonra daha çok hissedeceksiniz.
Sanıyorum size dokunan , babasına daha düşkün olması ? Yanılıyor muyum ?
Aksine. Babasıyla olan baginin ömür boyu devam etmesini isterim. Toplum olarak kız çocuğu ve babası çocuk büyüdükçe kopar. Baba sadece harçlık alınan ve izin koparan bi büyük olur zamanla. Herşey saklanır hep korkulur. Ben babamla böyle olmadım hiç. Kızımın da olmasını hic istemem. Teşekkür ederim desteğin için. ..

Yazdıklarınıza çok üzüldüm öncelikle. Ama sizin yaşadığınıza değil affedin, bebeğinize.
Pedagog Adem Güneş'in 'Güvenli Bağlanma' adlı kitabını mutlaka okumalisiniz. Doğru bildiginiz cok onemli şeylerin yanlış olduğunu göreceksiniz. Ve sizin değil, esinizin yaptığının dogru oldugunu farkedeceksiniz büyük bir vicdan azabiyla.
En yanlışını, modern kurallara uyarak bebeginizi,o minicik yavruyu dogdugundan beri ayri bir odada yatirarak yaptiginizi anlayacaksiniz ve uyandiginda cocugu bagrina basip uyuttugu icin esinize tesekkur edip özür dileyeceksiniz ondan.
Güvenli baglanma diye bir kavram vardir. Hayatımızın sonuna kadar bizi etkiler. Ben guvenli baglanmanin cok onemli oldugunu bilirdim bir egitimci olarak fakat.. Senelerce okuduklarimin Adem Gunes'in gecen yıl çıkardığı bu kitaba gore ne kadar da eksik oldugunu gördüm ve bebek büyüten herkesin bu kitabi okumasi gerektigine inaniyorum. Belki aglayarak okuyacaksiniz.. Ama lutfen gec kalmayin ve mutlaka bu kitabi alın.. Bebeginiz guvenli baglanamamis size. O odasinda sorunsuz uyumalari en büyük sorunu teşkil ediyordu haberiniz yoktu.. Ki zaten bir sekilde patlak verdi babanin sayesinde..

ben esimin ve kv baskisiyla oglumu dogduktan 3 ay sonra yanimdan ayirdim,esim yabanci kulturlerinde boyleymis..neyse ki cok sIk ve uzun sureli turkiye ziyaretlerimiz oldu,1 yasina kadar yine ayri yatakta uykuya dalsa da gece yatagima transfer oldu genelde :KK45:
1 yasindan sonra evimize geri donduk ve yine esimin istegiyle oglumu ayirdim,tabi cok huzursuzlandi,durmadi geceleri..ve isin kotusu esim asla oglumu yatagimiza kabul etmedi.
sonra oglumun odasindaki kalorifer petegi oyle bir arizalandi ki,gece cikardigi seslerden yan odada dahi uyumak mumkun degildi,e boylece bana gun dogdu:KK53: oglumu bunu bahane ederek yanima aldim,6 aydir yanimda,yine kendi uykuya daliyor yataginda ama gece cok mizildanirsa yine yanima aliyorum tosunumu..:KK60: o kadar hizli buyuyor ki,bebekligi avuclarimdan akip gidiyor sanki:KK61: bide tek basina evlat yetistirmek cok zor cok..bana guvenli baglandi mi bilmiyorum ama beraber ayni odada yattigimiz zaman gunicinde daha sakin,sabah uyandiginda 1 saat yataginda kendi kendine konusuyor yatak arkadasiyla oynuyor.dis cikarmadigi surece bin sukur gece beni uyandirmiyor..
ilk evlat deneme tahtasi..ikinci cocugum olursa ilk evladim hakkinda vicdan azabi cekmekten ikinciye konsantre olabilir miyim bilmiyorum..:KK61:

Yine lüzumsuz yorumlar, yine çok bilenler...
Neden yazma durtulerini bastiramazki bazı insanlar? Diline bile söz geciremeyenlErden ne ogrenilebilir ki?
Oncelikle beni anlayana, anlamaya çalışanlara, beni yargilamaktan öte bana yardımcı olmaya çalışanlara çok Teşekkür ederim.
rica ettim, peşin peşin de söyledim haddinizi aşmayın diye ama yine susamadi çok bilenler. tek tek cevap vermeye bile gerek duymuyorum onlara. O kadar basit o kadar yuzeyselki yazılari. Bebeğimi odasında yatırdigim için, babası ona ağladığında sarıldı diye sinir krizleri geçirip sayfa açtigim icin, düzen manyağı, sevgisiz despite kuralcı anne olarak beni yaftalayanlara soruyorum. SIZ MÜKEMMEL MISINIZ?

Yazdıklarınıza çok üzüldüm öncelikle. Ama sizin yaşadığınıza değil affedin, bebeğinize.
Pedagog Adem Güneş'in 'Güvenli Bağlanma' adlı kitabını mutlaka okumalisiniz. Doğru bildiginiz cok onemli şeylerin yanlış olduğunu göreceksiniz. Ve sizin değil, esinizin yaptığının dogru oldugunu farkedeceksiniz büyük bir vicdan azabiyla.
En yanlışını, modern kurallara uyarak bebeginizi,o minicik yavruyu dogdugundan beri ayri bir odada yatirarak yaptiginizi anlayacaksiniz ve uyandiginda cocugu bagrina basip uyuttugu icin esinize tesekkur edip özür dileyeceksiniz ondan.
Güvenli baglanma diye bir kavram vardir. Hayatımızın sonuna kadar bizi etkiler. Ben guvenli baglanmanin cok onemli oldugunu bilirdim bir egitimci olarak fakat.. Senelerce okuduklarimin Adem Gunes'in gecen yıl çıkardığı bu kitaba gore ne kadar da eksik oldugunu gördüm ve bebek büyüten herkesin bu kitabi okumasi gerektigine inaniyorum. Belki aglayarak okuyacaksiniz.. Ama lutfen gec kalmayin ve mutlaka bu kitabi alın.. Bebeginiz guvenli baglanamamis size. O odasinda sorunsuz uyumalari en büyük sorunu teşkil ediyordu haberiniz yoktu.. Ki zaten bir sekilde patlak verdi babanin sayesinde..
Şu konuda gördüm ki kitabı her okuyan farklı bişey algılamış.
Bende Güvenli Bağlanmayı okudum. Ve ' benim anladığım kadarıyla' eğer ki çocuk bunu istiyorsa o zaman çocukla birlikte yatılması gerektiği. Bu çocuk istemiyosa buna ihtiyaç duymadıysa demekki bağlanma olayı gerçekleşmiş. Çocuk ihtiyaç duyduğu işgiyi ve güveni annesinden yeterince almış demekki.
Benim kızımda kendi yatağında uyur. Yatırırım öperim başının okşarım uykuya dalar. Bunun için 'ağlatarak' yapılan eğitimi uygulamadım. Adem Güneşin kitabından anladığımı uyguladım.
Radyo programınıda dinledim pek çok kez. Doğru anladığımı umuyorum.
Bi anneye çocuğunu ayrı yatırarak kötülük yapıyosun demekte biraz ağır olmuş.
Kaldı ki pek çok pedagogta ayrı yatırılması gerektiğini söyler. Aynı yargılara inanmıyor olabilirsiniz ama böyle bir yargıda bulunmakta hoş değil.
Ben adem güneşin çalışan anneleri yerden yere vurduğunuda düşünmüyorum açıkcası.
Gerekmedikçe çalışmamak gerektiğini söylüyor 4 yaşına kadar. Ve bi anne olarak eminim ki evde bebeğini bırakıp işe gitmek onlar içinde çok zor. Bu doğamıza aykırı. Gününüz şartlarında yapılabilecekler sınırlı tabi.

Sen ne biçim bir insansın ya acizane tavsiyede bulunduk, bi okudum saymadigin kalmamış. Asıl sen çok bilmissin. Allah o eşine sabır versin. Söylenir durursun evde de. Saygimi kaybettin o yuzden 'siz' diye hitap edemeyeceğim kusura bakma.
Ve ben sadece bir egitimci değil,ayni zamanda anneyim de. Nerden biliyorsun anne olani olmayanı. Ben sana mukemmeliyetci falan da demedim. Kitap tavsiye ettim. Biraz otur da birseyler oku. Ona buna satasacagina.
Sayende şu forumdaki en ağır mesajimi yazdim. Yorum kaldiramiyorsan acma konu falan kardesim ya,polemik mi ariyorsun! Cevap yazma soyleyeceklerini biliyorum uslubundan nasılsa!

Şu konuda gördüm ki kitabı her okuyan farklı bişey algılamış.
Bende Güvenli Bağlanmayı okudum. Ve ' benim anladığım kadarıyla' eğer ki çocuk bunu istiyorsa o zaman çocukla birlikte yatılması gerektiği. Bu çocuk istemiyosa buna ihtiyaç duymadıysa demekki bağlanma olayı gerçekleşmiş. Çocuk ihtiyaç duyduğu işgiyi ve güveni annesinden yeterince almış demekki.
Benim kızımda kendi yatağında uyur. Yatırırım öperim başının okşarım uykuya dalar. Bunun için 'ağlatarak' yapılan eğitimi uygulamadım. Adem Güneşin kitabından anladığımı uyguladım.
Radyo programınıda dinledim pek çok kez. Doğru anladığımı umuyorum.
Bi anneye çocuğunu ayrı yatırarak kötülük yapıyosun demekte biraz ağır olmuş.
Kaldı ki pek çok pedagogta ayrı yatırılması gerektiğini söyler. Aynı yargılara inanmıyor olabilirsiniz ama böyle bir yargıda bulunmakta hoş değil.
Ben adem güneşin çalışan anneleri yerden yere vurduğunuda düşünmüyorum açıkcası.
Gerekmedikçe çalışmamak gerektiğini söylüyor 4 yaşına kadar. Ve bi anne olarak eminim ki evde bebeğini bırakıp işe gitmek onlar içinde çok zor. Bu doğamıza aykırı. Gününüz şartlarında yapılabilecekler sınırlı tabi.
Ben cocuga kötülük yaptığını söylemedim. Yaptiginin yanlış oldugunu soyledim.
Beni yanlis anlayip yorumluyorsunuz, burada size uzun uzun anlatacak degilim.. vakti geldiginde, baglanma tamanlandiginda tabii ki yatak ayirilir. Zaten o zaman cocuk birlikte yatmayi istemez bile kendiliginden. Çünkü guvenli bağlanmıştır.
Ve herkes cocugunu istedigi gibi yetistirir. Ben sadece dusuncelerimi paylastim ve kitap tavsiye ettim.

Ben cocuga kötülük yaptığını söylemedim. Yaptiginin yanlış oldugunu soyledim.
Beni yanlis anlayip yorumluyorsunuz, burada size uzun uzun anlatacak degilim.. vakti geldiginde, baglanma tamanlandiginda tabii ki yatak ayirilir. Zaten o zaman cocuk birlikte yatmayi istemez bile kendiliginden. Çünkü guvenli bağlanmıştır.
Ve herkes cocugunu istedigi gibi yetistirir. Ben sadece dusuncelerimi paylastim ve kitap tavsiye ettim.
yanlış yaptığınızı farkedip vicdan azabı çekeceksiniz demişsiniz. Çocuğunuzu yanlış yetiştiriyosunuz demekte kötülük yapıyosunuz demekten pek farklı değildir. Kelimelere takılmamak lazım.
Yalnız bende size kitabı bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Kitaptaki en can alıcı cümle (bence) 'çocuğunuzu kendinize bağımlı değil,bağlı yetiştirin'
Burda babanın yaptığı çocuğa güven aşılamak değil kendine bağımlı yapmak..

Burda yazdığınız her yorum her üyenin artı yorumuna açık olduğu için bende bu hakkımı kullandım.kendimce.

yanlış yaptığınızı farkedip vicdan azabı çekeceksiniz demişsiniz. Çocuğunuzu yanlış yetiştiriyosunuz demekte kötülük yapıyosunuz demekten pek farklı değildir. Kelimelere takılmamak lazım.
Yalnız bende size kitabı bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Kitaptaki en can alıcı cümle (bence) 'çocuğunuzu kendinize bağımlı değil,bağlı yetiştirin'

Burda yazdığınız her yorum her üyenin artı yorumuna açık olduğu için bende bu hakkımı kullandım.kendimce.
Ben baglanma ve bagimlilik nedir biliyorum siz merak buyurmayin. Yanlis yapmak ve vicdan azabi cekmekle kötülük yapmak cok ama cok farkli seyler takfir edersiniz. Kitabi bir kez daha okurum hatta cok kez daha okurum degerinden ötürü fakat, ben o kitapta cocugu kendime bagimli yapmayi degil guvenli baglamayi ogrendim emin olun. Ve bu konu uzerine onlarca yerli ve yabanci kaynak da okudum. Ben defaatle okuyacagim zaten bu kitabi, size de tavsiye ederim annelik hissinizle okumayı.

Ben baglanma ve bagimlilik nedir biliyorum siz merak buyurmayin. Yanlis yapmak ve vicdan azabi cekmekle kötülük yapmak cok ama cok farkli seyler takfir edersiniz. Kitabi bir kez daha okurum hatta cok kez daha okurum degerinden ötürü fakat, ben o kitapta cocugu kendime bagimli yapmayi degil guvenli baglamayi ogrendim emin olun. Ve bu konu uzerine onlarca yerli ve yabanci kaynak da okudum. Ben defaatle okuyacagim zaten bu kitabi, size de tavsiye ederim annelik hissinizle okumayı.
Niye merak ediyim ki banane? Siz konu sahibine yorum yaparken tavsiyede bulundum demiyo muydunuz? Bende size tavsiye verdim. Kendi doğrularımla.
Yine yeniden farklı görüş görünce atarlanan üye sendromu.
Öğrenmenin sonu olmaz hiç bişey kesin değildir diyerek, okudum, okuyorum ve okumaya devam edeceğim.
İyi geceler.

Burda yazdığınız her yorum her üyenin artı yorumuna açık olduğu
Niye merak ediyim ki banane? Siz konu sahibine yorum yaparken tavsiyede bulundum demiyo muydunuz? Bende size tavsiye verdim. Kendi doğrularımla.
Yine yeniden farklı görüş görünce atarlanan üye sendromu.
Öğrenmenin sonu olmaz hiç bişey kesin değildir diyerek, okudum, okuyorum ve okumaya devam edeceğim.
İyi geceler.
Ben farkli görüşe atarlanan birisi degilim. Lutfen her akliniza geleni yazmayin. Bana baglanmayi bilmedigimi,kitabi yanlis anladigimi söylüyorsunuz. Ben de biliyorum merak etmeyin dedim.
Her neyse size de iyi geceler

Ben farkli görüşe atarlanan birisi degilim. Lutfen her akliniza geleni yazmayin. Bana baglanmayi bilmedigimi,kitabi yanlis anladigimi söylüyorsunuz. Ben de biliyorum merak etmeyin dedim.
Her neyse size de iyi geceler
Ben bilmiyosunuz demedim. Yanlış anladığınızı düşündüğümü söyledim.Bilmiyor olmayı kabul etmekte kötü bişey değildir ayrıca. Arada öz eleştiri yapmak lazım.
Aynı ihtimalleri kendim içinde düşünürüm hep.

Allah yardimciniz olsun kizim suanda 26 aylik 10 aydan bugune sizin dediginiz gibi uyur ancak atak donemlerinde aglar bagirir uyumaz vs.o zaman bile emeklerimin bosa gittigine uzulur hatta aglarim.kizimin duzeni bozuldugunda agresif olur.esinize kizdim benim esimde duzeni bozza ki asla yapmaz cunku ucunun kendine dokunacagini bilir bende esime cok ama cok kizardim

Rezene icirebilirsiniz hem uyku kalitesini artırır uykuya direncini azaltir iştah açar sindirim sorunu varsa ondan uyanıyorsa giderir yatmadan önce ben bazen iciriyorum oğluma gazlı bi cocuk olduğu için yine siz bilirsiniz siz de için sizi de sakinleştirir ben de iciyorum

Uyku duzenini bu sekilde oturtabilmek.gercekten cok zor.uyku cocuk gelisimini ve insan psikolojisini cok yakinem ilgilendiren birsey. Sizi tebrik ederim.Bu sekilde nasil duzen oturtugunuzu paylasmanizi istesem cok vaktinizi alir miyim?
Bende yavrumda uyku saatlerine cok dikkat ederim.Simdi buyudu ama tekrarini yasayinca Allah kismet ederse sizden fikir almak isterim.
Umarim.en kisa.zamanda eski duzeninize gerindonebilirsiniz.

Benim bebisim 10 aylik gecede 7-8 kez kalkiyor.simdi acaip uykum var ve 1 saattir uyuyamiyorum.bebikim uyudu o kadar uykum var ki uykusuzluktan uyuyamiyorum

Benim bebeğim 3 aylık ve maşallah doğduğundan beri gece yatar sabah uyanır. Çok rahatım ve sansliyim. Ama ilk kızımda neler çektim o hiç uyumazdi. Bi arkadasin dediği gibi rezene içiyordum.bir deneyin hem sakinlesirde.babayada kızmayın ya onlarda napicaklarini bizim kadar bilemez. Hangi baba anne kadar bilgili yetistirmede?çok azdır. kiyamiyolar iste napsinlar. Ama esinizden soğuyacak kadar aranızi açmaya gerek yok.hepinize once huzur sonra iyi uykular diliyorum.

Esinizin yaptigi inanilir gibi degil, cocugum yok o yüzden ne yasadiginizi tam olarak bilemem ama inanin cok üzüldüm.
Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla cok iyi bir annesiniz, bu kadar arastirmaya bu kadar emege inaniyorum ki bu duruma da bir cözüm bulacaksiniz, keske tek basiniza olmak zorunda olmasaydiniz.

Ben bilmiyosunuz demedim. Yanlış anladığınızı düşündüğümü söyledim.Bilmiyor olmayı kabul etmekte kötü bişey değildir ayrıca. Arada öz eleştiri yapmak lazım.
Aynı ihtimalleri kendim içinde düşünürüm hep.
Tamam hem bilmiyorum hem de yanlış anladim okudugum kitabi ben. Tabii ki özeleştiri de yaparim hocam tesekkur ederim. Siz haklısınız. Benim soylediklerimi bos verin gitsin. Bakin ne guzel de kabul ettim sizi. Artık beni alintilayip cevap yazma zahmetinde bulunmayin,yorulmayin hocam.

X