• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 18 aylığız.. Wc ye alışmaya başlıyalımmı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
11
358
37
Eskişehir
Erkenmi sizce??
kimisi geç bile kaldın diyor..
kimi daha var dur önce konuşmayı söksün diyor..
Özellikle annem artık başla diyor.. bilmiyorum sizce ???
geçen sitemizin parkında bi anneyle tanıştım oğlu kızımdan 4-5 ay büyüktü sanırım ve tuvalete gidiyormuş ki 6 aylıkken çiş demeye başlamış???
ama benim kızım 6 aylıkken emeklemiyordu bile agu bugu sesler çıkarıyordu...

Bebeğin çişş demeye başladıysa sende alıştırmaya başlayabilirsin. Hatta bebeğin demese bile sen onu hergün wc ye götürüp çişş dersin oda öğrenir.. başka bi yerde okumuştum bebeğin wcye çişi nasıl yapıcağını ebeveynden görmesi gerekiyormuş... komşunuzda bana hiç ama hiç inandırıcı gelmedi, 6 aylık bebek en fazla baa-baa, aa, ee gibi sesler çıkarır oda farkında olmadan. Kaldıki çişş diyecek..Daha neler...

canım kımselerın lafına bakarak ne kendını uz nede bebegını zorlamaya calıs benım kızım 3 yasında allaha sukur hemen hemen 5 aydır bezden kurtulduk ve hıc zorlamadım kendısı zmanla soylıcekdır ama yok alsısın dıyor ısen sen wc gıderken onuda yanında gotur zaten merak eder benım kızım bız gırer ıken merak edıordu orası ne ne yapıoruz dıe soruordu anlat guzelce ve cevrenızde arkadasları var ıse bez baglamayan de ıste xx arkadasın bak bezını cıkartmıs takmıor buyumus senınle bızde gıdelımmı wc ye bıde dısarı cıkarken elıne paran verın yanı 1 tl falan cantasına atın onunla sen kendıne kılot alıcaksın dın heveslenıorlar ben kzıma carsıya goturuken para verdım dedım onunla sana kılot alıcz heveslendı ıkı tane aldı kendısı begensın modelınıde desenınıde:D heveslenıorlar oylelıkle kolay gelsın sımdıkden canınıda sıkma alısır zamanla:D

bence başlamak için uygun bir dönem olabilir .çocuğum yok ama çocuk gelişimi kursuna gidiyorum .fazla zorlamadan yavaş yavaş alıştırabillrsin . fazla zorlamadan lazımlıkta alıştırmaya basla.bazı çocuklar dışkılarından korkabiliyo yada vucudundan çıktığı için dışkılarını değerli bişy gibi zannediyorlarmış .tuvalete alıştırmak için yası iyi bir baslangıç .ama dediiğim gibi fazla sıkmadan ve sabırla olacak bişiy.

bugün lazımlığı wc ye götürdüm beraber çiş demeye çalıştım.
önce tepki gösterdi odaya kaçtı sonra elimle gösterip çiş diyince geldi oturdu o da çişş dedi sonra yine istemiyorum gibi sesini çıkardı kaçtı :(
haklısınız sabır gerekiyor..
çok teşekkür ederim

bence erken bir dönem ve çocuk korkuya kapılabilir o hazır olduğunda belli edicektir.kızım 2 yaşında söyledi oğlum 2,5 yaşında ve şuan 3 oldu ama hala kakasını yapmaktan korkuyor arada kazalar oluyor zor bir süreç ama bence acele etmeyin hazır olduğunda 1 haftada öğreniyor ama hazır olmadığında aylarca sürebiliyor.benimde annanem çok söylüyordu geç kaldın sürekli götür eskiler alışmış erkenden popoyu açıp bırakmaya ama o eskidenmiş bebeğini en iyi sen tanırsın

haklısınız.. vazgeçtim zaten
çünki bugünki verdiği tepkide korkmuş görünüyordu.

benim oğlum kakasını yaparken biraz canı acıdı ve o kadar korktuki kaç aydır çişini yapıyor ama kakayı ara ara yine gizlice altına yapıyor bizim için basit ama çocuklar için çok korktukları bir dönem. ank. neresinde oturuyosunuz

oo ben ayrı ayrı memnun oldum o zaman adaşım :))
iyi geceler diliyorum kızım uyudu bugünlük nöbet bitti :)

Back