• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 ay Tuvalet eğitimi için erken mi?

Bence doğrusunuz, bu süreç ne kadar hasarsız olursa o kadar iyi anne ve bebek için.
Evinize tuvalet kitapları alıp, okumaya başlayabilirsiniz, farkındalık oluşur çocukta.
İleride ezbere ne yapacağını, nasıl yapacağını öğrenmiş olur.
Emareleri gördüğünüzde ise önünüzde bir gün belirleyerek örneğin doğumgünü, özel bir gün vs geri sayımla ona bu süreci her gün anlatarak alıştırabilirsiniz.
Yorumlarınızı okudum teşekkür ederim fikirleriniz için dikkate alicam 😊 tabiki tamamen biraktirmicam bunu söyleyebilecek yaşta değil psikolojik baskı yapmak istemiyorum sadece ne yapması gerektiğini anlatmak için alışkanlık edinsin diye bazen çıkarıyorum sıkmadan oturtuyorum bazen yapiyo bazen yapmiyo sonra bezliyorum

Bikac gündür bezini istemiyo cekistiriyo. Bugün çıkardım tuvalet aparatı almıştım ona oturmak istemiyodu hadi sana tuvalet almaya gidelim dedim gittik onun istediğini aldm kendi seçti. Eve geldik oturdu biraz kitap okudum oyun oynattim yaptı. Sonra bezsiz uyudu kuru uyandı. Bu onun hazır olduğu anlamına mı geliyo dogru mu ilerliyorum acaba
Bence doğru ilerliyosun ve 18 ay başlamak için çok uygun bizde 18. Ayında kendi isteğiyle bezi bıraktık hemen alıştı

Bir de 18 aylik bebek kendi kendine sortunu yada eşofmanıni her neyse çıkarıp basamağa çıkıp klozete çıkabilir mi ki sanmiyorum gerci her çocuğun gelisimi farklıdır ama tshortunu sortunu çıkarmak bir gelişim aşaması.. Ya da konusabilir mi ki anne çiş diyebilir mi . Ya da anne kaka ne bilim . Mesela benim oglum çiş kelimesini biliyor ama tutabilecek ve yapabilecek durumda değil 24 aylik hala bezli. Onda o ışığı göremediğim için bezli. Belki 3 yaşını doldurunca öğrenir aceleye gerek yok dili iyice çözülsün bi diye düşünüyorum 🤣
Oğlum 18 aylık dediklerinizin hiç birini yapamaıyo ama çişi gelince anne çiş diyo ve ben wc götürüyorum ellerini yıkamak için banyoya gidiyo benden önce ben yardım ediyorum yıkaması için tabikii asla zorlamadım

Back