Valla ben 18 ay in kas gelişimi açısından yeterli bir ay olmadığını biliyorum. Havala sıcak çocuk istemiyor olabilir. Psikolojik hazırlık aşamasını bu şekilde geçirirsiniz.Bikac gündür bezini istemiyo cekistiriyo. Bugün çıkardım tuvalet aparatı almıştım ona oturmak istemiyodu hadi sana tuvalet almaya gidelim dedim gittik onun istediğini aldm kendi seçti. Eve geldik oturdu biraz kitap okudum oyun oynattim yaptı. Sonra bezsiz uyudu kuru uyandı. Bu onun hazır olduğu anlamına mı geliyo dogru mu ilerliyorum acaba
Bikac gündür bezini istemiyo cekistiriyo. Bugün çıkardım tuvalet aparatı almıştım ona oturmak istemiyodu hadi sana tuvalet almaya gidelim dedim gittik onun istediğini aldm kendi seçti. Eve geldik oturdu biraz kitap okudum oyun oynattim yaptı. Sonra bezsiz uyudu kuru uyandı. Bu onun hazır olduğu anlamına mı geliyo dogru mu ilerliyorum acaba
Bazen tuvalete oturmak istemiyo bazen oturuyo yapiyo bazende altına yapiyo evet psikolojik olarak hazirlayabilirim tamamen kesmek yerineValla ben 18 ay in kas gelişimi açısından yeterli bir ay olmadığını biliyorum. Havala sıcak çocuk istemiyor olabilir. Psikolojik hazırlık aşamasını bu şekilde geçirirsiniz.
Tesekkur ederim şimdiden en azından ne yapması gerektiğini anlatarak göstererek alıştırma yapıyım anca öğrenirHer çocuğun gelişimi farklıdır. 16 aylık bezi bırakan yeğenim var. Elbette kendini belli ettiyse pes etmeden deneyin. Hazır havalar sıcakken çözersiniz
Bende 2 buçuk yaşına kadar beklemek istemiyorum bakalım çocuğun psikolojisine göre hareket edecemHavalarda sıcakken öğretmek mantıklı. Hasta olmadan, yaz ayında kurtulun bezden. 14 aylıkken öğrendi abimin cocuklar. Arkadaşım da 2.5 yasına gelince denedi çok zorlandı. Ablam da 15 aylıkken öğretti. 7 10 gün içinde düzene giriyor çocuk. Allah kolaylık versin
Ben öyle yaptım sonra tamamen kesince hazırdî. Çocuğa her şeyi aşama aşama anlatmak lazım. Ne olacağını bildiklerinde korkuyorlar ve kendileri de yapmak için istekli oluyolar . Mesela bir dönem kakasını yaptıktan sonra sifona basmayı çok seviyodu sırf o yüzden söylüyordu sonr5o hevesi geçti, totosunu peçete ile kurulan çok hoşuna gitti. O bitiyo klozet kapağını kaldırmak istiyoBazen tuvalete oturmak istemiyo bazen oturuyo yapiyo bazende altına yapiyo evet psikolojik olarak hazirlayabilirim tamamen kesmek yerine
Aynen bizimkide orda oyalaniyo biseyler yapiyo yarım saat oynuyoruz yapmiyo kaldırıyorum gidiyo kapının arkasına oturup yapiyoBen öyle yaptım sonra tamamen kesince hazırdî. Çocuğa her şeyi aşama aşama anlatmak lazım. Ne olacağını bildiklerinde korkuyorlar ve kendileri de yapmak için istekli oluyolar . Mesela bir dönem kakasını yaptıktan sonra sifona basmayı çok seviyodu sırf o yüzden söylüyordu sonr5o hevesi geçti, totosunu peçete ile kurulan çok hoşuna gitti. O bitiyo klozet kapağını kaldırmak istiyo
Bir de 18 aylik bebek kendi kendine sortunu yada eşofmanıni her neyse çıkarıp basamağa çıkıp klozete çıkabilir mi ki sanmiyorum gerci her çocuğun gelisimi farklıdır ama tshortunu sortunu çıkarmak bir gelişim aşaması.. Ya da konusabilir mi ki anne çiş diyebilir mi . Ya da anne kaka ne bilim . Mesela benim oglum çiş kelimesini biliyor ama tutabilecek ve yapabilecek durumda değil 24 aylik hala bezli. Onda o ışığı göremediğim için bezli. Belki 3 yaşını doldurunca öğrenir aceleye gerek yok dili iyice çözülsün bi diye düşünüyorumYeni yeni şeyler türedi, tuvalet iletişimi yok efendim doğduğu andan itibaren wc ye yaptırmak vs.
Ben bunları aşırı zorlama buluyorum, bir bebeğin çiş kaka söylemesi, bunları tutabilecek ve zamanında yapabilecek olduğu anlamına gelmiyor.
Ayrıca bezi bırakmak demek tüm her şeyiyle gece ve gündüz dahil uzun bir süreç almadan birkaç gün içerisinde öğrenmesi, ihtiyacı anında tuvalete gitmesi demektir.
Geri kalanı 3 günlük süreci aylara yapıp eziyet etmektir bana göre.
Bana göre bunun hepsi bir bütün.Bir de 18 aylik bebek kendi kendine sortunu yada eşofmanıni her neyse çıkarıp basamağa çıkıp klozete çıkabilir mi ki sanmiyorum gerci her çocuğun gelisimi farklıdır ama tshortunu sortunu çıkarmak bir gelişim aşaması.. Ya da konusabilir mi ki anne çiş diyebilir mi . Ya da anne kaka ne bilim . Mesela benim oglum çiş kelimesini biliyor ama tutabilecek ve yapabilecek durumda değil 24 aylik hala bezli. Onda o ışığı göremediğim için bezli. Belki 3 yaşını doldurunca öğrenir aceleye gerek yok dili iyice çözülsün bi diye düşünüyorum
Vallahi bende tam olarak sizinle aynı fikirdeyim evet tutarlar kakalarını ya da gelince söylemezler gercekten zorlama oluyor erken yaşlarda bence. Anneye de yazik ev halkına da cocuga da yazık benim çevredekiler de diyor ama herseyi anlıyor zeki bir cocuk falan bunun onla alakası yok ki. Bir kere herseyden önce bana göre konuşması kendini iyi ifade etmesi ve sizin dediğiniz gibi elini yikamasi vs lazim.. Bir de şöyle birsey var işte bezini çekiyormuş eliyle falan bezden rahatsiz oluyormuş bence alakası yok.. Yani tabi bez rahatsız ediyordur ya da merak ediyordur oynuyor cinsel organı ile tanıma amaçlı ama bu tuvaletini beze yapmak istemediği anlamına gelmiyor bence yaniBana göre bunun hepsi bir bütün.
Bir çocuk tuvalet eğitimi aldığında, o pantolonu indirip kaldırabilmeli, elini yıkayabilmeli vs.
Yoksa gerçekten safi bez bırakılmış oluyor hatta zorla oluyor.
İki çocuğuma da 3,5 yaşında bıraktırdım.
İkincisinde 3 de denedik, çocuk kaka tutmaktan makat çatlağı oldu anında bıraktım ve birkaç ay sonra bir akşam kendisi külotumu getir anne dedi, mesele bitti.
Herkes anlatıyor ay evlere kapandık, ay şöyle böyle, gece kaçırma dışında hiç öyle sancılı süreç yaşamadım çünkü sonuna kadar hazır olmalarını, kendi isteklerini ve becerilerini bekledim.
Bir çocuk, neyi neden yaptığını bilecek.Vallahi bende tam olarak sizinle aynı fikirdeyim evet tutarlar kakalarını ya da gelince söylemezler gercekten zorlama oluyor erken yaşlarda bence. Anneye de yazik ev halkına da cocuga da yazık benim çevredekiler de diyor ama herseyi anlıyor zeki bir cocuk falan bunun onla alakası yok ki. Bir kere herseyden önce bana göre konuşması kendini iyi ifade etmesi ve sizin dediğiniz gibi elini yikamasi vs lazim.. Bir de şöyle birsey var işte bezini çekiyormuş eliyle falan bezden rahatsiz oluyormuş bence alakası yok.. Yani tabi bez rahatsız ediyordur ya da merak ediyordur oynuyor cinsel organı ile tanıma amaçlı ama bu tuvaletini beze yapmak istemediği anlamına gelmiyor bence yani
İşte bana da anormal geliyor bende açıklıyorum bazen Hayir diyor ama bak neden hayir boyle boyle diye bi daha açıklıyorum bazen etkili oluyor hatta çoğu zaman etkili oluyor bazen de birakiyorum cok inat eder no hayir gibi şeyler söyleyip el kol yapmaya baslarsa.. bırakıyorum cocuklar cok zekiler herseyin zamanını biliyorlar biz büyükler sadece aceleciyiz sözüm meclisten dışarı. Bana meme konusunda da yaptılar bırak ne zaman biraktirican vs vs .. emzikte de hala emiyor emzik mesela 25 aylik napim.. elbet birgun birakacakBir çocuk, neyi neden yaptığını bilecek.
Geçenlerde aldığım eleştiriydi bu, ‘sen her şeyi önceden aşırı açıklıyorsun çocuklara, bırak o an yaşasın ve stres olmasın’ diye bir arkadaşım söyledi.
Bilemiyorum, bana anormal geliyor.
O bir birey ve yaşayacaklarına hakim olması hatta belirli yere kadar fikri olması kanaatindeyim.
İstemiyorum diyorsa ona farklı türde birkaç şekilde anlatır ve hala istemiyorum cevabı veriyorsa bırakırım.
Bu durum sadece zorunluluklarda geçerli değildir, onun haricinde hoşlanmıyorum çocuğumun hakkında karar vermeyi.
Bezde, emzikte hatta okul seçiminde de bunu yaptım, onları dinledim sadece.
Ben de tam olarak bunu bekliyorum açıkçası, iyice büyüsün dili tam açılsın kendi söyler elbet tuvalete yapıcam diye. Neticede her gün görüyor beni, tuvalete gittiğimi. Tam 24 aylık ama zorlamayacağım o hazır olduğunda oturtacağım tuvalete.Bana göre bunun hepsi bir bütün.
Bir çocuk tuvalet eğitimi aldığında, o pantolonu indirip kaldırabilmeli, elini yıkayabilmeli vs.
Yoksa gerçekten safi bez bırakılmış oluyor hatta zorla oluyor.
İki çocuğuma da 3,5 yaşında bıraktırdım.
İkincisinde 3 de denedik, çocuk kaka tutmaktan makat çatlağı oldu anında bıraktım ve birkaç ay sonra bir akşam kendisi külotumu getir anne dedi, mesele bitti.
Herkes anlatıyor ay evlere kapandık, ay şöyle böyle, gece kaçırma dışında hiç öyle sancılı süreç yaşamadım çünkü sonuna kadar hazır olmalarını, kendi isteklerini ve becerilerini bekledim.
Emziği büyüğe 4, küçüğe 2,5 da bıraktırdım.İşte bana da anormal geliyor bende açıklıyorum bazen Hayir diyor ama bak neden hayir boyle boyle diye bi daha açıklıyorum bazen etkili oluyor hatta çoğu zaman etkili oluyor bazen de birakiyorum cok inat eder no hayir gibi şeyler söyleyip el kol yapmaya baslarsa.. bırakıyorum cocuklar cok zekiler herseyin zamanını biliyorlar biz büyükler sadece aceleciyiz sözüm meclisten dışarı. Bana meme konusunda da yaptılar bırak ne zaman biraktirican vs vs .. emzikte de hala emiyor emzik mesela 25 aylik napim.. elbet birgun birakacak
Emziği bizimki de hala emiyor ama olmasa yıkmaz ortalığı. 24 aylık oldu biliyorum artık bırak diyenler var ama eninde sonunda bırakacak zaten niye zorlayayım kiİşte bana da anormal geliyor bende açıklıyorum bazen Hayir diyor ama bak neden hayir boyle boyle diye bi daha açıklıyorum bazen etkili oluyor hatta çoğu zaman etkili oluyor bazen de birakiyorum cok inat eder no hayir gibi şeyler söyleyip el kol yapmaya baslarsa.. bırakıyorum cocuklar cok zekiler herseyin zamanını biliyorlar biz büyükler sadece aceleciyiz sözüm meclisten dışarı. Bana meme konusunda da yaptılar bırak ne zaman biraktirican vs vs .. emzikte de hala emiyor emzik mesela 25 aylik napim.. elbet birgun birakacak
Bence doğrusunuz, bu süreç ne kadar hasarsız olursa o kadar iyi anne ve bebek için.Ben de tam olarak bunu bekliyorum açıkçası, iyice büyüsün dili tam açılsın kendi söyler elbet tuvalete yapıcam diye. Neticede her gün görüyor beni, tuvalete gittiğimi. Tam 24 aylık ama zorlamayacağım o hazır olduğunda oturtacağım tuvalete.
Bilmiyorum yanlış mı fikrim ama şimdilik bu düşüncedeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?