• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 ağustos depremi :(

Allah ölenlerimize rahmet kalanlarımıza sabır versin. sadece okumayla bile tüylerim diken diken oluyor gözlerim yaşarıyor. Allah kaldıramayacağımız yükü yüklemesin.

gölcükte arkadaşımın gençecik kardeşini kaybettik.tam 12 gün belirsiz bekleyişin ardından denizden cıkarmışlardı.ama o,12 gün beklemek cehennnem azbıydı kah umut kah kayıbetmenin duygularıyla.çok acı dolu günlerdi.allahım mekanını cennet eylesin.
depremde hayatini kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum mekanlari cennet olsun insallah
geride kalan yakinlarina da rabbim sabir versin kesinlikle ama kesinlikle böyle afetler, acılar yasatmasin insallah :Saruboceq: :Saruboceq:
canım yeğenine baktığınız için allah razı olsun sizlerdende.opuyorumnanaktan

bugun haberlerı ızlerken goz yaslarımı tutamadım...neler yasandı geceden ıtıbaren....allaha sukur evımız aılem kayıpo yasamadık ama cok agr yasadık depremı...ne enkazlar gorduk ne oluler...ne kokular..ne bekleyısler...ne yardımlar...yollarda uyumalar..her dakıka sallanmalar...ha sımdı yıne oldu yıne olucak dıye beklemeler...cadırlkarda kalmalar...cok sey yasadık....
allahtan olenlere rahmet yakınlarına sabır dılıyorum allahım bıdahga yasatma ınsllaah

dün geceden bu yana kalbim icin icin sizliyor...
belki o enkazlarin altinda kalan bedenlerimiz degildi ama kalplerimizi orada biraktik...
Rabbim yakinlarini kaybedenlere büyük sabirlar versin,ölenlerdende rahmetini eksik etmesin...
mafoldumben mafoldumben

dünden beri benimde aklimda ve hüzün icindeyim
ben taaa buralardan almanyadan yasamadim bilemyiorum ama televizyonda gördügüm o görüntüler gözümün önünden gecmiyor, düsündükce gözlerim yasariyor

kaybettigimiz bütün vatandaslarimizin, abilerimizin ablalarimizin anne ve babalarimizin kardeslerimizin basi mekani cennet olsun, ailelerine sabir ve güc versin.... onlarin durumunu düsünmek bile istemiyorum bende bile bukadar iz biraktiyasasenağlama

Depremden sonra acılar içinde bekleyeşimiz....

Deprem sabahı karşı apartmanımızdan çıkarılan cansız bedenler. enkazın başında çaresiz

bekleyişimiz....

Sonraki saatlerde bunun bizim çevremizle sınırlı olmadığını anladığımızda artan acımız, sevdiklerimiz

için endişemiz... yıkılıp giden koskoca bir şehir... kucaklarında evlatlarının cesetleri ağlayan babalar...

birbirine sarılıp ölüme gidenler ve bunları seyreden biz geride kalanlar...günlerce sokaklarda elimiz

kolumuz bağlı sevdiklerimizden haber almak için o enkazdan o enkaza o hastaneden o hastaneye

koşturan bizler.... Rahmetli Nejdet amcam enkazdan yaralı çıkarılan ve haber alınamayan kızını

ararken ölüp giden Nejdet amcam...Makbulem, Arda- Alper, Ali amcam.Yurt enkazında annesinin

cesedini bulduğu Ayşe ablam sizlere ve tüm aielsi kaybolupda sahipsiz kalanlar mezarlarda yatanlara,

toplu mezarlar kazılıp buraya gömülenlere, herkese Rabbim Rahmet eylesin....Sevdiklerinin ölüsünü

bile bulamayıp hala hayatına devam edemeyenlere sabır versin, tüm ailesini depremde kaybeden Necla

teyzeme bir parça avuntu versin, bir daha böyle bir şey yaşatmasın inşallah.... yaşayan herkes

sevdikleriyle geçirdikleri bugünün değerini bilsin umarım bizler gibi bunları yaşamadan önce .....

allahım bızı sevdıklerımızle ımtıhan etme ...bu son olur ınş...
yazılanları okudukca bırkez daha gecmıse donuyorum..
hepımıze gecmıs ola ..

Tek kelımeyle Çok Çok derın acımız ÜzgÜnÜzzz:(
bızde kırŞehırlı olarak
gÖlÇÜk depremınde bı aılede beŞ kıŞıyı kaybetık Çok yakın komŞumuzun gelını oĞlu ve ÇoÇuklarıdııı
allah bı daha gÖstermesın evledını ÖlÜmÜne dayanmadı anne baba arka arkaya hepsı vefat ettıler kımseyı boyle acı gÖstermesın :(

ne buyuk acılar yarabbım
1aıle yok oldu...
konusmaıyorum yorum yapamıyorum kızlar okuduklarımın karsısında:(

17 yaşındaydım o zamanlar..
Rabbim nasıl bir uyku vermişki bana hiç bir şey hissetmedim.
deprem olup bittikten sonra annemin odama gelip çakmak yakmasıyla uyandım(elektrikler kesilmişit)
'Anne ne oldu' dedim 'yok bişiy yat sen' dedi..
tekrarladım 'neden odama geldin ne oluyor?
'deprem oldu!'
deprem
duyardım öncelerde fakat asıl anlamını idrak etmem o güne nasipmiş...
hemen kalkıp kapı önüne çıktım.
tüm ale fertlerimiz kapı önünde oturuyorlardı yengemin kocağında henüz kundakta olan yeğenim,abimler annemler babamlar....
babamın elinde bir radio ve son dakika haberleri...
ı ıssızlıkta mahalle inliyor o radio sesiyle...
babam diyor gölcükte olmuş gölcük haritadan silindi...
hava aydınlanıyor mahalleli grup halide önümüzden geçiyor..
nereye diyoruz Eskişehirde bir bina yıkılmış oraya gidiyoruz...
sonrasında o dehşete televizyon ekranlarından şahit oldum ne acı günlerdi Ya Rabbim...
Ablam en yakın arkadaşını kaybetti gölcükte..
ecel çağırırmış ya hani..
eşiyle kavga edip kardeşinin yanına gitmiş gölcüke...
henüz kundakta bebeği ve 3 yaşındaki bir başka çocuğu ile feci şekilde can vermişler....(mekanları cennet olsun)
adıda cennetti ablamızın....
sonra kocası ağır travmalar geçirmiş ablam anlatıyor..
sabahlara kadar evin sundurmasında kendini alkole verip sen küçüksün ölemezsin kefen bile giyemezsin şarkısını dinliyormuş son ses ve sabahlara kadar bağırıryormuş...
Rabbim tekrarını yaşatmasın çok acı günlerdi çok....
Ölenlerin mekanları cennet olsun...
Kalanlara Allahım sabır versin....
Amin...

Allah taksiratını affetsin Rahmetiyle yargılasın
ne güzel yengene ve sizeki o kız sahipsiz kalmamış okutulmuş

ah o kız buyudu sımdı unıversıtelı bırı oldu
o ılk gunlerı gozumun onunde acıyla harmanlanmıs
kucuk sılık bır cocouk
sımdı ıse genc bırkız ayakları saglam yere basan
ıns dıger oksuz yetım kalanlarda onun gıbı sanslı olur :(

rabbım bır daha gostermesın boyle bır acı
hiç aklımda yokken şimdi gerıye donup o saatleı yaşadım ne kadar da korkunçtu.
en çokta çaresızlık bır sey yapamamak
allah sızlerden razı olsun es_se sahıp çıkmışsınız
rabbım dualarımızı kabul etsın canım

amın cnm cok sgl
dayıma burda cok tesekkur edıyorum
yengemın yegenını oz evladı gıbı benımsedıgı ıcın..

ayyy tüm yazılanları okudum ve inanılmaz ürktüm yaa:( çok acı verici bir olay gözlerim doluyor hep ağılıyorum aklıma gelince:( allah bir daha yaşatmasın, herkese geçmiş olsun, depremde tüm ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum...

ben o depremde 12 yaşlarındaydım herhalde, 7.sınıfa geçmiştim. teyzem ve onun iş arkadaşlarıyla Kemer'e tatile gitmiştik. daha tatilimizin 2. günüydü. annem ve babam Bandırmadaydılar.

rüyamda gördüm depremi.. ben erken yatmıştım o gece. çokta derin uyumuşum. sabah uyandığımda annemi hemen aramak istedim, teyzemin cep telefonunu almıştım. o zamanlarda cep telefonları yeni yeni çııkıyodu. teyzemde bir şirkette çalıştığı için iş gereği kullanıyodu. aldım teli annemle konuşcam ulaşamıyorum.. bip bip diyo kapanıyo.. hemen çok geçmeden izmirdeki diğer teyzem aradı.. '' İzmitte deprem olmuş.. annemlerde hissetmiş, ama merak etmeyin bişileri yokmuş. telefonlar çekmiyo, ulaşamazsınız haber vereyim '' dedi. çok önemli değildir herhalde 5 şiddetinde falan olmuştur diye düşündük. elektriklerde kesikti, hemen giyindik otelin lobisine indik. bi ara elektirik geldi, amannn yarabbimmm o ne görüntüydü öyle.. hala tüylerim diken diken olur akllıma geldikçe:((( greyderle kefenlere bürümüşler insanları atıyolardı boş buldukları yere... amannn allahımm o kadar fena oldum kii.. o görüntü hiç gitmiyor aklımdan.. depremin o zaman çok şiddetli olduğunu anladık.. sürekli annemi arıyodum ulaşamıyodum, acaip sinir oluyodum.. etrafdan '' tüm marmara yok olmuş'' sözlerini duyunca iyiden iyiye kahroluyodum.. annemin sesini duymak istiyodum. annemle babamın, dedemin anneannemin seslerini duymadan rahat edemicektim ama hiçç telefon düşmüyodu...

rüyamı o an hatırladım.. hemen teyzeme anlattım.. rüyamda, bizim Bandırmadaki evimizde annem, anneannemi görüyorum. ellerinde nevresimler yastıklar koşturuyolar bir yerlere.. arkadan gümbür gümbür sesler. iyi bi şeyler olmadığı kesin.. çığlık çığlıka koşturuyolar.. :((( çok net hatırlaıyorum o rüyayı..

annemlere tam 3-4 gün snra ulaşabildim ama bu esnada ben ne ağlamak, ne gözyaşı döktüm. gidelim gidelim tutturdum teyzeme.. ama o da benim moralim ii olsun diye yapmadığı şey yoktu.

meğersem Bandırmada da annemler çok sallanmışş... annem anlatıyo; '' koridor tahtirevalli gibi gitti geldi'' diyo.. yattıkları odayla sokak kapısı karşılıklı, o kadar mesafeyi gidememişler.. düşmüşler hep yerlere..

ayrıca o yeşil cübbeliler falanda gözükmüş yaa çok etkilendim.. ilahi rabbimm doğrudur herşey inanıyorum..:(

Back