• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 ağustos depremi :(

charming

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
1.369
3
116
İzmir
17 ağustos depremi :(
10 yıl geçti......
yengemın yeğeni yetim öksüz kaldı yengem ve bizler sahip çıktık
şimdi büyüdü ünv. okuyan canlı bır kız oldu
ama hayatından teyzesinden başka kimsesi kalmadı:((
depremden sonra panik atak oldum ve hala çekiyorum
hepimizde bir iz bıraktı muhakkak.....
hepinizin söylüyeceği yaşadığı bi şeylerder vardır 17 ağustosla ilgili....
topıgı bakan herkesten
ölen canlarımız için bir fatiha okumasını rica ediyorum
birdaha boyle bi acı yaşamamak duası ile......

17 ağustos depremi birçok insanın hayatında derin izler,kayıplar bıraktı.
Sanıyorum gece 3 gibi olmuştu ve sabah tv'leri açtığında herkes bu acı haberle karşılaşmıştı :(
Bu depremi yaşayan,yakınlarını kaybeden insanlar bu günü mezarlıklara gidip aynı acıyı birkez daha hissederek kaybettiklerinin yanında geçiriyorlar..ne kadar zor bir durum :(
Bizim elimizden gelen onlar için dua etmek..
Allah yardımcıları olsun,yakınlarını kaybeden herkese sabır versin inşallah.

cok dusuncelısın arkadasım, ben degıl ama esım, yanı o zamanlardakı sevgılım yasadı hemde en acı sekılde.. o saatelrde arkadaslarıyla oyun oynuyorlarmıs ve uyanıkmıs.. ardından. yıkılan bırcok evden cıkardıkları canlı cansız sayısız ınsan... Allah ım ınsallah yasatmaz bır daha boyle buyuk bır acı.. ucundan kenarından ve tam ıcınden yaralanmıs bır tarafları eksık kalmıs ınsanlarımıza da sabırlar dılıyorum..

:Saruboceq:RABBIMdualarimizi kabul eder insallah:Saruboceq:
:teselli:cok üzüldüm essem inan:teselli:
bogazimda dügümlendi hersey
kolay diildir eminim
17agustos depremini bende yasiyanlardanim
ne büyük bir korku oldugunuda bilirim
allahim yasatmasin birdaha insallah
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
sükür bizler sadece o ani yasamakla kaldik
ama hayatimda ilk defa basima gelmisdi
tatildeydik akcayda yazlik dairemizde
helal olsun sizeki hayirli bir evlat yetismis teyzen ve sizin sayenizde
rabbim sizleride ondanonuda sizden hic ayirmasin insallah
tüylerim diken diken oldu okurken inan
ne yalan söyliim
10yil öncesine gittim geldim
:Saruboceq:okudum duami essem:Saruboceq:
böylesine aci dolu ama gercek ve yasanmis bir konuya deyindigin icin tskler

17 ağustos depremi birçok insanın hayatında derin izler,kayıplar bıraktı.
Sanıyorum gece 3 gibi olmuştu ve sabah tv'leri açtığında herkes bu acı haberle karşılaşmıştı :(
Bu depremi yaşayan,yakınlarını kaybeden insanlar bu günü mezarlıklara gidip aynı acıyı birkez daha hissederek kaybettiklerinin yanında geçiriyorlar..ne kadar zor bir durum :(
Bizim elimizden gelen onlar için dua etmek..
Allah yardımcıları olsun,yakınlarını kaybeden herkese sabır versin inşallah.

her sene bugun yenıden aynı acıyı yaşıyolar gercekten zorr
rabbım bızlere boyle acı yasatmasın sevdıklerımızle ımtıhan olmuyalım inşş

unutulmayacak bir acı yaşadık milletçe..allah bir daha göstermez umarım..

aminn cnmm deprem sonrası ablamlar dayımlar yegenı almaya gıttıler off cok kotu bı manzara agır koku suan yazarken bıle elım ayağım bumbuz cok acı bır olay ve 10 sene gecti...

benimde az önce aklımdan gçmişti gercektende cok acı bir olay allah zarar gören ve yakınlarını kaybeden herkese sabır versın 10 yıl bıle gecmiş olsa hafifler belki ama bitmez o acı korku ve bıraktıkları ben depremi hissetmedim ufaktım cok ama daha sonra artcılarda hissettim ve o kadarda bıle cok korkmustum allah bır daha böyle bi felaket yaşatmasın inşallah duamıda okudum allah kabul etsin....

bu depremin sabahi erkenden komsum aradi uyan Türkiyede deprem olmus diye hemen tv yi actim sok oldum cok aci birsey rabbim birdaha göstermesin bircok izler birakti cocuklarimiz yetim öksüz kaldi.
bu depremde hayatini kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum mekanlari cennet olsun insallah:Saruboceq:
geride kalan yakinlarinada rabbim sabir ihsan eylesin birdaha böyle acilar yasatmasin insallah:Saruboceq:
ayrica es_se cigim bizlere onlari hatirlattigin icin sanada tesekkür ederimopuyorumnanaktan

(bende pc yi açar açmaz bunu yazdım 'hergün özel bir gün aslında 'diye ama başlık olarak açmadım ellerine sağlık canım...)

acısını yaşayan bilir elbet ama biz miletçe her yıl aynı acıyı yaşıyoruz içimizde allah geride kalan tüm yakınlara sabır nasip eylesin inşallah....allah beterinden korusun ,bu tür acılarla dünya ağlamasın....

yarem senın eşinin yaşadıgının yanında bızımkı hiç bişey
cok ama cok geçmiş olsun eşine en son gordugunuz acı bu olsun
bıdaha kımse yasamasın..........
ıncım cnm benım depremde demek burdaydın(:
hepımızde bir izi var dimii...
annem trabzondaydı sabah kapıya gelmıs bırı ıst yerle bır oldu sağ kalan yok demiş annem acillik..
saatler sonra bızden haber aldı kendıne geldi off aklıma gelıyo gunlerce dısarda yattıkk eve gırmeye ızın
vermedı babam cadır kurduk dısarda yedık ıctık uyuduk..

Hatırlamak bile istemediğim kara günlerden biridir 17 Ağustos 1999..:çok üzgünüm:
3 gün öncesinde 4 ay yoğun bakımda kalan annemi kaybetmiştik..13 Ağustosta..:çok üzgünüm:

Üzerimde çok büyük acı ile bitkin düştüğüm için babam beni Adapazarına dayımın yanına gönderdi..Gitmek istemedim ama devamlı düşüp bayıldığım için demek ki daha fazla dayanamayacağımı düşündü..

Gittiğim günün gecesi dayımın kızı ile otururken deprem oldu..
Nasıl olduğunu hala hatırlamam ama sadece hatırladığım dışarı çıktığımızda dev bir tozbulutunun içinde kendimi bulduğum ..:1no2:

Bugün bile hala tazeliğini koruyor acılar,onbinlerce insan hayatını kaybetti..:çok üzgünüm:
Ne denir ki Allah hepsine rahmet etsin ,yakınlarına sabırla dayanma gücü versin ki bir çok anne baba evladını birçok evlatta anne babasını kaybetti...Asla unutulmaz ,unutulamaz..:1no2:

Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın..:Saruboceq:

kadisim cnm benım acını hatırlattım :((
başın sağolsun cnm benımm
tramissu yaşamamana sevındım bu son olur inş gerıde kalanlara rabbım sabır versin..
sihirsensin bugune ozel bı paylaşım hazırladıysan bızımle paylaşırsan cok mutlu olurum
güllerdiyarı cnm benim asıl ben tesekkur ederım duyarlılıgınız için işte kk bu destek dayanışma..

Milletçe bizim acımız.tüm kaybettiklerimiz nur içinde yatsın.Rabbım bırdaha yaşatmasın.Rabbım kabul etsın dualrımızı.

yarem senın eşinin yaşadıgının yanında bızımkı hiç bişey
cok ama cok geçmiş olsun eşine en son gordugunuz acı bu olsun
bıdaha kımse yasamasın..........
ıncım cnm benım depremde demek burdaydın(:
hepımızde bir izi var dimii...
annem trabzondaydı sabah kapıya gelmıs bırı ıst yerle bır oldu sağ kalan yok demiş annem acillik..
saatler sonra bızden haber aldı kendıne geldi off aklıma gelıyo gunlerce dısarda yattıkk eve gırmeye ızın
vermedı babam cadır kurduk dısarda yedık ıctık uyuduk..

olur mu canım oyle sey herkesın yasadıgı acı aynıdır emınım.. cok zordur mutlaka ozellıkle yakınlarını kaybedenler ıcın..gercekten yazdıkca yazasım gelıyor.. ve sende sureklı dusunuyorsun aklına daha cok gelıyor hersey.. tekrar yasıyorsun sankı degıl mı.. acı ne kadar buyuk olursa olsun herhalde onunla yasamayı ogrenıyor ınsan, ozellıkle gerıde kalanlar ıcın..aklıma hersey dustu sımdı, esıme gunlerce ulasamamıstım Allah korusun yasayıp yasamadıgını bıle bılemıyordum cok zordu...tvnın karsısından hıc ayrılmadım, sureklı canlı yayınlar sureklı olu sayısının artması.. allahım artık cogalmasın dıye cok dua ettım... ama gıden canlar ıtmıstı. gelemedı kı ızmır e o zaman sevgılımdı sımdı hayatımın anlamı.. adapazarı sapanca daydı, yollar parcalanmıs kopruler yıkılmıs heryer zıfırıkaranlık..neyse yaa daha cok yazarım da ...offf yıne soyluyorum mılletce bırdaha boyle bır acıyla sınamaz ınsallah Allah ım bızı..

o geceyi ve sonrasındaki günleri unutmak asla mümkün değil..
biz yazlıktaydık sabah komşumuzun kapıyı çalmasıyla uyandık gece deprem oldu duymadınızmı dediğini hatrlıyorum sonrasında televizyonu açtık manzara dehşetti..günlerce ağladık üzüldük.. o taraflardaki yakınlarımızdan haber almaya çalıştık..
izmitte oturan bir ilk okul arkadaşım vardı senelerdir görüşemediğim,aynı semtde oturan bir akrabama sordum bulursan ve yaşıyorsa haberdar edermisin diye..
eğer yaşamıyorsa sakın bana ölmüş deme.. ve beni arama sakın dedim..
o da kesin bulurum adres bize yakın demişti..ama beni hiç aramadısenağlama
aradan ne kadar zaman geçti akrabamı hal hatr sormak için bile arayamadım,aradığımda sırf arkadaşımı sormamak ve onunla ilgili kötü bir haber duymamak için..senağlama

yakınlarını kaybeden herkeze sabır,ölenlere rahmet diliyorum..
dilerim böyle bir acıyı rabbim kimselere göstermez..

essem allah razı olsun..
ben bugün hep aklımdan böyle birşey geçirmiştim,umarım dularımız kabul olur..

Milletçe bizim acımız.tüm kaybettiklerimiz nur içinde yatsın.Rabbım bırdaha yaşatmasın.Rabbım kabul etsın dualrımızı.
amin cnmm

olur mu canım oyle sey herkesın yasadıgı acı aynıdır emınım.. cok zordur mutlaka ozellıkle yakınlarını kaybedenler ıcın..gercekten yazdıkca yazasım gelıyor.. ve sende sureklı dusunuyorsun aklına daha cok gelıyor hersey.. tekrar yasıyorsun sankı degıl mı.. acı ne kadar buyuk olursa olsun herhalde onunla yasamayı ogrenıyor ınsan, ozellıkle gerıde kalanlar ıcın..aklıma hersey dustu sımdı, esıme gunlerce ulasamamıstım Allah korusun yasayıp yasamadıgını bıle bılemıyordum cok zordu...tvnın karsısından hıc ayrılmadım, sureklı canlı yayınlar sureklı olu sayısının artması.. allahım artık cogalmasın dıye cok dua ettım... ama gıden canlar ıtmıstı. gelemedı kı ızmır e o zaman sevgılımdı sımdı hayatımın anlamı.. adapazarı sapanca daydı, yollar parcalanmıs kopruler yıkılmıs heryer zıfırıkaranlık..neyse yaa daha cok yazarım da ...offf yıne soyluyorum mılletce bırdaha boyle bır acıyla sınamaz ınsallah Allah ım bızı..
evet aynen oyle cnm yazdıkca aklıma geliyo geçti gitti izi kaldı
avızelı odada uyuyamam yakın zamanda atlattım
ablamın evınde senlerdır kalmadım ordada golcuk depremını yasamıstım
ahh anlatsak neler va r neler cnm haklısın acıyla yasıyoruz işte..

esse bacım çağırmışsın, geliyim dedim.. benim de çok anım var, saat 1 gibi bi siteye çöke çöke yazdım upuzun bi yazı.. tekrarlayacak takatim yok affedin..

17 Ağustos '99..

Gölcük sahil kenarında;12 katlı apartmanın 6 ınca katındayız..

O an yaşadıklarımız çok zor anlatılır çok zor dile gelir..

Hayatımızı tamamen değiştiren;depremi anlatma kolay değil..Hala her anıldığında yüreklerimizi

zangır zangır titreten yakan dağlayan;bizi bizden alan belki pişirip olgunlaştıran hadise..

Şuan öylesine doldum ki..

Diyebileceğim tek şey:Rabbim bir daha yaşatmasın;kaybettiklerimize rahmet eylesin..

Unutmadım;unutmayacağım..

ben sakaryalıyım.depremde amcamın oğlu eşi,oğlu ve yeğeni göçük altında kaldı.çok şükürkü hayattalar ama yengemde epey hasar bıraktı.yemgem 8 aylık hamileydioğlunu ve yeğenini korumak için onların üzerine kapanmış.ayakları kırıldı,karnındaki bebeği öldü.6-7 ay Ankarada hastanede yattı.şimdi hepside iyiler.birde komşumuzun kızıo gece tatilden dönmüş evine.onunda doğumuna 8 aylık hamileydi.o deprem feci şekilde can vermiş,eşiyse 3-4 ay yaşadı ama hep komadaydı.sonra oda öldü.çok kötü zamanlardı.allahım bir daha aynı acıları yaşatmaz inşallah.

Back