- 4 Mayıs 2015
- 5
- 1
-
- Konu Sahibi melisandre66
Merhaba, ben 16 yaşındayım ve pco hastasıyım, teşhis konulalı bir kaç hafta oldu. Henüz herhangi bir ilaç tedavisine başlamadım, doktor bir şey önermedi, hormon testlerinde aşırı bir artış ya da azalış gözlenmedi. Yaklaşık bir haftadır soğan kürü ve aslanpençesi, civanperçemi, hayıt tohumu üçlüsünü uyguluyorum. Henüz adet olamadım, adet düzenim 36-37 günde bir. Doktorun herhangi bir tedavi uygulanmaması kötü bir şey mi? Adet olmak için yapabileceğim etkisi bilinen başka yöntemler önerebilir misiniz? İleride çocuğumun olmaması ihtimali beni çok endişelendiriyor, bazıları umut verirken bazıları tedavisi yok çocuk ihtimali de çok zayıf diyor. Bunun için bir tedavi var mı? Soğan kürü için çok faydalı deniyor katılıyor musunuz? Lütfen yardım edin, gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.. Teşekkürler şimdiden..
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için ve içimi rahatlattığınız için çok teşekkür ederim :) Ben az bilgim olduğu ve içim rahat etmediği için tekrar doktora gittim ve bunun için tekrar adet olmayı bekledim. Düzenim 36-37 günde bir diye biliyordum ama hesabı yanlış yapmışım, 43 günde birmiş aslında, bu da normal kabul edilen sürenin üzerinde. Bu ay 33. günde adet olunca adetin üçüncü günü doktora gittim, önceki hormon testleri adet olmadığım bir zamanda yapıldığı için doğru değerleri göstermiyordu. Doktor ultrason sonuçlarına bakıp bu 25 mm kist aslında yumurta, özellikle adet arası uzun olanlarda 30 mm ye kadar büyüyebilir ve atılır, sende de öyle olmuştur yani sağlıklısın dedi. Kendisi de ultrasonda baktı ve hiçbir şey olmadığını tertemiz olduğunu söyledi. Özellikle başka küçük kistler görüp görmediğini sordum ve bana gayet normalsin dedi. Hormon testine bile gerek duymadı benim isteğime bıraktı ama ben de daha fazla deşmek istemedim. Adet düzensizliği 18 yaşına kadar normal karşılanıyormuş, adetin ilk 2-3 yılı düzensizlik normalmiş. Benim beş yıl oldu, yine de 18e kadar bekleyeceğini, asla doğum kontrol hapına şimdi başlamayacağını, başlarsa henüz oluşmakta olan düzene zarar vereceğini söyledi. Hiç pco adı geçmedi ve boşuna gelmişsiniz çünkü hiçbir şey yok rahat olun, adet düzeni de herkesin aynı olmaz tabii, biraz bekleyip görmek lazım dedi. Gerçekten hem siz hem de doktor hanım içimi çok rahatlattınız, sonunda aslında ciddi bir şey olmadığını öğrenmek çok iyi geldi ama pco olsaydım da tablonun bu kadar iç karartıcı olmadığını görmeme yardımcı olduğunuz için tekrar çok teşekkür ederim. Buraya doktorun söylediklerini bu kadar uzun yazdım, olur da benim gibi biri aklındaki şüphelerle araştırırken okursa hemen karamsarlığa kapılmasın diye. Umarım Allah sizin ve diğer herkesin gönlüne göre verir, hayırlısıysa istediğinizi elde edersiniz inşallah. Duyarlılığınız için çok çok teşekkür ederim :)Merhaba canım. Öncelikle geçmiş olsun. Ben de pkosluyum. Kalıcı bir tedavisi yok maalesef, tabi şimdilik. Düzenli adet için hemen haplara başlamazsan iyi edersin diye düşünüyorum. Bitkisel çarelere başvurman iyi olmuş kesinlikle. Bu şekilde bitkilerden şifa bulanlar var, işe yararsa devam edersin. Eğer 36-37 günde bir adet oluyorsan ve adetlerin güzel geliyorsa hapları hiç düşünmemelisin, doktorunun ilaç vermemesi çok normal, sonuçta adet oluyorsun, ama adetlerin gelmiyor akıntı şeklinde kalıyor ve bitiyorsa bitkilerden de hiç çare bulamazsan o zaman hapa geçersin, şu an çok erken. Çünkü şu anda adet düzelsin diye sana doğum kontrol hapı verirler gerçekten çok üzülüyorum bu duruma yani bu hapları vücüda almak için çok erken bir dönem. Her neyse. Hormonları belli ölçülere getirebilmek için endokrin bölümüne görünmen iyi olur. Ama hormon değerlerin normalse muhtemelen gerek yoktur oraya gitmene. Soğan kürü ayrı bir kür, aslan pençesi ve diğerlerinin karışımı ayrı bir kür. Hepsini bir arada uygulaman doğru olmaz. Sadece soğan kürünü yapman en doğrusu. bir veya iki ay böyle devam edip ardından aslan pençesi kürüne geçebilirsin. Benim de 3 buçuk yıldır bebeğim olmuyor. 1 yıl tedavi gördüm. Hacamat yaptırdım, arı sütü kullandım yumurtlamaya faydası olsun diye. Gerçekten çok faydasını gördüm, iki aşılamam da tutmadı nasip değilmiş ama sonuçta istediğimiz sonuçları almıştık, hiç sorun kalmamıştı. Tabi her şeyi bırakınca eski haline döndü. 40-50-60 günleri buluyor ama güzel tarafı artık adetim çok geliyor önce öyle değildi. Hacamat yaptırmanın çok faydasını görürsün inşaallah, belinden, kuyruk sokumundan, kalçanın altında kalan bacaklarının üst kısmından. İleride bebek sahibi olursun inşaallah, üzülme şimdiden. En kolay yanıt alınan hastalık bizimki. Yumurtaların azalsaydı erken menapoz filan olsaydı çok zor olurdu. Ama bu hastalıkta bir sürü yumurta var, sadece o yumurtalar kendi kendine dışarı atılamıyor, o yüzden bebek olmuyor. İlaç desteğiyle o yumurtalar atılmaya çalışılıyor. En kötü ihtimal tüp bebek. Ama asla umutsuz vaka değil. Tüp bebek doktorlarının en rahat ettiği vaka pko. Çünkü yumurta açısından sorun yok. Kaldı ki evlendiği ilk ayda hamile kalan bile var. Burası daha çok dertleşme mekanı olduğu için hamile kalamayanlar birbirleriyle dertleşiyor fikir alıp veriyor. Seni yanıltmasın, yoksa kendiliğinden yumurtlayanlar da çok. İstediğini sorabilirsin. Uzun aralıklarla siteye giriyorum. Alıntı yaparak yazarsan bildirim gelince girer cevaplarım inşaallah. Stres baş düşman, pozitif ol, Allah şifa versin kardeşim :)
Merhaba, ben 16 yaşındayım ve pco hastasıyım, teşhis konulalı bir kaç hafta oldu. Henüz herhangi bir ilaç tedavisine başlamadım, doktor bir şey önermedi, hormon testlerinde aşırı bir artış ya da azalış gözlenmedi. Yaklaşık bir haftadır soğan kürü ve aslanpençesi, civanperçemi, hayıt tohumu üçlüsünü uyguluyorum. Henüz adet olamadım, adet düzenim 36-37 günde bir. Doktorun herhangi bir tedavi uygulanmaması kötü bir şey mi? Adet olmak için yapabileceğim etkisi bilinen başka yöntemler önerebilir misiniz? İleride çocuğumun olmaması ihtimali beni çok endişelendiriyor, bazıları umut verirken bazıları tedavisi yok çocuk ihtimali de çok zayıf diyor. Bunun için bir tedavi var mı? Soğan kürü için çok faydalı deniyor katılıyor musunuz? Lütfen yardım edin, gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.. Teşekkürler şimdiden..
Teşekkür ederim tavsiyeniz için bitkisel tedavilere devam ediyorum adet düzeni için ibrahim saraçoğlunun aslanpençesi kürünü ve kist için de soğan kürünü yapmaya devam ediyorum ikisini ayrı zamanlarda tabii, inşallah işe yarar, Allah yardımcımız olsun :)Canım sen daha çok küçüksün hiç canını sıkma araştırıp daha iyi bir doktora git birde şunu söylim hiç bir doktor çocuğu olması zor diyemez onların haddi değil onu ancak allah bilir ben 34 yaşındayım pco 13 yaşımda belli etti bizim imkanımız ailemin daha önce bilmediği bir durum geç tedavi yanlış doktorlar kortizonlar derken bu yaşıma geldim şuan tüp bebek tedavisi oluyorum benim hormonlarım çok yüksek çıkıyordu pco olan ve çocuğu olan çok insan var üzülücek sıkılıcak hiç birşey yok soğan kürünü bende denemek istedim ama gastritim var yapamadım tekrar söylüyorum araştırıp çok iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim yaşın çok genç ve tedavin kolay olur
Aslında doktor bana ileride gebelikte problem yaratabilir ama hastaların yarısından fazlası tedavi görmeden çocuk sahibi oluyor dedi, daha çok burada ve diğer sitede yazılanlar ve diğer hastalara doktorların söyledikleri üzerine genel olarak gebelik ihtimalinin çok düşük olması sonucu çıkıyordu. Ben de bunun için panik yaptım ancak son gittiğim doktor gerçekten iyi bir doktordu ve hormon testine dahi gerek duymadan tamamen temiz dedi. Önceki ultrasonda gördüğü için de bu kist değil yumurta dedi, hiç pco dan bahsetmedi bu yüzden ben de pco olup olmadığımı bilmiyorum. Bana 18 yaşını doldurana kadar doktora gitmene gerek yok dediği ve doğum kontrol hapı ile müdahaleye sıcak bakmadığı için bir süre bitkisel tedavileri denemeye karar verdim :) teşekkür ederim moralimi düzelttiğiniz için :) tedavi gerektiğini duydum başka sonuçları da olabiliyormuş çünkü ileride doktor pco var ve tedavi gerekiyor derse tedavi göreceğim.Sana kim cocugun olmaz diyosa ynls dusunuyo olur ama tedavi gerekiyor bede pcoluyum evli oldugum icin tedavide sorn yasamiyorm adetmde duzenli eger midende sorun yoksa sogan kurunu kesnlikle kullan icindeki tum iltihapi gideriyo kuru 2 ay kullaniyosun zaten bitordkten sonra doktorada gorun gecmezse tedavi olmak istedigini soyle ilerde sorun yasamak istemediginide dile getir ayrica kiloluysanda oncelikle kilo vermen gerekiyor