• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylık bebeğim yürümüyor!

melisa2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
3
0
36
İstanbul
16 aylık bebeğim yürümüyor, tuttuğumda ayakta bile durmuyor.Sınırlama 18 ay diyorlar ama benim bebeğim ne emekliyor ne de yürümeye çaba sarfediyor.Ne yapacağımı bilmiyorum,doğduğundan itibaren aile hekimliğine gittiğimizde herşeyin normal olduğunu söylüyorlardı. Yani bebeğimde bir sorun yok. Erken doğumda yapmadım. Niye yürümüyor, yürümesine engel olan şey ne? cevablarınızı bekliyorum..

canım benim kız da geç yürüdü 16-17 aylıktı.. kardeşimin oğlu(benim kızdan 15 gün küçük) 11 aylıkkekn sıralamaya başlayınca ben de endişelendim ama doktor olan kuzenime sorduğumda durumun anormal olmadığını söyledi . başka bir hastalıktan dolayı doktora götürdüğümüzde denizi tavsiye etti.. o ara yaz tatili de denk geldi ve denize götürdük, 5 gün kaldık ama galiba etkili oldu tatilden geldikten bir hafta kadar sonra kızım ilk adımlarını atmaya başladı şimdi koştuğu zaman arkasından yetişemiyoruz :))
sen de canını çok sıkma bu durum çok anormal değil .. şu an deniz mevsimi değil ama eğer evinde küvetin varsa su doldurup suyun içinde bacak egzersizleri yaptırabilirsin.... bebeğini güle güle büyüt canım..

merhabalar. benim kızımda geç yürüyenlerden 15 aylık emekledi 20 aylık yürüdü. ama biz çocuk norölojiye götürmüştük tetkikler normal çıkmıştı. bir çocuk norölojiye götür için rahat etsin..

Son düzenleme:
16 ay çok geç,yürümese bile en azından yürüme çabası göstermeli.bebğinizde bir sorun var demk istemiyorum ama aile hekimliğine bu güven neden?bence pek çoğu baştan savma yapıyor işini.bizim aile hekimimiz yazacağı ilacı bile bize soruyor.bence uzman bir doktora gösterin.tabiki geç yürüyebilir ama lah korusun bir sıkıntı da olabilir.

18.ayın sonuna kadar yürüme gecikmesi normal diye biliyorum... eğer ayakta durmaya başlıyorsa onu zorlamadan 2 elinden tutarak tay tay yürüyüşler yapabilirsiniz... bol şans.

Benim bebegimdede aynı sorun var 14aylik ama emeklebmiyor ve yürümüyor terapiye götürüyorum eskiye göre daha iyi askerler gibi kollarını kaldırmadan sürünüyor oturuyor ama kollariyla kendini kaldıramıyor koltuk kenarında ben tutmadan durabiliyor kendisi ellerimden tutarak yürüyor geç kaldık biliyorum ama kucakta çok tutulduğu için böyle olmuş Dr söyledi Allah sabır versin inşallah yürüyecekler bu arada yürümesini için konuşmaya başladı oğlum gel git al ver neresi gibi bende öyle avunuyorum

benim kizimda bebekliginde gecirdigii rahatsizliktan dolayi gözetim altindaydi bence dr bas vur emeklemyior diyorsun ayakta kendi durmasi lazim ihmal etme 18 aya kadar normal ama bu emekleyen cocuklar icin gecerli

Back