• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylık bebeğim yürümüyor

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
239
123
23
31
Desteksiz ayakta duramıyor. İlk adım arabasıyla gidebiliyor. Desteksiz oturması da 9 aylıkken olmuştu o zaman kaba motor biraz geriden geliyor dediler. yine de endişeleniyorum. Şimdi doktora da gitmek istemiyorum oturmuyor diye çok gittik nöroloji, gelişimsel pediatri vs. Sonra ben kendimce uğraşıp egzersiz yaptırınca oturdu o sıralarda.

Bİr de hala anne baba demiyor. Baba nerede diyince eliyle gösteriyor. Anne nerede diyince de hiç umursamıyor bile 🥲 Anlamlı 10 kelimesi oldu şimdiye kadar ama bir iki kez kullanıp kullanmayı bıraktı. Meme mamayı bile çok demiyor ne istiyorsun diyince eliyle işaret ediyor bu dönemde normal mi konuşmayı tercih etmiyor yani ama her şeyi biliyor nerede diye sorunca

Son düzenleme:
İlk adım arabasıyla gidiyorsa yürür diye düşğnüyorum. 18 aya kadar da yürümeme olabilir diye biliyorum.

Emzik kullanıyorsa eğer konuşmaları gecikebiliyor bebeğim de emzik varken konuşmuyor birşeyler söylemiyor gün içinde emzik vermeyi çok azalttım o yüzden eğer emzik kullanıyorsa azlatmanızı söyleyebilirim. Yürümeye de teşvik edici Cesaretlendirici şeyler yapın derim egzersizlere devam edin. Birde istediği şeyi gösterdiğinde vermeyin bi süre konuşması için zorlayın bol bol konuşun kitap okuyun hikayeler uydurun. Ekran varsa eğer minimuma indirin yada ekrana bakarken yanlız bırakmadan siz de tekrar edin tekrara teşvik edin. Akranları ile bol bol vakit geçirmeye çalışın sağlıkla büyüsün inşaallah

Back
X