Bu yeri gelir yetişkin bi insanın basınada gelir sıkışmış cocuk tutamamıs ıste. ayrıca okul değiştirmekle bi alakası yok hangı okula gıderse gitsin o yastaki gruba hiç bi öğretmen 40 dk lık derste izin vermez. ancak blok ders olursa gönderir ki gene 40 dk nın dolmasını bekler. okul değişince bu problem ortadan kalmaz ki zaten ortada bı problemde yok insanlık hali sizin benim bile basımıza gelebilir bır kere oldu dıye her zaman olacak dıye bıse yokBu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?
Aynı şeyi ilkokulda yaşamıştım.
Hemen bir su sişesini üzerime devirip, su döküldü diye herkese öyle açıklamıştım.
Bence doktorluk bir durum yok, olabilecek bir şey.
Kızınız için önemli olan şuan psikolojisi.
Belki başka bir şekilde bir bahane uydurup, arkadaşlarına açıklamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu yaşlarda çocuklar çok acımasız oluyorlar, hergün bunu yaşamasındansa acil olarak öğretmeniyle beraber bir anlatı hazırlamanız gerekiyor.
Ben de biri diyecek mi diye okuyordum tüm cevapları. Malesef her şey öğretmenin elinde değil okullarda. O yapılan toplantılarda idare bar bar bağırıyor ders sırasında kesinlikle dışarı öğrenci gönderilmeyecek diye. (Lisede çalışıyorum, daha alt kademelerde durum nedir bilgim yok)Yıllardır çalışıyorum, aklınıza bile gelmeyecek şeyler gördük o masum tuvalet izinlerinin sırasında, yaşanılan olumsuz olaylarda veli yine okulu, öğretmeni suçluyor ders sırasında neden çocuğumu dışarı gönderdiniz diye ve bu sebeple ceza alan meslektaşlarım da var.
Yukarıda yazdıklarımı tek suçlu öğretmen yazan arkadaşları işleyiş hakkında bilgilendirmek için yazdım.
Konu sahibinin kızı daha mağdur olmuş bu durumdan, o yaş grubu için zor bir durum, ayrıca son dakika izin istediğini göz önünde bulundurursak pek girişken bir kız olmadığını düşündüm. Eğer çekingenlik varsa bu durum travmaya bile sebep olabilir. Nacizane tavsiyem okulunda varsa rehberlik öğretmeniyle ve sınıf öğretmeniyle konuşmanız. Bu öğretmenler sınıf ile etkili bir iletişim kurup, insanların başına bazen istenmeyen durumlar gelebileceğini anlatıp kızınızla dalga geçmelerini engelleyebilirler.
yazacağımı yazmışsınız mesleğe ilk başladığımda kim yanıma gelse hocam çok sıkışığım hocam acil deyip bırakıyordum lavaboyaBen de biri diyecek mi diye okuyordum tüm cevapları. Malesef her şey öğretmenin elinde değil okullarda. O yapılan toplantılarda idare bar bar bağırıyor ders sırasında kesinlikle dışarı öğrenci gönderilmeyecek diye. (Lisede çalışıyorum, daha alt kademelerde durum nedir bilgim yok)Yıllardır çalışıyorum, aklınıza bile gelmeyecek şeyler gördük o masum tuvalet izinlerinin sırasında, yaşanılan olumsuz olaylarda veli yine okulu, öğretmeni suçluyor ders sırasında neden çocuğumu dışarı gönderdiniz diye ve bu sebeple ceza alan meslektaşlarım da var.
Yukarıda yazdıklarımı tek suçlu öğretmen yazan arkadaşları işleyiş hakkında bilgilendirmek için yazdım.
Konu sahibinin kızı daha mağdur olmuş bu durumdan, o yaş grubu için zor bir durum, ayrıca son dakika izin istediğini göz önünde bulundurursak pek girişken bir kız olmadığını düşündüm. Eğer çekingenlik varsa bu durum travmaya bile sebep olabilir. Nacizane tavsiyem okulunda varsa rehberlik öğretmeniyle ve sınıf öğretmeniyle konuşmanız. Bu öğretmenler sınıf ile etkili bir iletişim kurup, insanların başına bazen istenmeyen durumlar gelebileceğini anlatıp kızınızla dalga geçmelerini engelleyebilirler.
konu öğretmen konusu ya derhal saldırınŞu konudaki yorumları okudukça,çocuğum için ciddi anlamda kaygılanıyorum.
Nasıl bir kafa yapısı anlayamıyorum.
Dersten çikmak yasakmış,1500 çocukla uğrasiyormuş. Uğrasmayın efendim,sizin o beğenmediğiniz velilerde bir yerlerde insanlarla çalışıyor,onlarda sizde babanızın hayrına yapmıyorsunuz bu işi. Lutfetmişçesine konuşmanın mantığı yok yani,işiniz bu,değil 1500,3000 çocuklada uğraşıyor olsanız ,karşılığinda paranızı aliyormusunuz,aliyorsunuz net.
Bu mesleği secerken,gözünüzü baglayıp kura çektirmediler,dolayısıyla işinizin çocuklarla olduğunu biliyordunuz.
Zor geliyorsa başka meslek seçseydiniz. 1500 çocukla uğraşıyor olmanız,bir çocuğu sınıfın ortasında bu duruma düşürme hakkını vermez size. Kimse size özel ilgilenin,götürün çişini yaptırın demiyor.
Sadece biraz anlayış. Çok zor olmamalı.
Sinıfın otasında öğrencinizi bu hale düşürün o halde ne diyebilirim ki. Gece yastığa başınızı koyuncada huzurla uyursunuz artık.konu öğretmen konusu ya derhal saldırın
olur hanım efendi
derste kim izin isterse gönderelim sınıf 60 kişi biri tuvalete gitsin beşi daha arkasından gitsin
kim gerçekten tuvalete gitmek için istedi kim başka şeyler için istedi ona bakmayız
sonra çocuk okuldan kaçmaya kalksın okul duvarından atlasın bacağını kırsın yine gelin bizi suçlayın öğretmen de tuvalete gitmek için izin verseymiş diye
bu dediğim olay gerçekten başa gelmiş bir şey
ki çocuk takdirlik başarısı olan disiplinle bir sorunu olmayan bir çocuktu
sizler aynı evin içinde iki çocuğunuzun ne yaptıklarını kimlerle arkadaşlık kurduğunu takip edemiyorsunuz
çocuklarının neler yaptığını duyunca şoka giriyor bir çok veli ruhu bile duymuyor ama biz öğretmenler o 1500 kişinin her birini annesinden babasından daha çok tanımalı takip etmeliyiz di mi ya
bu öğrenci lise öğrencisi 40 dakika için tutabileceğini düşünerek hazırlanıyor o teneffüslerSinıfın otasında öğrencinizi bu hale düşürün o halde ne diyebilirim ki. Gece yastığa başınızı koyuncada huzurla uyursunuz artık.
Neden öğretmene saldırayım yahu,aile büyüklerimin büyük çoğunluğu öğretmen. Ne sorunum olabilir benim öğretmenlerle?
Tam tersine yine öğretmen konusu ,altta kalmayalım durumu oldu. Birde buradan bakın.
Ya niye öyle göreyim diyorum. Bir insanın yüzüne bakinca anlaşılir,hele ki tutamayacak hale geldiyse ki gelmiş. Gönerilebilirdi diyorum,2 dakikada o çocuk nereye gidebilir yada ne yapabilir hanımefendi?2 dakika yahu.bu öğrenci lise öğrencisi 40 dakika için tutabileceğini düşünerek hazırlanıyor o teneffüsler
ana sınıfı olsa başka ilk okul başka lise de başka
15 yaşından küçük olmayan bir kızdan bahsediyoruz
çok istisnai bir durum buradaki ya fiziksel rahatsızlığı var ya gerçekten sıra bulup giremedi
ama bu kızın durumundan daha fazla tuvalete diye izin isteyip bambaşka şeyler yapanlar var
bu yüzden bu yönetmelik olarak kondu
ama siz hala bu yönetmeliği es geçip öğretmen niye bunu uyguladığının peşindesiniz
öğretmen de böyle bir şey olsun istememiştir ki teneffüse iki dakika varmış gayet bir çok kişinin söyleyebileceği bir şey söylemiş kızım biraz daha sık dişini birazdan zil çalacak gibi bir şey
diğer arkadaşlar da başına gelenleri yazmış ama siz hala başınızı rahat koyuyor musunuz derdindesiniz
ha evet öğretmenler o kadar kötü pis canavarlar ki çocukların tuvalate bile gitmesine izin vermiyor naziler gibi yazıyorsunuz görmek istediğinizi görüyorsunuz
Ben de size katılıyorum... Öğretmenleri suistimal eden öğrenciler de çok fazla ve dediğiniz gibi birine izin verince 10 kişi izin istiyor. Ben de şahsen her zaman izin vermiyorum ilkokulda çalışmama rağmen. Derse girdikten 5 dk sonra izin isteyenler oluyor. Teneffüslerde ihtiyaçlarını karşılamaya alışmalarını istiyorum. Zaruri durumları hariç tutuyorum tabii ki izin verdiğim durumlar da oluyor. Burda kimseyi hatalı bulmaya lüzum yok.İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...
Affedersin ama tamamen zeka bakımından yoksunluk bu. Ne olacak izin verilse ahh ahh.Cok gecmis olsun ya canim kucuk utanmistir. Bu ogretmenleri de anlamak cok guc. Verseymis ya izin! Arkadaslarim dalga gececek diye korkuyordur yazik. Ben ortaokula giderken de bir arkadasim adet gormustu, etegi kan icindeydi, ogretmen bir turlu izin vermiyordu kiza, kiz utaniyorum dese de inadina kiza soyletti. Salak ogretmen, dusundukce hala sinir oluyorum.
Ya niye öyle göreyim diyorum. Bir insanın yüzüne bakinca anlaşılir,hele ki tutamayacak hale geldiyse ki gelmiş. Gönerilebilirdi diyorum,2 dakikada o çocuk nereye gidebilir yada ne yapabilir hanımefendi?2 dakika yahu.
Ne kadar abarttınız.
Bir günde kabul edin meslektasınizın hatası var ise.
Hep aynı tepkiler.
Olabilir muhakkak ama savunurken öyle uç örnekler verilmişki onlara istinaden yazdım açıkçası.Sınıf içi durumu bilmeden yorum yapamam hatalı da olabilir fakat olmayabilir de bazı sınıflarda aşırı kaos oluşuyor veya o an önemli bir şey anlatıyorsa öğretmen fark edemeyebiliyor maalesef. Belki de konuyu kaçırmasını istememiştir o kadar zaruri olduğunu anlayamamış olabilir. Eleştirmek için yazmadım farklı bakış açısı getirmek istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?