15 sene 2 paket içen ve tek hamlede bırakan birisinin tavsiyesi

sinemisar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
112
1
Başlık açmaya değer miydi yoksa var olan konulara mı yazmalıydım bilmem ama çok önemli bir konu..
Bir başlıkta "bu bir bağımlılık, irade meselesi değil" diye yorum okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm.

Lisede 1 üniversite ve sonrasında 1,5-2 paket içen, birini bitirmeden diğerini yakan birisi olarak ve 15 seneye yakın içmiş birisi olarak sigarayı tek hamlede bıraktım ve 5 seneye yakındır içmiyorum.

Sigarayı bırakmanın tek bir yolu var bana göre; istemek!

"Ben çok seviyorum", "atın ölümü arpadan olsun" vs kısımları cahillik bunları geçelim. Seviyor olabilirsin her sevdiğini yapmak zorunda değilsin. Cinsellik de çok güzel olabilir ama öyle inandığı için bu dünyadan bakire giden var! (Bu cümleden bakirelik ile ilgili bir yorum çıkarmayın, "inanan, isteyen yapar" demek istiyorum) Tek gerçek yapmaman gerektiğine inanmak o kadar.

Arkadaşıma diyorum ki "çocuğunu seviyor musun?" "onun için ölürüm" diyor. "Öl zaten!" diyorum. "İlerde kanser olup hastalıklar yaşayıp, aciz duruma düşüp, çocuğunu o üzüntülere gark edeceğine öl!" "Hiç değilse senin sürünmenin acısını yaşamaz. Bu mudur çocuk sevmek, bu mudur annelik!"

- - -

Sigarayı nasıl bıraktım? Bir akşam bulaşık yıkıyordum, bitince ıslak elimle sigaraya elimi attım o an halimi düşündüm... Bu muyum ben?

"Ben bu kadar aciz miyim? Ben bunu yenemeyecek kadar iradesiz miyim?" dedim. Sigarayı attım, paketi attım tek bir nefes bile almadım ondan sonra.

Yok nikotin bantı, yok ilaçlar, yok kitaplar, bilmemneler zaten kazanamayacağınızı, zayıf olduğunuzu peşinen kabul etmektir.
Bununla başetmeye beyninizde niyet etmemişsinizdir, "bıraksam iyi olur" kıvamında iken asla bırakamazsınız. "Ben bunu bırakacağım ve bu benim lanet birşeyle onur kavgam derseniz" bitmiştir.

"Son bir sigara daha içeyim", "pazartesi bırakayım", "ben zaten az içiyorum", "önce 5 e sonra 2 ye indireyim" vs. vs. kendinizi mi kandırıyorsunuz? Böyle bir mantık yok.

"Bırakıyor muyum?" "Bırakıyorum" bu kadar net! Tek hamle.

Sonrası? Sonra zorlanırım. E zorlan.. Biraz bedeli olsun bunun da. Zorlanacağın bir hafta. Sonra günde 2 kez aklına gelecek 1 ay sonra unutacaksınız. Tabi zoraki değil isteyerek yaptıysanız..

Ramazanda ilk gün açlıktan kıvranır insan son gün aklına bile gelmez.. Aynı şey.
Peki oruçu sana mecbur tutan birşey var diye düşünüp alışıyorsun açlığa da, e güzelim sigarayı bırakmayı da kendi kendine mecbur tutsana!

Mecbursun, yani içmek gibi alternatifin yok. Mesela senelerdir hapishanedesin dışarı çıkma iznin var mı? yok. Buna da mecbursun. Çünkü sen bir savaş içindesin ve galip gelmek senin meselen!
Yenilmeyi tercih ediyorsan, bir hafta sonra "ben bıraktım nasıl olsa" diye bir tek sigara içersin, eskisinden daha fazla içmeye başlarsın.

- - -

Bak güzelim öğlen karnın kazınır kazınır ama bir şey yemezsen bir süre sonra geçer ya.. Öyle bir şey senin korktuğun.. İlk başlarda günde 4-5 kere sonraları günde 1-2 kere sonra 2-3 günde 1 kere canın çekecek. İşte sen o an "dayanamıyorum" demeyeceksin. "Az sonra geçer" diyeceksin elinin altında sigara olursa yakarsın herşey biter. "Başka şeye odaklan az sonra geçecek ben kazanacağım" de bekle..

Ben mesela mandalina yersem sigara içmek istemezdim hep, o ataklarda mandalina yedim isteğimi kesti. Sen de öyle bir formül bul.

İradeniz yeter mi?

Bu dünyada doğru bildikleri uğruna açlık grevini girip ölene kadar bir şey yemeyenler var
Bu dünyada doğru bildikleri uğruna arkadaşlarını kurtarmak için mermiye atlayanlar var

Sizin tek sorununuz "sigara bırakmak" konusunda emin olamamak, bu da sizin doğrunuz olsun! Kıyaslanır mı yukarıdakilerle? O kadar mı zor sizce?

Yahu anneniz hasta olsa karaciğerinizin bir kısmını kardeşiniz hasta olsa böbreğinizi ona verecek iradeye sahipsiniz de; kendiniz için, çocuğunuz için, aileniz için şu lanet şeyi mi bırakamıyorsunuz?

Gerçekten bırakamayacağınıza inanacak kadar saf mısınız??????

Elindeki sigarayı atıyorsun bitiyor. Bu kadar! Çok bilinmeyenli denklem değil bu! At, kurtul, bir daha dönüp yüzüne bakma!

- - -

- Ben çok seviyorum bırakmak istemiyorum.
+ iq testi yaptır.

- Bizim bi selami amca vardı 50 sene içti 80ine kadar yaşadı? & İçmeyenler ölmüyor mu?
+ iq testi bile yaptırma, görevlinin zamanına yazık.

- Ben bırakmak istiyorum ama iradem zayıf
+ Belli bu cümleyi kurmak ancak irade zayıflığıdır. Senin benden farkın var mı? Burada ahkam kesen ukala bir sinemisar senden daha mı özel yeteneklerle donatılmış. Nasıl bir mantık "iradem zayıf". O zaman kişiliğin de mi zayıf? Bunu mu kabulleniyorsun. Zora gelince herşeyi yapar mısın?

-Bıraktıktan sonra kilo alacak mıyım?
+ Evet.

Çünkü ilk defa yediğinin gerçek lezzetine varacaksın gözün bozukken arkadaşının gözlüğünü takarsın da "vay be" dersin aynen öyle..
İlk defa yediğin içtiğinin kokusundan hazzedeceksin.
Doysan bile yemeye doyamayacaksın..

Sonra sabahları birileri seni kaldırmak için tepende tepinmeyecek. Sabah kalktığında kendine inanamayacaksın.

- Ya sonra?
+ Sonra, "zamanında ne aptalmışım, afferin bana" diyeceksin. Birilerinin de senin bu gururunu ve mutluluğunu yaşaması için uğraş vereceksin, başaramayacaksın, sinir olacaksın!

Konunuza abone oluyorum.

Benim de birakmam lazim. Esim birakti ve ben son derece rahatsiz oluyorum. Kendimden nefret ediyorum boyle olunca.

Sizin yazdiklarinizi sindire sindire okuyup kendimi guclendirmeye calisicam.

Tebrik ederim sizi.

bende 15 sene sigara içtim ve 36 gün önce bıraktım çok şükür kurtuldum
yazdıklarının hepsine katılıyorum sadece irade gerisi boş
kendi topiğimde yazmadım ama benim sigarayı bırakmaktaki en önemli sebebim kendi irademin farkına vardıktan sonra oldu o olayı anlatayım belki birilerininde işine yarar
13 şubat akşamı kızım banyo yaparken şohbenden zehirlendi
onun yere düşme sesini duydum ve koştum baktım kızım yerde gözleri sabit bir noktoda bakıyo ve dili boğazına kaçmış nefes alamıyo
ben o an düştü ve beyin kanaması geçiriyo zannediyorum
kızımı tuttum kucakladım önce rabbime onu bana bağışlaması için bağıra bağıra dua ettim sanki sesimi duyurmak ister gibi sonra kızımın boğazına kaçan dilini çektim öğürmeye başladı ve nefes aldı
sonra onu banyodan hiç sarsmadan sürükleyerek dışarı çıkarıp başını sabitledim ve koşarak dışarı çıkıp avazım çıktığı kadar yardım istedim
sonra üst kattan kaynım geldi ambulansı falan çağırdık çok şükür kızım kurtuldu
hastaneden taburcu olduktan sonra çok düşündüm rabbim bana kızıma müdahale etme sabrını gücünü nasip ettiyse sigarayı bırakmak nedir ki dedim bide üstüne bronşit olupta ciğerlerimi üşütünce kesin kararımı verdim ve bıraktım
sigarayı bırakmak isteyen ama cesaret edemeyen arkadaşlar tamam zorlanıyor insan ama imkansızda değil bırakmak sadece isteyin yeter

Konunuza abone oluyorum.

Benim de birakmam lazim. Esim birakti ve ben son derece rahatsiz oluyorum. Kendimden nefret ediyorum boyle olunca.

Sizin yazdiklarinizi sindire sindire okuyup kendimi guclendirmeye calisicam.

Tebrik ederim sizi.

Nefret etmek değil yapmanız gereken kendinize biraz daha inanmak. Zorlamayın "yapabilir miyim" diye bile düşünmeyin.
O kadar basit ki, anlatamam..

Hani kan vermeye korkarsınız da kasılırsınız, onu düşünürseniz içiniz geçer, canınız yanar. Ama o sırada meşgul olsanız belki hissetmeyeceğiniz bir acıdır bu. Belki gün içinde çok kez benzeri acıları çekiyorsunuz farkına bile varmıyosunuzdur. Onun gibi.. Yok sayın! Sigara diye bir şey yok dünyada! Yani dönüş kapısı yok. O zaman düşünecek bir seçenek de yok, önünüze bakın devam edin! Düşündükçe gözünüzde büyür!

Bu bırakamama işi artık bir mit oldu. Her kafadan çıkanı dinler, herkesin zorluklarını okursanız korkarsınız, moraliniz bozulur. Abartıdan öte birşey değil..

"Ben bunu özleyeceğim" diye içinizden bile geçirmeyin insan sevdiklerinin ölümüne bile alışıyor.
Sizin katilinizin yokluğunu mu dert edeceksiniz?

Benim annem 60 yaşında fizik tedavi için ilk defa havuza girdi, yüzmeye çalışıyor. İşin garibi ben de bu yaştan sonra ondan cesaret aldım ben de ilk defa girdim. Ne oldu? Neyden korktum çekindim abarttım ki acaba.. Yüzebilen milyonlarca insan var.. Sigara içmeyen de, bırakan da..
Demek ki normal..
Unutmayın normal! Yani yapmaya çalıştığınız şey "normal" olanı yapmak. Standart olanı yapmak.. Fabrika ayarlarına dönmek!
Yani basit.. Sandığınızdan çok basit. Ama siz bunun basit olduğunu bile düşünmeyin.
Üzerinde düşünmeyin bile.. Bırakın ve bu konu orda kalsın.

Çare hacıda hocada konu komşuda değil..

Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda!!!
O kanı nikotinin zehirinden temizleyin, asaletini bulandırmasın.

Konu sahibi size cok tesekkur ediyorum cok guzel yazmissiniz kendimde o acabalarla dolu olan soru iseretlerimi farketmeme ve onlari yenmeme sebep olmak uzeresiniz
Uzun zamandir birakmaya calisiyorum sayisiz konu acmisimdir hepsi husran oldu yani sevdim korktum gereksiz bir huzne girdim.. aklimdaydi .. Haliyle geri donuyordu..
ama simdi sildim attim yok gun saymak yok bilmem ne yok boyle bir aliskanlik eskidendi bitti gitti BIRAKTIM .. Burayada ara ara girip okuyorum ama artik onuda yapmiycagim super seyler yazmissiniz eger bu sefer basarabilirsem ki oyle olucak size bir ulasip tesekkur edecegim
Nikotin sakizi almistim bugun biraktim daha onu kullanmadim simdi cok kutusuna atiyorum ben yazinizi tuttum dusuncelerinizi allen carr dan daha etkili buldum
Ha gayret bana olcak bu is

Allen car? adını burada gördüm hakkında fikrim yok.. Diğer yöntemler hakkında da yok.. Zaten bence bunlara gerek yok...

Burada 2 şey daha yazacaktım birisini siz yazmışsınız zaten..

1- Kesinlikle gün saymayın, neyin gününü saatini sayıyorsunuz? Yok ki öyle bir şey.. (!)

Diyelim ki trafik kazası geçirdiniz ve kurtuldunuz o travmayı bir süre sonra atlatacaksınız.. "Kaza geçireli 3 gün oldu, 5 gün oldu" diye onu saymayacaksınız ki.. Unutmaya çalışacaksınız... Bir süre zorlanacaksınız aklınıza gelecek ama onunla yaşamayacaksınız.. Ne kadar çok dile getirirseniz o kadar hatırlarsınız, o kadar zorlanırsınız..

Hatta bence etrafınıza bile sigara içmediğinizi bile söylemeyin;
Sonra bir gün çıkıp "ben bıraktım" dediğinizde inanmayacaklar size "zor bırakırsın, hele bir 1 ay geçsin" diyecekler, siz de dönüp "ne 1 ayı kaç ay geçti hatırlamıyorum bile" diyeceksiniz...

2- Bu çok kişide gördüğüm bir sorun, sigara içen insnalar sanki bilinçaltlarının etkisi ile bırakanlara köstek oluyorlar. İsteyerek olmasa da istemeden kötü etkiliyorlar.

Mesela ben bıraktığım dönemde bir kişi de "yanında içmeyeyim bari, canı çeker" bile demedi. Sürekli "e kaç gün oldu" "vazgeç bırakamazsın" vs. vs. moral bozarlar.

Gerekirse tiryaki arkadaşlarınızla bir süre görüşmeyin bile..
---

Kimseye değil kendinize inanın. Kimseyi dinlemeyin kendinizi dinleyin..
Siz istiyorsanız, isterse büyün dünya inanmasın sizin zaferiniz muhakkaktır!
Karşınızdaki altı üstü 1-2 gr. ot, bitki.. Size hükmetme ihtimali yok, siz istemedikçe..

cok guzel yazmissin psikolog gtibisin valla tabrik ediyorum! Okudugum ilk gun sigarayi biraktim elimdeki kullanilmamis nikotin sakzii sacmalikalrinida cope attim Bugun 3. gunum Elbette dedigin gibi saymayacagim bu sefer ama demek istedigim su ki kafada bitirme olayini yasiyorum !! 3 gun melekler gibiyim cok huzurluyum tek bir kriz yasadim oda cok az hemen geldi gecti onun disinda inaniyordum kendime guveviyorum kolay kolay icmem daha

Kilo kontrol sagliyordum kendime sigarayla. Bu cok igrenc bir sey o otla zyaif kalicam diye kanser mi olayim? daha onceki birakmalarimda kabizlik vs. cekerdim 3-4 kg alirdim onu dert yapardim simdi diyettyeim ayni zamanda 1 kg verdim bile:):) 3 sabah erken kalkiyorum 45dk hizli tempoda saglam bir yuruyus yapiyorum dusumu aliyorum gune mis gibi basliyorum
Ve bu saglam yuruyusten sonra ne kabiz oluyorum ne stresim oluyor tum gun kuzu gibiyim tavsiye ederim geceleride cok rahat uyuyuorum

insallah herkes bir an once kurtulur

Sizin motivasyonunuzu görünce işin yarısını bitirdiğinizi anladım.
Duvarı kırmışsınız, artık kendiniz dönmezseniz başka bir güç döndüremez..
Kalanı ise biraz sebat etmek beklemek.. O da su gibi akar geçer..
Bir bakmışsınız bu yazıyı yazdığınızı bile unutmuşsunuz. Sigarayı ise bir zamanlar içtiğinizi bile.

İnanın ben içenleri görünce "nasıl bile bile içiyorlar?" diyorum ya da "nasıl olur da kalkar kalkmaz ilk iş sigara yakarlar..."
Sonra düşünüyorum: "Ben de öyleydim". Yok, yok... O başkası idi herhalde ben değildim!

Size bir şey söyleyeyim mesela sizin bırakmanızda bir katre etkim olsa, dünyalara değişmem o mutluluğu.
Aynısını da sizin ilerde başkaları için yapacağınızı bilirim.. Sizin de her bırakan için ayrı bir mutluluk yaşayacağınızı..

Güzel şeyler paylaşılırsa değer kazanır, ben o kadar çok şey kazandım ki, bıraktıktan sonra..
Dilerim siz, sonra sizin çevrenizden birisi, birileri..
Kalın sağlıcakla..

merhaba
valla çok güzel anlatmışsınız. benim de neredeyse 3,5 ay oldu. ben de sabahları kalktığımda aç karnına içtiğim o sigaraları düşününce nasıl yapmışım diyorum.

Bugun bir garibim. benim klasik her birakisimin 5. ve 6. gunleri o kadar icmedigim icin bir ozlem olusuyor haliyle
Ama icicekmiyim ASLA!!!!!!!!!! bir an dusunmeye ve tekrar icsemmi v.s icmesemmi bir suru icimden soru gecirdigimi farkettim hemen baska seye odaklandim yok icmek istiyordum
Allahim bu seferde basa donmek istemiyorum dedim neler dusunuyorum ama kafayi yicem. Sonra hemen konu sahibinin yazisini okudum iki kez .. O kadar mi motive oldum bir kez daha tesekkur ediyorum.. Tamamdir ben kurtuldum dedim
Yerine birsey koyasim var kotu birseyin yerine ne konulunabilirki. Normal sakiz cigniyorum farkinda olmadan onuda abartmisim biktim cak cak agzimda cignedikce acikiyorum
Spora verdim kendimi kosuyorum bizim arka bahcede bazen yuruyorum acilmak temizlenmek istiyorum
Spor yapmazsam cildiririm herhalde stres filan kalmiyor ucuyor gidiyor tavsiye ederim

mükemmel bi yazı olmuş özellikle yumuşak bi dille yazmamanız hoşuma gitti . sert olması,akıcı,uzun, bi çok açıdan yazılmış olması insanda eleştirme olanağını nakavt ediyor keşke bu yazı bir yerlerde yayımlanabilse.

cokseymiistedim kilo durumun nedir? istahin ne durumda?

ben sigarayı bıraktığımda 62,6 idim. sonra birden 64,8 e çıktım. tok karnına 66-67 yi bile gördüm. 3 ayda anca 61,8 e inebildim. iştahım normal. ilk zamanlarda sürekli birşeyler yemek istiyordum. o zamanda meyve ve yeşilçayla geçiştirdim. özellikle akşamları iştahım açılıyordu. çünkü akşamları çok sigara içerdim. şimdi gayet normal. sigara içtiğim zamanlardaki gibi.

Sigaranın yerine konulacak en güzel şey temiz hava
Ona da bol bol doyarsınız, şimdiden derin bir nefes aldığınız da ciğerinizin kapasitesinin arttığını görürsünüz.

Kan basıncınız, kalp ritminiz (özellikle yorgunken nefes nefese kaldığınız anlarda), ciğer (soluk) kapasiteniz, koku ve tat duyularınız ve daha bir çok şey normale döndü veya dönmeye başladı.. Sabah kalktığınızda ağzınızın tadı, kokusu sizi mutlu etmeye başladı. Dişinizi fırçalarken o reklamlardaki ferahlığını ne olduğunu anlamaya başladınız.
Bundan sonra kazanacaklarınızı düşünürseniz, "geri dönüşün" neden bir seçenek olmadığını "neden asla vazgeçmeyeceğinizi" anlarsınız.

Ağzınızı oyalamak isterseniz, ben bir ara kibrit çöpü (tabii ki sadece tahtası :) ) çiğnerdim.. Ama şimdi çiğnemek deyince aklıma keçiboynuzu geldi. Yarım saat çiğnersiniz : )

Abur cubura kuruyemişe dalmayın, meyvenin sebzenin tadına varın..
Sizinle mutlu olanları düşünün.
Kendi namıma minnettarım...

Teşekkür ederim. Üzerine düşünmediğimden, bir anlık hışımla :) yazdığımdan çok doğal olmuştur belki...

Merhaba.Çok güzel anlatmışsınız üzerine türlü bahaneler bulunan sigara içme yada bırakma eylemini. İlk okuduğumda yazmadım, çünkü içmeye başlamıştım tekrar, ve kendime çok kızıyordum...Konunun özü gerçekten istemek, ben acaba bıraksammı bi denesemmi diye harekete geçtim, iki ay sonra 1 taneden bişi olmaz yalanına kapıldım. Ama içtiğim hergün ne yaptığımı sorgulayarak çektim dumanı içime. Sanırım bu sefer kararlıyım, umarım başarırım:)

"Sanırım" "umarım" gibi ifadelerden zihninizi arındırın lütfen. Yani artık "sigarayı içiyor olmak" alternatif olmasın.
O alternatif olduğu sürece "geri dönüş" de bir seçenektir.

Tarık bin Ziyad'ın Endülüs'e yaptığı seferi okuyun kaynaklardan.
Endülüs'e gittiği zaman geldikleri gemileri yakmış ve "dönüş"ü bir seçenek olmaktan çıkartmıştı!
Böylece askerler dönemeyecekleri için kafalarında böyle bir ihtimal kalmadı, cesaretleri kırılmadı, zafere odaklandılar.
Ve zafer onların oldu.

O yüzden "paketi anında atın" diyorum. Piyasadaki tüm sigaraları yakıp kurtulmak olanağı olmadığına göre "sigaranın varlığını" kafanızda bitirecek olan sizlersiniz.

Yani dönüş yok..
Seçenek yok..
Düşünmek bile yok..

Savaşınız kendinizle! Kendi vücudunuza ve arzularınıza gem vurabilip, kendinizi fethedebilmeye dair!
Bu muharebenin meydanı sizin beyniniz, her şey orada başlar orada biter.
O sebepten tüm ipler sizin elinizde ve "sadece istemeniz" ama "gerçekten istemeniz" kazanmanıza yeter.
Başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok..

Anladim canim kontrolunu bir sekilde saglamissin..Bende aksamlari gunduze oranla daha fazla icerdim ve dedigin gibi bende aksamlari ozellikle yatmadan once baya bir acikiyorum icim kaziniyor ama yemiyorum yada sivi seyler alarak gecistiriyorum Farkediyorum kendimde yiyeceklerin ne kadar lezzetli oldugnu doymak bilmiyor gibi oluyorum ama herzamanki gibi yiyip kalkiyorum masamdan kilo alirsam ben motivasyonumu kaybederim simdilik almadim yarim 800gr filan verdim gibi ama malum regli oncesi sislikleride yakinda girer bol bol spor artik

Bu arada nikotin krizi denen sey bogazimda birsey takilmis kalmis dumanla birlikte ittirerek yutkunma hissi gibi tanimladim kendimde ve onunla alay ettim ahaha dedim bu ne ya su ictim ve su gercektende ise yariyormus tavsiye ederim bir sekilde yutkunma eylemini devreye sokarsaniz geciyor o salak kriz..

15sene gunde iki paket icen ve tek hamlede birakan kisi bende birakicam senin gibi:) 6 gunum bitti.... ama oyle eziyet yada krizle degil buyuk mutlulukla !! Surekli arkadas ortamlarindayim kimseye biraktigimi bile soylemedim umursamiyorum cunku:) gayet mutluyum evde durmuyorum avm lerden cikmiyorum onceki birakislarimda kendimi eve kapardim ya canim cekerse diye ne cekmesi yaa:))) ben icmek istemeyen bir insan olmak isityorum artik ve bunu basaricam onceden aci cekerek sayardimgunleri.. simdi keyifle sayiyorum ne cabuk oldu diye.. 6.gunde hep yeniliyordum uzun zamandir 7. gune kadar birakamadim hep 6.gunde pes ediyordum
Bu sefer oluyor zamani gelicek ve tamamen unuttugum gunler olucak bunun hayalini dusunuyorum ve inaniyorum Ne kotu bir seruven bir an once siyrilip kurtulmak istiyorum bu isten

Şimdiden hayranım bu kararlılığınıza..
İleride siz de insanlara bu kararlılık konusunun ne kadar önemli olduğunu ve "sırrın bu olduğunu" anlatacaksınız. Ve bugünkü bu tutumunuzdan dolayı kendinizle gurur duyacaksınız.
- Belki onlar kendilerinin yapabileceklerine inanmayacaklar ama siz onların da yapabileceğini bileceksiniz. -

Sonuçta hayatınız boyunca insanlara türlü türlü iyilikler yapabilirsiniz ama kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerlerden birisi bu olacak. Bu sevinç de hakkınız, gurur da..

9. gunum Bugun icin guzel bir sarki paylasmak istedim sizlerle

Sevdanın ateşiyle ben bir daha yanmayacaktım
Gözüm sende gönlüm sende
Böyle kör olmayacaktım
Sonra dönüp kendime lanet edip kızmayacaktım
Aşk bende sen ellerde hayat geçmez
Gözlerimde gece oldu

Ne sevdi, ne unuttu öylece bir yolda koydu
Son aşkımsın demişti, sonum oldu
Bundan sonra ONA DONEMEM ARTIK ;=))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…