Bebek Beslenmesi 15 aylık kızım hiç bir şey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Paltan28

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
21
21
18
33
Kızım 15 aylık emiyor. Onun dışında hiç bir şey yemek istemiyor. Ama çikolata falan yer. Ama vermek istemiyorum. Kilosu biraz düşük. Herkes çevremde sürekli konuşuyor. Eline meyve verdiğimde yarısını falan yiyor. Mama yada çorba yada başka yemek tarzı hiç yemiyor. Belki kendi yer diye önüne koyuyorum gene yemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Demir’i hiç yokmuş kan tahlili yaptık. Damla verdi doktor. Emzirmeyi kesersem acaba yer mi diye düşünüyorum bazen ama yine de kıyamıyorum. 2 yaşına kadar bari emsin diye düşünüyorum ama yemeyince moralim bozuluyor 😔 aynı durumda olan var mı ne yapmam lazım😔😔😔😔

Benim kızımda aynı şekilde meme bagimlisiydi,malesef sütten kesmeden yemek yeme alışkanlığı edinmedi..
15 ay yeterli kiz çocuğu için,istersen sütten kesebilirsin artık..

Kızım 15 aylık emiyor. Onun dışında hiç bir şey yemek istemiyor. Ama çikolata falan yer. Ama vermek istemiyorum. Kilosu biraz düşük. Herkes çevremde sürekli konuşuyor. Eline meyve verdiğimde yarısını falan yiyor. Mama yada çorba yada başka yemek tarzı hiç yemiyor. Belki kendi yer diye önüne koyuyorum gene yemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Demir’i hiç yokmuş kan tahlili yaptık. Damla verdi doktor. Emzirmeyi kesersem acaba yer mi diye düşünüyorum bazen ama yine de kıyamıyorum. 2 yaşına kadar bari emsin diye düşünüyorum ama yemeyince moralim bozuluyor 😔 aynı durumda olan var mı ne yapmam lazım😔😔😔😔
Kaç kilo şuan kızınız

Öncelikle yemek yedirme "seanslarında" gergin olmamanız, strese girmemeniz gerek. Bebekler nasıl oluyor bilmiyorum ama çok derinde hissediyorlar bu gerilimi. Tabii bunu demek kolay, yapmak hakikaten de zor. Şu an 12 aylık bebeğimiz 1-2 ay önce bizde de baş gösterdi bu sorun, inatlaşmamayı öğrendik, bir şekilde müzik açarak oyun oynayarak, kendi haline bırakarak 2-3 hafta içinde yavaşca çözüldü. Hemen de olmuyor tabii. Ayrıca bazen yine böyle "yememe" günleri oluyor.

Her çocuğun da mizacı farklı, bir çocukta yarayan diğerinde yaramıyor ama stres ve gerilim oluşmaması lazım ortamda, bunu başarmak gerçekten zor. Ben duvara kafamı vuracak hale gelmiştim.

Back