15-25 Aralık 2019 Anneleri Gelin (KESE- KALP ATIŞI-ULTRASON RESİMLERİ)mize birlikte bakalım.

MaşaAllah rabbim hayırlısıyla kucagınıza almayı nasip etsin.

En zor aşamalardan olan kalp sesini dinlemeyi geçmişsiniz.
Rabbim inşaAllah hamileliginizi kolay eylesin. Dua eder dua bekleriz.
Evet çok şükür allah herkese nasip etsin Dualarımdasınız

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim yaşayan anlar tabi .. Rabbim yavrunu bu sefer sağ salim kucağına almanı nasip etsin..hepinizin de
Çok şükür yine herzaman şükrediyorum
Rabbim bilir en doğrusunu ... Belki daha kötüsü olacaktı onu yaşayıp daha çok üzülmektense şimdiden bitmesi elbet daha iyi benim için. Senin düşüklerinin sebebi araştırılmışmıydı peki?
İnşaAllah düzeleyim 1-2 ay sonra tekrar devam edicem yaşım 32 ..yaş etkiliyor eğer 25'li yaşlarda olsaydım hiç dert etmezdim ama 30'dan sonra daha farklı bir psikolojiye bürünüyor insan..
Hamdolsun her halimize... elhamdülillah çok şükür bir oğlum var ona ne zorluklarla kavuştum o yüzden bir evladım olmasını aynı istekle diliyorum. Bana bazı kişiler bebeğin küçük şimdi düşünme diyorlar ama bak işte biz isteyince bazen engeller çıkıyor olmuyor..Allah dilerse ancak olur
benim yaşadıklarımı içimdeki isteği bilemezler herkes kendi yaşadığını bilir . Allah tekrar sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

Gen testleri yaptırdım
Düşüge sebep birşey bulamadılar.
O sebepten yeniden deneyin demişti doktor.
Şimdi yine oldu ama inşâAllah bukez artık bir bebegimiz olur.
Yine sizin bir tane varmış buda iyi birşey.
Hiç olmayıp sağdan soldan laflar işitmek herbirini görmezden gelmeye çalışmak inanın çok zor.

Bilirim bacım bende yaşadım aynı durumu
İnsanın canını nasıl acıttığını bilirim
Yaş kaç acaba evleneli çok oldu mu?
Eşin inşaAllah anlıyodur seni onun anlaması çok önemli..başkaları laf ediyorsa eğer çocuğu veren Allah'tır onlarında başına bigün gelirse anlarlar seni

2. Yıla girecegiz eylülde. 27 yaşındayım
Şükür eşimde sorun yok ama eltidir çevredir sürekli laf çakmalar.
Sanki çocuklarını dogurma marifetleri kendilerininmiş gibi.. Rabbim kimini böyle kimini öyle imtihan ediyor demekki.

Maaşallah genceciksin daha onun bunun patavatsızlığı boşboğazlığı yüzünden canını sıkmana değmez.... Bende anlamam böylelerini
Anlaşılacak yanları yok zaten....
Sanki kendi çocuklarını hâşâ kendileri yaratırlar. Çok sinir bozucu ama inşAllah sessiz kalmıyosundur. Böylelerine anladıkları dilden konuşmak lazım
Hem ayrıca elti kimmiş ya senin doğurganlığın veya bilmemneyin hakkında yorum yapmaya nasıl cüret edebilir... Yerinde olsam böyle konuşanlarla ne konuşurum nede biraraya gelirim. Herkes haddini bilsin önce.
Ben 27 yaşında evlendim. 30 yaşımda hamile kaldım, doğum yapana kadar yaklaşık 31 oldum tabi. Akrabalarımdan bazı kişiler şöyle derdi "Ben senin yaşındayken 3.yü doğurmuştum". Nasıl moralim bozulurdu
Daha erken yaşta evlenip anne olamamanın vermiş olduğu burukluğun üstüne bide böyle şeyler duymak zorunda kalırdım
İnsanları kırmamak için susardım (keşke susmasaymışım) böyle ola ola kırılan hep ben oldum ama şimdiki aklım olsa tepkim daha farklı olur. Yaştan avantajın var en azından takma kafana bunları
Ağızlarının payını verip arana mesafe koyarsan kimse canını bidaha sıkamaz

Son düzenleme:
ELHAMDULİLLAHHHH

Ramazanın ilk günü bana en güzel hediyesiyle geldi.

İki bebegimi kaybettikten sonra şimdi 3. Bebegimin Kalbini sonunda dinleyebildim.

Rabbime sonsuz şükürler olsun.

Muazzam bir hismiş bu.

Aglamaktan içim çıkacak .

Gözün aydın canım çok sevindim. Bende bugün gittim 5 dkka farkla doktoru kaçırdım acil Doğuma girmiş. İnşallah yarın eşimle birlikte duyucaz. Geçen hafta gittiğimde kalbinin attığını görebiliyorum ama ultrasonda haftaya dinleyebiliriz demişti. Bu hafta benim için çok ağlamalı stresli bir haftaydı inşallah Bir sıkıntı olmaz bu mübarek ay da dua ediyorum anne olmak isteyen ve şuan hamile olup bebeğine kavuşmak için göz yaşı döken tüm anne adayları sağlıkla bebeklerimize kavuşalım inşallah ilk defa oruç tutamıyorum çok üzgünüm ama Allah ın emaneti bir can taşırken riske atamam o daha büyük günah, kazasını ilerde tutarım Allah’ın izniyle

Ultrasonda kaç haftalık görünüyor senin minik gerçi önemli değilmiş ileri veya geri olması, yakalıyormuş zamanla. Ama tam gününde mi ilerliyorsunuz merak ettim. Birde belirtileriniz neler devam ediyor acaba. Benim mide bulantım Nadiren oluyor yemek yiyorum çok şükür hatta 3 saatte bir midem kazınıyor ozaman bulantı oluyor. Kilo almamışım henüz ama böyle giderse baya kilo alırım Boyum 1.70 73 kilo ile hamile kaldım bakalım kaç kilo hatıra kalıcak çatlak için araştırma yapıyorum şu sıralar en iyi katı kakao yağı ve badem yağı olarak okudum çoğu yerde sende araştırdıysan fikir alışverişinde bulunalım ben birkaç hafta içinde başlıcam kullanmaya

Ultrasonda 6+5 görünüyor.

Şuan tam 7+2 deyim
Zaten birliktelik tarihimizi biliyordum. Ona göre tam günündesin dedi doktor
ama bir haftadan filan zaten birşey ol az zamanla ara kapatılır diyor.
Küçük filan çıkarsa aklında bulunsun sıkma kendini.
Bu arada evet ya bu hafta benim içinde baya stresliydi aglamalı filan.

Belirtilerimde hiç birşey yemek istemiyorum.
Daha dogrusu kendim pişirmek istemiyorum,ki yemek yapmayı sevdigim halde.
Ama başkası pişirince canım çekiyor.
Sabah safra çıkarma ve gün boyu aşırı şişkinlik hissediyorum.
Ama şu kalbi dinledikya ya inan bambaşka bir duyguymuş.
Duyar duymaz agladım.
Eşimde anlayamadı bile ilkte.
Sonra bir daha dinletti şahlanıp koşan atlılar gibiydi yavrum

Şimdi tam 8mm olarak görüldü.
Bakalım haftaya pazartesi yine kontrole çagırdı doktor.
Bide çatlaklar için söyledigin şeyleri bende okumuştu .
Bakalım bir kaç haftaya başlamak iyi olur.

Gözünüz aydin allah sağ salim elimizde gormeyi nasip etsin.bende bugün kesemizi görmeye gidicez bile bir heyecan stres yok kalbim ağzımda atıyor resmen
amin amin inşâallah.
Rabbim hayırlısıyla sizin bebişinizide görebilmeyi nasip etsin. minik pıtırcıklarımız çok çok iyi olsunlar inşâAllah

Bizde bugün duyduk çok şükür bebek ultrasonda 8+2 görünüyor normalde 7+3 doktor sorun değil dedi ama erken gelmez ilerde inşallah Bide çok sık ve sürekli yiyorum 1 kilo vermişim çok şaşırdım ama sağlıklı sebze meyve yemeye çalışıyorum. şimdilik iyiyiz haftaya da gidicez sonra ayda bir defa nasıl dayanıcaz bilmiyorum bir ay kalp atış hızı WMF 120 görünüyor ultrasonda anladığım kadarıyla

İyi günler önceki gün acil serviste beta hcg sonucum 224 çıktı son adet tarihim 14 haziran. Şu an adetim beş gün gecikti. Kaç haftalık gebeliğe denk geliyor yorumlar mısınız? Bir de henüz doktora görünmedim kese görünmez diye. Ne zaman görünsem keseyi görebilirim?

Daha çok yeni bir gebelik
Hcg her iki günde bir 2 kat artar.
Sizinki yaklaşık 3 haftalık bir gebelik.
Henüz kese dahi oluşmamıştır.

Yaklaşık 7 ila 10 gün sonra hcg niz 2000 civarı olur .

Ve kesede o zaman görülebilir.

Kanama gibi bir şikayetiniz yoksa Doktora 10 gün sonra giderseniz İNŞAallah hamilelik kontrollerine başlayabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun.
Rabbim saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin

Gebiligin yaklaşık 7. Haftasıda bebeginizin kalp atışı için gideceksiniz.
Eger kalbi saglıkla duyabilirseniz gebelik başlamış demektir sonra tek kalan şey 40 haftayı beklemek

Teşekkür ederim peki kan değerlerimin iki günde bir 2 katına çıkıp çıkmadığını kontrol etmeli miyim doktor muayenesine kadar?

Teşekkür ederim peki kan değerlerimin iki günde bir 2 katına çıkıp çıkmadığını kontrol etmeli miyim doktor muayenesine kadar?

Nedense Kadınkar külübünde gebelik kısmında böyle bir algı var genelde bayanlarda .
Doktorum istanbulda baya tanınmış iyi tecrubeli bir doktordur . Bana dedigi şu idi.

Bayanlar sürekli kan verip duruyor oysa vücutlarından çıkan bir damla kanda bile milyonlarca hücre vardır ve bu hücrelerin yeniden kendini yenilemesi zordur ve hamilelikte size en gerekli şey kandır .
O sebeple kanama ve aşırı kasık agrısı olmadıgı müddetce ilk 10 gün kan vermek
Sürekli ne kadar arttı diye bakmaktan anneyi daha stresli hale sokar.

10 gün sonra zaten kan vermeye gerek kalmadan kese görünür inşaAllah.
Görülmezse ancak o zaman dış gebelikten söz edilenilir.

Bende idrarda öğrendikten iki gün sonra hafif bir kahberengi leke ile gitmiştim adet günümde acile ve 147 çıkmıştı .

Sabahında kendi doktoruma gittim ve 10 gün sonrası için yeniden gel dedi.
Şükür hiç teste gerek kalmadan keseyi gördük.

Zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkürler son bir sorum olacak. Bu evrede dört saat kadarlık bir otobüs yolculuğu sıkıntı oluşturur mu? İlk gebeliğim kalp atımı olmadığı ve gelişim gerçekleşmediği için kürtajla sonuçlandı da o yüzden bu sefer çok tedirginim olumsuz bir durum olur mu diye.

Benimde ilk iki gebeligim de sonuçlanamadı bir kürtaj bir düşügüm var.
sizi anlayabiliyorum.
Bu üçüncü gebeligim.
Elhamdulillah.

sizinde geçmişinizde böyle bir durum oldugu için hamileligin başladıgı en kritik dönemde çok önemli değilse gitmemenizi tavsiye ederim.
Kesin gitmeniz gereken bir yerse o zamanda bir kaç saatte bir muhakak mola olmalı ve ufak ufak yürüyüşler yapmalısınız ki kan akışınız yavaşlayıp bebeginizi oluşturacak damarlar dolaşımsız kalması .

Mecbur gideceğim eşim bedelli askerlik için İstanbul’a gidecek ben de yalnız kalmayayım diye ailemin yanına gitmek zorundayım dört saatlik bir yol umarım bir sıkıntı oluşturmaz çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevaplandırdığınuz için inşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…