- 11 Mart 2013
- 33.214
- 53.160
- 32
-
- Konu Sahibi S a l o m i
Evet çok şükür allah herkese nasip etsinMaşaAllah rabbim hayırlısıyla kucagınıza almayı nasip etsin.
En zor aşamalardan olan kalp sesini dinlemeyi geçmişsiniz.
Rabbim inşaAllah hamileliginizi kolay eylesin. Dua eder dua bekleriz.
Dua ederiz elbette canım.inan durumunu çok iyi anlıyorum.
Bizde hemen gemen aynı şeyleri yaşadık ilk gebeligimde.
Haftalar bile aynı ve sonunda yolksac da oluştu lakin bebek oluşamadı.
O sebeple 9. Haftada kürtaj oldum.
O zamanlar inanılmaz zor gelmişti.
Kürtaj sonrası hissettiklerimi konularımdan birinde anlatmıştım.
lakin işte nasip.
Ve şükür ki acılar öyle ilk halindeli gibi kalmıyor.
Öyle olsa dayanamazdım.
Sonrasında yenifen 7. Haftafa düşük
Ve işte şimdi zerre heyecansız gecen bir 3. Gebelik.
Ve bunun sonunu ne oldugunuda bilmiyorum.
Cuma günü gidecektik kalbini duymaya.
Duyamayacagım korkusuyla pazartesiye kaldı
Yarında bilmiyorum korkumu yenip gidebilecekmiyim
Yeniden boş gebelik vs derse kaldırabilirmiyim.
Kendimi her duruma hazırlamak istiyoru .
Çok zormuş anne olmak.
Bunları yaşamasam belki bir bebek sahibi olmanın ne kadar büyük bir şükür sebebi oldugunu bilemezdim
Şiödi bazen iyiki yaşamışım bile diyorum.
eger bir bebegimiz olursa babasıda bebde ne zorluklar çektigimizi bildigimizden onun kıymetini bilecegiz.
Sabret.
biraz sık dişini.
İnşâAlşah hayırlısıyla şu kürtaj konusunu atlatıp yeniden bebek düşünmeye başlayın.
Ben daha kürtajdan evvel bile bu acıyı ancak başka bir bebegim okması bir nebze dindirir diyordum.
Ve kardeşim birde şöylede düşünebilirsin ki şükür hamile kalmanda sorun yokmuş
Yeniden hamile kalabilirsn.
Zira nice kimseler bununlada imtihan olunuyor.
Rabbim yolunu acık etsin.bundan sonra güzel şeyler oksun hayatında
Allah razı olsun canım çok teşekkür ederimyaşayan anlar tabi .. Rabbim yavrunu bu sefer sağ salim kucağına almanı nasip etsin..hepinizin de
Çok şükür yine herzaman şükrediyorum
Rabbim bilir en doğrusunu ... Belki daha kötüsü olacaktı onu yaşayıp daha çok üzülmektense şimdiden bitmesi elbet daha iyi benim için. Senin düşüklerinin sebebi araştırılmışmıydı peki?
İnşaAllah düzeleyim 1-2 ay sonra tekrar devam edicem yaşım 32 ..yaş etkiliyor eğer 25'li yaşlarda olsaydım hiç dert etmezdim ama 30'dan sonra daha farklı bir psikolojiye bürünüyor insan..
Hamdolsun her halimize... elhamdülillah çok şükür bir oğlum var ona ne zorluklarla kavuştum o yüzden bir evladım olmasını aynı istekle diliyorum. Bana bazı kişiler bebeğin küçük şimdi düşünme diyorlar ama bak işte biz isteyince bazen engeller çıkıyor olmuyor..Allah dilerse ancak olur
benim yaşadıklarımı içimdeki isteği bilemezler herkes kendi yaşadığını bilir . Allah tekrar sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin
Gen testleri yaptırdım
Düşüge sebep birşey bulamadılar.
O sebepten yeniden deneyin demişti doktor.
Şimdi yine oldu ama inşâAllah bukez artık bir bebegimiz olur.
Yine sizin bir tane varmış buda iyi birşey.
Hiç olmayıp sağdan soldan laflar işitmek herbirini görmezden gelmeye çalışmak inanın çok zor.
2. Yıla girecegiz eylülde. 27 yaşındayımBilirim bacım bende yaşadım aynı durumu
İnsanın canını nasıl acıttığını bilirim
Yaş kaç acaba evleneli çok oldu mu?
Eşin inşaAllah anlıyodur seni onun anlaması çok önemli..başkaları laf ediyorsa eğer çocuğu veren Allah'tır onlarında başına bigün gelirse anlarlar seni
2. Yıla girecegiz eylülde. 27 yaşındayım
Şükür eşimde sorun yok ama eltidir çevredir sürekli laf çakmalar.
Sanki çocuklarını dogurma marifetleri kendilerininmiş gibi.. Rabbim kimini böyle kimini öyle imtihan ediyor demekki.
ELHAMDULİLLAHHHH
Ramazanın ilk günü bana en güzel hediyesiyle geldi.
İki bebegimi kaybettikten sonra şimdi 3. Bebegimin Kalbini sonunda dinleyebildim.
Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Muazzam bir hismiş bu.
Aglamaktan içim çıkacak .
ELHAMDULİLLAHHHH
Ramazanın ilk günü bana en güzel hediyesiyle geldi.
İki bebegimi kaybettikten sonra şimdi 3. Bebegimin Kalbini sonunda dinleyebildim.
Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Muazzam bir hismiş bu.
Aglamaktan içim çıkacak .
Ultrasonda 6+5 görünüyor.Ultrasonda kaç haftalık görünüyor senin minikgerçi önemli değilmiş ileri veya geri olması, yakalıyormuş zamanla. Ama tam gününde mi ilerliyorsunuz merak ettim. Birde belirtileriniz neler devam ediyor acaba. Benim mide bulantım Nadiren oluyor yemek yiyorum çok şükür hatta 3 saatte bir midem kazınıyor ozaman bulantı oluyor. Kilo almamışım henüz ama böyle giderse baya kilo alırım Boyum 1.70 73 kilo ile hamile kaldım bakalım kaç kilo hatıra kalıcak çatlak için araştırma yapıyorum şu sıralar en iyi katı kakao yağı ve badem yağı olarak okudum çoğu yerde sende araştırdıysan fikir alışverişinde bulunalım ben birkaç hafta içinde başlıcam kullanmaya
amin amin inşâallah.Gözünüz aydin allah sağ salim elimizde gormeyi nasip etsin.bende bugün kesemizi görmeye gidicez bile bir heyecan stres yok kalbim ağzımda atıyor resmen
İyi günler önceki gün acil serviste beta hcg sonucum 224 çıktı son adet tarihim 14 haziran. Şu an adetim beş gün gecikti. Kaç haftalık gebeliğe denk geliyor yorumlar mısınız? Bir de henüz doktora görünmedim kese görünmez diye. Ne zaman görünsem keseyi görebilirim?
Teşekkür ederimDaha çok yeni bir gebelik
Hcg her iki günde bir 2 kat artar.
Sizinki yaklaşık 3 haftalık bir gebelik.
Henüz kese dahi oluşmamıştır.
Yaklaşık 7 ila 10 gün sonra hcg niz 2000 civarı olur .
Ve kesede o zaman görülebilir.
Kanama gibi bir şikayetiniz yoksa Doktora 10 gün sonra giderseniz İNŞAallah hamilelik kontrollerine başlayabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun.
Rabbim saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin
Gebiligin yaklaşık 7. Haftasıda bebeginizin kalp atışı için gideceksiniz.
Eger kalbi saglıkla duyabilirseniz gebelik başlamış demektirsonra tek kalan şey 40 haftayı beklemek
Teşekkür ederimpeki kan değerlerimin iki günde bir 2 katına çıkıp çıkmadığını kontrol etmeli miyim doktor muayenesine kadar?
Zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkürler son bir sorum olacak. Bu evrede dört saat kadarlık bir otobüs yolculuğu sıkıntı oluşturur mu? İlk gebeliğim kalp atımı olmadığı ve gelişim gerçekleşmediği için kürtajla sonuçlandı da o yüzden bu sefer çok tedirginim olumsuz bir durum olur mu diye.Nedense Kadınkar külübünde gebelik kısmında böyle bir algı var genelde bayanlarda .
Doktorum istanbulda baya tanınmış iyi tecrubeli bir doktordur . Bana dedigi şu idi.
Bayanlar sürekli kan verip duruyor oysa vücutlarından çıkan bir damla kanda bile milyonlarca hücre vardır ve bu hücrelerin yeniden kendini yenilemesi zordur ve hamilelikte size en gerekli şey kandır .
O sebeple kanama ve aşırı kasık agrısı olmadıgı müddetce ilk 10 gün kan vermek
Sürekli ne kadar arttı diye bakmaktan anneyi daha stresli hale sokar.
10 gün sonra zaten kan vermeye gerek kalmadan kese görünür inşaAllah.
Görülmezse ancak o zaman dış gebelikten söz edilenilir.
Bende idrarda öğrendikten iki gün sonra hafif bir kahberengi leke ile gitmiştim adet günümde acile ve 147 çıkmıştı .
Sabahında kendi doktoruma gittim ve 10 gün sonrası için yeniden gel dedi.
Şükür hiç teste gerek kalmadan keseyi gördük.
Benimde ilk iki gebeligim de sonuçlanamadı bir kürtaj bir düşügüm var.Zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkürler son bir sorum olacak. Bu evrede dört saat kadarlık bir otobüs yolculuğu sıkıntı oluşturur mu? İlk gebeliğim kalp atımı olmadığı ve gelişim gerçekleşmediği için kürtajla sonuçlandı da o yüzden bu sefer çok tedirginim olumsuz bir durum olur mu diye.☹
Mecbur gideceğim eşim bedelli askerlik için İstanbul’a gidecek ben de yalnız kalmayayım diye ailemin yanına gitmek zorundayım dört saatlik bir yol umarım bir sıkıntı oluşturmaz çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevaplandırdığınuz için inşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzuBenimde ilk iki gebeligim de sonuçlanamadı bir kürtaj bir düşügüm var.
sizi anlayabiliyorum.
Bu üçüncü gebeligim.
Elhamdulillah.
sizinde geçmişinizde böyle bir durum oldugu için hamileligin başladıgı en kritik dönemde çok önemli değilse gitmemenizi tavsiye ederim.
Kesin gitmeniz gereken bir yerse o zamanda bir kaç saatte bir muhakak mola olmalı ve ufak ufak yürüyüşler yapmalısınız ki kan akışınız yavaşlayıp bebeginizi oluşturacak damarlar dolaşımsız kalması .