Merhaba arkadaşlar,
Bu sitede yeniyim ve ilk kez yazıyorum. 7 ay korunmam sonunda hala hamile kalamayınca ve aşırı adet sancımdan dolayı dr. gittim ve test sonucu proloktin hormonumda yükseklik olduğu ve bu yüzden gebe kalamadığımı öğrendim. Herkesin malumu o ilacı verdi doktor. DOSTİNEX.
2020 Kasım da gebelik geçirdim fakat bebek 23 Aralık da kanamayla birlikte düştü. Sebebini sorduğumda %90 bebekte kromozal bir bozukluk vardır çünkü değerlerin gayet normal dediler. 3 düşük olmadıkça sebebi araştırılmıyormuş. İlk gebeliğimdi zaten. Bebek gelişmemiş. İlk randevuda bebek 5+6 dı. Kese göründü. 13 gün sonra tekrar kalp atışı için gittim. Olması gereken zaman 7+3 ken bebek 6+1 di. Yani 13 günde sadece 2 günlük bir büyüme vardı kesem bozulmuştu içi kan doluydu. Kalbi atıyordu fakat çok yavaş. Zaten o günden 3 gün önce lekelenmem başladı. Hissetmiştim kötü bir şey olacağını. Ve hazin son...
Tabi yıkıldım. Yutkunamadım. Hevesim kursağımda kaldı. Kalp atışı için sevinçle uyandığım günün akşamında bebeğim düştü. Ve boş sancılı bir karınla yatağımda sabaha kadar sessiz sesiz ağladım... Ve dua ettim bol bol. İçimden sürekli Allah'ım isyan etmiyorum vardır bildiğin dedim.
1 ay sonra tekrar Dr. a gittim. Yine testler v.s v.s. Doktor bana yine prolaktinin yüksek düşüğün peşine 3 ay geçince tekrar gel bu sefer dostinex vermeyeceğim belki kendiliğinden düşer demez mi... Dedim ki yeter artık. Folik asit vitamin bilmem ne hiçbir şey kullanmayacağım. Bu arada Folat ve D vit. seviyem sınırın üstüne çıkmış bile. Attım bir köşeye hepsini.
Ama en önemlisi kafa. Herşey kafada bitiyor. O ümitsizlikle ve sıfır beklenti ile geçti 3 ay. Tabi nasılsa olmuyor diye korunmadık bu ara. Bir de baktım adet olmuyorum. Göğüslerim ağrımaya başladı falan. Ben ŞOOKKK... Test yaptım pozitif... SAT a göre 5+5 günlük hamileyim. Ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için Dr. a gitmedim. Dedim ki ez az 7 haftalık olsun. Kese varsa var, kalbi atıyorsa atıyor desin. Ama yinede içimde bir kuşku, bir şüphe var. Normalde 10 Nisan'a randevu aldım. Beklemeyip bu hafta sonu Dr. a gitsem mi acaba???? Korkularımı anlayacağınızı tahmin ediyorum