Bebek Beslenmesi 14aylık bebek kahvaltısı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seydaogretmen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2010
155
3
118
Kayseri
arkadaşlar merhaba sizlerin bir konuda fikrini almak istiyorum.benim 14 aylık bir oğlum var.karışım kahvaltı yiyordu fakat son zamanlarda sanırım aynı tatdan sıkılmış olmalı ki zar zor yiyor.artık normal kahvaltı yapma zamanı geldi biliyorum ama öle de yemiyor.geçen gün rafadan yumurtayı ekmek parçalarıyla yedirmek istedim ama kesinlikle ağzını açmadı hatta ağladı.tecrübeli anneler bana bu konuda yardımcı olabilir mi acaba?nasıl alıştırmam gerek?fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba

benim kızımda 14 aylık. ben çalışıyoum hafta içi babanesi aynı masada oturtup oyunla bi ayrı ayrı herseyden veriyormuş. hafta sonlarıda ben cumartesı gunu karısık kahvaltı hazırlıyorum pazar günleri ise bizimle masada oturuyo bazı şeyleri kendi eline verıyorum mesela ekmeği kaşarı o onlarla oyalanırken bende arkasından ağzına sokuyorum. genelde bebekler labne peynırını seviyo onunla birlikte sevmedığı seyleri verebilirsiniz

merhaba

benim kızımda 14 aylık. ben çalışıyoum hafta içi babanesi aynı masada oturtup oyunla bi ayrı ayrı herseyden veriyormuş. hafta sonlarıda ben cumartesı gunu karısık kahvaltı hazırlıyorum pazar günleri ise bizimle masada oturuyo bazı şeyleri kendi eline verıyorum mesela ekmeği kaşarı o onlarla oyalanırken bende arkasından ağzına sokuyorum. genelde bebekler labne peynırını seviyo onunla birlikte sevmedığı seyleri verebilirsiniz

cevabın içn teşekkür ederim.bende çalışıyorum evden çıkmadan yaptırıyorum kahvaltısını çünkü erken kalkıyor oğlum.söylediklerini daha önce bir kere denedim ama o kadar ağladı ki kıyamadım bende bir daha denemedim.sanırım istikrarlı olmak lazım ama yemeyince de aç kalıyor o zaman daha da zor oluyor,şaştım kaldım inanki...

canım öncelikle bebeğini mama sandalyesine oturt mama sandalyesi yoksa sizin yemek yediğiniz masaya oturt.Bebeğinin Önüne küçük ekmek parçalarını koy önce böyle başla.Bebeğin küçük ekmek parçalarını kendi yemeğe çalışacak sonra sen küçük parça ekmeği domates suyuna bandırıp bebeğine yedir bu şekilde başla sonra göreceksin bebeğin kahvaltıyı tek tek yemeğe başlayacak.Ben bu şekilde alıştırdım

canım öncelikle bebeğini mama sandalyesine oturt mama sandalyesi yoksa sizin yemek yediğiniz masaya oturt.Bebeğinin Önüne küçük ekmek parçalarını koy önce böyle başla.Bebeğin küçük ekmek parçalarını kendi yemeğe çalışacak sonra sen küçük parça ekmeği domates suyuna bandırıp bebeğine yedir bu şekilde başla sonra göreceksin bebeğin kahvaltıyı tek tek yemeğe başlayacak.Ben bu şekilde alıştırdım

teşekkür ederim canım ekmek eline verdiğimde güzel yiyor zaten sanırım işim kolay olacak o zaman yarından itibaren o şekilde yaptırmaya başlıcam umarım başarılı olurum:1:

Back