- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
- 348
BTS fanı.kore diye yayıp kalkıyor.odasi afişlerle dolu.Bunların birde BTS bağımlısı versiyonları var ki evlerden ırak onlar en fenası ya Kore de Kore başka bişey bilmiyorlar hepimiz yaşadık bu durumları ergenlikte ama şimdi internet daha yaygın maalesef keşke bir çözümü olsa
8 Lee okula gidiyor.kizimda gidiyordu.ogretmeni vakalar çok arttı çok zor durumdayız diye uyardı.okulda vakalarda görülmüş.gondermeme hakkınız var uzaktan eğitimle devam edebiliriz dedi bizde tam dedik.4 haftadır okula gitmiyor.8 ler okula gitmiyor muydu? niye online derse giriyor?
oruç tutmasına izin vermeyin bunu kaçış olarak kullanıyor sabaha kadar oturup akşama kadar yatmak sınava 1 ay kalmışken yapılacak iş değil.
telefondan oyun ve tiktok twich ıvır zıvır uygulamaları silin. sınavdan sonra tekrar yükleyebileceğini söyleyin ve net olun.
her gün iki deneme çözsün süreyi siz tutun denemeler sonrası 1 saat telefon hakkı verin.
düzen oturtup telefondan uzaklaşmasını sağlayabilirseniz davranışları da değişecektir ancak temelde kendisinin buna ikna olması lazım. malesef lgs sınavı çocukların tek şanslarının olduğunu kavrayabildikleri bir sınav değil.
Evet ben ortaokul bitene kadar telefon kullanmaması gerektiğini hep savundum.ama bende çalışırken,okula gelir giderken,evde yalnızken yanında telefon bulunması gerekti.Yanlış mı bilmiyorum ama ben lise cağına kadar çocuğa telefon alınmasına karşıyım. Çocuğunuzla dertleşin, onu yargılamayın, oyunların, tik tokun zararlarını anlatın kötü örnekleri gösterin. Telefonu nasıl kullanırsa ona faydası olur, bunu anlatın. Bir de evde beraber yapabileceğiniz etkinlikler oyunlar vs. planlayın.
Bende ne yapacağımı bilemedim.galiba şoka girdim.sakin olayım düzgünce konuşayım derken,galiba korkudan çok büyük tepki verdi kızım.Çok zor bir durum gerçekten ben o an çıldırırdım diye düşünüyorum ne tepki vereceğimi bilemezdm iyi sakin kalmışsınız
Benim yeğenim de 8.sınıf telefon almadılar ilkokuldan beri akıllı saati vardı. ödev, ders iletişimlerini de annesinin telefonundan sağladılar. Kendi telefonu olsaydı eminim ki elinden düşmeyecekti annesi de öyle diyor hep. Lisede alacaklar artık. Sizin çocuğunuza has değil zaman başka artık : teknoloji cağı ve birçok çocuk tehlikeli platformlarda geziniyor oralar daha cazip geliyor. Bizim bile telefon elimizden düşmez oldu en azından zararlı platformları biliyoruz, tecrübe ve yaş itibariyle.Evet ben ortaokul bitene kadar telefon kullanmaması gerektiğini hep savundum.ama bende çalışırken,okula gelir giderken,evde yalnızken yanında telefon bulunması gerekti.
Yani tek başına olduğu durumlarda ihtiyacımız oldu.
Kesinlikle yargilamiyorum,kendince bunları çıkış olarak görmüş.ona zararlarını anlatıyorum farkında olmasını sağlamaya çalışıyorum ama aldığı haz daha ağır basıyor.
Evde babası da bende telefonla çok ilgili değiliz.beraber uğraşlar buluyorum.hep beraber vakit geçiriyoruz.ama ilk firsatta odasına kapanıyor.yalnız kalmak istiyor.ustune gitmeyince boşluğa düşüyor
Oyunun şifresi den mi bahsediyorsunuz.gmail falan şifresi mi.Sifresini biliyorsaniz ayni anda oturumu sizde acin. En azindan birisi yaziyor mu kiziniza kontrol etmiş olursunuz. Hergun neler okuyoruz.
17 yasinda kiz kardesim onun icin bile endiseleniyoruz şifrelerini bilsem her dk kontrol ederdim
Evet yetişkinlerin çoğu bunun bilincinde.ama çocuğa bunu sadece anlatmakla başarılı olamiyoruz.ne yazikki gördüğüm her çocukta internet ve telefon bağımlılığı var.Benim yeğenim de 8.sınıf telefon almadılar ilkokuldan beri akıllı saati vardı. ödev, ders iletişimlerini de annesinin telefonundan sağladılar. Kendi telefonu olsaydı eminim ki elinden düşmeyecekti annesi de öyle diyor hep. Lisede alacaklar artık. Sizin çocuğunuza has değil zaman başka artık : teknoloji cağı ve birçok çocuk tehlikeli platformlarda geziniyor oralar daha cazip geliyor. Bizim bile telefon elimizden düşmez oldu en azından zararlı platformları biliyoruz, tecrübe ve yaş itibariyle.
Keşke ama bilemiyoruz çok zor bir durum allah sabır versinBende ne yapacağımı bilemedim.galiba şoka girdim.sakin olayım düzgünce konuşayım derken,galiba korkudan çok büyük tepki verdi kızım.
Gerçekten bende korktum.keske biraz daha kontrollü olabilseydim.
Amin çok teşekkür ederim sağolunKeşke ama bilemiyoruz çok zor bir durum allah sabır versin
8 Lee okula gidiyor.kizimda gidiyordu.ogretmeni vakalar çok arttı çok zor durumdayız diye uyardı.okulda vakalarda görülmüş.gondermeme hakkınız var uzaktan eğitimle devam edebiliriz dedi bizde tam dedik.4 haftadır okula gitmiyor.
Canlı derslerine Ramazan'a kadar devam etti.uuanamadim,orucluyum,açken anlayamıyorum diye onları bıraktı.
Bende o zaman erken saatlerde dersin olduğunda oruca ara ver diğer günler devam edersin dedim bugün öyle yaptı.
Tıktok,çevrimiçi oyun gibi şeyleri sildim.babasi da kesinlikle geri yükleme diye uyardı.
Derslerine çalışırken normalde bilgisayar,test kitabı kullanıyor.test çözerken yanımızda sınav modunda çözüyor.
Sürekli motive edecek şekilde yaklaşıyoruz.cok mükemmel olmasını değil sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz.bu şekilde ikna etmek için uğraşıyoruz ama dün böyle olmadı.
Önceki lgs sınavlarının kitapçıklarıni aldık.test kitapları var.deneme testleri var.helsiji süreli secilde çözüyor.Nacizane uyarım test değil bol bol deneme çözmesi süre tutarak. Bu konuda idmanlı olmayan çocuklar sınavı yetiştiremiyor. Geçen sene sözel sınavında hatırı sayılır bir sayıda çocuk ingilizce sorularını göremedi bile. Üç beş kişiden değil binlerce çocuktan bahsediyorum. Az zaman kaldı sınava kendisini sürekli motive edin. Valla çocuklara acıyorum ama eğitim sistemimiz malesef böyle.
Canım çok sağol.umarim bunu da aşarız.ne yazikki en büyük dertlerin başında internet bagimliligi var.herkes de bu gibi sorunlar.destek almaya başlayacağız inşallah faydası olur.çocuğum yok ama gördüğüm küçük büyük çocukların elinde tablet,tel
bağımlı herkes biz bile bazen annem bana da diyor şu elindekini bırakta yüzünü göreyim diye
kizin ergen yaşında tam asi çılgın tepkili tavırlı yaşlar ne yapar nasıl yaparsın bilmiyorum sadece takipte kal çok üstüne gitme diyebilirim
ALLAH kolaylık versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?