• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yaşında kız ve erkeğin cinsel ilişkiye girdiği görüntüler sosyal medyada

Verdiğiniz örnek saçma geldi sadece. Babanneniz . Ailesi tarafından zorla evlendirilmiş. Kendi karar vermemiş. Bu kızında herşey kendi iradesiyle belli ki. Okuduğumu anlamamda sorun yok . Biz sizinle karşılıklı fikir görüşüne hiç girmedik ki siz durduk yere yazımı alıntılayıp dehşete düşmenin göreceliğine vurgu yaptınız.
14 yaşında çocuğun iradesi olmaz. reşit değil çünkü.

Yalnız Bilgece senin bu dediğin dedikodu/fitne/fesat/yuva yıkma anlamında söylenmiş bir şey. Birinin bir şeyini görür ya da duyarsan bilmemiş, görmemiş gibi yapmaktır.

Bu insanın da yaptığı doğru değil tabi, şunları servis etmesi ama bazı şeyleri de ört bas edilsin anlamında olmamalı. Birinin bir günahı deyince bence buraya hiç ama hiç uymamış..

Diğer açıdan kız da erkek kadar suçlu, cinsellik yaşıyorsan kiminle, nasıl yaşıyorsun bunları iyi analiz etmesi lazım. Yani işi o noktaya getiriyorsa yatacağı adamı da iyi seçsin bir zahmet.
ama 14 yaşında ipek..bu çocuğun yaşamında bir takım eksiklikler var

14 yaşında bir çocuk aklen ve ruhen gelişmemiştir. yaptığı hareketler söylemleri bilinçli değildir. ondan olgun aklı başında reşit olmuş bir bireyin davranışlarını beklemek abes olur. zaten o yüzden 18 diye bir yaş sınırı konmuştur. 18 öncesi cezai ehliyeti bile yoktur çocukların. yargılanma bile çocuk mahkemelerinde olur
şöyle düşünün 14 yaşındakı kızınızı tek başına başka şehire otobüse bindirirek yollayamazsınız. çocuk olduğu için.

Canım kesinlikle eksiklik var zaten yaşamında. Anne baba eksikliği gibi.

Ben her zaman iyi iletişimi olan ailelerin çocuklarının daha az hata yaptığını düşünürüm.

14 yaşında bir çocuk aklen ve ruhen gelişmemiştir. yaptığı hareketler söylemleri bilinçli değildir. ondan olgun aklı başında reşit olmuş bir bireyin davranışlarını beklemek abes olur. zaten o yüzden 18 diye bir yaş sınırı konmuştur. 18 öncesi cezai ehliyeti bile yoktur çocukların. yargılanma bile çocuk mahkemelerinde olur
şöyle düşünün 14 yaşındakı kızınızı tek başına başka şehire otobüse bindirirek yollayamazsınız. çocuk olduğu için.
Peki tüm bunların olması normal mi?

Bence bir çoğumuz 14 yaşında baya baya bir aklı başındaydık. Yoksa hepimizin başına bu tür şeyler gelmesi lazım.

O zaman 18 yaşından öncesini çocuk yerine koyup anne baba nezaretinde sokağa çıkarmak lazım.

O kadarini bilemicem. Haberlerde gosterdiler o zaman gecmis gazeteleri tarasan görebilirsin.

O tarafa gitmeyin polis var vs yazdilar diye almislardi. Sonra hepsini serbest biraktilar zaten.
böyle birşey hayal mayal hatırlıyorum sanki,bunlar buluşacağı yerin adresinimi yada kendi ev adreslerinimi ne vermişler
şimdi bulamam haberi,sende varsa link ekle
o zaman ülke karışıktı,olaylar çok farklı,ikisiyle aynı değil
devlet ondan sorumlu,ama bu kız dava açabilir
zaten benim düşüncemde aynı
kim kime hakaret ediyorsa bir cezası olmalı,burda bile erdoğana siyasilere ne hakaretler yapılıyor
hangi biri hakkında işlem yapılıyor,toplasan adam kalmaz
şimdi o kıza kimbilir kaç kişi saydırdı,zaten adres verilmiyor
ama illaki bi işlem yapılır.

Peki tüm bunların olması normal mi?

Bence bir çoğumuz 14 yaşında baya baya bir aklı başındaydık. Yoksa hepimizin başına bu tür şeyler gelmesi lazım.

O zaman 18 yaşından öncesini çocuk yerine koyup anne baba nezaretinde sokağa çıkarmak lazım.
her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.
normalmi dersen değil tabbii. ama yaptığı şeyle o kızın yargılanması doğru değil. çünkü aklı melikesi hala gelişmekte.
nezaret değil,ama takip,dikkat. bu yaş tehlikeli yaşlar. biraz daha anne babaların kontrolu şart.

her çocuk birbirine benzemez. farklı farklı hepimizin dna kodu. ama sonuç değişmez. 14 yaş çocuktur.
normalmi dersen değil tabbii. ama yaptığı şeyle o kızın yargılanması doğru değil. çünkü aklı melikesi hala gelişmekte.
nezaret değil,ama takip,dikkat. bu yaş tehlikeli yaşlar. biraz daha anne babaların kontrolu şart.
Bence iletişimi güçlü ailelerde 14 yaş baya olgunluk yaşıdır. Ben hep iyi bir baba ile kurulan iyi iletişimde kızların hataya düşme oranının çok az olduğunu düşünürüm.

Bu çocuk aileden şansız olarak -1 başlamış hayata ki çocuk yaşta bunlar olmuş. Herkesin başına gelebilir kesinlikle ama bazı şeyler de cidden tesadüf değil.

Hamile olup da gebeliğini 9 ay boyunca aynı evde yaşadığı ailesinden saklayan kızları da okuduk Tvde. Hamilelik süreci saklanılır bir şey mi? Mümkün mü?

O yüzden diyorum ki: doğurmak mesele değil. Mesele o doğurduğunu yetiştirmek.

böyle birşey hayal mayal hatırlıyorum sanki,bunlar buluşacağı yerin adresinimi yada kendi ev adreslerinimi ne vermişler
şimdi bulamam haberi,sende varsa link ekle
o zaman ülke karışıktı,olaylar çok farklı,ikisiyle aynı değil
devlet ondan sorumlu,ama bu kız dava açabilir
zaten benim düşüncemde aynı
kim kime hakaret ediyorsa bir cezası olmalı,burda bile erdoğana siyasilere ne hakaretler yapılıyor
hangi biri hakkında işlem yapılıyor,toplasan adam kalmaz
şimdi o kıza kimbilir kaç kişi saydırdı,zaten adres verilmiyor
ama illaki bi işlem yapılır.
Ben de zaten devlet yapsin demiyorum kiz sikayetci olsun da toplasinlar. Igrenc seyler yazıyorlar. Ben ailesi yerinde olsam hepsini sikayet ederim

Canım kesinlikle eksiklik var zaten yaşamında. Anne baba eksikliği gibi.

Ben her zaman iyi iletişimi olan ailelerin çocuklarının daha az hata yaptığını düşünürüm.
ama enne babayı seçmek çocuğun elinde değil olsaydı keşke ipek yada bu konuda yeterli olmayan çocuk yapamasa..

Ben de zaten devlet yapsin demiyorum kiz sikayetci olsun da toplasinlar. Igrenc seyler yazıyorlar. Ben ailesi yerinde olsam hepsini sikayet ederim
kız şikayetçi olmamış heralde,seviyorum diyormuş
şikayet etmezse dava nasıl açılacak.

ama enne babayı seçmek çocuğun elinde değil olsaydı keşke ipek yada bu konuda yeterli olmayan çocuk yapamasa..
Ben zaten şu tabloda çocuğu suçlamıyorum canım. Anne babayı seçmek elbette elimizde değil.

Keşke millet cinselliği yaşarken çocuk doğurmayı marifetten saymasaydı.

kız şikayetçi olmamış heralde,seviyorum diyormuş
şikayet etmezse dava nasıl açılacak.
Ben ailesi olsam sikayet ederdim. Sevgilisine kamu davasi acilacak sanirim etmeseler bile o pislikce yazilar yazanlari da sikayet etmeli. Twitter'da bakıyorum hep ayni yas civari kizlar hakaret ediyor bu kiza. Ne kadar ayıp

Ben ailesi olsam sikayet ederdim. Sevgilisine kamu davasi acilacak sanirim etmeseler bile o pislikce yazilar yazanlari da sikayet etmeli. Twitter'da bakıyorum hep ayni yas civari kizlar hakaret ediyor bu kiza. Ne kadar ayıp
ben bilmiyorum twitterim yok,kızın resminide görmedim
resimleri varmı internette?
açılsın tabiki.

Videodaki çocuğun yaşına da bağlı bu durum
12-15 yaş arasındaysa bir suçtan en fazla 7 yıl hapis cezası alabilir
15-18 yaş arasındaysa yine bir suçtan en fazla 12 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.
12 yaşın altındaysa hiçbir cezai yaptırım uygulanamaz

18 yaşın altındaki bir kız rızam var dese bile olması gereken ilişkiye girdiği kişinin cezai yaptırımı olmasıdır çünkü 18 yaşın altındaki bir birey biyolojik ve ruhsal gelişimini tamamlamamıştır, kararları güvenilir olmayabilir. 18 yaşından küçük bir birey ne kadar "ben sevişmek istiyorum" bile dese karşı koyması lazım karşısındaki şahsın. Hatta birini 18 yaşından küçük bir kızla görürseniz şikayet etme hakkınız da vardır.

Back