14 aylk bebek ve çalışma

happiness s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2019
486
1.067
Merhaba hanımlar. 14 aylık bebeğim var. Bir iş teklifi aldım evden çalışma 9-18 saatleri arasında. Ancak bebeğime kendim bakmak durumundayım. Çoğunlukla Bilgisayar başında olmam ve yazı yazmam gerekiyor. Özellikle evden çalışanlar hem çalışma hem bebek olur mu? Bebeğim beni bilgisayar başında gördüğünde onu ihmal ettiğimi düşünür mü?

Yeni yürüyen bir çocukla çok zor malesef evden çalışıyo görümcem bir çağrı merkezinde. Veri girişi yapıyor. Çocuğu annesi baktı salona kilitleyip oyalamaya çalıştı hep sürekli anneye gitmeye çalışıyodu. Geldeseler oyun oynasalar bile durmak istemiyodu. Çok zorlandı kreş yaşı gelene kadar. 2 yaşta iş yerinin ücretsiz kreşi vardı.

Hali hazirda bir is olsaydi az cok tahmin yurutebilirdiniz ama yeni baslayacaginiz icin denemeden bilemezsiniz. Ben bebegim 6 aylikken 9-18 evden calistim. Onceden calistigim bir isti az cok tahmin eddiyordum ve is verenimle de durumumu konustum beni gayet idare ettiler. Bircok isimi aksam cocuk uyuduktan sonra yapiyordum. Telefon gorusmelerini mecburen mesai saatlerinde yapiyodum. Sizin boyle bir imkaniniz olabilecekse bence baslayin. Su bir gercek gun icinde mecburi yapmaniz gereken islerde ya cocuk evin icine edecek ya da ekran basinda duracak.

İşin yoğunluğu varsa telefon görüşme trafiği ve bebeginizin nasıl bir bebek olduğuna bağlı.

anneanne yada babaanne yakınsa bazı zaman onlara bırakacaksınız yada onlar gelip bakacak

Evet yürümeyi yeni öğrendi beni de en korkutan şey hareketli bir çocuk olması.

Olur ya. Çok zorlanirsan 2-3 saatliğine bir ünv ogrencisini yanına al oyun ablası gibi hem ona da harçlık olur sana da rahatlık olur.

İhmal ettiğini düşünürmü bilmem ama ihmal etmek zorunda kalacaksın o kesin. Sen çalışırken o ne yapacak. Sürekli ilgi istiyor kendi kendine oynayacak yaşta değil.
Aralarda ilgi gösterebilirim. İşim mesai saatleri içinde yazı yazma ama her dakika ilgilenemem tabi

Evde bakan biri olmadan zor.. sabah evden bye bye ise gidiyorum diye çıkacaksınız, kendinizi odaya kapayacaksiniz yoksa sizin odada olduğunuzu bilse gene kapıdan ayrılmaz..
Salonda çalışacağım o da yanımda olacak arada ilgilenebileceğim ama her dakika olmaz

Siz iş başındayken bebeğiniz ne yapacak? Oyalayacak, ilgilenecek biri lazım.

Bence çok güzel bi fırsat bu, saatleride ev işine göre uygun yolda geçicek bi zaman yok.
Mesela online olması gereken çağrı gelen bi iş olsa zor ama yazı yazma odaklı diyosunuz illa boşluk açarsınız, ilk 1-2 ay birinden destek alın sonra işe göre çocuğun durumuna göre bakarsınız. İşin içeriğini bilmiyorum ama mesela bazı işler var 9-17 diye geçiyo ama çalışan kişi o saatlerde pc açık bırakıp online oluyor ,işi gece yapıyor vs tam anlatamadım ama yapılacak işi daha geç yada akşamdan hallediyorlar.
Maddi durumunuz çok iyiyse biraz daha bebek büyüsün derim ama bu ekonomide geçim zor bazı fırsatlarıda kaçırmamak gerek

1 16 aylık bir bebeğim var. Ben de haftanın üç günü evden, iki günü ofisten çalışıyorum. Benim sistemi oturan bir işim olduğu için evde idare ediyoruz kızımla ama onda bile çok zorlaniyorum. Çünkü devamlı o da bilgisayar ile oynamak istiyor, masaya tırmanıyor. Kaç defa aşağı indiriyorum saymadim. Açıkçası bir destekci olmadığı sürece çok zor. Üstelik yazı yazacakmissiniz. Moralinizi bozmak istemem ama gerçekler.. bir de yemek saatleri, oyun ihtiyacı vs.de olacak. Ben bir de yıllardır aynı yerde çalıştığım için idare ediyoruz yoneticim ile karşılıklı iyi niyet çerçevesinde. Ofise gittiğim günlerde de genelde mesaiye kalıyorum hakka girmemek için. Ya da evde gece calisiyorum işleri toparlamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…