14 aylik farkli davranislar

emine2168

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2023
54
1
14 aylik oglum takinti yaptigim konular bilgili anneler yardimci olun lütfen.1 oglum oyun hamuruna dokunamiyor aglar gibi yapiyor dokunmak istemiyor. 2 elbise ve bez degisimde hic durmuyor agliyor.3 yemek veya mama icerken eline bisey verip oyalanmadan icmiyor yemiyor bunlari bebeginde yasayan varmi normal olagan seylermi ilk bebegim

2 ve 3 normal. hatta 1 de normal. belki dokununca garip geliyordur huylanıyordur. bazı insanlar şeftali dokunamaz onun gibi ?

Benim oğlum yağlı yemeklere dokunmaz ağzında yemek varken hemen ağzını siler daha 19 aylık olduğu halde diğerleri de çok normal

14 aylik oglum takinti yaptigim konular bilgili anneler yardimci olun lütfen.1 oglum oyun hamuruna dokunamiyor aglar gibi yapiyor dokunmak istemiyor. 2 elbise ve bez degisimde hic durmuyor agliyor.3 yemek veya mama icerken eline bisey verip oyalanmadan icmiyor yemiyor bunlari bebeginde yasayan varmi normal olagan seylermi ilk bebegim
Duyusal hassasiyeti var bebeğinizin, zamanla alıştırabilirsiniz farklı dokulara dokunmaya ama asla zorlamayın . Çok ileri seviye olursa da duyu terapisi ile hallolur,hiç canınızı sıkmayın🌸

Bunlar duyusal hassasiyetten olan şeyler her bebekte hatta her yetişkinde var duyusal hassasiyet. Bebeklerde olması çok normal her şey yeni onlar için. Benim oğlumda da var duyusal aktiviteler yaptırmaya çalışıyorum zorlamadan maruz bırakmaya çalışıyoruz. Küçük küçük tıraş köpüğü oyun hamuru kum çimen chia tohumu bulgur pirinç evde ne varsa elletmeye çalışıyorum oyunla birlikte ama tabii istemiyor şimdilik rahatsız oluyor ağlıyor. 12 aylık benim oğlumda. Zamanla aşacaklar sıkmayın canınızı yazın bol bol toprak çimen temasıyla aşarlar :)

Benim bile dokunamadiğim şeyler vardir veya huylandigim.
Normal geldi yazdıklarınız oyun hamuru vermedim hiç bilemicem ama bazı şeylere bizimkiler de öyle dokunmaz
Bez degistiirirken hala direniyorlar ben değişim yaparken bide diğeri geliyor bezi almaya ıslak mendili almaya bide ellerinden almaya uğraşıyorum:) 15 buçuk aylıklar kızımla oglum.
Bu arada yemek yerken eline hep birşey verdiyseniz öyle alışmıştır aliskanliktir yani ya da zaptolmuyorsa öyle duruyorsa eğer dursun.

2-3 çok normal. 1 ile ilgili bilgim yok.

Normal geldi yazdıklarınız oyun hamuru vermedim hiç bilemicem ama bazı şeylere bizimkiler de öyle dokunmaz
Bez degistiirirken hala direniyorlar ben değişim yaparken bide diğeri geliyor bezi almaya ıslak mendili almaya bide ellerinden almaya uğraşıyorum:) 15 buçuk aylıklar kızımla oglum.
Bu arada yemek yerken eline hep birşey verdiyseniz öyle alışmıştır aliskanliktir yani ya da zaptolmuyorsa öyle duruyorsa eğer dursun.

2 3 aylik iken telefon göstererek iciriyorduk mamayi cok yanlis tabi ilk bebek oldugu icin ac kalmasin sonra telefondan kurtardik simdide bisilerle oyalanmadan mama ve yemek yemiyor hemen birakiyor bu durumdan nasi kurtuluruz bilemedim artik kendi tutup icmesi lazim degilmi yani bisey göstermeden

Üst degisimi konusunda rahat durmuyor hic artik temastanmi hoslanmiyor anlamadim ama öyle olsa gelir beni öpmezdi kendisi gelip beni dudaktan öper bazen

X