• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13000 liraya bilgisayar alinir mi

Tv var netli ama oğlum onu alıyor.bana bisi kalmadı evde.
6-7 yaşlarındaki çocuk sürekli televizyon mu izliyorlarda oğlum aldı bana birşey kalmadı diyorsun?
Sadece film izlemek için 13 bine bilgisayar almak mantıklı gelmedi bana. O kadar para muhabbeti yaparken üstelik.
Direkt gidip almak yerine biraz araştırabilirdin.
Ama artık geçmiş olsun.

İhtiyacınız varsa bence hiç pişman olmayın.
Bu devirde alınmış olan alınmıştır.
Bir kaç hafta sonra o fiyatların daha yükseğiyle karşılırsınız.
Ihtiyaç derken arkadaşların dediği gibi 2013 model elimde i5 asus var ama renkler silik izlerken keyif alamiyorum.su an yine asus aldım oled ekranlı.
Tablet aldım daha önce randımanlı çıkmadı.ya şarj soketi bozuluyor ya yavaşlıyor.tablet kısa süreli çözüm.ve bir tablet nereden baksan 2500 civarı.
Bilgisayar farklı bisi.artik dokunmatik bisi istemiyorum hayatımda.kalici iyi bisi olsun

7 yaşındaki çocuk sürekli televizyon mu izliyorlarda oğlum aldı bana birşey kalmadı diyorsun?
Sadece film izlemek için 13 bine bilgisayar almak mantıklı gelmedi bana.
Ama artık geçmiş olsun.
Ya ben o varken o tv ye bakamıyorum.elimden alıyor.telefona bakamıyorum elimden alıyor.ben alınca kiymetli oluyor.okuldan gelince acıyor tv yi.

6-7 yaşlarındaki çocuk sürekli televizyon mu izliyorlarda oğlum aldı bana birşey kalmadı diyorsun?
Sadece film izlemek için 13 bine bilgisayar almak mantıklı gelmedi bana. O kadar para muhabbeti yaparken üstelik.
Ama artık geçmiş olsun.
Ürüne resmen aşık oldum.ocaktan beri bakıyorum.hatta ocaktaki fiyatı 12.700 muş iki ay sonra 13.000oldu

Tv var netli ama oğlum onu alıyor.bana bisi kalmadı evde.
Bilgisayarı tam olarak ne için aldiginiz önemli çünkü artık telefonla hemen hemem herşey yapılıyor.. iş için almadıysanız gereksiz.amaciniz nette film izlemekse tv almanız daha mantıklı.. fiyatlardan haberim yok ama 13000 tl çok geldi bana.

Bilgisayarı tam olarak ne için aldiginiz önemli çünkü artık telefonla hemen hemem herşey yapılıyor.. iş için almadıysanız gereksiz.amaciniz nette film izlemekse tv almanız daha mantıklı.. fiyatlardan haberim yok ama 13000 tl çok geldi bana.
Uzun.zamandir istediğim bisiydi.evet zaten 5 senedir telefonla.idare ediyorum ama.laptop farklı bisi

Yani bilgisayarın ne yapmasını bekliyordunuz ki? Temizlik yapmaz yemek yapmaz arkadaşlık etmez. Bir bilgisayardan beklentilerinizi sıralayıp ona göre bir fiyat belirleyip bütçenize en uygun olanı seçmeniz gerekirdi. Harala gürele bir dizi olaylar yaşamışsınız. Hayatınızın diğer alanlarında da böyle misiniz? Bir de tv’de çocuk var deyip durmuşsunuz. Buna da bir şekilde müdahale etmeniz gerekir. Çocuğunuzla ortak bir şeyler yapmayı denediniz mi?

aldığın bilgisayarın özellikleri kötü değil.
13.000 lira, aldığın yer biraz şişirmiş ama zaten en kötü ihtimalle teknoloji marketten kredi kartına taksitle falan 10 bine anca bulurdun o tarz bişeyi, daha ucuzunu bulamazdın.
eylül gibi kardeşime 8000 liraya i5, 8 gb ram, 1 tb ssd'li oyuncu bilgisayarı tarzı laptop almıştık. o dönem de fiyatlar yüksekti, şu an daha da yüksek.
benim 2014'te aldığım bi laptop var, i5, 6 gb ram'li falan ekran kalitesi falan eski tabii. kullanmıyorum bile yıpranmasın diye. işyerinin verdiği macbook'u kullanıyorum. işyerim de sene sonunda 10.000 liraya almıştı m1 işlemcili 2020 model. şu an 20.000 falan oldu. teknolojik aletlere gözümüz gibi bakmamız lazım yapacak bişey yok maalesef.

Of bundan çok değil 5 yıl evel MacBook alacaktım. O zaman 5 gibi bir rakam çok gelmişti, şu an aynısı 40.000. Neyse ki onu almayıp hp almıştım. O da şu an 16000 civarında. Ne almadıysam pişman oluyorum maalesef.

Acaba office programları ve zoom çalışıyor mu bu tür tabletlerde
Çalışma performansı nasıl?
Bende bilgisayar fiyatlarından dolayı bir türlü alamıyorum bundan sordum

Office programı indirdim ama devamlı kullanacağım bir işim olsa işimi görmezdi. Telefona indirileni indirdim işte Google Play'den.
Zoom vs iyi. Normal yani. Üstün performans yok.
WhatsApp, canva, Instagram, Facebook business, chrome, Trendyol satış paneli falan kullanıyorum.
Büyük telefon gibi kullanmak için ve bazı dosyalarımı depolamak için aldım.
Benim gibi aşırı düz kullanıcıya yeterli geldi ya da telefondan sonra iyi geldi diyeyim. Büyük telefon gibi kullanıyorum ben direkt.

Ya ben o varken o tv ye bakamıyorum.elimden alıyor.telefona bakamıyorum elimden alıyor.ben alınca kiymetli oluyor.okuldan gelince acıyor tv yi.
E bilgisayarı da alır o zaman, onu bırakacak mi?
Çocuklar uyanıkken sağlıklı birşeyler izlenmiyor zaten. O da okuldan gelip yatana kadar TV izlemiyordur umarım.
Psikoloğa para verirken için gidiyordu demek istediğin birşey olunca harcayabiliyormuşsun Manolya, bundan sonra para muhabbeti yapmazsın bize de. 😚

Hangi marka ne aldığınızı, bütçenizi bilmiyorum. Ancak bilgisayar bir ihtiyaç tabii meslekten mesleğe de değişse de benim için asli ihtiyaç. Donanım olarak tabii öncesinde çok iyi araştırma yapardım. Eğer pişman oluyorsanız genel olarak çok kez düşünmekte fayda var. Bir de daha geçen terapi için yüz kere düşündünüz. Sizi dibe çeken şeylere değil, yükseltecek şeylere paranızı verin lütfen.

Ben online oyun oynuyorum.Geçen sene bilgisayarla ilgilenen birinin tavsiyesi 10 bin cıvarı işinizi görür dedi.Sonra elimdekini revize etti.Ssd ve rem yükseltti.İdare ediyor şimdilik.Yani pahalı değil sanırım

Eşim işi için kasım indiriminde bile bana pahalı gelen (4800 tl idi) laptopuna sarılasım geldi.
4 sene önce almıştık.
Pandemi döneminde kızımın eli ayagı oldu resmen, babasının olan laptop artık onun oldu :)
Bozulursa diye aklımız çıkıyor valla.
İhtiyaç artık.

2017 den beri istiyorum bir laptop almayı.evde var ama 2013 model ve renkleri çok belli belirsiz
Gittim 13000 liraya i5 8 ram 2800 mhz oled ekran 500 gb bir laptop aldım.12 taksit.1000 küsur ödeyecek.nasil aldım bilmiyorum.zaten sosyal fobiyim bilgisayar ne kadar sağlıklı bilmiyorum.o an nutkum tutuldu
Eve geldim.soyle bir baktım.o paraya değmez dedim.cok da farklı bisi değil.youtube da ses görüntü senkronizasyon sorunu var.guncelleme gerekiyor muhtemelen.amacim neydi.bisiler yazmak.film izlemek.bluetv falan.devir internet cağı dedim aldım
Şu an pişmanım.12 ay boyunca 1000 kusur lira çok gercekten.moralim bozuk.ben yanlış mi yaptım.ote yandan cep telefonuyla film izleyemiyorum.tv de internet var ama onu da oğlum bana bırakmıyor.bilemedim ki.aslinda tv bana yeterdi.
Ne düşünüyorsunuz.yas 40 ve çocuğumun da geleceği olunca çok mu bencil davrandım acaba
bilgisayar fiyatları ortada. 13k gayet normal bir fiyat. Aman pamuk ölcen para para para diye. çocuğumun geleceği falan deme aklın çıkıyor paran gidicek diye tanımasak seni :D

2017 den beri istiyorum bir laptop almayı.evde var ama 2013 model ve renkleri çok belli belirsiz
Gittim 13000 liraya i5 8 ram 2800 mhz oled ekran 500 gb bir laptop aldım.12 taksit.1000 küsur ödeyecek.nasil aldım bilmiyorum.zaten sosyal fobiyim bilgisayar ne kadar sağlıklı bilmiyorum.o an nutkum tutuldu
Eve geldim.soyle bir baktım.o paraya değmez dedim.cok da farklı bisi değil.youtube da ses görüntü senkronizasyon sorunu var.guncelleme gerekiyor muhtemelen.amacim neydi.bisiler yazmak.film izlemek.bluetv falan.devir internet cağı dedim aldım
Şu an pişmanım.12 ay boyunca 1000 kusur lira çok gercekten.moralim bozuk.ben yanlış mi yaptım.ote yandan cep telefonuyla film izleyemiyorum.tv de internet var ama onu da oğlum bana bırakmıyor.bilemedim ki.aslinda tv bana yeterdi.
Ne düşünüyorsunuz.yas 40 ve çocuğumun da geleceği olunca çok mu bencil davrandım acaba
Eğer zincir mağazadan aldıysan çoğunlukla fiyat normalde alabileceğin fiyattan 2 -3 bin lira daha fazla oluyor. Bu işin de toptancıları var. Fiyatlar iyi olduğu için bazen yanında ekstra bir şeyler almanızı istiyorlar stokçuluk yapılmasın diye. Teknoloji marketleri bunları bilmenizi istemez kızlar. Bana biraz pahalı geldi dediğiniz özelliklerde. Ram kaç GB onu yazmamışsınız o haliyle hem de. Geri veremeyeceğinize göre iyi günlerde kullanın. Çocuğun yarın bir gün sunumu vesairesi olur bilgisayar şart. Ben de çok sıkıntılar yaşadım evde. Covid başladığında oyuncu PC topladım kendime. O zaman 6 bin maliyeti vardı ekran kartı ile beraber. En son baktığımda 20 bine falan çıkıyordu aynı parçalar. Monitörüm yoktu koca Tv'de öyle oyunlar oynadım ki çok keyif verdi. Biraz keyif sürmeyi deneyin bir şey olmaz 🤭

Back