1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Biz doguda -30 da yazıyoruz suan ,dairemiz ara kat gübeycephe 2+1 hem kucuk kutu gibi hem de sıcacık 40-42 derecede gayet sıcak oluyor cocuk gece atletle uyuyor sıcaktan uyumuyor bizde soyuyoruz. Isıyı asla degiştşrmiyoruz ac kapa yapınca yükleniyor cunku.petekleri temizletiyoruz her kış petekler yıkandıktan sonra hem daha sıcak hem daha az fatura yakacaktır.Bize suanki evimizde en Yuksek 550 dogalgaz geldi, 144 elektrik geldi her gün süpürge yapmıyorum genelde gırgır yöntemiyle süpürge yapıypr. Siliyorum.evde telefon sarjı, buzdolabı,fırın(hergun fırında kızartma yaparm)TV,derındonduruc, surekli acık. Bulasık(misafi varsa) ve camasır makınesı haftada bir kez gece 10dan sonra calısır.onun dısında bulasıgı genelde az olduğu için elde yıkarım 5 dk.mşsafir varsa veya canım elde tıkamak istemiyorsa biriktirip Makine atarım. Öyle yani mutfak temizlik giderleri Multinet hesabı var bizim onla alıyoruz. Yani aslında küçük ev hersaman daha avantajlı ben doguya gelirken görev icabı büyük ev diye diye kendimi yırttım doguda zaten evler mübarek han gibi banyo kocaman bir oturma grubu alır o derece büyük. Esyam az derken ev bana fazla gelmehe basladım 2 odayı kapattım kullanmadım kiler niyetine hurda hışva koydum.ama her temizlikte oralarıda süpür sil derken gün bitiyor haftada 3 kez temizlik yapardım ev hemen tozlanıedı yine .sonra of kim temizlicek derdim kıs geldi asla ısınmıyoruz bütün odaları yaktık gene evde cocuga mont ya da kalın tulumlar giydirdim yataktan cıkmak istemiyoruz soguk diye bir fatura geldi oda daha Eylül ayında 780 TL daha ne zamlı ne kış. E sımdıden Boyle geliyorsa biz kısın ortasında donar kaırız.tabi altımız Bos garajdı kuzeycepgeydı en alt kat.esıme dedm kucuk ama sıcak bi Eve gecelim lanet olsun büyük ev diye diye senide zorladım ama istemiyorum artık dedmhem senin cebine yazık elektrik dogal gaz hiç ısınmıyoruz ama yüklü faturalar ödüyorsun dedm. Kısın ortasında tsyinciler zaten evleri bosaltıyordu bizde bir ev bulduk ara katta kucuk tabi 2+1 güya kucuk ama buda 120 metrekare yine buyuk sayılrı tabi önceki 200 öetrekare evime göre kucuk.sonra fazlalık esyaları sattık kanepe falan vardı onları sattık 2.ele parasıyla nakliye ayarladık daha kucuk eve gectik miss. Her sabah günlük temizlik yarım saat suruyor .cocuk olmasa daha kısa surede yaparım ama surkelı cocuk bisey istiyor onla ugrasym derken. Geri kalan tüm gun bebegime kalıyor.kafamda da bugujun yemegi varsa 3 gun mis gibi elimi bi işe surmeden. oturuyorum.kucuk ev herzaman avantaj valla temizlikte zaman almıyor,faturalardan kısıyor,hemde tüm ev ahalisi bir arada duruyor surekli. Suan kiradayız ama memleketten dpgu dönusu oturmak için daire aldık onuda gittik kucuk aldık.brdaha tövbe büyük dairelere hiç gerek yokmus.ısıtması temizligi bitmek bilmiyor

doğalgaz 500 küsür geldi 600 de gitsin yuvarlak hesap , çok şaşkınım en az 2000 bekliyordum
hale bak
500 geldiği için kızmalıyken sevinir olduk

Gözlerim dolu dolu okudum.
Gerçekten ne olacak bu memleketin hali, bilmiyorum.
Yazık günah.
Asgari ücret bile yetmezken daha aşagısına çalışmak için yalvarır konuma geldiyse insanlar çay simit hesabı yapanlar nerede ?
Dünden beridir çok gergindim şu mesajı okuyunca dagıldım.
Ağlamamak için zor tutuyorum.

Eltim sirf bez pahaliligindan daha 2 yasindaki kizini tuvalete alistirdi

Eltim sirf bez pahaliligindan daha 2 yasindaki kizini tuvalete alistirdi
E 2 yaş normal ama zaten , değil mi bilemedim
Benim yeğenim 17 aylıktı bezi bırakmıştı, annesi geceleri takmak istedğinde kavga kıyamet istemiyommmm diyodu
yine kuzenimin çocuğu 20 aylıkken çişini söylemeye başladı, 2 yaş bana normal gibi geldi bilemediim

Aama evet bezler felakettttttt durumda

Benim oglum 3.5 yasina kadar konusmadigi için bezi de birakmadi. O yuzden 2 yas erken geliyor bana

Bir de bez birakmada cocugun hazır olmasi onemlidir. Bu kiz hazir degildi zorla biraktirildi gibi oldu. Henuz konuşmuyor bile çünkü.

Son düzenleme:
Bunların hepsini ben de yaptım geçen ay 317 lira olan faturam bu ay 331 oldu ki iki ay önce bu fatura 150-180 aralığındaydı. Tasarruf yapmicam ben, vazgeçtim

Tv için kapatılabilen üçlü prizler kullanın. Çok işlevsel. Pıt aç, pıt kapat... Ben evin birçok yerinde kullanıyorum bunları.

30 ay sonrası normal şartlarda ama çocukların gelişimi bir değil. Bazısı erken bazısı geç hallediyor çiş olayını.

O yüzden koşabiliyorsa başlayabilirsiniz eğitime diyoruz. Çişi tutan kaslar gelişmiş demektir bebek düzgün yalpalamadan koşabiliyorsa.

Ağlanacak halimize gülüyoruz ne yapalım beybisi
Boşver bu saatten sonra ya herro ya merro

Ben poşet bağlamayı düşünüyorum ama yine de kurtaralım dersen bi deneyelim
Baksana a101 bezini prima yapıyormuş. Ona dönücem sanırım ulan prima dan nerelere düştük cjjf

Normalde ben asla kolay kolay üzülemem ama dün ağladım. Gerçekten eşim de çok çok çoook üzgün. Özbekleri almak istemiyor işe sırf kendi vatandaşım kazansın diye ama artık altından kalkamıyorlar.

Abimin kızı 3 yaşına gelecek hala bezli. Kişiden kişiye değişitir ya

Abimin kızı 3 yaşına gelecek hala bezli. Kişiden kişiye değişitir ya
Bence burada hem çocuk hem de ebeveyn rol oynuyor.
Misal bzim işyerinde bir hatun var, cocuğu 3 yasında hatta 38 aylık yanlış hatırlamıyorsam hala bezleniyor. Evet her çocuk farklı okey buna katılıyorum, ama kadının da bununla ilgili bir çabası yok kendi de itiraf ediyor
Hala mama yiyor mesela. Neden 3 yaşını geçmiş çocuğa mama veriyorsun diyoruz ona da cevabı yok

Yok bu konuşamıyor. Ondan dolayı da söyleyemiyor ama evet annenin çabalaması lazım. Ben 4 aylıkken kızıma tuvalet yaptırıyordum. Kakası gelince zaten anlıyordum götürüyordum ve yapıyordu. Keşke bırakmadan devam etseydim.

Heh işte bundan bahsediyorum. Her çocuğun gelişimi elbet ki farklı 5 parmağın 5 i bir değil ama biraz da iş ebeveyn'de bitiyor. Çocuk en azından ufak tefek çiş kaka vs bunları demeye başlıyorsa o eğitim verilmeli diye düşünüyorum bilmiyorum belkide davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı ama bende çok uzatmama taraftarıyım. Ben elimden geleni yaparım gerisi yavruma kalmış elbet ki ama bir de bizim işyerinde ki hatun gibi çok rahat olanlarda var

Çocuk gayet konuşuyor herşeyi söylüyor herşeyi biliyor benden güzel çatır çatır konuşuyor ama tuvalet kısmına gelince 1 kez denemiiş sonra olmamış diye bırakmış. Aman ne zaman isterse şimdi diyor. Benim söylemek istediğim bu aslında ilgi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…