-
- Konu Sahibi bubendegilim
doğalgaz 500 küsür geldi 600 de gitsin yuvarlak hesap , çok şaşkınım en az 2000 bekliyordumdoğalgaz ; 800₺
Elektrik ; 500.
Eşimin iş yerine elektrik 45.000 geldi. En fazla 12.000 geliyordu. Bu şekilde de yine dengemiz şaştı. Mekanı her gün hemen hemen full çok şükür. Ama böyle devam ederse fatura bile ödeyemeyeceğizüstüne bir de 5 kişi işten çıkartmak zorunda kaldı ve çok üzgünüz. İşten çıkarttıkları çocuklar her gün arıyorlar. Abi lütfen bizi geri al asgari ücret bile vermesen olur diyorlar.
Bunun günahı boyunlarına olsun inşallah.
Gözlerim dolu dolu okudum.doğalgaz ; 800₺
Elektrik ; 500.
Eşimin iş yerine elektrik 45.000 geldi. En fazla 12.000 geliyordu. Bu şekilde de yine dengemiz şaştı. Mekanı her gün hemen hemen full çok şükür. Ama böyle devam ederse fatura bile ödeyemeyeceğizüstüne bir de 5 kişi işten çıkartmak zorunda kaldı ve çok üzgünüz. İşten çıkarttıkları çocuklar her gün arıyorlar. Abi lütfen bizi geri al asgari ücret bile vermesen olur diyorlar.
Bunun günahı boyunlarına olsun inşallah.
Elektrik 250 tl geldi.225 tl geldi bize bu aybubendegilim
Elektrik 250 tl geldi.
Gerisini bekliyoruz.
Eltim sirf bez pahaliligindan daha 2 yasindaki kizini tuvalete alistirdiRezidans falan deil bildiğin İstanbul da bir sitegeçen ay 800 TL gelen fatura bu ay 1030 Lira geldi
Aynı ayarda yanıyor,geçen ay zam gelmişti anlamadım ama demek ki yine zam geldiyse
Elaktrikte 420 TL gelmiş ohhhh
300 de aidat
98 Lira da su
2 telefon faturası da 240
Sadece 2100 Lira faturalarbunun LigTv si var, bebek bezi var, maması var, market alışverişi var, pazarı var var da var
E 2 yaş normal ama zaten , değil miEltim sirf bez pahaliligindan daha 2 yasindaki kizini tuvalete alistirdi
Benim oglum 3.5 yasina kadar konusmadigi için bezi de birakmadi. O yuzden 2 yas erken geliyor banaE 2 yaş normal ama zaten , değil mibilemedim
Benim yeğenim 17 aylıktı bezi bırakmıştı, annesi geceleri takmak istedğinde kavga kıyamet istemiyommmm diyodu
yine kuzenimin çocuğu 20 aylıkken çişini söylemeye başladı, 2 yaş bana normal gibi geldibilemediim
Aama evet bezler felakettttttt durumda
Bunların hepsini ben de yaptım geçen ay 317 lira olan faturam bu ay 331 oldu ki iki ay önce bu fatura 150-180 aralığındaydı. Tasarruf yapmicam ben, vazgeçtimMerhaba. Size söz verdiğim için paylasmaya geldım. 1 hafta oldu elektrik faturası geleli. Gecen ay 220 gelen bu ay 235 geldı. İki katı bekliyorduk 400 500 şok olduköncelıkle TV fişi cekmemi önermıştiniz 5 - 6 gün uyguladım bunu sonra TV de sorun oluşturabileceğini soyledıler ben de yapmadım bıdaha emın de olamadım acıkcası zarar vermek ıstemedım. zaten TV ile pek aram yok açmam. Şarj aletinı prizde bırakmadım ve ilim bıtınce cekmeye dıkkat ettım. Fırın cok kullanırdım bu 1 aylık surecte belkı 1 defa açmısımdır dikkat ettim. Ocakta hep çayı her bardakta tekrar tekrar ısıtırdım unuturdum bu sefer ona da dıkkat ettım. (çaycı kettle coktan kaldırmıstım zaten ) Odadan odaya geçerken ışığı hep açık bıraktıgımı farkettım ve buna dıkkat ettım gercekten uzucu bi durum ya boşa yanıyormuş hep :/ ama en cok şaşırdığım 99 tl gelen su faturası 30 tl geldı sanırım el bile yıkamamışızdhdjdjfn duş haricinde suya hep dıkkat ederdim aslında ama bu ay neden bu kadar az geldı anlamadım
30 ay sonrası normal şartlarda ama çocukların gelişimi bir değil. Bazısı erken bazısı geç hallediyor çiş olayını.E 2 yaş normal ama zaten , değil mibilemedim
Benim yeğenim 17 aylıktı bezi bırakmıştı, annesi geceleri takmak istedğinde kavga kıyamet istemiyommmm diyodu
yine kuzenimin çocuğu 20 aylıkken çişini söylemeye başladı, 2 yaş bana normal gibi geldibilemediim
Baksana a101 bezini prima yapıyormuş. Ona dönücem sanırımAğlanacak halimize gülüyoruz ne yapalım beybisi
Boşver bu saatten sonra ya herro ya merro
Ben poşet bağlamayı düşünüyorum ama yine de kurtaralım dersen bi deneyelim
Sıtmayı gösterip ölüme razı ediyorlar kıazz.doğalgaz 500 küsür geldi 600 de gitsin yuvarlak hesap , çok şaşkınım en az 2000 bekliyordum
hale bak
500 geldiği için kızmalıyken sevinir olduk
Normalde ben asla kolay kolay üzülemem ama dün ağladım. Gerçekten eşim de çok çok çoook üzgün. Özbekleri almak istemiyor işe sırf kendi vatandaşım kazansın diye ama artık altından kalkamıyorlar.Gözlerim dolu dolu okudum.
Gerçekten ne olacak bu memleketin hali, bilmiyorum.
Yazık günah.
Asgari ücret bile yetmezken daha aşagısına çalışmak için yalvarır konuma geldiyse insanlar çay simit hesabı yapanlar nerede ?
Dünden beridir çok gergindim şu mesajı okuyunca dagıldım.
Ağlamamak için zor tutuyorum.
Abimin kızı 3 yaşına gelecek hala bezli. Kişiden kişiye değişitir yaE 2 yaş normal ama zaten , değil mibilemedim
Bence burada hem çocuk hem de ebeveyn rol oynuyor.Abimin kızı 3 yaşına gelecek hala bezli. Kişiden kişiye değişitir ya
Yok bu konuşamıyor. Ondan dolayı da söyleyemiyor ama evet annenin çabalaması lazım. Ben 4 aylıkken kızıma tuvalet yaptırıyordum. Kakası gelince zaten anlıyordum götürüyordum ve yapıyordu. Keşke bırakmadan devam etseydim.Bence burada hem çocuk hem de ebeveyn rol oynuyor.
Misal bzim işyerinde bir hatun var, cocuğu 3 yasında hatta 38 aylık yanlış hatırlamıyorsam hala bezleniyor. Evet her çocuk farklı okey buna katılıyorum, ama kadının da bununla ilgili bir çabası yokkendi de itiraf ediyor
Hala mama yiyor mesela. Neden 3 yaşını geçmiş çocuğa mama veriyorsun diyoruz ona da cevabı yok
Heh işte bundan bahsediyorum. Her çocuğun gelişimi elbet ki farklı 5 parmağın 5 i bir değil ama biraz da iş ebeveyn'de bitiyor. Çocuk en azından ufak tefek çiş kaka vs bunları demeye başlıyorsa o eğitim verilmeli diye düşünüyorum bilmiyorum belkide davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı ama bende çok uzatmama taraftarıyım. Ben elimden geleni yaparım gerisi yavruma kalmış elbet ki ama bir de bizim işyerinde ki hatun gibi çok rahat olanlarda varYok bu konuşamıyor. Ondan dolayı da söyleyemiyor ama evet annenin çabalaması lazım. Ben 4 aylıkken kızıma tuvalet yaptırıyordum. Kakası gelince zaten anlıyordum götürüyordum ve yapıyordu. Keşke bırakmadan devam etseydim.
Aa onu bilmiyordum. Bende şok un bezini Molfixin yaptığını öğrendim.dun ondan aldımBaksana a101 bezini prima yapıyormuş. Ona dönücem sanırımulan prima dan nerelere düştük cjjf
Hahah ay şaka gibi o bezlere yanaşmazken şimdi gerçekten almak zorundayım yawAa onu bilmiyordum. Bende şok un bezini Molfixin yaptığını öğrendim.dun ondan aldım