1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Yakinda bu zamlarla elektrik,su ev kirasindan pahali olcak.
Artik bunlari ödemek için bile kredi bas vurusu yapmak durumunda kalacagiz :)
Barinma isinma ve beslenme gibi temel faaliyetlerin bu kadar pahali ve külfetli olmasi normal degil bence.
Amacim siyaset degil kesinlikle,ama insan hayati ve onurana yakisan bir yasam tahsis ettik deniliyor ya ben ona pek katilamiyorum.En azindan su gunlerde..

Yakinda bu zamlarla elektrik,su ev kirasindan pahali olcak.
Artik bunlari ödemek için bile kredi bas vurusu yapmak durumunda kalacagiz :)
Barinma isinma ve beslenme gibi temel faaliyetlerin bu kadar pahali ve külfetli olmasi normal degil bence.
Amacim siyaset degil kesinlikle,ama insan hayati ve onurana yakisan bir yasam tahsis ettik deniliyor ya ben ona pek katilamiyorum.En azindan su gunlerde..
Zaten onurlu bir toplum olduğumuz için isyan etmeden kuzu kuzu yine ödüyoruz…

Merhaba. Size söz verdiğim için paylasmaya geldım. 1 hafta oldu elektrik faturası geleli. Gecen ay 220 gelen bu ay 235 geldı. İki katı bekliyorduk 400 500 şok olduk :KK70: öncelıkle TV fişi cekmemi önermıştiniz 5 - 6 gün uyguladım bunu sonra TV de sorun oluşturabileceğini soyledıler ben de yapmadım bıdaha emın de olamadım acıkcası zarar vermek ıstemedım. zaten TV ile pek aram yok açmam. Şarj aletinı prizde bırakmadım ve ilim bıtınce cekmeye dıkkat ettım. Fırın cok kullanırdım bu 1 aylık surecte belkı 1 defa açmısımdır dikkat ettim. Ocakta hep çayı her bardakta tekrar tekrar ısıtırdım unuturdum bu sefer ona da dıkkat ettım. (çaycı kettle coktan kaldırmıstım zaten ) Odadan odaya geçerken ışığı hep açık bıraktıgımı farkettım ve buna dıkkat ettım gercekten uzucu bi durum ya boşa yanıyormuş hep :/ ama en cok şaşırdığım 99 tl gelen su faturası 30 tl geldı :KK70: sanırım el bile yıkamamışızdhdjdjfn duş haricinde suya hep dıkkat ederdim aslında ama bu ay neden bu kadar az geldı anlamadım

Merhaba
Unutmayıp gelip yazmanız çok hoş 😊

Aslında dikkat edildiğinde gelen zam bertaraf edilebiliyormuş .

Geçen ayki kullanılan kw ne kadardı , bu ayki ne kadar ?

TV fişi çekmenin zararını hiç duymadım bilmiyorum . Onu kesin öğrenirseniz onu da yazarsanız iyi olur 👍

Geçen ay doğalgaz 368 tl gelmişti sanirim bu ay ilk zamlı fiyatı.
Henüz cocuk yok, kışın salonda yatalım dedik. Salon minimumda da ısınıyor, yatak odamız biraz soğuk 1 derecede yakıyoruz orada uyuduğumuzda. Bariz fark olursa kışı burada geçiririz diyorduk gelen fatura 410 tl. Sanirim zamlar sebebiyle böyle oldu. Bende elektrige cok dikkat ettim fiste birakmiyoruz sarj aletlerini vs. Bakalim o ne kadar fark edicek.🙄

Geçen ay doğalgaz 368 tl gelmişti sanirim bu ay ilk zamlı fiyatı.
Henüz cocuk yok, kışın salonda yatalım dedik. Salon minimumda da ısınıyor, yatak odamız biraz soğuk 1 derecede yakıyoruz orada uyuduğumuzda. Bariz fark olursa kışı burada geçiririz diyorduk gelen fatura 410 tl. Sanirim zamlar sebebiyle böyle oldu. Bende elektrige cok dikkat ettim fiste birakmiyoruz sarj aletlerini vs. Bakalim o ne kadar fark edicek.🙄
Yatak odasını yakıp orayı 1 dereceye alsanız?

Gecen ay dogalgaz 400 tl gelmisti bu ay 515 tl.
Gecen ay elektrik 218 tl bu ay 235 tl.

Elektrigin 2ye katlanmasini falan bekliyordum cok fark olmadi sukur.
Nasıl böyle oldu peki ? Ben tüm petekleri açınca çok fark etti. Fark yok diyenlere duyurulur. Ben yine 2 oda açıcam :KK70:

Nasıl böyle oldu peki ? Ben tüm petekleri açınca çok fark etti. Fark yok diyenlere duyurulur. Ben yine 2 oda açıcam :KK70:
Valla ben de anlamadim. Sunu kullanmiyim, şöyle tasarruf yapayim diye dusunup ekstra bisey yapmadim.
Dogalgazi gecen aydan fazla kullandik. Covid olduk 1 hafta zaten devamli evi havalandirdik kombi ateşledi hep.
Ben dogalgaz faturasinin bu ay dusmesini bile bekliyordum ki zam gelmese dusmeliydi zaten. Gecen ayin yarisinda termostat yoktu. Bu ay komple termostatli kullandik. Kombi 55te termostat 22de ayarli. Covidte 23te kullandik.

Merhaba
Unutmayıp gelip yazmanız çok hoş 😊

Aslında dikkat edildiğinde gelen zam bertaraf edilebiliyormuş .

Geçen ayki kullanılan kw ne kadardı , bu ayki ne kadar ?

TV fişi çekmenin zararını hiç duymadım bilmiyorum . Onu kesin öğrenirseniz onu da yazarsanız iyi olur 👍
7 senedir kapattıktan sonra tv’nin fişini çekerim, hiç zararı olmadı. Bu arada zırt pırt yapmıyoruz, ben hiç tv açmam, eşim bazen akşamları açar bazen de kızıma açıyoruz.
Bence ciddi bir elektrik tasarrufu sağlıyor çünkü bana herkesten daha az fatura gelir tüm aletlerim elektrikli olduğu halde.

7 senedir kapattıktan sonra tv’nin fişini çekerim, hiç zararı olmadı. Bu arada zırt pırt yapmıyoruz, ben hiç tv açmam, eşim bazen akşamları açar bazen de kızıma açıyoruz.
Bence ciddi bir elektrik tasarrufu sağlıyor çünkü bana herkesten daha az fatura gelir tüm aletlerim elektrikli olduğu halde.
Ben Tv siz yaşayamam maalesef 😬

Rezidans falan deil bildiğin İstanbul da bir site :KK70: geçen ay 800 TL gelen fatura bu ay 1030 Lira geldi :KK70:
Aynı ayarda yanıyor,geçen ay zam gelmişti anlamadım ama demek ki yine zam geldiyse :KK70: :KK70:
Elaktrikte 420 TL gelmiş ohhhh :KK70:
300 de aidat :KK70:
98 Lira da su
2 telefon faturası da 240

Sadece 2100 Lira faturalar :KK70: bunun LigTv si var, bebek bezi var, maması var, market alışverişi var, pazarı var :KK70: var da var :KK70:

Rezidans falan deil bildiğin İstanbul da bir site :KK70: geçen ay 800 TL gelen fatura bu ay 1030 Lira geldi :KK70:
Aynı ayarda yanıyor,geçen ay zam gelmişti anlamadım ama demek ki yine zam geldiyse :KK70: :KK70:
Elaktrikte 420 TL gelmiş ohhhh :KK70:
300 de aidat :KK70:
98 Lira da su
2 telefon faturası da 240

Sadece 2100 Lira faturalar :KK70: bunun LigTv si var, bebek bezi var, maması var, market alışverişi var, pazarı var :KK70: var da var :KK70:
Zeyno ikinci nickimmisin kıaz bol bol gülmüşsün :KK70:
Maşallah 🧿 batmışız anam babam :KK70: bezden mi kurtarsak bebeleri djjdjd eve sidikleyerekk gezsinler jdjdjdj

Zeyno ikinci nickimmisin kıaz bol bol gülmüşsün :KK70:
Maşallah 🧿 batmışız anam babam :KK70: bezden mi kurtarsak bebeleri djjdjd eve sidikleyerekk gezsinler jdjdjdj
Ağlanacak halimize gülüyoruz ne yapalım beybisi :KK70:
Boşver bu saatten sonra ya herro ya merro :KK70:

Ben poşet bağlamayı düşünüyorum ama yine de kurtaralım dersen bi deneyelim :KK70: :KK70:

Posettede bir suru deterjan gaz su gidicek bezini kaynatmak lazim kuru posetle olmaz komple kes at 😂😂
O da mantıklı :KK70:
Ay yok ya valla Allah kira da olana, tek çalışana yardım etsin.
Şimdi şöyle bir hesapladım ekstra bir şey çıkmadığı sürece ( araba kaza, hastalık vs ) aylık giderimiz 6200 TL .. faturası marketi pazarı.. bezi, maması.. Üzerine başına aldığın bir şey yok, onlar ekstra :KK70:
Sırf zaten 1100 lira çocuğun maması

O da mantıklı :KK70:
Ay yok ya valla Allah kira da olana, tek çalışana yardım etsin.
Şimdi şöyle bir hesapladım ekstra bir şey çıkmadığı sürece ( araba kaza, hastalık vs ) aylık giderimiz 6200 TL .. faturası marketi pazarı.. bezi, maması.. Üzerine başına aldığın bir şey yok, onlar ekstra :KK70:
Sırf zaten 1100 lira çocuğun maması
Allah yardimcimiz olsun sonumuz hic iyi degil 🙄

X