1300 telaaa gelen doğalgaz faturam. İmdaaattt !!!

Ocağın ilk haftasında gelen faturalarımız zamsızmış. Onlar bile ömrümde ödediğim en yüksek rakamlardı. Haftaya yeni faturalar gelir korku içinde bekliyorum. Covid olduk bir de sürekli her şeyi yıkıyorum, çamaşır makinesi durmadan çalışıyor. Allah bilir ne gelecek fatura🤦🏻‍♀️

canım bence çok iyi fiyat vermişler yoğuşmalı mı ? mutlaka yoğuşmalı olsun
4 sene önce apartman görevlisinin evine kombi aldık 9 bin ödendi 1+1 ev tesisat hazır sadece kombi parası
İzmirde yoğuşmalı gerek yok diyorlardı ama artık hepsi yoğuşmalıymıs galiba size iyi geliyor fiyatlarda 3 petek bi kombi çok geldi bize evde ufak olunca amerikan mutfak tabi şimdi 20 olmuş olabilir 🤣

Ocağın ilk haftasında gelen faturalarımız zamsızmış. Onlar bile ömrümde ödediğim en yüksek rakamlardı. Haftaya yeni faturalar gelir korku içinde bekliyorum. Covid olduk bir de sürekli her şeyi yıkıyorum, çamaşır makinesi durmadan çalışıyor. Allah bilir ne gelecek fatura🤦🏻‍♀️

Bu durum elektrikte bende de oldu.
Baktım grafikten 2017 2018 2019 2020 hiç aylık 150 kwh geçmemiş. Ek yüksek 138 kwh olmuş ortalama 120lerde.
Ocak başında gelen Aralık faturası 155 kwh.
Bugün ocak faturası geldi 180 kwh. Ayın 12 günü evde değildik sadece buzdolabı çalıştı o günler.
Faturam Kasım ayına göre x2, 5 durumda.
Saatleri değiştirdiler Aralık ayında, muhtemelen oradan da dönüyor bir şeyler.

Doğalgazı da bekliyorum daha gelmedi.

Geçmiş olsun bize de 745 tl geldi 🙁 babaannem var 91 yaşında ona da 350 tl gelmiş. Kadının ne bulaşık makinesi var ne fırını.. Hatta en son çamaşır makinesi de bozuldu yenisi alınmadı. Yani elektrik sobası, tv ve buzdolabı dışında evde çalışan bir şey yok. Kendime gelen faturadan daha çok ona üzüldüm🤷🏼‍♀️

Ev bizim değiştirmeyizde doğalgazı ciddi ciddi düsünüyoruz o kadar doğalgaz yaksak mahalle ısınırdı 🥴 bu sene yaptıralım dedik minicik eve 11 bin istediler ki duvarlardan gecen borular bile var petek ve kombi fiyatı pehh
Ucuzmuş bence, yanlış hatırlamıyorsam ablamlar taa kaç sene önce 7 bin lira vermişlerdi. Bir de su dogalgaz isini en sonunda yaptıracaksınız her türlü, fiyatlar daha da yükselmeden aradan çıkartmak en iyisi.

Ucuzmuş bence, yanlış hatırlamıyorsam ablamlar taa kaç sene önce 7 bin lira vermişlerdi. Bir de su dogalgaz isini en sonunda yaptıracaksınız her türlü, fiyatlar daha da yükselmeden aradan çıkartmak en iyisi.
Aynen ama bizim icinde tesisat var 0 iş değil 0 dan yaptıranda ortalama o fiyat niyr bizimki daha az değil diye düsünuyorum ve mütahhite çok iyi saydıroyorum bu duvardan çikan borular sana .... Diye hiç bir işe yaramiyor 🤣

şu an kutu gibi bir evim var toplasan 80 metrekare 810 tl doğalgaz geldi hemde 2 aylık filan değil ayrıca termometre 22.5a ayarlı, yani öyle kısa kolluyla filan durmuyoruz evde:halay:
iki katlı müstakil ev yaptırıyoruz, oraya geçince kışın aç yatacağız herhalde doğalgaz ödemekten

Rica ederim
Tabi ki tv de . En çok o çekiyor zaten .

İnterneti de evde kimse olmayacaksa evden çıkarken çekebilirsiniz .

Ben ocağı bile çekiyorum .

Faturada olumlu değişim olunca beni etiketleyip paylaşırsanız etki oluyor mu ben de emin olurum
Merhaba. Size söz verdiğim için paylasmaya geldım. 1 hafta oldu elektrik faturası geleli. Gecen ay 220 gelen bu ay 235 geldı. İki katı bekliyorduk 400 500 şok olduk :KK70: öncelıkle TV fişi cekmemi önermıştiniz 5 - 6 gün uyguladım bunu sonra TV de sorun oluşturabileceğini soyledıler ben de yapmadım bıdaha emın de olamadım acıkcası zarar vermek ıstemedım. zaten TV ile pek aram yok açmam. Şarj aletinı prizde bırakmadım ve ilim bıtınce cekmeye dıkkat ettım. Fırın cok kullanırdım bu 1 aylık surecte belkı 1 defa açmısımdır dikkat ettim. Ocakta hep çayı her bardakta tekrar tekrar ısıtırdım unuturdum bu sefer ona da dıkkat ettım. (çaycı kettle coktan kaldırmıstım zaten ) Odadan odaya geçerken ışığı hep açık bıraktıgımı farkettım ve buna dıkkat ettım gercekten uzucu bi durum ya boşa yanıyormuş hep :/ ama en cok şaşırdığım 99 tl gelen su faturası 30 tl geldı :KK70: sanırım el bile yıkamamışızdhdjdjfn duş haricinde suya hep dıkkat ederdim aslında ama bu ay neden bu kadar az geldı anlamadım

doğalgaz ; 800₺
Elektrik ; 500.
Eşimin iş yerine elektrik 45.000 geldi. En fazla 12.000 geliyordu. Bu şekilde de yine dengemiz şaştı. Mekanı her gün hemen hemen full çok şükür. Ama böyle devam ederse fatura bile ödeyemeyeceğiz😭 üstüne bir de 5 kişi işten çıkartmak zorunda kaldı ve çok üzgünüz. İşten çıkarttıkları çocuklar her gün arıyorlar. Abi lütfen bizi geri al asgari ücret bile vermesen olur diyorlar.
Bunun günahı boyunlarına olsun inşallah.

Merhaba. Size söz verdiğim için paylasmaya geldım. 1 hafta oldu elektrik faturası geleli. Gecen ay 220 gelen bu ay 235 geldı. İki katı bekliyorduk 400 500 şok olduk :KK70: öncelıkle TV fişi cekmemi önermıştiniz 5 - 6 gün uyguladım bunu sonra TV de sorun oluşturabileceğini soyledıler ben de yapmadım bıdaha emın de olamadım acıkcası zarar vermek ıstemedım. zaten TV ile pek aram yok açmam. Şarj aletinı prizde bırakmadım ve ilim bıtınce cekmeye dıkkat ettım. Fırın cok kullanırdım bu 1 aylık surecte belkı 1 defa açmısımdır dikkat ettim. Ocakta hep çayı her bardakta tekrar tekrar ısıtırdım unuturdum bu sefer ona da dıkkat ettım. (çaycı kettle coktan kaldırmıstım zaten ) Odadan odaya geçerken ışığı hep açık bıraktıgımı farkettım ve buna dıkkat ettım gercekten uzucu bi durum ya boşa yanıyormuş hep :/ ama en cok şaşırdığım 99 tl gelen su faturası 30 tl geldı :KK70: sanırım el bile yıkamamışızdhdjdjfn duş haricinde suya hep dıkkat ederdim aslında ama bu ay neden bu kadar az geldı anlamadım
Su sayaci arizali.olmasin 😂😂aklima ilk o geldi. Komsunun da oyle geldi suphelendi belediyeyi aradi gelip baktilar sayac arizaliymis aylara bakip ortalama fiyat cikardilar.

doğalgaz ; 800₺
Elektrik ; 500.
Eşimin iş yerine elektrik 45.000 geldi. En fazla 12.000 geliyordu. Bu şekilde de yine dengemiz şaştı. Mekanı her gün hemen hemen full çok şükür. Ama böyle devam ederse fatura bile ödeyemeyeceğiz😭 üstüne bir de 5 kişi işten çıkartmak zorunda kaldı ve çok üzgünüz. İşten çıkarttıkları çocuklar her gün arıyorlar. Abi lütfen bizi geri al asgari ücret bile vermesen olur diyorlar.
Bunun günahı boyunlarına olsun inşallah.
45 bin😔😔e mi uzulsem issiz kalan genclere mj 😏Allah yardim etsin herkese.

X