13 yaşında küçük gelin mi olur?

Zaten bizim sözümüz çocuğa değil ailesine çocuk elbette sağlıklı düşünemez ama o çocuk olduğu için sağlıklı düşünemiyor ailesi de mi çocuk

Senin yine iyiymiş. benim dügünümde eltim bizzat kırık beyaz uzun elbise giydi.başka renk yoktu sanki düşüncesiz.severim kendisini iyidir.bilerek giydiğini düşünmedim hiç.ya da düsünmek istemiyorum.

Ama seninkiler düşman başına

Bence kırık beyaz elbise 2. bir gelinden çok daha iyi. İkisi de yersiz mi dersek evet kesinlikle

Bir de 13 yaşında bıcır bıcır bir genç kız neden gelinlik giymek ister ki!!o işler eskide kalmadı mı.şimdi zincir magazalarda internette bile şık şık elbiseler var genç kızlar için.

Ben de anlayamadım bunu. Tüm gün gezmişler gelinliğim güzeldi demiş kız elbise bile giymemiş. İnsan hiçbir şeyi mi beğenemez

Dolaşsın ne olacak ki? Onun çocuk olduğunu anlayan herkes annesini kınayacaktı. Kardeşinin düğününü sabote etmeye çalışan görümce diyeceklerdi. Bu durumun konu sahibi ile hiç alakası yok ki.

Şunu da belirteyim. Ben bu tip şeylere de, abiye tarzı kıyafetlere de, küçücük kızlara aşırı makyaj yapılmasına da, kuaförde yaşından büyük saç modellerine de karşıyım.

Ben de anlayamadım bunu. Tüm gün gezmişler gelinliğim güzeldi demiş kız elbise bile giymemiş. İnsan hiçbir şeyi mi beğenemez
Bakın bu durumun saçmalığının ben de farkındayım. Hatta yıllar sonra görümcenin kızı da bu olayı saçma bulacak ama keşke hevesini kırmasaydın? Gelinlik giymek istese de netice de o bir çocuk.

Kadın benim görümcem değil. Kvdemin görümce kızı oluyor. Ben çocuk gibi bir görüntü olacağını sanmam. Makyaj, saç, topuklu ile gayet de normal bir gelin gibi durur.

Üzgünüm ama zehir bir gün geçireceğimi biliyorum.
Yukarıda da yazdım. Oluşan görüntü kınanacak. Hatta gelini kıskanan kayınvalide ve görünce olarak tarihe geçeceklerdi zaten. Yani zehir bir günü sen değil onlar geçirecekti.
Gelinlikle olmasan çekirdek çıtlayıp seyretsen yeridir.

Kaç gündür bunları takmışsın kafana. Inan ki o kadar önemli şeyler değil. Asıl mesele düğün bittikten sonra başlıyor. Kendini ona hazırlasan iyi olur çünkü karşında cahiller ordusu duruyor.

Biliyorum görümcenin kızı ama o kızı o düğüne o şekilde getiren kim? Annesi. Kardeşinin düğününde kendi kızını gelinle yaristirmaya çalışan bir anne. Kıskanç bir görümce. Utanmasa aslında kendi giyecek de bakma sen, kızıyla durumu kurtarmaya çalışıyor.
Ve bence bir anne için gayet de utanılası bir durum.
Kadın benim görümcem değil. Kvdemin görümce kızı oluyor. Ben çocuk gibi bir görüntü olacağını sanmam. Makyaj, saç, topuklu ile gayet de normal bir gelin gibi durur.

Siz böyle düşünüyorsanız ve evli değilseniz, sizin düğününüzde sizden 5-10 cm uzun hevesli kızlar gelinlikle gezsin madem. 18 yaşına kadar çocuk sayılıyorlar, heves eden genç kızlar salınsın. Kaç genç kıza kadar izin verirdiniz? Bu şekilde heves etmiş ailede 5 kız olsa izin verir miydiniz? Veya 8 kız? 12 kız? Bir sınırınız var değil mi? Hah işte siz 12 kız olmaz, yuh artık dediğiniz yerde bir üye gelip, ne olacak, heves etmişler onlar çocuk, heveslerini kırmasaydın der, sizin heveslerinizi önemsemez.

Herkesin bir sınırı vardır ve bu sınıra saygı gösterilmesi gerekir. Bir düğünde o düğünle ilgili kimin hevesleri daha önemli? O düğünde evlenen kızın hevesleri mi yoksa düğünde evlenen erkeğin annesinin görümcesinin kızının hevesleri mi?

Belki düğününde çekirdek çitlemek istemiyordur. Belki asil bir düğünü olsun, büyük görgüsüzlüklerin yaşandığı bir düğünü olmasın istiyordur.

İşte bu günün benim adıma geri dönüşü yok. Onlar kınanmış, ayıplanmış vs. benim alanımın dışında kalıyor bu saatten sonra. Zira düğünüm 2 gelinli diye anılacak. Ben istiyorum ki böyle şeyler yaşanmasın. Düğün sonrası ne yapabilir bilmiyorum çünkü bana ulaşabildiği anlar nişan, kına ve düğün. Onun dışında ciddi bir duvar var. İyi ki de var..

Teşekkür ederim yorumunuz için. Çocuktur deyip giysin diyemiyorum kesinlikle. Bu hevesin sorumlusu, suçlusu ben değildim ki. Neden kendi özel anımı bu tablo ile kirleteyim.

Ben 8 yıllık evliyim ve böyle şeyleri hayatta takmam.
Yazık değil mi konu sahibi kaç gündür bu konuyla uğraşıyor? Düğüne az bir zaman kalmış, bir sürü işi var muhtemelen ama bu konu yüzünden eminim ki modu düşmüştür. Konu sahibini rahatlatmaya çalışıyorum farkındaysanız.

Ayrıca bir düğüne gitmiştik. Kayınvalide gelin ne giymişse benzerini değil AYNISINI giymişti. Yani gelinle aynı bindallı ve gelinliği giymişti. Herkes kadını kınadı ve yüzüne gelinini kıskanıyorsun dedi. Gelinin de hiç umrumda değildi. Bıyık altından gülümsüyordu.
Şimdi gelin mi rezil oldu yoksa kayınvalide mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…