• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kızlar annem az yağ ve su ile ocak üzeri börak yapmıştı çok güzeldi valla dayanamadım 1 dilim yedim şimdi ne yiyecem bilmiyorum ama çok uykum var başım çok ağrıyor biraz dinlenmek istiyorum hepinizi öptüm kızlar yarın görüşşürüz

İyi dinlenmeler canım. Umarım yarına daha iyi olursun.

Ben de akşamüstü arkadaşıma gittim, zorla su böreği yedirdi saat 5 gibiydi. Az önce de 1 muz yedim. Daha da bi şey yemem. Desenize, daha ne yiyeceksin.

kızlar bende bugün yediklerimi şöyle bir toparlayacak olursam:
sabah 1 elma
öğle 2 dilim kepek ekmeği yoğurtlu haşlanmış brokoli
ara 1 elma
2.ara 1 elma
akşam 2 kaşık taze fasülye 1 tane fırında tavuk but bi de lavaş vardı ucundan aldım bi parça napim güzel koktu :utangac:
ara 1 portakal
2 litre su ve 1 fincan yeşil çay

Sabah: 2 dilim ekmek, 2 dilim peynir, salatalık, domates
Ara: 1 bardak süt
Öğlen: Nohut yemeği, 1 kase bulgur pilavı, salata, 1 bardak yoğurt
Ara: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir
Akşam: 2 köfte, salata, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt
Ara: 12 badem, 2 porsiyon mandalina

Spor: Spor yok. Hareketsizdim.

1 kase bulgur pilavı 2 dilim ekmek eder sanırım. Bir dilim fazla yemiş oldum: -1. Hiç hareket yok: -3. Bugün 6 puan veriyorum kendime.

iyi geceler kızlarrrr giremedim bugün akşama kadar hastanedeydik zaten kızım içn ya kilo almıyor 10 ay bitti hala 7.5 kilo küçücük doktor ilaç verdi bir içecek verdi onla uğraştım gün boyu
yediklerime gelince klasik kahvaltı ara yok hastanedeydim gelince bir parrça ekmek peynir yedim akşamada çok az makarna yarım kase çorba salata yedim sonrada 2 kurabiye yedim birazdanda yağımı sürüp egzersiz yapıcam bukadar

kızlar merhaba muhabbete yetişememişim babamız yok bugün kızımı uyuturken uyuyakalmışım azıcık sonra kalkıp eksik işlerimi bitirdim. Bir bakınayım dedim yatacağım.
Nachtigallcim ben de çok isterim bir bilene danışmak eşim de iyidir bu konuda ama teknik bilgi olduğu için anlamıyor branştan birine danışmak lazım ama kullandığım programı da çok az kişi biliyor. Word excell poverpoint falan problemin olursa iyiyimdir onlarda sorabilirsin. Temizlik yapmışsınız yorulmuşsundur ama mis olmuştur evin.

melzeyitcim rahatsızlığına üzülüyorum ama bunu en iyi çözebilecek kişi sensin. Konunun uzmanı ile görüşüp tedbirini alırsın yasaklı listesine bir süre elveda demelisin sigaraya da :kedi:. Ama stresi nasıl engellersin bilemem stresli olunca yaz buraya alalım biraz stresini. Canım dikkat et kendine üzme bizi.

adcım ohhh börekler çörekler tatlılar :) ne diyimopuyorumnanaktan afiyet olsun.

baharım zayıflayacaksın diye evdekiler afrika açına döndüler :) yakında isyan edecekler karışmam. fisfisfis

dosbacım sağlık adına yaptıkların çok güzel, hepimizin dikkat etmesi gereken şeyler bunlar ama ben pek yapamıyorum.

CheGuevera canım benim kızımın kilosu da azdı, şimdi baktım 10. ay bitiminde 8.1 kiloymuş. Bunda anne sütü almasının iştahını kapatması ona güvenmesinin etkisi var sonrada çok az kilo aldı ondada yine anne sütü (hala alıyor) ve yaşadığı kabızlık probleminden dolayı iştahsız olmasının etkisi var şöyleki 14.5 aylıkken 9.6 kiloymuş şimdi 18 ayı yeni geçtik 10.5 kilo yani yaşıtlarına göre az kilosu. Ama bunları niye yazdım zamanla takmamayı öğrendim çünkü kızım çok sağlıklı bugüne kadar ciddi rahatsızlığı olmadı grip olsa en fazla 2 güne atlattı çok direçli oldu anne sütü sayesinde varsın zayıf olsun, sağlık problemi olmasın. Yemiyormu yiyor almıyormu kilo? melis fena yemiyor ama almıyordu çok hareketli bir böcek :) iştah açılması için vitamin kullananlar var açıyormuş da ben denemedim pek.
afiyet olsun yediklerin için de.

kızlar ne soracağım dün bir diyetisyenin reklamı vardı galiba bugün tvde konuşacaktı izleyeniniz varmı? diyorduki eğer bugüne kadar hiç ejim yapmasaydınız bugün daha zayıf olabilirdiniz yanlış rejimlere dikkat çekmek istiyordu beni çok etkiledi ama izleyemedim.

günaydın kızlar melisciğim ilgin iççin teşekkürler baş dönmem hafifledi ama halen var karın ağrım halen geçmedi strese gelince melisim benim mesleğimde olup stressiz yaşayan insan yok galiba heleki benim şubemde çalışınca dahada zor

ben dün ne yedim annem kızınca 1 kepç yoğurt çorbası ve az minnacık börek
bu sabah yarım simit ve 1 bardak süt

bu arada taylor 4 kaşık pilav iki dilim ekmeğe eşit yanlış hatırlamıyorsam 1 simit 4 dilim ekmeğe eşit onuda biliyorum

Günaydın kızlar,
Kahvaltımı yaptım, standart. Bugün eşimin doğum günü, yani kesinlikle bir dilim pasta yerim. Gerçi misafirlerimiz de olacak, umarım akşam kaçırmam.
Buralardayım.

CheGuevera canım benim kızımın kilosu da azdı, şimdi baktım 10. ay bitiminde 8.1 kiloymuş. Bunda anne sütü almasının iştahını kapatması ona güvenmesinin etkisi var sonrada çok az kilo aldı ondada yine anne sütü (hala alıyor) ve yaşadığı kabızlık probleminden dolayı iştahsız olmasının etkisi var şöyleki 14.5 aylıkken 9.6 kiloymuş şimdi 18 ayı yeni geçtik 10.5 kilo yani yaşıtlarına göre az kilosu. Ama bunları niye yazdım zamanla takmamayı öğrendim çünkü kızım çok sağlıklı bugüne kadar ciddi rahatsızlığı olmadı grip olsa en fazla 2 güne atlattı çok direçli oldu anne sütü sayesinde varsın zayıf olsun, sağlık problemi olmasın. Yemiyormu yiyor almıyormu kilo? melis fena yemiyor ama almıyordu çok hareketli bir böcek :) iştah açılması için vitamin kullananlar var açıyormuş da ben denemedim pek.
afiyet olsun yediklerin için de.
canım sağol bu 10 ay bitti 7.5 kilo çok iştahsız zayıf olduğundan çabuk hastalanıyor hiçbişey yemiyor boyuda uzamıyor hala 6 aylık kıyafetler bile geniş oluyor
çok hareketli ama 2-3 adım atmaya başladı yürüyecek yakında

günaydın kızlar melisciğim ilgin iççin teşekkürler baş dönmem hafifledi ama halen var karın ağrım halen geçmedi strese gelince melisim benim mesleğimde olup stressiz yaşayan insan yok galiba heleki benim şubemde çalışınca dahada zor

bu arada taylor 4 kaşık pilav iki dilim ekmeğe eşit yanlış hatırlamıyorsam 1 simit 4 dilim ekmeğe eşit onuda biliyorum
gecmiş olun yıpratma bukadar kendii ya memur olunca hayat zor gerçi ma olsun çokta az yemişin birazcık ye a.s.

kızlar ne soracağım dün bir diyetisyenin reklamı vardı galiba bugün tvde konuşacaktı izleyeniniz varmı? diyorduki eğer bugüne kadar hiç ejim yapmasaydınız bugün daha zayıf olabilirdiniz yanlış rejimlere dikkat çekmek istiyordu beni çok etkiledi ama izleyemedim.

Ben izlemedim. Doğru söylemiş. Ama herhalde aç bırakan diyetleri kasdetmiştir. 2. Dünya Savaşı sırasında kıtlık döneminde hamile olan annelerin bebekleri büyüdüklerinde yüksek oranlarda obez olmuşlar. Hep konuştuğumuz şey, aç kaldığımızda beyin yine aç kalma ihtimalimize karşı yağ depoluyor. Sadece aç bırakan diyetler değil, hamileyken annenin açlık çekmesi bile obez yapabiliyor. O yüzden ben dört saatten fazla yemek yemezsem çok tedirgin oluyorum.

Doğru söylüyorsun melzeyit. Ben çok iyimser yazmışım.

Günaydın kızlar,
Kahvaltımı yaptım, standart. Bugün eşimin doğum günü, yani kesinlikle bir dilim pasta yerim. Gerçi misafirlerimiz de olacak, umarım akşam kaçırmam.
Buralardayım.

Pasta vs. yiyince kilo aldırmasının en önemli sebebi kalorisinden çok, glisemik endeksinin yüksek oluşuymuş. Yani aynı kaloride ama kan şekerini o kadar yükseltmeyen başka birşey yeseniz o kadar kilo almıyorsunuz. Kan şekerini birden hızla yükselten yiyecekler (pasta gibi) kilo aldırıyormuş.

Çok enteresan, örneğin bir dilim pasta ve bir salatalık yiyeceksiniz. Önce pastayı yiyip sonra salatalığı yemek yerine önce salatalık sonra pasta yerseniz pastadan gelecek zararı çok daha aza indiriyormuşsunuz. Çünkü salatalık (veya marul, salata, domates, nohut vs. glisemik endeksi düşük şeyler) yiyince kan şekeri yavaşça yükselmeye başlıyormuş. Sonra pastaya geçtiğinizde birden çıldırmayıp göreceli olarak daha yavaş yükseliyormuş.

Bu sebeple (çok güzel oluyor biliyorum ama) aç karnına çikolata yenmemesi lazımmış. Önce sağlıklı birşeyler yiyip sonra yemek gerekiyormuş.

O yüzden Nachtigall'cim pastadan önce salatalık, marul, domates vs yersen veya normal sağlıklı öğününü yiyip sonra pasta yersen daha iyi oluyormuş. Diyetisyen bana "illa yiyeceksen normal yemeğini yiyip ondan sonra çikolatanı ye" demişti.

Yemeklerle birlikte salata yemek yemeğin kan şekerini birden yükseltmesini engelleyip normal hale getiriyormuş. Artılar eksileri götürüyor gibi birşey. Bir yerde okumuştum illa patates kızartması yiyecekseniz öncesinde salata yiyin diyordu. Kalori hesabı yapsak mantıksız olur. Çünkü patatesin kalorisine salatanınkini de ekliyorsun. Daha kilo aldırıcı olması lazım kalori açısından bakarsak. Ama bu kan şekeri olayı yüzünden önce salata sonra patates kızartması yemek sadece patates kızartması yemekten çok daha iyiymiş.

Pasta vs. yiyince kilo aldırmasının en önemli sebebi kalorisinden çok, glisemik endeksinin yüksek oluşuymuş. Yani aynı kaloride ama kan şekerini o kadar yükseltmeyen başka birşey yeseniz o kadar kilo almıyorsunuz. Kan şekerini birden hızla yükselten yiyecekler (pasta gibi) kilo aldırıyormuş.

Çok enteresan, örneğin bir dilim pasta ve bir salatalık yiyeceksiniz. Önce pastayı yiyip sonra salatalığı yemek yerine önce salatalık sonra pasta yerseniz pastadan gelecek zararı çok daha aza indiriyormuşsunuz. Çünkü salatalık (veya marul, salata, domates, nohut vs. glisemik endeksi düşük şeyler) yiyince kan şekeri yavaşça yükselmeye başlıyormuş. Sonra pastaya geçtiğinizde birden çıldırmayıp göreceli olarak daha yavaş yükseliyormuş.

Bu sebeple (çok güzel oluyor biliyorum ama) aç karnına çikolata yenmemesi lazımmış. Önce sağlıklı birşeyler yiyip sonra yemek gerekiyormuş.

O yüzden Nachtigall'cim pastadan önce salatalık, marul, domates vs yersen veya normal sağlıklı öğününü yiyip sonra pasta yersen daha iyi oluyormuş. Diyetisyen bana "illa yiyeceksen normal yemeğini yiyip ondan sonra çikolatanı ye" demişti.

Yemeklerle birlikte salata yemek yemeğin kan şekerini birden yükseltmesini engelleyip normal hale getiriyormuş. Artılar eksileri götürüyor gibi birşey. Bir yerde okumuştum illa patates kızartması yiyecekseniz öncesinde salata yiyin diyordu. Kalori hesabı yapsak mantıksız olur. Çünkü patatesin kalorisine salatanınkini de ekliyorsun. Daha kilo aldırıcı olması lazım kalori açısından bakarsak. Ama bu kan şekeri olayı yüzünden önce salata sonra patates kızartması yemek sadece patates kızartması yemekten çok daha iyiymiş.

Dediklerin çok doğru canım, benzerlerini Osman Müftüoğlu'nun kitaplarında okumuştum. Tabi bu bilgilere güvenip bu akşam pastayı abartmamak lazım :)))))
Kızarmaları kalorisi olmasa bile yememek lazım. Hepimiz şehirlerde yaşıyoruz, fiziksel hareketliliğimiz zaten az, pasta, kızartma, hamurişi gibi besinler kalp-damar sağlığımız açısından çok zararlı.
Kilo verme açısından belki çok başarılı değiliz ama en azından sağlığımızı koruyoruz. Bi de hareket edebilsek...
Kasım sonunda yazıldığım spor salonuna 2 hafta gittim ama vücudum o kadar farketti ki.. Kilom aynıydı ama pantolonlarımın, üstlerimin duruşu hemen değişti. Sadece evde yapılan kardiyo egzersizler değil kasların güçlendirilmesi de çok önemliymiş. Ben bunu 2 haftada anladım.

günaydııınnn...
geç kaldım sanırım... aslında erken kalktım 1dilim ekmekle kahvaltı yaptım
sonra tekrar uyudum... çnk moralim bozuk :((
ankaraya çok sevdiğim bi arkadaşım gelecekti 2 hafta önce haber verdi... sonra aradım ben buluşacağımız günü sana haber veririm demişti ama habersiz memlekete geçmiş... çok üzüldüm... belki geçerli bi nedeni vardı ama en azından bi haber verseydi dimi :((
arayıp sitem edecektim vazgeçtim yattım uyudum :(

günaydııınnn...
ankaraya çok sevdiğim bi arkadaşım gelecekti 2 hafta önce haber verdi... sonra aradım ben buluşacağımız günü sana haber veririm demişti ama habersiz memlekete geçmiş... çok üzüldüm... belki geçerli bi nedeni vardı ama en azından bi haber verseydi dimi :((

Dosbikim, sitem etmeden aramasını beklediğini söyleyebilirsin. Arkdaşın da sebebini açıklarsa üzülmezsin.
Bu arada kesinlikle seni arayıp haber vermesi gerekiyordu. Ben olsaydım çok üzülür, kırılırdım. Ama aramazsam da sürekli düşünürüm, takarım. Bu nedenle sana ara arkadaşını dedim :)

nach... canım eşinin doğum günü kutlu olsun... beraber yaşlanın inş. :))

Çok teşekkür ederim canım, hepimiz inşallah..

herkese selam. birkaç gündür zor kalkıyorum,adeta sürünüyorum. hiçbirşey yapasım yok.evde olmak istiyorum.oğlumla oynayıp,onunla güzel bir yemek yemek istiyorum. geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. debelenenlere kolay gelsin diyorum. öpüldünüz.

baharım zayıflayacaksın diye evdekiler afrika açına döndüler :) yakında isyan edecekler karışmam. fisfisfis

kaydirigubbakcemile3 bugüne kadar onlar yüzünden kilo veremedim benimle birlikte onlarda kilo versinler napim aklinialirimsmile
valla cnm artık yemeklere ölçülü yağ koyuyorum isterse tadı değişik gelsin onlara beğenmeyen mutfağın yolunu biliyo kaydirigubbakcemile2

Günaydın kızlar,
Buralardayım.

eşinin doğum gününü kutlarım canım umarım bir ömür mutlu olursunuz..

Ben izlemedim. Doğru söylemiş. Ama herhalde aç bırakan diyetleri kasdetmiştir. 2. Dünya Savaşı sırasında kıtlık döneminde hamile olan annelerin bebekleri büyüdüklerinde yüksek oranlarda obez olmuşlar. Hep konuştuğumuz şey, aç kaldığımızda beyin yine aç kalma ihtimalimize karşı yağ depoluyor. Sadece aç bırakan diyetler değil, hamileyken annenin açlık çekmesi bile obez yapabiliyor. O yüzden ben dört saatten fazla yemek yemezsem çok tedirgin oluyorum.

yaaa ben de tatlıyı aç karnına yemeyi çok seviyorum diğer türlü sanki tadını alamıyormşum gibi geliyo ohaoldumsmile

günaydııınnn...

ara arkadaşını sor sebebini canım önemli bir mazereti de olabilir çünkü yakın arkadaşınsa keyfi olarak gelmemezlik haber vermemezlik etmiş olamaz

herkese selam. birkaç gündür zor kalkıyorum,adeta sürünüyorum. hiçbirşey yapasım yok.evde olmak istiyorum.oğlumla oynayıp,onunla güzel bir yemek yemek istiyorum. geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. debelenenlere kolay gelsin diyorum. öpüldünüz.

keyfin yok gibi adcım umarım önemli bir sorunun yoktur aynı şeyleri yapmaktan sıkıldığımızda genelde kurtulmak isteriz seninki öyle bişey sanırım her gün ev iş arası mekik dokumaz sıkmış galiba

çok sıkılıyorum bhr bildiğin gibi değil. herşeyden sıkılıyorum,bunaldım. ama şu kesin çalışmak istemiyorum.oğlumu özlüyorum,artık işe gelirken arkamızdan ağlıyor. çok üzülüyorum. okadar tatlı ve masum ki,çok seviyorum onu. sen nasılsın bu arada, kurs işi ne oldu.

Back