Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar, az önce sizlere de verdiğim internetten alışveriş sitelerinden birinden paspas aldım. Çok sevimli. Paspas da alacaktım zaten. Üzerinde inekler var. Bu vesileyle bu siteyi de test etmiş olacağız. Ürünüm geldiğinde sizlere görüşlerimi yazacğım

nacthtigall o paspaslar benimde çok hoşuma gitti ama kapımın önüne koymak istemem hem kıyamam hemde lojmanım çok eski ve o paspasları oraya herhalde yakıştıramam güle güle kullan canım bende sürekli takipteyim ama çantalar dışında gözüme pek bişey kestirmedim beğendiğim çantalarda tükenmiş birde fiyatları şuan burdada aynı olduğu için çok ilgimi çekmedi doğrusu

size bir soru hayatımız boyunca süt ve et ürünleri tüketmediğimiz zaman ne kaybederiz okuduğum kitap ve dinlediğim bir kaç kişi et ürünleri ve süt ürünlerinin insan üzerindeki zararlarından bahsediyor
madem bunlar zararlı neden doktorlar sürekli tüketin diyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatsın lütfen

Canım, bu konuda bi kaç şey yazabilirim 5 yıl vejeteryandım. Araştırmışlığım vardı.
Öncelikle vejeteryanlığın tanımını yapayım: et yemezler. Buna balık da dahil. Balık yiyenleri, balıkların hafızası yoktur ve metabolizmaları gelişmemiştir savı ile yerler. Ama onlar tam vejeteryan değillerdir.
Doğadaki etobur canlıların metabolizmalarında bazı ortak özellikler vardır. Bağırsak boyları vücutlarının üç katıdır. Çünkü et vücutta toksit madde bırakır. Bunun derhal vücuttan atılması gerekir. Otobur canlıların bitkiyi özüne kadar sindirebilmeleri için bağırsakları vücutlarının ortalama 13 katı boyutundadır. İnsan bağırsağı da öyle.
Etobur canlıların kesici dişleri sayıca daha fazladır ama otobur canlıları ve bizim öğütücü dişleri sayıca fazladır.
Bizler ve otobur canlıların tükürüğünde bulunan pityalin salgısı etoburlarda yoktur çünkü onlar nişastaya ihtiyaç duymazlar.
Vejeteryanlar bu ve benzeri biyolojik açıklamalardan ötürü et yemezler. Bir de aralarında ahlaki açıdan et yemek istemeyenler vardır. Bir canlının hayatına kıymak istemezler ya da üretim çiftliklerinde hayvanların doğal yaşam alanlarından koparıldıklarını ve bunun zalimce olduğunu düşünürler.
Veganlar ise ete ek olarak yumurta, süt ve süt ürünleri de yemezler. Onların da temel çıkış noktaları tüm memeli canlıların ve insanları yavru oldukları dönemde anne sütüne ihtiyaç duyduklarını daha sonra bu ihtiyacın kalmadığını savunurlar. Buna ek olarak ahlaki açıdan sütün ineğin yavrusuna ait olduğuna, yumurtanın da tavuğa ait olduğunu düşünürler.
İhtiyaç duyulan proteğin ve kalsiyumun başta bakliyatlar olmak üzere başka besinlerden de alınacağını söylerler. Süt yerine soya sütünü tercih edenleri ya da hiç süt tüketmeyenleri vardır. Veganların bir kısmı da eğer bir köyde yaşasalar seri üretim çiftlikleri olmasa yumurta ve süt tüketebileceklerini söylerler.
Çok uzattım canım ya. Hiç bir zaman vegan olmadım ama bazı doktorların süte sadece çocukluk ve yaşlılık döneminde ihtiyacımız olduğunu söylediklerini biliyorum. Bu konuda çekişme çok ama aslında kuru bakliyat varken ete çok ihtiyaç duymuyoruz. Kimisi bitkisel protein ve hayvansal protein ayrıdır diyor ama protein için elzem olan 8 amino asiti nerden aldığımız önemli mi diye düşünürüm bazen? Bu konuda aslında çok tarafsız doktorların bizlere yol göstermesi lazım sanırım. off, amma yazdım şeker. Baymadım umarım.

Kendi evine, daha da güzellerini alırsın artık şekerim. Dediğin gibi lojmana yakışmazlar..

nachtigall canım benim okuduklarımda az buçuk böyle ama kafam karma karışık oldu bugün et yiyemedim ya okuduğum kitaplarda bunları yazıyor akşam köfte yapacaktım şimdi ooff veganlık vejeteryanlık hım otçul olmak daha iyi daha çok seviyiorum ama biryerlde vejeteryanlıkla ilgili tuhaf şeyler okudum kanseri tetikleyen bilmem nelere sebep oluyormuş falan filan en iyisi yemek galiba hemde et yerken acayip keyif alıyorum balığı sevmiyorum tavuğuda ama et ayyyy nasıl yenmez hem bizimkiler helal kesim değilmi o zaman üzülmenin anlamı yk üff kafam karıştı zaten yorgunum öptüm seni canım

Melzeyitim, zaten bizim ete meylimizin en temel sebebi lezzet meselesi. Böyle bir etobur düzende bir vejeteryan çok zorlanır. Sen yemesen kocan et ister, Melikeye yedirmesen tüm aile ayaklanır.
Zaten prensip olarak kolestrol, damar tıkanıklığı gibi türlü hastalıklara yakalanmamak için et tüketimi az olmalı. Aslında farkında olmadan ilerleyen yaşlarda sebzeye meylimiz artıyor. Bir bakarsın, 45-50 yaşlarında eve et girmez.

Kızlar 2 mandalina yedim, bir bardak da sıcak çikolata. Onu içmesem iyiydi ama.. Markete gittim, çokomel gördüm. 1 tane yedim. Çokomele hiç dayanamıyorum. Küçükken parlak kağıdını parlatır, saklardık...

gecen bakim ürünleri aldigim magazanin türkiyedeki internet sitesine baktim sok oldum ya..benim burda 8euro 45 cente aldigim göz kremi tam 51 tl..ayni marka ayni firma..
bide ben kati meyve skacagi almak istiyorum tavsiyeniz varmi kizlar..

Canım, burada gümrük vergisi fiyatı çok arttırıyor maalesef. Bu sebeple birçok kişi kozmetik alışverişini internetten yapıyor ya ya da yurtdışına çıkacak yakınlarından rica ediyor.
Bana hep phillps derler katı meyve sıkcağı olarak. En son modeliymiş. Ama tabi kullanan arkadaşlara sormak lazım

bende dayanamam çokomele uzun zaman oldu yemeyeli :)) bende kıyıp atamazdım parlatır kitap arasında saklardım :))

birkaç gündür uğrayamadım özledim sizleri,bugün ne yedim şöle bir yazayım;
sabah: bir tane haşlanmış yumurta ve yanında birkaç beyaz peynir,iki lokmada pekmez tahin karışımı
öğlen: bir orta boy ekmek ayvası
akşam: çok az turşu kavurması bir dilim ekmekle,çok az kabak çekirdeği ve bir kaç bardak şekersiz çay
bu günlük bu kadar,spordan geldim hoca bacakla beraber çalışan mekik hareketi yaptırdı uffff çok yoruldum:bbo:

Son düzenleme:
melzeyit dosba hoşgeldiniz :))) nasılsınız?

saol canım iiyim sen nasılsın nasıl gidiyor??
nact... canım ilgi alanın dikkatimi çekti ne çok şey biliyromuşsun öyle... sen ne kadar süre et yemedin....
melzeyit ben et tavuk ve balık tam hastasıyım :)) haytımdan iç çıkaramam Rabbim inş. bunlara engel bi hastalık vermesin çünkü hayatımın temeli
benimde bu sene dizlerim ağrıyo...kortizon vücuttaki kalsiyumu eritiyormuş bende uzun süre kullandığım için olsa gerek ağrılarım
düzenli peynir ve yoğurt tüketiyordum ama sütü biraz ihmal ediyordum şimdi sütte içiyorum tam kalsiyum manyağı oldum şu son hafta :))
maranki sütteki kalsiyumdan çok marulda var diyor... ama ben her ne kadar salatada marul ve yeşil yapraklıları yesemde herşeyin belli miktar alınması gerektiğine inanıyorum
hayvansal ve bitkisel... hepsininde farklı yerleri var diye düşünüyorum yada düşünmek istiyorum :))

benim menüm
sabah klasik kahvaltı
öğlen gittiğim hatunu da türklere çevirmişiz hep hamur işi yapmış sadece 1 kurabiye yedim
ara 1 elma
akşam 1 kase çorba 3-4biftek (incecik) 1 dilim ekmek salata

melankoli tatlım bugün menün çoook güzel olmuş tebrik ederim a.s.

teşekkür ederim :)) haftasonunun yorgunluğu var,küçük yiğen geceleri uyutmadı hiç,erken yatıp biraz dinlenmem gerekiyo sanırım,ama gece kalkacam namazımı kılmadan yatıyorum çünkü,23:30 gii yine gelirim :))

öglen salata
biraz makarna(yagsiz sayilir)
1 kase corba

aksam
1 tane biber dolma
1kase light yogurt

1 az sütlü sekersiz kahve
1 kac parca cikolata(vok direndim ama yapamiyorum onsuz)

Merhabalar canlarım,
Akşam yemeğinde 1 kase çorba, ayran ve fırın mücver yedim. Kendimle gurur duyuyorum.
Akşam banyodan önce tartıldım, gene 62,2 çıktım. Bu durumda aç karnına tartılsam gene 61,5 falan olurum. Artık kilo almadığıma şükreder oldum :)))

Dosbikim, 5 yıl et yemedim. Daha sonra aile baskısı ve eşim.. Allahtan eşim etsiz yemeğe hayır demez ama tabi yer. Ben tabi allah sağlık versin, 45 yaşımdan sonra eti daha da azaltmak isterim. Tabi şartlar ne getirir, bilinmez.
Canım dikkat et kendine. Kortizon tedavisi çok yormuştur seni. Sen de elbette biliyorsundur, tam yağsız sütte çok zengin kalsiyum var. Aklında bulunsun. Peynir için de kireç peyniri derler ama sanırım en lezzeetsiz peynir.
Her işin başı sağlık :)

Sevgili çokomel, bence sen artık iyice zayıf birisi oldun:))) 36 bedene düşmüşsündür herhalde :))) Aynen devam..

bizimde uykularimiz düzene girse ne kadar sevinecegim dün 1e geliyodu yattik sabah 7:30 kalktik..benim kücükhanim aksam biraz kestirdi kendi tabi babasida uyudu o arada olan bana oldu..
uykusuzluk fena istah yapiyo..enerji lazim ya vucuda hemen alarma geciyo..beni bu havalar mahvetti ..ahhh ahhh

öglen salata
biraz makarna(yagsiz sayilir)
1 kase corba

aksam
1 tane biber dolma
1kase light yogurt

1 az sütlü sekersiz kahve
1 kac parca cikolata(vok direndim ama yapamiyorum onsuz)

Scapulacım, dolma etli miydi zeytinyağlı mıydı? Ne alaka diyeceksin şimdi ama diyetisyenim kıymalı dolmaya müsade ederken zeytinyağlıya izin vermiyordu. Pirinci fazla tüketirsek karbonhidratı abartmış olurmuşuz. Aklında bulunsun.
Tatlıya düşkünsen kellogsun k-bar ları var, çok düşük kalorili ve tatlı ihtiyacını karşılıyor nisbeten.

iyi aksamlar kizlar nasilsiniz gecmisi okumadim cok uzun ben ara ara ugrarim 1 kilo aldim kizlar gezme bana yaramadi neyse bugünden itibaren aynen devam kendinize iyi bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…