• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kahvaltı
25 gr sucuk
nane
25 gr tulum
7 gr pesto sosu
7 gr kahvaltılık sos
7 gr pekmez
4 az tuzlu zeytin
35 gr tam tahıllı lavaş ekmek
ara
1 hurma
öğlen
müsli, gronola ve keten tohumlu ev yapımı yoğurt
ara
1 hurma
ara (eve dönünce)
4 adet ev yapımı diyet yulaflı kurabiye (tarifini youtubedan aldım gönderirim)
akşam
1 fırında mantarlı, soğanlı tavuk but
az yağlı salata
ayran
2.5 lt su
yeşil çay
eve gelince 20 dk zumba, gece 15 dk yoga

İyi akşamlar kızlar ben de menümü paylaşayım
8.00
1 haşlanmış yumurta,1 wasa,5 zeytin,1 TK tahin pekmez
10.30
1 küçük muz,1 bardak ayran
13.30
1 kase brokoli çorbası,1 dilim tam buğday ekmeği, çok az kuzu ciğer belki 2 kaşık kadar
15.00
1 bardak protein süt
18.30
3 kaşık basmati pirinç pilavı,2 köfte büyüklüğünde kuzu eti,3 kaşık mantar sote,salata
Su 3 litre, şu an için spor yok
az az yemişsin çeşit çok olmuş benim de tercihim genelde böyle oluyor:)

selam kızlar, bu sabah 84.7 çıktım çok mutluyum. uzun zamandır 85'in altını görememiştim. muhtemelen bi dalgalanma gününde böyle düşük çıktı ama olsundu :KK200:

son zamanlarda çok yorgun hissediyorum ve uykudan uyanmak çok zor geliyor. buraya yazdığım menülere bakınca çok çok az su içtiğimi fark ettim. o yüzden bu hafta suyu artırmaya ve biraz daha hareketli olmaya odaklanmaya karar verdim.

tabi bir de uykumu düzene sokmam lazım. gecem gündüzüm tersine döndü. eğer dayanabilirsem bu gece uyumayıp yarın erken uyumayı hedefliyorum. bir şekilde düzene sokmam lazım.

yorgunlukla ilgili sizin de önerileriniz varsa öğrenmeyi çok isterim. artık hayat kalitem düşüyor bu yüzden :KK43:
Gece uyu ama sabah erken kalk canım uyumamak daha büyük sıkıntı gün içinde uyumak istersin bence
Yaşam kalitesi su ve egzersizle artar tabii ama kan değerlerinde eksiklikler de bazen uykuya Neden olabiliyor

pazar diyet yulaflı kurabiye yaptım. çok da güzel oldu. aşağıdaki linkten tarifi aldım malzemeleri biraz değiştirerek tarifteki şekilde pişirdim. Şöyle ki biraz çok olsun diye miktarları artırdım bir de kuş üzümünü çilekle değiştirdim. son kertede benim malzeme listem şöyle oldu.

2 yumurta akı 2adet muz 8adet hurma 6 çilek 12 kırılmış ceviz 2 çay kaşığı kabartma tozu 2su bardağı yulaf ezmesi (bir kısmını rondoda un haline getirdim)

21 adet topçuk oluşturdum ortalama birinin kalorisi 34-40 kalori arasında ediyor gibi. sağlıklı alternatif tatlar arıyorsanız tavsiye ederim.

pazar diyet yulaflı kurabiye yaptım. çok da güzel oldu. aşağıdaki linkten tarifi aldım malzemeleri biraz değiştirerek tarifteki şekilde pişirdim. Şöyle ki biraz çok olsun diye miktarları artırdım bir de kuş üzümünü çilekle değiştirdim. son kertede benim malzeme listem şöyle oldu.

2 yumurta akı 2adet muz 8adet hurma 6 çilek 12 kırılmış ceviz 2 çay kaşığı kabartma tozu 2su bardağı yulaf ezmesi (bir kısmını rondoda un haline getirdim)

21 adet topçuk oluşturdum ortalama birinin kalorisi 34-40 kalori arasında ediyor gibi. sağlıklı alternatif tatlar arıyorsanız tavsiye ederim.

Ben denemiştim canım gayet güzel oluyor eline sağlık ☺️ben bir de daha sert yulaflı bar versiyonundan yapmıştım o da çok güzel olmuştu ☺️

sabah 8 9 gibi uyuyup akşamüstü 4 5 gibi uyanıyorum. uyandıktan sonra çıkıp mahallede dolanıyorum genelde.

son 2 haftadır yorgun hissediyorum. ondan önce erken yatıp erken kalkıyordum. yorgunluk gelmeye başlayınca sabahları kalkamaz oldum, öğlene kadar sonra da akşama kadar yatıyordum. sonra gece de uykum olmadığı için ayakta oluyorum ama yine enerjisiz bir şekilde.

doktora da gittim ama bir şeyin yok değerlerin normal dedi. anlamadım neden böyle oldu.
vucudun dinlendigi saatler gece saatleri. onun disinda uyursan boyle olur tabi. hicbir sebebin yoksa gece uykunu ihmal etme. ben yatiya gelen misafirlerin yatagini 11-12 gibi kurarim. sabahlamamak icin. bizimkiler sever oyle sabahlara kadar oturmayi ama ben gece 12 den sonra yattim mi kendime gelemiyorum. butun gun yorgun halsiz hatta basagrisiyla geciyor. sabah uyuma aksama dogru yorgun dusersin yatarsin. bak ertesi gun nasil uyaniyorsun.

Geceleri uyumamanin bir sebebi var mı canım? Vücudunun dengesi şaşmış gibi. Bedenimizin gece uykularina ihtiyacı var gerekli dincligi sağlayabilmesi için

bebekken bile sabah ezanına kadar uyumazmışım. annem neler yapmış etmiş düzen tutturamamış bana. gececiyim. normal bi düzen tutturmak benim için aşırı zor bir şey. erken uyumak için ekstra şeyler yapmak zorunda kalıyorum. aslında bünyem buna alışkın yani ama son zamanlarda farklı bi şey yaşıyorum, ilk defa başıma geliyor anlamadım. depresyonda da değilim. susuzluğa bağladım bu yüzden.

Gece uyu ama sabah erken kalk canım uyumamak daha büyük sıkıntı gün içinde uyumak istersin bence
Yaşam kalitesi su ve egzersizle artar tabii ama kan değerlerinde eksiklikler de bazen uykuya Neden olabiliyor

kalkabilsem zaten sorun kalmayacak :) yine aynı şey olacak uyursam. o nedenle bu gece hiç uyumayıp yarın erken yatıcam. gün içinde beni oyalicak plan yaptım evde olmazsam uykum da gelmez. alışkınım.

pazartesi menum
09:30 2 haslanmis yumurtani, 3 grissini(yulafla keten tohumu unundan yaptim), 1-2 tatli kasigi krem peynir
12:00 1 yesil elma
16:00 1 dilim islak kek,1 dilim elma turta
19:00 2 kase tarhana corbasi,salata
2 litre su

12.00
-2 yumurta
-3 yk yulaf lapası lor peynirli
-5 zeytin
-1 domates
-1 havuç
-3 yk tahin pekmez 😥😥😥
-biraz maydanoz

13.00: türk kahvesi

15.00: 1 avuç leblebi + yeşil çay

17.00: 3 yk yoğurt

20.30: 2 yk bamya yemeği+ 3 yk yoğurtlu brokoli

2 lt su
Temizlikkk

vucudun dinlendigi saatler gece saatleri. onun disinda uyursan boyle olur tabi. hicbir sebebin yoksa gece uykunu ihmal etme. ben yatiya gelen misafirlerin yatagini 11-12 gibi kurarim. sabahlamamak icin. bizimkiler sever oyle sabahlara kadar oturmayi ama ben gece 12 den sonra yattim mi kendime gelemiyorum. butun gun yorgun halsiz hatta basagrisiyla geciyor. sabah uyuma aksama dogru yorgun dusersin yatarsin. bak ertesi gun nasil uyaniyorsun.
bu durum erken yatıp erken kalktığım dönemde başladı, düzenim ondan sonra yine bozuldu diyorum ya

ben de menumu yazayim
bugun niyetliydim kizlar
o yuzden az ve öz oldu menum :kk77:
19.30 yogurtlu kabak salatasi, yarim tabak pilav biraz da turlu
su ne kadar icerim bilmiyorum
gece yatmadan yogurt yerim
aksam 1 tabak pilav ve ustune bir dolu turlu doldurdum. daha kasigimi atmadan esim kizdi. napiyosun sen dedi. midene zulmediyorsun. nasil kilo vereceksin falan dedi. bende kasigi biraktim hemen. esim bisey demeseydi yiyecektim o koca tabagi. offf niye bu kadar iradesizim :işsiz:

Sabah
1 yumurta 3 çeri domates çay
Ara sade Nescafe
Öğlen yok okuldaydim yemek yiyemedim
Ara yeşil çay elma
Akşam
balkabakli kereviz çorbası salata
ara yapacam daha
Mısır püskülü ile çilek yiyeceğim
su 2.5 litre
Spor 40 dakika yürüyüş

bebekken bile sabah ezanına kadar uyumazmışım. annem neler yapmış etmiş düzen tutturamamış bana. gececiyim. normal bi düzen tutturmak benim için aşırı zor bir şey. erken uyumak için ekstra şeyler yapmak zorunda kalıyorum. aslında bünyem buna alışkın yani ama son zamanlarda farklı bi şey yaşıyorum, ilk defa başıma geliyor anlamadım. depresyonda da değilim. susuzluğa bağladım bu yüzden.

kalkabilsem zaten sorun kalmayacak :) yine aynı şey olacak uyursam. o nedenle bu gece hiç uyumayıp yarın erken yatıcam. gün içinde beni oyalicak plan yaptım evde olmazsam uykum da gelmez. alışkınım.
Yaşlanıyorum heralde eskiden bende geceleri oturup gündüz de hiç uyku aramazdım ama artık uykusuz kalsam hastalaniyorum :confused: psikiyatrimi bakar acaba uyku duzensizligini çözmelisin canım uykuda daha çok kilo veriliyor çünkü

kahvaltı 8.30
2 dilim tb ekmeğine kaşarlı tost
8 yeşil zeytin
yeşillik
turp

akşam 18.45
1 orta patates ve 2 yumurtalı omlet
10 yeşil zeytin
yeşillik
turp

şimdilik 1.5 lt su

1850 adım
30 dk temizlik

Yaşlanıyorum heralde eskiden bende geceleri oturup gündüz de hiç uyku aramazdım ama artık uykusuz kalsam hastalaniyorum :confused: psikiyatrimi bakar acaba uyku duzensizligini çözmelisin canım uykuda daha çok kilo veriliyor çünkü

umarım çözebilirim :)

İyi akşamlar kızlar menüm
Kahvaltı 09.00
2 yumurta
1 hindi füme
1 kk kaşar peynir
1 dilim beyaz ekmek

Öğle 12.00
3 yk pirinç pilavı
3 yk kuru fasulye

Ara 14.00
1 ince dilim kek
50 ml süt

Akşam 16.30
3 parça tavuk ızgara (10cm*3)
Piyaz salata

Ara 18.00
100 ml sütlü dibek kahve
2 top türf fındıklı çikolata

Su 2lt
Spor 30 sk dans

İyi akşamlar kızlar
09.00
4-5 YK menemen
1 dilim ty peynir
1 yk kadar tahin pekmez
1 salatalık
Bool dereotu- 2 dilim ekmek

11:30 orta boy muz

15:00 1 dilim ekmek üzeri tahin pekmez

20:00 Keşkek, ayran

2.5 lt su, 15 dk evde yürüme egzersizi

selam kızlar, bu sabah 84.7 çıktım çok mutluyum. uzun zamandır 85'in altını görememiştim. muhtemelen bi dalgalanma gününde böyle düşük çıktı ama olsundu :KK200:

son zamanlarda çok yorgun hissediyorum ve uykudan uyanmak çok zor geliyor. buraya yazdığım menülere bakınca çok çok az su içtiğimi fark ettim. o yüzden bu hafta suyu artırmaya ve biraz daha hareketli olmaya odaklanmaya karar verdim.

tabi bir de uykumu düzene sokmam lazım. gecem gündüzüm tersine döndü. eğer dayanabilirsem bu gece uyumayıp yarın erken uyumayı hedefliyorum. bir şekilde düzene sokmam lazım.

yorgunlukla ilgili sizin de önerileriniz varsa öğrenmeyi çok isterim. artık hayat kalitem düşüyor bu yüzden :(
Kilomuz aynıymış senle.

Back
X