Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

canım çok geçmiş olsun çokmu kısıyorsun yemenden yoksa neenbukadar düşük gerçi benimkide çok düşük çıkar
o yüzdenmi acab canım sürekli şekerli şeyler istiyor helede kızımı emzirdikten sonra acccayip eşekilde canım tatlı istiyor

bende iltihapli romatizma var canim 4.5 senedir cekiyorum gecen sene bio enerji uzmanina gittimve faydasini görmüstüm
çok geçmiş olsunn
baharcım çok saol canım.Ay bide düşünüyorum biraz daha büyüse ne yapacam,ay yaz geliyor ben pencereleri açmayacamı. Demir mi koysak ne .....
canım ya sanada geçmiş olsun içim cız etti okurken ya gözümüzden sakınıyouz bu bıcırıkları ama anıda tehlikeye atıyorlar kendilerini bilmeden allahım herkesin çocuğunu esirgesin
ben pencerenin önüne hiçbirşey koymayacağım yaklaşmasın

geleim bana sabah (bu seferde sarımsak ceviz suyuna başladım 1 bardak onu içyim)çok az kahvaltı yaptım arda 1 elma yedim öğlen ne yedim unuttum yacidden unuttum
akşam karnı yarık 1 tane ufak ve 4 kaşık pilav bir kase cacık yedim yarım dilim ekmekle
sonrada 1 elma yedim
şekersiz çay bolca içtim
birazdanda egzersizlerimi yapıcam
kızım baya yürümeye başladı artık egzersizler çoğalcak galiba
ya dün DELİ DELİ OLMA fişlkmini izledim mahvetti beni psikolojimi bozdu film nasıl izlememişim bugüne kadar hayret ettimm ben bir sarmaşık olsaydım şarkısı
hoşafım çıktı valla eğer ilemediyseniz şiddetle tavsiye edrim
hepiniz öptüm iyi geceler

Anladım canım. Umarım istediğin gibi bir diyetisyen bulursun.
Canım salata da yeseydin keşke. Ama hazırlaması zor biliyorum.
Tebrikler canım

CAnım, kardeşim dışarı çıkalım dedi. Gittiğimiz yerde en masum yemek de lahmacundu :)))
Umarım her gün senden tebrik alacağım..

Valla çok az yemişsin canım. Tebrikler...

Canım, aslında iyi etmişsin ayran detoksunu bırakmakla. Gereğinden fazla su atsaydın ya. Ben korkarım genelde :)) Nescafeden bi şey olmaz canım. Olsaydı ben obez usta olurdum :))
Diyetisyen konusuna gelince Baharım, 61 olduktan sonra herhalde gideceğim. Şu anki fikrim bu.

Teşekkür ederim canım :))) Aslında durumumuz da pek yok. Gitmeye karar verirsem özel ders paramı olduğu gibi verip dışarda yediğim yemekleri tamamen kesmem gerekecek.

Afiyet olsun canım, güzel beslenmişsin :))
Evet, kızın büyüdükçe daha çok kalori de yakarsın :)))

Canlarım, hava çok güzel. Hepinize güzel salılar..
Kahvaltım standart. 2 dilim ekmek, peynir ve kahve.
Melzeyitim, umuyorum daha iyisin bugün. Dosbikim, sen de dün çok yoruldun, bugün dinlen canım :))
Sevgiler..

günaydın kızlar,
gününüz güzel geçmesini umarım. Geçmişi okuyamadım ama fikriyenin pencere lafları dikkatimi çekti bakındım biraz canım çok geçmiş olsun çok tehlikeli zamanları melis de yapıyor küçük sandalyesi var en büyük dostu üzerine çıkıp karıştırmadığı yer yok. Ben de çok dikkatsizlikler hatalar yaptım, anne olmak demek herşeye yetişebileceğin anlamına gelmiyor. Kendini suçlama sen iyi bir annesin bunu yakınen biliyoruz. Allah korusun yavruları, ona emanet.

melzeyitim sende mi hastasın geçmiş olsun tatlım.

Ben kötü grip oldum nefes bile alamıyoum dün dersim vardı diye gittim ama bugün yarın evdeyim gitmeyeceğim. Fırsat bu fırsat çalışayım bakıcımız da evde. Melis geçen hafta nezle gibiydi ondan bulaştı galiba o çok çöabuk atlatmıştı inşallah bende de öyle olur. Çok salgın var herkes hasta dikkat edin.

öpüyorum opuyorumnanaktan

selamlar şekerlerim
çok fazla katılamıyorum hala izmirdeyim eşimin işi uzadı
kızım iyice yaramazlaştı emeklediği gibi bi yerlerden tutunup kalkmaya çalışıyor tabiki düşüyor sürekli onun peşindeyim
otelde olduğum için istediklerimi yapıp yiyemiyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum ekmekten uzak duruyorum
geçmiş çok uzun geldi gözüme bu yüzden okuyamadım
malyezitim allah sağlıkla kurtarsın kardeşini inş.

günaydıııınnnnn a.s.
erken kalktım kahvaltı klasikti
son bi kaç perde kaldı onları da yıkarsam işim bitti
melzeyit canım Allah kurtarsın hayırlıca kucağına alsın
akşam çok güzel kaynatmışsınız
şimdi eşim dışarı çıkalım diyo şu perdeyi de takayım gideceğim
öğlen hafif bişeyler yerim akşam hiç kaçamağım olmadı çnk erken yattım :))
bugün becerebilirsem hediyemi alacağım ama ne alacağım hiç bi fikrim yok :))

Canım geçmiş olsun. İyi çalışmalar.

kızlar kardeşim doğuma girdii dua edin lütfeeennnn

Ayy çok heyecanlı. Dualarımız kardeşinle canım.

Ben de dün gece daha geç yatacaktım. Kaçamak yapacağımı anlayınca yattım. İyi taktik oluyor, işe yarıyor.

Kızlar bu sabah tartıldım hala 71.3 kiloyum. Ticker'ıma da işledim.

İstanbul'da hava çok güzel, güneşli. İnsanın spor yapası geliyor. O kadar güzel yani :)

Canlarım ben de dr.dayım. Kan serumlarımı yenileteceğlm. Oradan da canım arkadaşım, hediyeni alacağım ))) merak et bakalım...

Melzeyitim, iyi haberlerini bekliyoruz, demek teyze oluyorsun)))
Melisim, dikkat et kendine. C vitamini ihmal etme. Çok yoğunsun. İyi çalışmalar canım

baharcım çok saol canım.Ay bide düşünüyorum biraz daha büyüse ne yapacam,ay yaz geliyor ben pencereleri açmayacamı. Demir mi koysak ne .....

küçük çocuk olan evlerde bende pencerelerin demirli olmasından yanayım canım çünkü her an gözünün önünde tutamazsın ki

bencede ii ettim canım yenir mi o öyle tuzsuz tuzsuz delikafadulden
diyetisyen konusunda sen bilirsin canım ama istersen 1 ay dişini sıkıp istediğin kiloya gelebilirsin kendi azminle gerçi söylemesi kolay uygulaması zor bilmez miyim akannehir

Canlarım, hava çok güzel. Hepinize güzel salılar..
Kahvaltım standart. 2 dilim ekmek, peynir ve kahve.
Melzeyitim, umuyorum daha iyisin bugün. Dosbikim, sen de dün çok yoruldun, bugün dinlen canım :))
Sevgiler..

burdada hava harikaaaaaaa opuyorumnanaktan

geçmiş olsun canım dikkat et kendine vitaminlerini ilaçlarını eksik etme minik cadıyı da öpüyorum

melzeyitcim şimdiden tebrikler teyze oluyosun demek :lepi:

arkadaşlar oğlum için arıştırırken bunu buldum aramızda mideden şikayat olanlar oldu,şeker dengesizliği ve romatizmadan umarım faydalı olur.

Genel Olarak

Ilıman ve tropik karakterli iklimlere adapte olmuş çalı formunda bir bitkidir. İngilizce blueberry (billbery) olarak bilinir. Bu bitki ülkemizdeki literatürde Yaban mersini olarak bilinir. Ancak yetiştiği farklı coğrafyalarda farklı adlarla da bilinmektedir. Örneğin; Rize’de Likapa, Trabzon’da Ligarba, Lifos veya Trabzon Üzümü, Rize Pazar ilçesinde Kaskanaka, Rize Ardeşen İlçesinde Çera (Çela), Artvin’de Morsivit veya Mahabak, Giresun’da Çalı Çileği, diğer bölgelerde ise Ayı Üzümü, Çay Üzümü veya Çoban Üzümü.

Yaban mersini; 30cm-1 metre arasında boyu olan ve genelde mayıs aylarında çiçek açan bir bitkidir. Güz aylarına doğru olgunlaşır olgunlaştığında meyveleri mavi renklidir. Meyvesinin dışında “yapısında bulunan maddelerden dolayı” puslu bir görüntü mevcuttur. Bu görüntü içeriğindeki yüksek tanenleşmeden dolayıdır.

Tarihi Olarak

Aslında yaban mersini yüz yıllardır bilinen bir meyvedir 1862 lere kadar uzanan bir literatür geçmişi vardır. Ancak yaban mersininin ünü, 2. dünya savaşı sırasında uçak pilotlarının görme yeteneklerini artırdığının anlaşılmasıyla yayılmıştır. Yaban mersini hakkında 1960 lardan sonra çeşitli laboratuar ve klinik deney araştırmaları yapılmıştır. Yaban mersini bütün bunların sonucunda günümüz modern tıbbının tedavi destekleyici meyveler literatüründe iyi bir yer edinmiştir. Yaban mersini hakkında Osmanlı döneminde de bazı kaynaklara rastlanmaktadır bu kaynaklarda yaban mersininin ticari bir bitki olduğundan bahsedilmektedir.

Etken Maddeleri Nelerdir?

Yaban mersininde diğer bütün şifalı bitkilerden daha fazla oranda anti oksidan madde vardır. Yalnızca bu özelliği dahi yaban mersinin önemli şifalı bitkiler kategorisine sokmaktadır. Genel olarak yaban mersininde;

Antosiyanidinler
Tanenler
Alkoloidler(myrtine, epimyrtine)
Fenolik asitler
Glikozitler

Hangi Rahatsızlıklara iyi gelmektedir

Yaban mersini Damarlar üzerinde oldukça etkilidir. Bu durumda yaban mersini, damarla ilgili olan

Varis
Basur(hemoroid)
Romatizmal ağrılar
Kan damarlarının tıkanması
Damar sertliği
Akciğer amfizemi
Zayıf kılcal damarların güçlendirilmesi.
Artrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlıklarının tedavisin de yardımcı faktördür.

Diğer yandan yaban mersini gözde olumlu etkileri olan bir besindir. Bu durumda

Göz yorgunluğu,
Miyopluk,
Katarakt,
Karasu (Glokom: Göz tansiyonu),
Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
Gece körlüğü, gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili bir meyvedir.
Tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı

Gözle ilgili olarak başkaca

Gece görüşünü artırıcı,
Göz kamaşmasını giderici,
Retinayı güçlendirici, olarak ta kullanılabilir.

Mide rahatsızlıklarıyla ilgili olarak yaban mersini

Bulantıyı baskılayıcı
Mide kramplarını önleyici ,
Ülser önleyici olarak kullanılır

Kullanım şekli

Likapa taze meyve olarak kullanılabildiği gibi kurutulmuş olarak ta kullanılabilir. Diğer yandan marmeladı da oldukça yaygın olarak tüketilmektedir. Aktarlardan elde edilen genelde kurutulmuş meyveler çay şeklinde demlenip içilebilmektedir. Ayrıca meyve sularına katılan bir kokteyl tamamlayıcı olarak kullanıldığı da sık karşılaşılan bir durumdur.

Ay canım çok zor dayandım. Şimdi de karnım acıktı. Niyeti bozmadan yatayım bari.

Canım akşam ben de çok acıktım,az kalsın bişey yiyecektim.Ama düşündüm de bütün gün o kadar dikkat ediyoruz akşam 1-2 saat yemeden dayanmazmıyız,dayanıırz tabi.Ben de çok acıkınca baya su içtim ve yattım

Canım gitgide hareketlenince çocuk bakmak daha zor oluyor sanki.Brakıp da işlerini yapamıyor insan.İnan kaç kez mutfakta bişey yaparsam onu da alıyorum bir sandalyede duruyor ben ne yaparsam ona da yaptırıyorum.Rahat brakırsam kimbiler neler yapar.Fırın açmayı çok sever,bulaşık makine,buzdolab,çamışırmakine vbs onun favorileri.

Canım emziriyorsun daha demekki.Yemeklerine çok dikkat et,bide ayva ye hem kilo vermeni hızladırıyor hem bol bol süt yapıyor.

Canım çok saol canım,bugün biraz dah arahatladım ama hala dünkü yaşadığım şok unutmadım.
Canım sana da çok geçmiş olsun umarım çabucak iyileşirsin.Genelde sanberk nezle olunca birkaç gün sonra ben de oluyorum ama çabuk atlatıyorum.Umarım yarın ben iyiyim diye yazarsın bize.

Dualarımız onunla olacak.Allah yardımcı olsun, bebeği çabuk kucağına alsın İnşallah.
En kısa zamanda bebek haberi alalım.

Canım lütfen çok dikkatliolan bu dönemde arkaya doğuru çok kötü düşebiliyorlar.Ben de dün çok korktum ve sanaırm herkese akıl veririm bundan sonra :)))))

Hadi bakalım umarım akşam gelipte kaçamak yaptım yazmayısın.

Canlarım ben de dr.dayım. Kan serumlarımı yenileteceğlm. Oradan da canım arkadaşım, hediyeni alacağım ))) merak et bakalım...

Breh breh bu can arkadaşın kim acaba çok merak ettim şimdi.Geçen seferinde o arkadaşın bendim ama şimdi değil büyk bir itimallae.Eh keşek yine ben olsaydım :))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…