Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

taylor canım,deryacım ve kaptanımız sayesinde kurallar toparlandı,aklına gelen ve eklemek istediğin varsa yaz hayatım. nachtigal her fırsatta kuralları ekleyerek bizi biraz olsun engeller sanırım. yeşilçayı bende es geçiyordum ama artık devam kaldığım yerden.
dr un işini biliyordur canım baksana 10 kilo verdirmiş. akannehir yani var bir bildiği. yerimseniben
kızlar ben şimdi çıkıyorum akşama spor sonrası gelmeye çalışırım.öpüyorum hepinizi. iyi akşamlar. deryacım bloğunu ilk fırsatta incelicem.süper görünüyor.

Canım, yeşil çay içemiyorsan limonlu olanları içebilirsin. Tadı güzel :)))

sağol canım çok sevinirim :)

Canım, sen bloğunu anlattın ama ben kaçırdım. :kedi: Bi daha yazar mısın?

Kızlar, az önce yarım kase çorba içtim ve kabak yaptım. Ama kabak o kadar kötü olmuş ki yenecek gibi değil. Tam doymadım. Ne yemeli şimdi.. Önerilerinizi bekliyorum

canım 4 kaşık yeşil mercimek
4 k. nohut
4 kaşık bulgur 2 salatalık
2 litre ayranla kaıstıyorsun sabah kahvalotısın hariç akşam 9 akadar 2 saatte 1kase içiyorsun ama ben tam yapamıyorum emzirdiğimden galiba dyamıyorum nekadar giderse artık razıyım

içiyorum hayatım sadece bugün çaycının getirdiğinde aroma vardı tadını anlayamadım neydi ama iğrenç olduğu kesindi yinede içtim. eheehee
Kızlar, az önce yarım kase çorba içtim ve kabak yaptım. Ama kabak o kadar kötü olmuş ki yenecek gibi değil. Tam doymadım. Ne yemeli şimdi.. Önerilerinizi bekliyorum

afiyet olsun hayatım. marul salatası yada deryenın dediği gibi yoğurt içine keten tohumuda eklersen süper olur. gerçi bu saate kadar bişeyler yemişsindir artık.

canlarım bende akşam yemeğine yarım tabak patatesli bezelye,1 ad yumurtalı ekmek ve marul salatası yedim.yeşil çayımı içtim yarım litre su içtim.toplamda 1 lt içtim bugün az oldu ama yarına telafi ederim inşallah. sporu bugün yapamadım kızlar çünkü neredeyse 1.5 saat iş yaptım ve gerçekten yorulduğum için yapamadım. birazdan yatarım çok yorgunum. yediklerim bugün bunlar.yarına bakalım ne yapıcaz. iyi gecelr tatlı rüyalar.

Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık.
Ara: 20 adet fındık
Öğle: 2 porsiyon köfte, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak yoğurt.
Ara: 4 tane kuru kayısı, 16 adet tuzsuz badem.
Akşam: Kurufasülye, 1 dilim ekmek, salata, 1 bardak süt.
Ara: 4 mandalina.

Spor: Yok.

Yemek yanlışım yok. Kendime 10 puan veriyorum. Sporu sonra puanlayacağım.

Arkadaşlar burada kilolar yazıyor ama kaç kilo olduğumuz çok birşey ifade etmiyor, biliyorsunuz. Boyumuza göre kaç kilo olduğumuz önemli. Boylarınızı yazabilir misiniz? Beden kitle endekslerimizi (BMI değerlerini) hesaplayacağım. Grupta kilo/boy oranına göre sıralamada neredeyim merak ediyorum.

Şimdi benim rakibim fikriye muhtemelen benden daha uzun, dolayısıyla onun kadar zayıf olmak için ondan daha hafif olmam gerekiyor. İşte kim ne kadar kilolu/zayıf ortaya çıksın bakalım. Diğelim zayıflıkta 6. sıradaysam bir dahaki hafta 5. sıraya çıkmaya çalışacağım.

Kendi boyumu 1.59 alacağım. Mezurayla öyle çıkıyorum. Aslında ölçtürdüğüm gibi 1.60'ı alsam daha avantajlı olurum, daha zayıf çıkarım ama en kötü ihtimale göre hesaplayacağım.

İstiyorsanız bana boyunuzu yazmayın. Direkt Cuma günkü kilonuzu boyunuzun karesine bölün BMI çıkıyor zaten. Örneğin ben Cuma günü 72.5 kiloydum. 72.5 bölü (1.59X1.59)= 72.5 / 2.5281= 28.7.

Benim BMI değerim 28.7 çıktı. Buna göre şu an fazla kilolu oluyorum. Birkaç ay önce obezdim. Artık fazla kiloluyum.

18.5'tan az olursa: Zayıf
18.5-24.9 arası: Normal
25-29.9 arası: Fazla kilolu
30-39.9 arası: Obez
40'tan büyük: Morbid Obez.

Kızlar abdominal obezite diye de birşey varmış. Yani bel çevresine göre obezite.

ınternetten baktım. Bazı kaynaklar bel çevresi kadınlarda 80 cm., erkeklerde 94 cm. ve üstünde abdominal obezite vardır demiş. Başka kaynaklarsa kadınlarda 88 cm., erkeklerde 102 cm. yazmış.

Benim belim geçtiğimiz Cuma 84 cm. di. Buna göre hala obez olabilirim. ınşallah bu Cuma 70'li santimleri görmeye başlarım.

Yaa o kadar yazdım, tüm yazdıklarımı güzelce anlatan bir adres buldum. Kopyalıyorum:

Obezite Nedir ? - Diyetform.com Türkiye'nin En Güncel Diyet Sitesi

canım bende de kilo sorunum ve saç dökülmem dışında bir belirtisi yok zaten doktor değerlerin ilaç kullanıcak kadar düşük değil nodüllerin de büyük değil gerek yok dedi gerçi çarşamba günü tekrar ultrasona giricem ne durumda diye kilo sorununu söyleyince hızlandırması açısndan ilaca başlayacak bakalım..
normalde çok çabuk sinirlenen bir insan değilim damarıma basılmadığı sürece ama inşallah ilaçlar beni zıt karakterim şekline dönüştürmezler kaydirigubbakcemile3
sende kafana takma hiç bir şeyi canım sevdiğin insan yanında sağlıklısınız ailende sağ çok şükür Allah başka dert vermesin gerisi boş güzelim :teselli:

şimdiden kolay gelsin canım irade sınavına hoşgeldiniz durumları :)

canım çok stres yapıyorsa içme derim.malum

kendimi frenleybilirim sanırım hayatım bakalım bi kullanayım da eğer memnun kalmazsam bırakırım zaten

her cuma kapı avize falan silip evi baştan mı temizliyorsun yaniii :bbo: adcım fazla temizlik hastası gördüm seni canına yazık arkadaşım her haft yapılır mı toptan temizlik ayda bir yapsan yeter haftada bir de gereken yerleri yap yeter ayağını uzat dinlenmene bak canım ne yoruyosun o kadar kendini akannehir

hemmen yaz bakim ilacın adı doktorunada sor san emziren annellerde içebilirmii

canım benim tiroid değerim düşük çıktığı için metabolizmamı hızlandıracak bi ilaç yazacak muhtemelen de hormon içerikli olacaktır senin için uygun olacağını sanmıyorum

Canım, gerçekten çok düzenli olmuş beslenmen. Umarım tahlillerin olumlu çıkar :)))
Canım, iyi dersler, çalışmalar :))

saol canım benim inşallah yarın sonuçları alıp görücez bakalım

pembe kalpli bir pastaydı değil mi canım tek kelimeyle süper çok yeteneklisin maşallah hobi olarak mı yapıyorsun yoksa mesleğin mi bu canım?

Canım, soda mideni kazındırmıyor mu? Ben hiç soda içemiyorum. Hemen bi şeyler yemem gerekiyor Eksik kalsın değil mi:)))

miden çok hassas anladığım kadarıyla canım asitli şeyler içmemeye gayret et

tatlım limonlu sodalarda şeker içeriyor biliyorsundur muhtemelen sade soda alıp içine limon sıksan daha faydalı olur sanırım aklinialirimsmile

canım kilo çizelgesi olan arkadaşlar isterlerse yapabiliyorlar zaten bunu senin çizelgende gösteriyor gördüğüm kadarıyla bende yeniden çizelge hazırlayım gözümün önünde bulunsun söylediğin hesaplama yöntemi daha mantıklı aslında sonuçta herkesin boyu farklı gerçi kemik yapısıyla da alakalı ama ben zaten şu an kendimi biliyorum obez grubundayım çok utanıyorumm bilmiyorumkismile

Ay canım ne utanacaksın. Ben de birkaç ay önce obezdim. Bel çevresi olarak hala obez olabilirim. Gelip geçici şeylere utanmıyorum hiç.

Çizelgesi olmayan çok arkadaş var. Onlar da en azından boylarını yazsın. Merak ediyorum.

yoğurt bencecokacimcoook

Canlarım, bir bardak ayran, 8-10 tane hindi kuşbaşı ve 1 avuç beyaz leblebi yedim.
Adcım, yumurtalı ekmek sanki fazlaca olmuş. Ama kızartmadıysan sorun yok. Dün akşam da çok yorulmuşsun canım (
Kızlar, bu sabah 63,6 çıktım. Çok üzülüyorum.

Afiyet olsun canım. Bu hafta diyetisyenin yağa yüklenmiş. Bi bildiği vardır herhalde :)))

hahahahaa, cumadan önce 21,2 idim, şimdi 22,9 oldum. Ağlayacağım.

Baharım, resimlerinde hiç de öyle obez falan görünmüyosun canım. Senin boyun kaç.

günaydın arkadaşlar moralim çok bozuk farkkettim ki akşamları kaçırıyorum
eşim eve çok geç geliyor sofraya beraber oturalım diye bekliyorum bu arada çok acıkmış oluyorum ne bulursam yiyorum ve kontrolümü kaybediyorum ne yapacağımı şaşırdım ve bunu dün farkettim eğer onu beklemesem hiç problem kalmayacak bu seferde ailecek yediğimiz tek öğün akşam yemeği oda çıkmış olacak canım çok sıkılıyor ogelene kadar ne yapacağımı şaşırıyorum yemesem elim ayağım titriyior baygınlık moduna geçiyorum offf sıkıldım iyice
akşam yemeğimi söyleyemiyorum
sabah yarım dilim ekmek arasına 1 k.k peynir
2 zeytin çeyreğin çeyreği simit

pastamkurabiyem.blogcu.com

Canım bloğum. ben hobi olarak yapıyordum ama bunu işe çevirdim sipariş olaıyorum çevremden yavaş yavaş tanınıyorum daha sonra kendi mesleğim haline getireceğim bu işi.

tamam canım sen işini bilirsin zaten.
hayatım normalde evet canım siliyorum.ama bazen öyle zaman oluyor elimi bile sürmüyorum. ama şu bigerçek eşim yardım etmese nerdee her hafta böyle temizlik. çok şanslıyım oyüzden. birde ev sobalı olunca zor oluuyor hayatım.inan her akşam soba yaktıktan sonra mümkün olduğunca etrafını silerim,okadardikkat ettiğim halde oğlumun çorapları kapkara oluyor. haliyle sinir oluyorum.elimde alıştı işlere şimdilik zor gelmiyor. a.s
sodayı işyerimde içiyorum. evde olsam dediğin olabilir ama işyerinde pratik şeyler daha kolay. o kadar şeker olsun hayatım dimi ama. kaydirigubbakcemile2
boyum 1.56 guclubacismile

afiyet olsun canım.
haklısın canım olmasa olurdu.kayınvalide hazırlamış getirmiş.sağolsun(diyetteyim ya malumoldu herhalde)bende severim görünce normal ekmek yemeyip yumurtalıyı yedim aklım kalacaktı yoksa. ama küçüktü. birde yemekten sonra çok şişlik hissetmedim. rahattım.yatmadan1 saat önce yeşilçay içip kayısılı ceviz yedim. dün meyve yemedim ama bugün yicem inşallah.

melzeyitim eşin senden 3saat sonra falan geliyorsa sen yemeğini ye zaten hayatım. bak sonra üzülüyorsun. yemeğini bi güzel ye,hatta ara öğün bile yap.sonra eşin geldikten sonra sen yine masaya tabağını koy,kendine bol yeşillikli bir salata hazırla içine sevdiğin birşey katabilirsin,ton balığı olur,peynir olur hangisini seversen.yine beraber yemiş olursunuz hayatım.bir dene istersen.

pastamkurabiyem.blogcu.com

Canım bloğum. ben hobi olarak yapıyordum ama bunu işe çevirdim sipariş olaıyorum çevremden yavaş yavaş tanınıyorum daha sonra kendi mesleğim haline getireceğim bu işi.
daha bakamadım ama bakıcam inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…