• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 günlük bebeğimin vucuduna bakin:(

Ne sacma iş?? Sıcaktan cıktıysa sıcaktan oldugunu anlar bu ne boyle artarsa getir ne . Sehirde 1 tane mı dr var. Hayret bişey cok kızdım dr una
Sıcaktan isilik oluyor bebeklerde ama bu isilik değil. İltihaplı bir şey yani nasıl eve göndermiş anlamadım.

Evet biraz sıkı giydiriyorum havalar soğuk olduğu için bide daha yeni doğan bebek olduğu için hastlanmasin diye
Yani şöyle soylim doktorlar fazla sıkı giydirmeye kızıyorlar evinizin ısısı nasıl bilemem ama kendi vucudunuz ne ise onun ki de öyle düşünün sadece ince bir battaniyeye sarmaniz yeterli olacaktır yani kendi giyiminizden bir tık kalın. Muhtemelen sıcakta o kabartilar artacaktır .tabi bir anne olarak siz daha iyisini bilirsiniz

Sıcaktan isilik oluyor bebeklerde ama bu isilik değil. İltihaplı bir şey yani nasıl eve göndermiş anlamadım.
Yeni doğan bebekte yün kazak var bence aşırı sıcaktan çocuk pişti …. Krem lazım, banyo lazım

Anne sutuyle mi besleniyor mamayla mi? Mama veriyosanuz degistirin. Anne sutu aliyorda beslenmenizi degistirin

Burda onlarca sebeb turetebiliriz ama o minnağın cani cok yaniyordur lutfen acile gotur

İlk 2 ay sadece suyla yıkadım en ufak temiz içerikte olsa sampuan sürmedim. Tazecik ciltleri hemen Kotu olurlar
Evet ben ilk banyoda şampuankullandım egzama yaptı hemen kestim uzun bi süre kullanmadım kıyafetlerinide sadece suyla yıkıyordum. Leke varsa onu elimde cıkarıp makineye atıyordum. Bunlara rağmen cok uğraştırdı beni oğlumun cildi.

Yeni doğan bebekte yün kazak var bence aşırı sıcaktan çocuk pişti …. Krem lazım, banyo lazım
Eğer öyleyse evet sık sık duş aldirilmasi lazım, doktorun krem bir şey yazması lazım.
Uzun zaman önce yazlık bir bölgede otelde çalışıyorum ve yazın belli bir ayında karnım hep isilik oluyordu. Pudra kullanıyordum. Bir gün İngiliz bir çift korku içinde resepsiyona geldiler koşarak. Bebegimize bir şey oldu bir hastalık bulaştı diye. Gittim odaya baktım isilik bütün vücudu. Anlattım sıcaktan bu diye, pudra verdim. O geldi aklıma şimdi.
Ama bu başka bir şey yani bu kadar iltihaplı olması da fena. Yazık nasıl canı yanıyordur. 😞

Yahu doktora tamam deyip evde oturmaya devam mı ettiniz, acilen büyük bir hastanede bir doktora götürün. Daha iyisi özelde varsa oraya götüreceksiniz sorumlusunuz o bebekten. Çocuğun üzerinde yün kazak yelek gibi bişey de giydirmişsiniz bana bile o yün batar kaşındırır yakar etimi. Fazla boğacaksınız el kadar bebeyi yünlerle. Pamuklu şeyler giydirin, lahana gibi sarmayın. Şampuan sabun vs kullanmayın, bebek o sadece su yeter

Doğumdan hemen önce annenin beslenmesi ve kullandığı yanlış ürünler sonucu bebeğe sütle geçebilir bu tarz rahatsızlıklar. Bebeğe kullandığınız ürünlerin ph dengesi de önemli yediklerinize de dikkat etmeniz lazım çok mu yağlı baharatlı şeyler yiyorsunuz. Ve bebeği kat kat giydirmekten kaçının

Back