- 13 Mart 2017
- 1.237
- 1.372
''Ek gıdaya geçtikten beri kahvaltı - ara öğün - öğlen yemeği- ara öğün - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.
ara öğün her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma - kivi- muhakkak içine ceviz dövüyorum. )
öğlen yemeği çoğunlukla çorba (balkabağı-tarhana - balık- ezogelin- kereviz -sebze çorbalarını hergün birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte yanına ya köfte ya yoğurt .
İlkindi ara öğününü (irmikli muhallebi , kek, falafel , yoğurt , meyveli yoğurt , ) veriyorum.
akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse ona ayrı çorba yapıyorum. yoğurt yada cacıkla veriyorum.
bakınca bana çok iyi bir liste gibi geliyor am kızım ayda 100-150 gr almıyor bile. Bide ben çalışıyorum ben evdeysem oynata oynata mama sandalyesinde eline oyuncak filan verip sabırla yemeğini bitirene kadar yedirmeye çalışıyorum pazar günleri iştahı zorlada olsa daha iyi oluyor . Hiç değilse bitirene kadar yediriyorum bazen yemek yemesi 45 dk-1 saati buluyor .'''
Şimdi bunları bebeğiniz yiyor mu yemiyor mu ? :)
ben veriyorum ama o yemiyor yani hiç yemiyor demeyim de çok az yiyor. yani bu arada çeşitleri yazdım ben her birini 1 gün yapıyorum hepsini bir yapıp vermiyorum tabi.