• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12+5 te serklaj oldum. Serklaj olanlar buraya toplanalım hadi!

Tesekkur ederim boyle okuyunca biraz rahatliyorum herkes oyle kotu anlatiyor ki yok enfeksiyon riski var yok cok agrili korku pompaliyorlar resmen 😢 zaten bu donem oldukca stresli gecen bir zaman birde boyle olumsuz yorumlarla daha kotu hale geliyor hersey. Ama maalesef ulkemizin genel sorunu bu dogumla ilgili bile kimse olumlu hikaye paylasmiyor. Cok acili sancili senaryolar hep ortada 😀 birbirimize destek olup rahatlatmak yerine maalesef hep kostek oluyoruz. Ama size cok tesekkur ederim gercekten boyle okudukca guvenim geliyor 🙏❤️
Hiç korkma canım basit bir operasyon. Stresini bebeğe geçirme. Herşey yavrumuz için, onlar iyi olsunda, geri kalan herşey hallolur bir şekilde. Annelik fedakarlık.

Cok gecmis olsun sizlerede 🙏 tekrar tesekkur ederim🌸 umarim hepimiz icin bu surec en kolay sekilde tamamlanir🌸🌸

22+6 da erken doğum yapıp oğlumu kaybettim 7 ay önce. Şuan 13 haftalık hamileyim, 12+5 te serklaj oldum. Doktorum rahmimin açıldığını ve iyi ki dikiş atıp tedbir aldığımızı söyledi. Benimle aynı durumu yaşayan var mı, tecrübelerinize ihtiyacım var. Doğuma kadar evde yatış verdi doktor.
Merhaba
Açılmanız dikiş sonrasi kapandı mı ? Şuan ne durumda ?

tugba merhaba benim açtığım baslıkta konusmustuk. bende aynı sekilde gecen sene subatta 20 haftalıkken kayıp yasadım . su an 15 haftalık, bugun ben de doktor kontrolüne gittim gecen cuma serklaj olmuştum ve o zaman 24 mm ölçülmüştü, doktorun söylediğine göre sınır 25 mmiş. bugun kontrole gittigimde 34 oldugunu söyledi operasyon basarılı gecmisti zaten. elinden geldiğince yat yemekle temizlikle ugrasma ben oyle yapıyorum bu zamanlar üzülüyorum evden cıkamadıgıma ama kızım gelince onunla bol bol gezeriz diye hayal kuruyorum 😅 bir yandan evden calısabiliyorum işim uygun oldugu icin günleri geçirmeye çalışıyorum. içini ferah tut moralin yüksek olsun💕
Merhaha ben de geçen hafta 22+4 de oğlumu kaybettim,ikinci gebelikte serklaj olacak büyük ihtimalle.. İnşallah kızınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız .
Serklaj sonrası çok dikkat etmen gerekiyor,onu yapmayacaksın bunu yapmayacaksın şeklinde çok şey duyuyorum çok korkuyorum ya ikinci gebelikte de erken doğum olursa diye.Siz nasılsınız şu an , korkulacak bir şey var mı yaa🥺

Merhaha ben de geçen hafta 22+4 de oğlumu kaybettim,ikinci gebelikte serklaj olacak büyük ihtimalle.. İnşallah kızınızı sağlıcakla kucağınıza alırsınız .
Serklaj sonrası çok dikkat etmen gerekiyor,onu yapmayacaksın bunu yapmayacaksın şeklinde çok şey duyuyorum çok korkuyorum ya ikinci gebelikte de erken doğum olursa diye.Siz nasılsınız şu an , korkulacak bir şey var mı yaa🥺
merhaba başınız sağolsun çok üzüldüm. umarım siz de en kısa sürede kucağınıza alırsınız yavrunuzu. moralinizi yüksek tutmaya çalışın çok büyük şok oluyor yaşadım bilirim. 2. ve 3. kayıp gebeliklerde belli olduğu bile oluyormuş rahim ağzı yetmezliğinin.. 13. haftamda serklaj oldum olmadan önce rahim ağzı ölçüm 24 mmdi 6 aralıktaki kontrolümde 34 olarak ölçüldü bir sonraki kontrolüm 3 ocak. şu an 16+5, tuvalet ve ara sıra mutfaktan bir şeyler almak haricinde hiçbir şey yapmadan yatıyorum ve uzanıyorum daha da ağırlaşınca sadece tuvalete kalkmamı söyledi doktorum. bol bol su içiyorum lifli gıdalarla beslenmeye çalışıyorum kabız olmamak ve enfeksiyon kapmamak lazım. genel olarak bunlara dikkat ediyorum.

merhaba başınız sağolsun çok üzüldüm. umarım siz de en kısa sürede kucağınıza alırsınız yavrunuzu. moralinizi yüksek tutmaya çalışın çok büyük şok oluyor yaşadım bilirim. 2. ve 3. kayıp gebeliklerde belli olduğu bile oluyormuş rahim ağzı yetmezliğinin.. 13. haftamda serklaj oldum olmadan önce rahim ağzı ölçüm 24 mmdi 6 aralıktaki kontrolümde 34 olarak ölçüldü bir sonraki kontrolüm 3 ocak. şu an 16+5, tuvalet ve ara sıra mutfaktan bir şeyler almak haricinde hiçbir şey yapmadan yatıyorum ve uzanıyorum daha da ağırlaşınca sadece tuvalete kalkmamı söyledi doktorum. bol bol su içiyorum lifli gıdalarla beslenmeye çalışıyorum kabız olmamak ve enfeksiyon kapmamak lazım. genel olarak bunlara dikkat ediyorum.
Çok teşekkür ederim inşallah sizin için de süreç çok çok güzel geçer, bu durumda olan olmayan herkes için o kadar çok dua ediyorum ki.Çünkü çok çok zor bir durum,Allah daha ağır imtihanlar vermesin inşallah
Ben bu hafta doktor ile konuştum hiç korkma dikişten korkacak bir şey yok, önlem amaçlı atacağız, normal hayatına devam edeceksin dedi
Bu süreç herkeste aynı ilerlemiyor galiba bazılar hep yatarak bazıları normal hayata dikkat ederek devam ediyor. Ben hep korkuyorum ya dikiş işe yaramazsa, ya bir sorun olursa diye.Bu şekilde vücudu da etkilememek gerekiyor olumsuz anlamda ama etrafımda da yaşayan olmadığı için içimde hep bir merak var ne olacağı ile ilgili
Peki ikinci gebelik için sizin doktornuz ne dedi acaba ben şu an düşünmediğim için sormadım bunu ama genelde 6 ay ara verin diyorlar

Çok teşekkür ederim inşallah sizin için de süreç çok çok güzel geçer, bu durumda olan olmayan herkes için o kadar çok dua ediyorum ki.Çünkü çok çok zor bir durum,Allah daha ağır imtihanlar vermesin inşallah
Ben bu hafta doktor ile konuştum hiç korkma dikişten korkacak bir şey yok, önlem amaçlı atacağız, normal hayatına devam edeceksin dedi
Bu süreç herkeste aynı ilerlemiyor galiba bazılar hep yatarak bazıları normal hayata dikkat ederek devam ediyor. Ben hep korkuyorum ya dikiş işe yaramazsa, ya bir sorun olursa diye.Bu şekilde vücudu da etkilememek gerekiyor olumsuz anlamda ama etrafımda da yaşayan olmadığı için içimde hep bir merak var ne olacağı ile ilgili
Peki ikinci gebelik için sizin doktornuz ne dedi acaba ben şu an düşünmediğim için sormadım bunu ama genelde 6 ay ara verin diyorlar
ben 2. 9 ay sonra yaptım açıkcası o süreç geçmişti ama evet 6 ay ara verin demişti doktorum. benim durumum riskli olunca doktor dikiş sonrası yatacaksın dedi hiç riske atmak istemedi ama bence sizde elinizde imkan varsa olabildiğince uzanın yormayın kendinizi çok zor gerçekten kolaylık diliyorum başka şekilde sınanmayalım yeterki sağlık olsun

22+6 da erken doğum yapıp oğlumu kaybettim 7 ay önce. Şuan 13 haftalık hamileyim, 12+5 te serklaj oldum. Doktorum rahmimin açıldığını ve iyi ki dikiş atıp tedbir aldığımızı söyledi. Benimle aynı durumu yaşayan var mı, tecrübelerinize ihtiyacım var. Doğuma kadar evde yatış verdi doktor.
Doğumunuz nasıl oldu aşamaları neydi çok sancılımıydı

Kızlar tüp bebekle hamile kaldım çok zorlu bir süreçti. Daha öncesinde de leep ameliyatı oldum. Gebelik öncesi rahim ağzı 31mm ölçülmüştü. Doktorum hamile kalınca 10. Haftada serklaj yaparız dedi. Biraz korkmuyorum desem yalan olur, sizde 31mm yetersiz bir uzunluk mu? Şu an 5 haftalık hamileyim neler yapmak gerekir süreç nasıl ilerler ne olur yol gösterin 😔 çok zor şartlarda gebe kaldım. Kaybetmek istemiyorum bir de birkaç hafta sonra İstanbul’ yerleşeceğiz yeni bir doktor bulmam lazım elim kolum bağlandı 😔

Şuan bir sorun yok canım çok şükür. 2 haftada bir kontrole gidiyorum
Çok sevindim sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Bende 11+5 te açılma yokken serklaj oldum ama 14+5 te 1 cm açılma gördü doktor rahimde. Çok dikkat ediyorum ama böyle bir sıkıntı yaşamak korkuttu beni. Kapanır mı kapanmaz mı açılmaya devam eder mi dikiş tutar mı Çok tedirginim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bide tam anlamadım sizin serklaj öncesi mi açılma vardı serklaj işleminden sonra mı açılma oldu benim gibi

Kızlar tüp bebekle hamile kaldım çok zorlu bir süreçti. Daha öncesinde de leep ameliyatı oldum. Gebelik öncesi rahim ağzı 31mm ölçülmüştü. Doktorum hamile kalınca 10. Haftada serklaj yaparız dedi. Biraz korkmuyorum desem yalan olur, sizde 31mm yetersiz bir uzunluk mu? Şu an 5 haftalık hamileyim neler yapmak gerekir süreç nasıl ilerler ne olur yol gösterin 😔 çok zor şartlarda gebe kaldım. Kaybetmek istemiyorum bir de birkaç hafta sonra İstanbul’ yerleşeceğiz yeni bir doktor bulmam lazım elim kolum bağlandı 😔
ben 24 mmle 13. haftada oldum hiç strese girmeyin şu an 17. haftayı tamamladım en son 6 aralıkta 34 mm ölçülmüştü gayet iyi demişt doktorum 25 sınır sanırım öyle hatırlıyorum

Bende 3 aralıkta acil bir şekilde oldum.. benimm ilk gebeliğim kanamam felan da olmadı ters birşey oluyor hissedip gittim hemen operasyona alındım. Evde yatış kalkmam yasak nidicard kullanıyorum günde 4 kere bir de progesteron 2 kere ama progesteron beni mahvediyor. Ben inanıyorum sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alacağımıza 🙏

Bende 4 tane progestan fitil kullanıyorum günlük. Şuan progestanın iğnesini yazdı doktor. Kanamam oldu biraz sebebini anlamadık ama iğne olunca geçti çok şükür

Merhaba kızlar inşallah yeni yılda kucağımıza alırız bebeklerimizi. Bende Şuan 22+3üm
10 gün önce detaylı ultrasona gittim orda tesadüfen öğrendim, açılmam olmuş sancı çekmişim. Rahmim komple açıktı bi kaç gün daha gelmesem doğum olacakmış.Plesanta bı kaç cm dışarı çıkmıştı hatta. Rabbim bağışladı bana bebegımı. Acil 15 dk içinde serklaja alındım doktor çok iyi geçti dedi . İnşallah bu seni 9. Aya kadar götürür dedi. 3 gün enfeksiyon riskine karşı yattım hastanede. Sonra taburcu oldun . 1 hafta sonra kontrole gel dedi yarın gideceğim. İnşallah hersey yolundadır.
Bana yat sürekli demedi. Sadece ağır kaldırma eğil kalk çok yapma ani hareket yapma dedi. Ama yine de ben dikkat ediyorum genel olarak yatıyorum annemlerdeyim zaten .

Merhaba kızlar inşallah yeni yılda kucağımıza alırız bebeklerimizi. Bende Şuan 22+3üm
10 gün önce detaylı ultrasona gittim orda tesadüfen öğrendim, açılmam olmuş sancı çekmişim. Rahmim komple açıktı bi kaç gün daha gelmesem doğum olacakmış.Plesanta bı kaç cm dışarı çıkmıştı hatta. Rabbim bağışladı bana bebegımı. Acil 15 dk içinde serklaja alındım doktor çok iyi geçti dedi . İnşallah bu seni 9. Aya kadar götürür dedi. 3 gün enfeksiyon riskine karşı yattım hastanede. Sonra taburcu oldun . 1 hafta sonra kontrole gel dedi yarın gideceğim. İnşallah hersey yolundadır.
Bana yat sürekli demedi. Sadece ağır kaldırma eğil kalk çok yapma ani hareket yapma dedi. Ama yine de ben dikkat ediyorum genel olarak yatıyorum annemlerdeyim zaten .
Çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakan varmışki kontrol zamanına denk gelmiş. Rahim ağzı yetersizliğiyle ilgili olarak daha önce tanı konuldumu yoksa ilk gebelik ve ilk defamı böyle bişey yaşıyorsun. Bende 15. Haftada oldum şuan 24+1 haftalık benimde kontrolüm ptesi ve çok tedirginim 21.haftamda doktorum bir çöpü bir çöpün üstüne koymak yok kalça altına yastık koyup yatacaksın dedi ve 3 haftadır 7/24 yastıklarla içli dışlı oldum ve bende annemde kalıyoru

Çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakan varmışki kontrol zamanına denk gelmiş. Rahim ağzı yetersizliğiyle ilgili olarak daha önce tanı konuldumu yoksa ilk gebelik ve ilk defamı böyle bişey yaşıyorsun. Bende 15. Haftada oldum şuan 24+1 haftalık benimde kontrolüm ptesi ve çok tedirginim 21.haftamda doktorum bir çöpü bir çöpün üstüne koymak yok kalça altına yastık koyup yatacaksın dedi ve 3 haftadır 7/24 yastıklarla içli dışlı oldum ve bende annemde kalıyoru
Çok gecmıs olsun sana da🙏 ilk gebelik ve ilk kez böyle bısey yaşadım. Kontrole gittim bugün. Çok şükür hersey yolundaymış. Dikişler tutmuş suyun güzel bebegın kilosu vs iyi dedi. İnşallah zamanında sağlıkla doğar bebegım. Serklaj sonrası ciğer iğnesi yapmış doktor. 15 gün sonra kontrole çağırdı tekrar yapacak aynı iğneyi . Sanırım erken doğum riskine karşı yapıyor.bana haftada bi dışarı çıkıp yuruyebılırsın, evde işini yapabılırsın yemek vs sadece ağır kaldırma eğil kalk yapma ve ani hareketlerden kaçın dedi . Diğer türlü normal hayatına devam et evde dedi.
Bence herkesin farklı o yüzden doktorlar farklı şeyler söylüyor. Kiminin dikişi zor tutmuştur, rahım yapısı farklıdır ona göre de riski fazladır, doktor da ona göre dikkat edin diyor bence.

Back
X