- 2 Mayıs 2019
- 183
- 210
- 33
- 38
Canım ben 16. haftada maalesef kaybettim bebeğimi. Açılma oldu bi anda doktorum servikal dikiş kararı vermişti o gün ameliyata girecektim. Bi anda açılma oldu bebek kanala girdi ve düşük gerçekleşti. Umarım sen bu durumu atlatabilirsin. Çok geçmiş olsunArkadaşlar şimdiki durumunuz nedir ? Ben de dün aynı şeyi yaşadım. Büyük bir pıhtı eşliğinde kırmızı yoğun kanama oldu birden boşaldı. Ne olduğunu anlamadım. Şimdi dinleniyorum ama yüreğim ağzımda. Sizin süreciniz ne oldu Allah rızası için yazın iyi ya da kötü
Merhaba canım maalesef aynı kaderi paylaşıyoruz ben de 13. haftada kaybettim bebeğimi. Sanırım sürekli yaşadığım kanamalar rahim duvarını inceltmiş ya da bilmiyorum artık sebebi her neyse maalesef düşük ve kürtaj yaşadım Mart ayında.Canım ben 16. haftada maalesef kaybettim bebeğimi. Açılma oldu bi anda doktorum servikal dikiş kararı vermişti o gün ameliyata girecektim. Bi anda açılma oldu bebek kanala girdi ve düşük gerçekleşti. Umarım sen bu durumu atlatabilirsin. Çok geçmiş olsun
Seni üzmek istemiyorum ama düşük yaşarken ağrın olmuş muydu? Benim çok ağrılı bir süreçti deCanım ben 16. haftada maalesef kaybettim bebeğimi. Açılma oldu bi anda doktorum servikal dikiş kararı vermişti o gün ameliyata girecektim. Bi anda açılma oldu bebek kanala girdi ve düşük gerçekleşti. Umarım sen bu durumu atlatabilirsin. Çok geçmiş olsun
Evet nerdeyse 3 gün sürdü ağrılarım dayanılmazdı. Normal doğdu son anda kanala girdiğinde bile canlıydı bebekSeni üzmek istemiyorum ama düşük yaşarken ağrın olmuş muydu? Benim çok ağrılı bir süreçti de
Canım benim de çok kötü ağrım oldu bilmiyorum doğum sancısı bu mudur?Evet nerdeyse 3 gün sürdü ağrılarım dayanılmazdı. Normal doğdu son anda kanala girdiğinde bile canlıydı bebekardından kürtaja girdim. O düşündürdü beni de zaten doğdu kürtaja gerek var mıydı diye? Sende nasıl oldu?
Peki anlamadığım bir şey var rahim ağzı yetmezliği olduğunda ağrı olmadan düşük oluyor diyorlar senin neden ağrı oldu kiEvet nerdeyse 3 gün sürdü ağrılarım dayanılmazdı. Normal doğdu son anda kanala girdiğinde bile canlıydı bebekardından kürtaja girdim. O düşündürdü beni de zaten doğdu kürtaja gerek var mıydı diye? Sende nasıl oldu?
Bende aynı şeyi düşündüm. Bu kadar ağrı olması normal değildi. Daha önce ki kanamalarımda hiç ağrı olmamıştı. Doktorum o yüzden belki rahim ağzı yetersizliği düşündü. 11. Haftada oldu benim ilk kanamam. Normalde 12. Haftaya kadar atılıyor dikiş. ilk gebelik olduğu için bi tanı koyamadı orda. Yüksek ihtimalle rahim ağzı yet. Değildi önlem amaçlı dikiş atacaktı diye düşünüyorum. Sürekli yoğun kanamam oluyordu çünkü.Peki anlamadığım bir şey var rahim ağzı yetmezliği olduğunda ağrı olmadan düşük oluyor diyorlar senin neden ağrı oldu kiKafamı karıştıran şeyler. Bir de serklaj daha erken yapılması gerekmiyor muydu? Doktorun geç mi farketti? Ben de düşüğüm sebebini bulabilmek adına araştırıp duruyorum
Sebebi de aynı mi bilmiyorum ama Aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse. Bana da öyle söylendi. Ben o sıra yarı baygınken hemşirenin kürtaja gerek yok ben temizlerim burayı tam doğdu zaten dediğini duydum. Doktor yok ameliyathaneyi hazırlayın dedi. Özel olunca kafa karıştırıyor ister istemez.Canım benim de çok kötü ağrım oldu bilmiyorum doğum sancısı bu mudur?Benim de düşmeden bir saat öncesine kadar kalbi atıyordu. Önce düşük yaptım hastenede sonra kalan parçaları temizleyeceğiz diye kürtaj yaptılar
Benim öğrendiğim andan itibaren lekelenme vardı sonra 7-9 -11 ve 13. haftalarda yoğun kırmızı kanamam oldu. Diğerlerinde iğne ve progestanla durdu ama 13. haftada durmadıBende aynı şeyi düşündüm. Bu kadar ağrı olması normal değildi. Daha önce ki kanamalarımda hiç ağrı olmamıştı. Doktorum o yüzden belki rahim ağzı yetersizliği düşündü. 11. Haftada oldu benim ilk kanamam. Normalde 12. Haftaya kadar atılıyor dikiş. ilk gebelik olduğu için bi tanı koyamadı orda. Yüksek ihtimalle rahim ağzı yet. Değildi önlem amaçlı dikiş atacaktı diye düşünüyorum. Sürekli yoğun kanamam oluyordu çünkü.
Evet aynı şeyleri yaşamışız arkadaşım başın sağ olsun çok üzüldüm Allah bir sonrakine versin ömürleriniSebebi de aynı mi bilmiyorum ama Aynı şeyleri yaşamışız nerdeyse. Bana da öyle söylendi. Ben o sıra yarı baygınken hemşirenin kürtaja gerek yok ben temizlerim burayı tam doğdu zaten dediğini duydum. Doktor yok ameliyathaneyi hazırlayın dedi. Özel olunca kafa karıştırıyor ister istemez.
Amin canım allah kimseye yaşatmasın çok zor bir süreç. Başımız sağ olsun. Açıkçası ben patolojiden bişey çıkmayınca çok üstünde durmadım. İşm gebeliğim olduğu için. Çünkü çevremde çok fazla kişi düşük yaşadı. Çalıştığım bir döneme de denk geldi. Yatmam gerekirken ben gittim çalıştım. Suçlusu daha çok ben oldum diye düşünüyorum. İyi ya da kötü sonuç belli olursa yazar mısın? Hemen tekrar denemeyi düşünmüyoruz ama allah korusun yine aynı şeyler başımıza gelirse neden olabileceğine dair bir fikrimiz olsunEvet aynı şeyleri yaşamışız arkadaşım başın sağ olsun çok üzüldüm Allah bir sonrakine versin ömürleriniEn kısa zamanda yerlerini doldursun Benim de özelde oldu ama kürtaj olmazsa da plesenta parçası vs kalıp sıkıntı yaşayanlar oluyormuş zaten o düşük ağrısından sonra kürtaj pek de bir şey hissettirmedi bana. Sonra araştırmaya başladım sebep ne olabilir diye kafamda sorular bitmiyor. İki buçuk ay oldu. Genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırdım. Kalp rahim belki sebep olmuştır diye histereskopi ameliyatı oldum. Dahiliyeye gidip hematolojiye yönlendirmesini istedim bağışıklık testleri yaptırdım acaba vücudum mu atıyor diye.Hatta ANA diye bir değerim pozitif çıktı. Yarın tekrar gidip alt antikorlarının testlerini yaptırmak için ramotolojiye yönlendirmesini isteyeceğim. Çok zor süreçlerdi üç ay boyunca nerdeyse hep yattım her kanamada yüreğim ağzımda gezdim. Çözüm arıyorum. Allah bir daha yaşatmasın
Benim de patolojiden normal çıkmıştı canım. Sana sadece şunu söyleyeyim yatsan da süreci değiştiremeyecektin o yüzden kendini lütfen suçlama bak ben hep yattım annem geldi baktı bana hiçbir şey yapmadım. Hatta bir gün önce kontrolüm vardı kanamam da durmuştu çok iyiydi her şey. Olacağı varsa oluyor. Ben o üç ayı çok kötü geçirdiğim için kafayı bozdum bununla. Birçok doktor ilk gebeliklerde olur dedi belki de öyleydi ama içim rahat etmediği için yaptırayım dedim. Mutlaka sana süreci yazarım. Sadece sana tavsiyem denemeden önce bir rahim filmi çektir eğer çektirmediysen. Çünkü bazen rahimde perde ya da şekil bozukluğu da bunlara sebep olabiliyormuş. Biz tekrar düşündüğümüz için elimden geldiğince hızlı tuttum bu testleri. Sonuçları aldığım zaman mutlaka yazarım sana daAmin canım allah kimseye yaşatmasın çok zor bir süreç. Başımız sağ olsun. Açıkçası ben patolojiden bişey çıkmayınca çok üstünde durmadım. İşm gebeliğim olduğu için. Çünkü çevremde çok fazla kişi düşük yaşadı. Çalıştığım bir döneme de denk geldi. Yatmam gerekirken ben gittim çalıştım. Suçlusu daha çok ben oldum diye düşünüyorum. İyi ya da kötü sonuç belli olursa yazar mısın? Hemen tekrar denemeyi düşünmüyoruz ama allah korusun yine aynı şeyler başımıza gelirse neden olabileceğine dair bir fikrimiz olsun ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?