• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10’ar 15’er dakika uyku mu olur? ÇILDIRICAM!

madem sallamakla bıle uyumuyor o halde sallamayın en azından ona alışmasın ... demekki sizin çocukta bızımkıler gıbı dunya hayatına tam alışamadı o halde yapman gerekn bu sıcak havalarda once bıraz dışarı çıkarman sonra eve gelıp duş aldırman en sonunda emzırıp gazını çıkartıp kendı yatagına koyman emın ol bır sure sonra uyuycak ağlayınca kucagına al pışpışla yerıne koy on sanıye sonra aglarsa tekrar al ilk bır hafta çok ağlayacak sonra azalacak hem uyku eğitimi almış olacak hemde her agladığında sız yanında olduğunuz ıçın guvende olacak ... kucagınıza alıp gezdırmeyın sabıt bır yerde dursun ışıklı seslı yatak apartları alabılırsınız uyurken perdelerınızı gunduz yarım gece ıse tam çekın gece ve gunduzu ayırt etmeye başlar zamanla... sızn sınırınız bebege geçer sakın kalın ağlayınca sarılın onu sevdığınızı soyleyın... banyo sonrası bebek yağı ya da zeytınyağı ıle masaj yapabılırsınız... yılmayın ılk hafta zor olacak kolay gelsın...

Kucakta anne nasıl uyuyacak ?
Herhalde dört dörtlük mükemmel bir gece uykusu olmayacak, yatağa birlikte uzanılır bebek Kucakta anne sırtını yastıkla destekler ara uyku şeklinde olur ki ben hep böyleydim. Bir süre sonra bebek uykuya iyice dalınca kolum bebeğin altında olacak şekilde yanıma yatırdım.

Herhalde dört dörtlük mükemmel bir gece uykusu olmayacak, yatağa birlikte uzanılır bebek Kucakta anne sırtını yastıkla destekler ara uyku şeklinde olur ki ben hep böyleydim. Bir süre sonra bebek uykuya iyice dalınca kolum bebeğin altında olacak şekilde yanıma yatırdım.
Her bebek böyle olmuyor

Merhaba hanımlar. 2 aylık bi oğlum var. Gündüz uykuları yüzünden çıldırmanın eşiğindeyim inanın. En uzun uykusu 15 dakikadır. Zaten çok zor uykuya dalan bir bebek. Bazen 5 dakikada uyanıyor. İki uyku arasında uyanık kalma süresinde de sürekli huysuz sürekli ağlar. Tamam iki aylık bebek kendi kendine oyalansın demiyorum ama en azından çevreye bakıp biraz oyalanabilir. Tüm günüm oğlumu oyalayım ağlamasın, aman sinirlenmeden emzireyim, biraz daha uzun uyusun ses etmeyim, hatta daha olmazsa ayağımda sallayım hiç de indirmeyim yeter ki biraz daha uzun uyusun diye uğraşmakla geçiyor. 1 buçuk ay direndikten sonra yeter ki uyusun diye ayağımda sallamaya başladım, inanın ayakta hiç durmadan sallanırken bile derin uykuya dalamıyor kımıl kımıl sürekli. E tabi uykusunu alamayan çocuk mutlu olamıyor. Acaba doymuyo mu dedim mama verip denedim yine aynı. Rezene papatya ıhlamur falan filan verilebilecek ne varsa denedim yine aynı. Gece uykusu fena değildir, gece de uykuya çok zor dalar ama uzun süre uyanmadan uyuyabilir. Fakat bu gündüz uykusu beni çıldırtacak artık. Ne yapacağımı bilemediğimden yazdım buraya, biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Bi fikriniz bi öneriniz varsa sonuna kadar açığım

Gaz damlası kullanıyormusunuz ? ?

Nasıl alıştırdınız bana da anlatın lütfeeeeeeeen
Uykulari 10 dk bir uyanma olunca artik uykusuzluktan öleceğimi hissediyordum dayanamiyordum. Annem israrla emzige alistir rahat edersin dedi.Refleks olarak diliyle dışarı atıyor emziği attı ben geri verdim,o attı ben geri verdim zaten uyumuyordum ha emziği agzina vermek icin uyumuyordum ha ağlıyor uykuda uyumuyordu farki yoktu. O inat etti ben inat ettim.1 haftada alıştı sonra emzik ağzından düştükçe uyanıp ağlıyordu ama o yarim saat aralığında ben yatıyordum en azından. 1-2 ay sonra 2-3 saatte emzik düştükçe uyandı bayram ettim. Hep söylüyorum emzik kurtarıcı doğar doğmaz verin

Uykulari 10 dk bir uyanma olunca artik uykusuzluktan öleceğimi hissediyordum dayanamiyordum. Annem israrla emzige alistir rahat edersin dedi.Refleks olarak diliyle dışarı atıyor emziği attı ben geri verdim,o attı ben geri verdim zaten uyumuyordum ha emziği agzina vermek icin uyumuyordum ha ağlıyor uykuda uyumuyordu farki yoktu. O inat etti ben inat ettim.1 haftada alıştı sonra emzik ağzından düştükçe uyanıp ağlıyordu ama o yarim saat aralığında ben yatıyordum en azından. 1-2 ay sonra 2-3 saatte emzik düştükçe uyandı bayram ettim. Hep söylüyorum emzik kurtarıcı doğar doğmaz verin
emzik candır ya benim ikizlerin biri aldı diğeri almamıştı almayan ömrümü yedi ömrümü..

Siz 4 ay çekmişsiniz ben 1 buçuk yıldır cekiyorim. Şu anda bile sallıyorum. Uykusu var ama kımıl kımıl durmuyor. Nolur bana dua edin. Çöktüm
Dua ederim tabii ama düzene sokmak sizin elinizde. Önce inandırıcı gelmedi bana ama denemekten başka çarem yoktu. Bi düzen kurdum kurtuldum darısı sizin başınıza ☺️

İşte o kendi kendine bakınan bebeklerin anneleriyle ben görüşmeyi kestim çünkü fenalık gelmişti içime .onlarınki mükemmel annelik ve bebek ,bizimki iskele anneliği.sen uyunuyor diye ağlarken ,aaaa ben yatağına koyuyorum sabaha kadar deliksiz uyuyor ,sen şunu şöyle şöyle yapamıyorsun.ulan zaten bebek yatakta dursa uyutacagım ,ağlamadıgı bir an yokki bırakayım da uyusun .neymiş kucağa alıstırmaymıs.kabus günler ya .aynen dediğiniz gibi günü kurtarmak üzerine yaşıyordum.
gorüşmeyi kesmedim ama ne yalan soylım ımrenıyordum .çünkü ben anlatınca sanki sorun benden kaynaklı sanki benbakamıyormuşumgıbı hissettiriyorlardı bana...biz çocuk aglamasın biraz uyusun diye esimle don pijama gece yarısı arabada geziyorduk.şuan o arabada dinlenen şarkılar babanı günleri hatırladıkca içim acıyor

gorüşmeyi kesmedim ama ne yalan soylım ımrenıyordum .çünkü ben anlatınca sanki sorun benden kaynaklı sanki benbakamıyormuşumgıbı hissettiriyorlardı bana...biz çocuk aglamasın biraz uyusun diye esimle don pijama gece yarısı arabada geziyorduk.şuan o arabada dinlenen şarkılar babanı günleri hatırladıkca içim acıyor
Ben kestim valla .sürekli kendileri mükemmel gibi anlatıyorlardı çünkü .enerjimi daha da tüketiyorlardı ,ister istemez etkileniyordum .

Ben kestim valla .sürekli kendileri mükemmel gibi anlatıyorlardı çünkü .enerjimi daha da tüketiyorlardı ,ister istemez etkileniyordum .
şuan da durum aynı 2 yaşında oğlum milletınki koydugun yerde durur bizimki at koşturuyor evde

Benimki de normal damaklı emzik almadı aventin ultra air emziğini verdim hala çok düşkün değildir ama canı istediğinde tutuyo en azından

Valla ben yaşıyorum suanda
En gıcık olduğum şey kucak düşkünü bebeklerdi
Ve kızım resmen öyle oldu
Her bebek karakteri ile doguyor
O kadar kitap okudum arastırdım
Yatağına koyup pışpışlayacağım derdim
Ninniler öğrendim Kitaplar aldım
Çok güzel Oda yaptım dönenceler falan 😂
Bebeğim ilk ay koltuk minderi üzerinde uyudu sadece gariban gbi
Memede uyuyor ve bırakınca yatağına kavga kıyamet
Ayrıca kucakta uyuyor kucakta saatlerce uyur ama yatağına koy anında çığlığı basıyor
Çocuk bütün kuralları disiplini bozup herkesi kendine uyduruyo
Umarım uslu bebeğiniz olur
Az önce gebelik egitimimin son dersinden çıktım ve bu bilgiyi paylaşmak istedim . Bebeğim çok az emiyo, hiç uyumuyor ya da çok uyuyor ise ilkndusunulmesi gereken yeterli emmedigi imiş. Bebek yaklaşık 20-30 dk emmeliymis yoksa sürekli açlık hissiyle uyanirmis ya da gücü olmadığı için sürekli uyurmus. Çene kasları gelisene kadar arada yanağından çenesinden daha çok meme başıyla dudaklarına sürerek uyarıp uyandırmak gerekirmiş. Böylece daha kaliteli uyurmus. 5-10 dk emmek bebeğe yetmezmiş . Şimdi öğrendim inşallah işinize yarar 🙏🏻

Benim kızlar asla aydınlıkta uyumazlar, biri 3,5 yaşında, diğeri 7 aylık. Sizinki de öyle mi acaba... Uyuyacakları zaman odayı zifiri karanlık yaparım. Bazı uzmanlar ışıkta uyumaya da alıştırın diyorlar ama bana saçmalık geliyor. Şahsen ben de bu yaşımda aydınlıkta uyuyamam, rahatsız olurum. Çocuğumu niye buna zorlayayım? Panjur varsa, panjuru indirin, yoksa pencereye koyu çarşaf filan takın. Gün ışığında asla ama asla gözünü kırpmayan küçük kızım karanlığı gördüğü an esnemeye, uyku öncesi huysuzluğuna geçiyor.

Yalnız sizin yavru daha 2 aylık. O aylarda çok da bir şey beklememek lazım bebelerden. Gazı, reflüsü, bin tane dertleri olabiliyor. Beşiğinde yatsın, başının olduğu tarafı biraz yükseltebilirsiniz. Ben bir banyo havlusunu rulo yapıp, yatağın altına koyarak hafif eğim veriyordum, herhangi bir sindirim sıkıntısı varsa, ona iyi geliyordu. Bir de uyku müzikleri, beyaz gürültü gibi şeyler deneyin. Sakinleştirici etkisi oluyor. Hiçbiri işe yaramıyorsa sling, ergonomik kanguru tavsiye ederim. Bazen uyumayası tutuyor, atıyorum kanguruya, bir dolaşmaya çıkıyorum, içinde uyuyor. Yalnız sallamaya alıştırmayın kesinlikle. Hem çocuğa zararlı hem de büyüdükçe sizin için işkence haline gelecek. İlk 3 ay herhangi bir alışkanlık edinmiyolarmış, o yüzden henüz hiç geç değil.

Havalar sıcak ama ince giydirip müslin örtüyle yarım kundak yapmayı deneseniz.
Kızımda annem hep demişti yarım kundak yap diye,dinlemedim.
Oğlumda denedim işe yarıyor bence.
Şu an muhtemelen eli,kolu kendine carpınca kendi kendini uyandırıyor,yarım kundak yaparsanız eli,kolu çok kıpraşmaz(tabi sıkmadan)daha uzun uyuyabilir belki.
Birde ben uyku oyuncağı kullanıyorum,doğa sesleri vb sesler var,20 dakika kesintisiz calıyor,o sesle güzel uyuyor. Hala kullanıyorum oglum 11.5 aylık.
Ha bu arada henüz çok küçük bebeğiniz,alışma sürecinde bu sebeple de uyanıyor olabilir sık sık. Uyku işaretlerini atlamamanızı öneririm,kulak kaşıma,esneme,göz kaşıma belki mırıldanma vb işaretleri gördüğünüz an uyku moduna geçerseniz daha kolay ve düzenli olur uykusu.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Az önce gebelik egitimimin son dersinden çıktım ve bu bilgiyi paylaşmak istedim . Bebeğim çok az emiyo, hiç uyumuyor ya da çok uyuyor ise ilkndusunulmesi gereken yeterli emmedigi imiş. Bebek yaklaşık 20-30 dk emmeliymis yoksa sürekli açlık hissiyle uyanirmis ya da gücü olmadığı için sürekli uyurmus. Çene kasları gelisene kadar arada yanağından çenesinden daha çok meme başıyla dudaklarına sürerek uyarıp uyandırmak gerekirmiş. Böylece daha kaliteli uyurmus. 5-10 dk emmek bebeğe yetmezmiş . Şimdi öğrendim inşallah işinize yarar 🙏🏻
Teşekkürler mesajınız için. Uykusuz olduğu zamanlarda çok az emiyor ya da hiç emmiyor. Dolayısıyla aç. Aç olduğunda da uyumuyo haliyle.. Al sana kısır döngü

Benim kızlar asla aydınlıkta uyumazlar, biri 3,5 yaşında, diğeri 7 aylık. Sizinki de öyle mi acaba... Uyuyacakları zaman odayı zifiri karanlık yaparım. Bazı uzmanlar ışıkta uyumaya da alıştırın diyorlar ama bana saçmalık geliyor. Şahsen ben de bu yaşımda aydınlıkta uyuyamam, rahatsız olurum. Çocuğumu niye buna zorlayayım? Panjur varsa, panjuru indirin, yoksa pencereye koyu çarşaf filan takın. Gün ışığında asla ama asla gözünü kırpmayan küçük kızım karanlığı gördüğü an esnemeye, uyku öncesi huysuzluğuna geçiyor.

Yalnız sizin yavru daha 2 aylık. O aylarda çok da bir şey beklememek lazım bebelerden. Gazı, reflüsü, bin tane dertleri olabiliyor. Beşiğinde yatsın, başının olduğu tarafı biraz yükseltebilirsiniz. Ben bir banyo havlusunu rulo yapıp, yatağın altına koyarak hafif eğim veriyordum, herhangi bir sindirim sıkıntısı varsa, ona iyi geliyordu. Bir de uyku müzikleri, beyaz gürültü gibi şeyler deneyin. Sakinleştirici etkisi oluyor. Hiçbiri işe yaramıyorsa sling, ergonomik kanguru tavsiye ederim. Bazen uyumayası tutuyor, atıyorum kanguruya, bir dolaşmaya çıkıyorum, içinde uyuyor. Yalnız sallamaya alıştırmayın kesinlikle. Hem çocuğa zararlı hem de büyüdükçe sizin için işkence haline gelecek. İlk 3 ay herhangi bir alışkanlık edinmiyolarmış, o yüzden henüz hiç geç değil.
Odamızında karartma perde var nerdeyse gece gibi oluyo gündüz saatlerinde. Ayakta da uyumadığı için sallamıyorum artık kucakta da uyumuyo kendi kendine de uyumuyo şanslıysam memede sızıp kalıyo ve yine şanslıysam 15 dakikadan uzun uyuyo

Back