• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10’ar 15’er dakika uyku mu olur? ÇILDIRICAM!

tecrübeli annelerimiz dururken bana söz düşmez pek ama bildiğim öğrendiğim kadarı ile elektrikli süpürgesi saç kurutma makinası vs gibi sesler anne karnındaki seslere yakın algılanması sebebi ile bebekleri sakinleştiriyor diye biliyorum. Bu tarz bir şey denediniz mi hiç

Daha hayata adapte olamadığı için bu şekilde davranıyor olabilir. Sizin stres ve yorgunluğunu sütten geçip huzursuz ediyor olabilir. Bence önce siz sakinleşin. Kızımın gaz sancısı vardı. Süt alerjisi vardı. Böreğinde kum taneleri vardı ve biz 45 60 dk arası evde hoplama sonra saatlerce salllama ile uyurduk ve bu aralarda düşündüğüm tek şey '' çok şükür iyiki o var ve sağlıklı'' lütden böyle düşünün

Kısa uykudan uyanırken mutluysa bırak dursun bazı bebekler uykuya düşkün değil gerçekten ne yaparsan yap.
Ama eğer Huysuz ve mutsuzsa sana. Tavsiyem titreşimli ana. Kucağı veya maxicosi alman benim oğlum kolikti ne uyku ne. Huzur hep bir huysuz bizde çareyi bunda bulduk.
Bide sallama ayağında bence
kesinlikle katılıyorum hatta S Sesameh tavsiyem olabilir yakın zamanda abimin eşi doğum yapacak ben onlara hediye almıştım
Sansa Ev Tipi Ana Kucağı Otomatik Salıncak

Kızım 2.5 yasında hala uyku problemımız var..
Ama ılk aylarda uyudugu ve yatırdıgım an kolık müziklerini acıyordum onun sayesinfr uykuya devam edıyordu yok acmazsam dedıgınız gıbı 10-15 dakıka sonra hemen uyanıyordu

Ayakta sallamak niye bu kdr öcü gibi yansıtılıyo, öyle sarsarak diil yavaş yavaş hafif bi sallantı tatlı ninniler karşılıklı şakalaşmaya müsait annenin dikkati bebeğin üzerinde daha ne olsun kim sevmez ki, ben 2 çocugumu da öyle uyuttm küçüğüm 22 aylık hala ara sıra şarkılar söylerim sallanrken uyur bizler de öyle büyümüşüz

Emzik emzik emzik. Ben 6.aydan sonra alıştırdım 2.doğar doğmaz ağzına vereceğim
Nasil alistirdin ya?ben dogar dogmaz verdim. Cok iyi kapmisti emzigi. Ama 4. Ayda dis donemi basladi. 6. Aya girmek uzereyken dis cikardi. 4. Aydan beri napsam tekrar almiyor cocuk emzigi. Aldigi zamanlar rahattim. Ne guzel onunla uyuyordu. Cocuk emzigi birakti beni emzik gibi kullanmaya basladi resmen. Delirtiyor bu durum beni. Simdi bi de dis var. Agzinda tutup o yana bu yana cekistirdikce canimdan can gidiyor 😣

Ayyyyy Allah yardımcın olsun benim Bebeğim de öyleydi. Ben çözümü çingene salıncağında buldum resmen nimet. Evde elektrikli salıncağı vardı ayağımda sallardım en fazla 20 dk sonra uyanırdı. Çingene salıncağını kurdum salladıkça uyudu. Sonra alıştı. Tavsiye ederim.

15 aylik bebegim var 15 aydir uyku nedir unuttum. Annelik boyle bisey..

Ben hamileyim ama okuyarak çok bilgi derledim.
- akşam uyutmadan önce banyo keyfi yapsın ,
- bebe yağı ile masaj ve ayaklarını dizlerden kırarak karnına doğru ittir ve düzelt
- beslenmenize dikkat edin .insanlar genelde mercimek nohut vs yemezler gaz olmasın diye aksine bunları yiyebilirsiniz ama abur cuburlar, tatlılar, yapay şekerlemeler vs vs bunlardan uzak durun.
- gaz giderici bitkisel çaylar var mesela rezene kullanabilirsiniz
- bebeğinize uyku vakitlerinde bir müzik ayarlayın hep aynı müzik olsun
- bir kıyafetinizi bebeğiniz uyudugunda yanında bırakın genelde tercih atlet olur vücuda direkt temasdan dolayı kokunuz siner.
Bu bilgilerin hiçbiri pratikte olmuyor canım .

Merhaba hanımlar. 2 aylık bi oğlum var. Gündüz uykuları yüzünden çıldırmanın eşiğindeyim inanın. En uzun uykusu 15 dakikadır. Zaten çok zor uykuya dalan bir bebek. Bazen 5 dakikada uyanıyor. İki uyku arasında uyanık kalma süresinde de sürekli huysuz sürekli ağlar. Tamam iki aylık bebek kendi kendine oyalansın demiyorum ama en azından çevreye bakıp biraz oyalanabilir. Tüm günüm oğlumu oyalayım ağlamasın, aman sinirlenmeden emzireyim, biraz daha uzun uyusun ses etmeyim, hatta daha olmazsa ayağımda sallayım hiç de indirmeyim yeter ki biraz daha uzun uyusun diye uğraşmakla geçiyor. 1 buçuk ay direndikten sonra yeter ki uyusun diye ayağımda sallamaya başladım, inanın ayakta hiç durmadan sallanırken bile derin uykuya dalamıyor kımıl kımıl sürekli. E tabi uykusunu alamayan çocuk mutlu olamıyor. Acaba doymuyo mu dedim mama verip denedim yine aynı. Rezene papatya ıhlamur falan filan verilebilecek ne varsa denedim yine aynı. Gece uykusu fena değildir, gece de uykuya çok zor dalar ama uzun süre uyanmadan uyuyabilir. Fakat bu gündüz uykusu beni çıldırtacak artık. Ne yapacağımı bilemediğimden yazdım buraya, biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Bi fikriniz bi öneriniz varsa sonuna kadar açığım
Melaba , aynını 14 ay çektim eridim bittim tükendim ruh hastası oldum. Sdce mememde uyurdu, al koy yatagına diyolar ya, anında uyanırdı iğne batırıyomuş gibi. Mememde 15 dkk kımıl kımılken de uykudaymış aslında, sora da 15 dakka sabit uyurdu. Sonuç, kanguru al bacım, tak üstüne hala gebe gibi yaşa. Ben çözüm bulamadım, ne uyku eğitimleri herseyi denedim. Neyniş yeni doğan bebek ginde 20 saat uyurmuş , benimki bölük bölük on saat uyur 10 saat ağlardı. Ojeli küçük bebeği olan kadın gördüğümde bile diş bilerim hala, nası yapmış diye. Zira ben 10 ay yemek ısıtacak vakti dahi bulamadıydım. Bazısı böyle oluyo maalesef. Okumadık kitap bıramadım , çözemedim. Hep kendimi başarısız sandım. Bigün geldi hepsi bianda bitti , dünyanın en mutlu annesi oldum, 2 yaş krizini de anlamadım bile 😂 bazısı böyle oluyo sabır diyip bakıyosun işte malesef

Ben hamileyim ama okuyarak çok bilgi derledim.
- akşam uyutmadan önce banyo keyfi yapsın ,
- bebe yağı ile masaj ve ayaklarını dizlerden kırarak karnına doğru ittir ve düzelt
- beslenmenize dikkat edin .insanlar genelde mercimek nohut vs yemezler gaz olmasın diye aksine bunları yiyebilirsiniz ama abur cuburlar, tatlılar, yapay şekerlemeler vs vs bunlardan uzak durun.
- gaz giderici bitkisel çaylar var mesela rezene kullanabilirsiniz
- bebeğinize uyku vakitlerinde bir müzik ayarlayın hep aynı müzik olsun
- bir kıyafetinizi bebeğiniz uyudugunda yanında bırakın genelde tercih atlet olur vücuda direkt temasdan dolayı kokunuz siner.
Hayaller hayatlar diyorum size 😁😁

Merhaba hanımlar. 2 aylık bi oğlum var. Gündüz uykuları yüzünden çıldırmanın eşiğindeyim inanın. En uzun uykusu 15 dakikadır. Zaten çok zor uykuya dalan bir bebek. Bazen 5 dakikada uyanıyor. İki uyku arasında uyanık kalma süresinde de sürekli huysuz sürekli ağlar. Tamam iki aylık bebek kendi kendine oyalansın demiyorum ama en azından çevreye bakıp biraz oyalanabilir. Tüm günüm oğlumu oyalayım ağlamasın, aman sinirlenmeden emzireyim, biraz daha uzun uyusun ses etmeyim, hatta daha olmazsa ayağımda sallayım hiç de indirmeyim yeter ki biraz daha uzun uyusun diye uğraşmakla geçiyor. 1 buçuk ay direndikten sonra yeter ki uyusun diye ayağımda sallamaya başladım, inanın ayakta hiç durmadan sallanırken bile derin uykuya dalamıyor kımıl kımıl sürekli. E tabi uykusunu alamayan çocuk mutlu olamıyor. Acaba doymuyo mu dedim mama verip denedim yine aynı. Rezene papatya ıhlamur falan filan verilebilecek ne varsa denedim yine aynı. Gece uykusu fena değildir, gece de uykuya çok zor dalar ama uzun süre uyanmadan uyuyabilir. Fakat bu gündüz uykusu beni çıldırtacak artık. Ne yapacağımı bilemediğimden yazdım buraya, biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Bi fikriniz bi öneriniz varsa sonuna kadar açığım
Bebekler ilk 3 ay kendimi anne karnında zanneder. Çevreye ilgi 4. ay civarı başlar. Uyutup yatağa koydugunuzda sizin kokunuzu, sıcaklıginizi, kalp atışınizi ister. Araya emzik biberon sokmadan emzirin. Memede uyusun uyansın. Derseniz ki işlerim kalıyor sling ya da ergonomik kanguru edinin. Siz işinizi yaparken orada olmaktan mutlu olur. Ben kısaca yazdım ama eğer vaktiniz varsa "yenidoğan mektubu" diye aratin. Çok güzel bir yazı var bununla ilgili. Ben okumanızı tavsiye ederim. Bebeğinizi güle güle büyütun.
Bu arada yorumalari okumadım ama uyku eğitimi diyenler illaki olacaktir. Uyku eğitiminin yanlış olduğuna dair bilimsel makale atabilirim isterseniz.

10 dk uyuyunca tabi uykusunu alamiyor ondan agliyor. Ya gazi oluyor ya kakasi geliyor ya da annesini ariyordur. Bir sure birlikte uyumayi deneyin. Yaninizda yatirin. Buyudukce uyku suresi artar

Benim kızımı tarif etmişsiniz. Sizinki gece az da olsa uyuyormuş bizde ilk 6 ay oda yoktu. 6. aydan sonra gece saat başı uyanmaya başladı öncesini artık siz düşünün.. 1 bucuk yaşına doğru hem gece hem gündüz uykusu düzeldi cok şükür.. Gündüz uyuduğu odaya kalın perdeler alsanız oda karanlık olsa belki işe yarar , ayrıca geceleri hava daha serin gündüz daha sıcak, bebeğiniz sıcağı sevmiyor olabilir gündüz daha ince giydirip yatırmayı deneyebilirsiniz . inşallah en kısa sürede anlatırsınız bu durumu

Benim bebeğim de 2 aylık
7/24 onunla ilgileniyorum
Seni çok iyi anlıyorum
Emme ve uyku dışında 5 dakika kendi kendine durmuyor
Evde hiçbir iş yapamıyorum
Eşim yoksa açım ya da dışardan söylüyorum
Bizimki gece de 4-5 saat uyumuyor
Uyutmak bir dert zaten ya memede ya kucakta uyuyor yerine koyunca uyanıyor 😐😐😐@Sesameh

Back