- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
Kucakta anne nasıl uyuyacak ?O sizden daha huzursuz nereden düştüm buraya diye, siz biraz daha sabredeceksiniz.
Kucağınıza alıp birlikte uykuya geçin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kucakta anne nasıl uyuyacak ?O sizden daha huzursuz nereden düştüm buraya diye, siz biraz daha sabredeceksiniz.
Kucağınıza alıp birlikte uykuya geçin
memelerşm küçük olduğundan emzirirken oğlumla uyurdum bende yastıkla desteklerdim ama uykum çok hafif ve mahmurluğum da hiç olmaz benim. Bazı insanlar çok ağır uyuyor kendini hiç bilmiyor riskli bi yol o yüzden.Kucakta anne nasıl uyuyacak ?
Ben hamileyim ama okuyarak çok bilgi derledim.
- akşam uyutmadan önce banyo keyfi yapsın ,
- bebe yağı ile masaj ve ayaklarını dizlerden kırarak karnına doğru ittir ve düzelt
- beslenmenize dikkat edin .insanlar genelde mercimek nohut vs yemezler gaz olmasın diye aksine bunları yiyebilirsiniz ama abur cuburlar, tatlılar, yapay şekerlemeler vs vs bunlardan uzak durun.
- gaz giderici bitkisel çaylar var mesela rezene kullanabilirsiniz
- bebeğinize uyku vakitlerinde bir müzik ayarlayın hep aynı müzik olsun
- bir kıyafetinizi bebeğiniz uyudugunda yanında bırakın genelde tercih atlet olur vücuda direkt temasdan dolayı kokunuz siner.
Sarsılmış bebek sendromundan bahsediyorsunuz sanırım.Henüz iki aylık bebeğiniz,
dış dünyaya tam adapte olamamış olabilir.
Gece uyuduğuna göre gaz veya doymama durumu yok.
Size vereceğim en önemli tavsiye bebeğinizi ayakta sallamayın.
Bu alışkanlık kaliteli ve kendi kendine uyumaya engel olduğu gibi sağlık açısından da çok küçük bebeklerin sallanmasının doğru olmadığını biliyorum.
Şu anda bu bilginin kaynağını ve ayrıntılarını hatırlamıyorum notlarıma bakmam lazım.
Yaa çok güzel anlatmıssın. İşi çözmüşsin ama bunlar benim minişde sökmüyor. Kundaklamak istedim. Kundaklatmadı kendini yarım kundak. Emzik denedim almadı. Rutinlerini ben de kaydetmiştim defterime şimdi söyleyince hatırladım. Benimki 15 Ylık oldu hala uykusu oturmadı. 4 aylık başladı uykularımız bölünmeye. Dönmeyi öğrendi dönüp dönüp uyanıyodu. Sonra beşiğinde kalkıp kalkıp uyanmaya başladı. Galiba beşiği küçük geldi. Şimdi yer yatagında yuvarlana yuvarlana yatıyor. Ve yatağın üstünde değil laminanta gidiyor hep. Taş fayans gördü mü çocuk bildiğin yuzu koyun yatıveriyor. Normalde asla yatmaz. Parkta dün taşa uzandı. Bunun sebebini çözemedim. Hava sıcak taş da sıcaktı.Bir de 5 aya kadar woombie kundak kullandım yarım kundak da denebilirsiniz. Allah o kundağı üretenden razı olsun :)
Moro refleksi yüzünden tam derin bir uykuya dalamıyordu benimki, kundak bence harika bişey.
Yarım kundak deneyebilirsiniz uyuturken.
İlk 2.5 ay da kendi beşiği kızıma çok büyük ve güvensiz geliyordu sanırım. Çünkü üstü kapalı ev tipi ana kucağında sorunsuz uyurken beşiğinde korkuyordu. Nerede yatıyor bilmiyorum da daha küçük bir yatak deneyebilirsiniz anne yanı gibi
Benimde 1 aylik oğlum var,gündüz uykuları fena degil ama daha uzun uyusun diye kundak yapıyorum. Çünkü bazen kendi elleri ve ayakları yüzünden uyanıp agliyorlar
Beşiği büyük değil, dediğiniz gibi anne yanı sallanabilir beşikte yatıyor. Dediğiniz gibi olsa gece de uyumazdı diye düşünüyorum. Ya çok karanlık ortam istiyo, ki odamızın perdesi karartmalı, gündüz bile aydınlık olmuyor. Sanırım huy ya, kızımın da uykuları kötüydü ama o gece uyumazdı gündüz eh işte. Galiba 10 tane de doğursam aynı olacak..Bir de 5 aya kadar woombie kundak kullandım yarım kundak da denebilirsiniz. Allah o kundağı üretenden razı olsun :)
Moro refleksi yüzünden tam derin bir uykuya dalamıyordu benimki, kundak bence harika bişey.
Yarım kundak deneyebilirsiniz uyuturken.
İlk 2.5 ay da kendi beşiği kızıma çok büyük ve güvensiz geliyordu sanırım. Çünkü üstü kapalı ev tipi ana kucağında sorunsuz uyurken beşiğinde korkuyordu. Nerede yatıyor bilmiyorum da daha küçük bir yatak deneyebilirsiniz anne yanı gibi
Yaa çok güzel anlatmıssın. İşi çözmüşsin ama bunlar benim minişde sökmüyor. Kundaklamak istedim. Kundaklatmadı kendini yarım kundak. Emzik denedim almadı. Rutinlerini ben de kaydetmiştim defterime şimdi söyleyince hatırladım. Benimki 15 Ylık oldu hala uykusu oturmadı. 4 aylık başladı uykularımız bölünmeye. Dönmeyi öğrendi dönüp dönüp uyanıyodu. Sonra beşiğinde kalkıp kalkıp uyanmaya başladı. Galiba beşiği küçük geldi. Şimdi yer yatagında yuvarlana yuvarlana yatıyor. Ve yatağın üstünde değil laminanta gidiyor hep. Taş fayans gördü mü çocuk bildiğin yuzu koyun yatıveriyor. Normalde asla yatmaz. Parkta dün taşa uzandı. Bunun sebebini çözemedim. Hava sıcak taş da sıcaktı.
Memeden başka yerde uyumaz. Kendini ayakta sallatmaz. Arabada uyuyakaldıgı sayılıdır mesela. Daha küçükken uyusun diye bir saat bazen daha fazla ayakta emzirir salına salına dans ederek uyuturdum. Anca öyle uyuyodu. Şimdi de saatlerce emip uyuyo bazen de boşa çaba oluyo uyutamıyorum. Zor yani. Bana da bir tavsiyen varsa alırım
Gündüzleri hep karartma perdesi kullandım
Kanguruda uyutmadım hiç ama 15 20 gündür 2 3 kere uyanıyodu gece uykularımız düzelmişti sanki şimdi soğuk algınlığı gibi birşey oldu. Yine bozuldu. Zıbınla yatırıyorum. Yuvarlanıyo dilediği gibi klima da diğer odada açık. Anca öyle gece uyanmaları azalmıştı. Tam çözdüm konuyu derken başa sardık.Ay sen anlatırken yoruldum Allah yardımcın olsun :)
Benimki hiç meme düşkünü olmadı
Yenidoğan uzun emer ya 15 dk emdiğini bile görmedim. Emzik aldı, dönmeyi 8. Ayda yeni yeni yapıyor o yüzden yatakta bıraktığım gibi bulurdum.
Yatağı çok mu yumuşak? Sert zemin seviyo demek ki çocuk :)) acaba yerlere yatarken aklından ne geçiyor
4. Ay uyku gerilemesi dönemi beni de çok zorladı.
Atak haftalarını da şiddetli geçiriyorsa ondan senin düzen tutmamıştır. Kanguruda uyutup yatağa koymayı denedin mi