• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10’ar 15’er dakika uyku mu olur? ÇILDIRICAM!

Melaba , aynını 14 ay çektim eridim bittim tükendim ruh hastası oldum. Sdce mememde uyurdu, al koy yatagına diyolar ya, anında uyanırdı iğne batırıyomuş gibi. Mememde 15 dkk kımıl kımılken de uykudaymış aslında, sora da 15 dakka sabit uyurdu. Sonuç, kanguru al bacım, tak üstüne hala gebe gibi yaşa. Ben çözüm bulamadım, ne uyku eğitimleri herseyi denedim. Neyniş yeni doğan bebek ginde 20 saat uyurmuş , benimki bölük bölük on saat uyur 10 saat ağlardı. Ojeli küçük bebeği olan kadın gördüğümde bile diş bilerim hala, nası yapmış diye. Zira ben 10 ay yemek ısıtacak vakti dahi bulamadıydım. Bazısı böyle oluyo maalesef. Okumadık kitap bıramadım , çözemedim. Hep kendimi başarısız sandım. Bigün geldi hepsi bianda bitti , dünyanın en mutlu annesi oldum, 2 yaş krizini de anlamadım bile 😂 bazısı böyle oluyo sabır diyip bakıyosun işte malesef
Benim Bebişşm de böyle :((((
Umarım o kadar uzun sürmez

3 kızım var. 12 yaşında en büyük, ortanca 10 yaşında. İlk iki çocuğumda iki yıl boyunca 15-20 dakikayı geçmeyen gece ve gündüz uykuları vardı. Öyle sabırlıydım ki ama çok yaşlandım sürecin sonunda. Şu an 16 aylık kızımda da aynı sorunu yaşayınca gece gündüz araştırmaya başladım. Ya bu çocuklarda bir sorun var ya da benim anneliğimde diye düşündüm. En sonunda inek sütü alerjisi olduğunu kendim tesbit ettim. Hiçbir kızarıklık vs. Olmadan da sinsice olabiliyormuş. Sık uyanma ve sık kaka en belirgin özelliği. Bir hafta yumurta, süt ve süt ürünlerini hayatımdan çıkardım (çünkü anne sütü yoluyla kızıma geçiyordu)ve kızım mışıl mışıl uyumaya başladı. Meğer yavrucuğum ne acılar sancılar çekiyordu ki sürekli uyuyordu. Şimdi düşündükçe öyle üzülüyorum ki meğer diğer kızlarımın da süt alerjileri varmış. Sağın solun lafına bakıp çocuklarımın huysuz olduğunu düşündüm. 2 yaşında da süt alerjisi geçtiği için ancak o zaman uykuları düzene girdi. Bu arada küçük kızın kan testinde çıkmadı. Zaten kan testinde alerji olsa bile çıkmayabiliyormuş. En iyi test deneme yanılma yolu demişti doktorumuz.

Ayyy demeyin inşallah ben de kimse de yaşamaz 🚼
Valla ben yaşıyorum suanda
En gıcık olduğum şey kucak düşkünü bebeklerdi
Ve kızım resmen öyle oldu
Her bebek karakteri ile doguyor
O kadar kitap okudum arastırdım
Yatağına koyup pışpışlayacağım derdim
Ninniler öğrendim Kitaplar aldım
Çok güzel Oda yaptım dönenceler falan 😂
Bebeğim ilk ay koltuk minderi üzerinde uyudu sadece gariban gbi
Memede uyuyor ve bırakınca yatağına kavga kıyamet
Ayrıca kucakta uyuyor kucakta saatlerce uyur ama yatağına koy anında çığlığı basıyor
Çocuk bütün kuralları disiplini bozup herkesi kendine uyduruyo
Umarım uslu bebeğiniz olur

Ben size kendi çocugumda denediğim yöntemi anlatayım eminim işe yarayacaktır. Bebeklerde saat kawramı olmasa bile hep aynı saatte uyanır uyurlar. Yöntem şu Bi uygulama indirin bebeginizin uyku emme bez banyo ws saatlerini not edin ertesi gün aynı saatlerde bu işlemleri yapın. Düzenli beslenme uyku size de bebeginize de çok iyi gelecektir. We sürekli uyutmaya çalışmayın uyku saatleri arasında 2 saat olsun görün bakın nasıl uyuyacak. Benim bebegim de böyleydi gece de uyumadı 4 ay boyunca çektim tam 4 ay☺ hergün aynı saatlerde uyutunca hem bebişim rahatladı hem ben☺
Siz 4 ay çekmişsiniz ben 1 buçuk yıldır cekiyorim. Şu anda bile sallıyorum. Uykusu var ama kımıl kımıl durmuyor. Nolur bana dua edin. Çöktüm

Valla ben yaşıyorum suanda
En gıcık olduğum şey kucak düşkünü bebeklerdi
Ve kızım resmen öyle oldu
Her bebek karakteri ile doguyor
O kadar kitap okudum arastırdım
Yatağına koyup pışpışlayacağım derdim
Ninniler öğrendim Kitaplar aldım
Çok güzel Oda yaptım dönenceler falan 😂
Bebeğim ilk ay koltuk minderi üzerinde uyudu sadece gariban gbi
Memede uyuyor ve bırakınca yatağına kavga kıyamet
Ayrıca kucakta uyuyor kucakta saatlerce uyur ama yatağına koy anında çığlığı basıyor
Çocuk bütün kuralları disiplini bozup herkesi kendine uyduruyo
Umarım uslu bebeğiniz olur
Amin amin. İnşallah sizin meleğinizin de düzeni en kısa zamanda oluşur 🙏🏻

Merhaba hanımlar. 2 aylık bi oğlum var. Gündüz uykuları yüzünden çıldırmanın eşiğindeyim inanın. En uzun uykusu 15 dakikadır. Zaten çok zor uykuya dalan bir bebek. Bazen 5 dakikada uyanıyor. İki uyku arasında uyanık kalma süresinde de sürekli huysuz sürekli ağlar. Tamam iki aylık bebek kendi kendine oyalansın demiyorum ama en azından çevreye bakıp biraz oyalanabilir. Tüm günüm oğlumu oyalayım ağlamasın, aman sinirlenmeden emzireyim, biraz daha uzun uyusun ses etmeyim, hatta daha olmazsa ayağımda sallayım hiç de indirmeyim yeter ki biraz daha uzun uyusun diye uğraşmakla geçiyor. 1 buçuk ay direndikten sonra yeter ki uyusun diye ayağımda sallamaya başladım, inanın ayakta hiç durmadan sallanırken bile derin uykuya dalamıyor kımıl kımıl sürekli. E tabi uykusunu alamayan çocuk mutlu olamıyor. Acaba doymuyo mu dedim mama verip denedim yine aynı. Rezene papatya ıhlamur falan filan verilebilecek ne varsa denedim yine aynı. Gece uykusu fena değildir, gece de uykuya çok zor dalar ama uzun süre uyanmadan uyuyabilir. Fakat bu gündüz uykusu beni çıldırtacak artık. Ne yapacağımı bilemediğimden yazdım buraya, biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Bi fikriniz bi öneriniz varsa sonuna kadar açığım
Kızımıda sallayarak uyutuyodum gerçi hala öyle. Ayaktan bıraktığım an gözleri açılıyodu. Sallamadan ayağımda da dursa uykuya devam ediyodu o dönemler.

O 2 aylık bebek benim kabusun oldu 40 i çıkar düzelir demişlerdi daha beter olmuştu cocuk dediginiz gibi zar zor uyuturdum hop 5 dakkaya uyanırdı .anca sallaya sallaya uyurdu .anne mi çagirmistim salla biraz yatayım diye .kadininda ayagi kırıktı o halde geldi.ya gerçekten hatirlayinca bile kotu oluyorum o kadsr uykusuzdum ki nasıl yaşamışım hayret ediyorum.ama şayet 2.olursa direkt sallanan yataklardan almayı dusunuyorum.durumunuz varsa alin derim

Aynı dediğinizi yaşadım .hatta kucağımızda yatırıyorduk artık ,yatağına koyunca 5 dk,kucakta 15 dk uyurdu ve sonrası kabus gibi .sürekli ayakta dolaşmanı ister,dik tutmanı ister.
zaman geçtikçe kısmen uzayacak süreler ama en azından bir ay daha geçmesi lazım.bol sabır diliyorum .

Bide böyle şeyleri okumak ,duymak bana küfür gibi geliyordu o zamanlar .zaten kafa bşr dünya ,biri gelmiş böyle sana sıralıyor şöyle yap böyle yap .
o an o durumda kurtarıcı gozlerle her çareyi deniyorsunuz ben artik hic konuşmadigim insanlarla bile konuşup yardim istiyordum ne yapabilirim diye..bazısı zamanla geçiyor bazısı cocugun karakteri oluyor.ben ne bebekler gormustum koydugun yerde duruyordu kendi kendine bakiniyordu.ah demiştim ne kolay..bizimki nerde ağlamadığı 1 dk yoktu

o an o durumda kurtarıcı gozlerle her çareyi deniyorsunuz ben artik hic konuşmadigim insanlarla bile konuşup yardim istiyordum ne yapabilirim diye..bazısı zamanla geçiyor bazısı cocugun karakteri oluyor.ben ne bebekler gormustum koydugun yerde duruyordu kendi kendine bakiniyordu.ah demiştim ne kolay..bizimki nerde ağlamadığı 1 dk yoktu
İşte o kendi kendine bakınan bebeklerin anneleriyle ben görüşmeyi kestim çünkü fenalık gelmişti içime .onlarınki mükemmel annelik ve bebek ,bizimki iskele anneliği.sen uyunuyor diye ağlarken ,aaaa ben yatağına koyuyorum sabaha kadar deliksiz uyuyor ,sen şunu şöyle şöyle yapamıyorsun.ulan zaten bebek yatakta dursa uyutacagım ,ağlamadıgı bir an yokki bırakayım da uyusun .neymiş kucağa alıstırmaymıs.kabus günler ya .aynen dediğiniz gibi günü kurtarmak üzerine yaşıyordum.

Kulak ağrısı olablir mi acaba benim oğlum da çok huysuz en sonunda öğrendik kulağında iltihap varmış. Benimki de 2 aylik dönemlerde coook huysuzdu ben sürekli kucağımda uyuttum yeter ki uyusun hızlı gelişsin diye .kokumu alarak huzurla uyuyordu yoksa o da valla çok huysuzdu pek uyumazdi

Öncelikle Allah bağışlasın bebeğini . İnşAllah yakın zamanda düzene girer . Benimki 3 yıl boyunca gece gündüz böyleydi , hasret kalmıştım uykuya , 3 yaşından sonra uyumaya başladı , bu sefer de alışkanlıktan mı neden bilmiyorum ben hemen hemen 1 yıl uyuyamadım .
Allah kolaylık versin :)

Bırakın bir gün boyunca gündüz hiç uyumasin sonra yorgun düşüp beşiğinde uyur tecrübe ile sabittir. Bunu yazarken bir yaşında ki oğlum tepemde ve hala uyumuyo ama o aylarda ise yaramıştı bilin isterim

Beyaz gürültüyü deneyin bence. Benim iki kızım da onla büyüdü. Onu açmasam 15 dakika anca gece bile açıyorum gaz sancılarından bizim. Arkadaşların dediği gibi emzik, sallanan ana kucağı ... uykusunu alamazsa hayatı zindan ediyorlar. Allah sabır versin hepimize

İşte o kendi kendine bakınan bebeklerin anneleriyle ben görüşmeyi kestim çünkü fenalık gelmişti içime .onlarınki mükemmel annelik ve bebek ,bizimki iskele anneliği.sen uyunuyor diye ağlarken ,aaaa ben yatağına koyuyorum sabaha kadar deliksiz uyuyor ,sen şunu şöyle şöyle yapamıyorsun.ulan zaten bebek yatakta dursa uyutacagım ,ağlamadıgı bir an yokki bırakayım da uyusun .neymiş kucağa alıstırmaymıs.kabus günler ya .aynen dediğiniz gibi günü kurtarmak üzerine yaşıyordum.
Günü kurtarmak
2 aylık bebeğimle bu durumdayım
Bana da kucağa alıştırmışsın diyorlar ams resmen huyu ile doğmuş bebeğim :(

Kucakta 5 saat ıyur
Yerıne koy kıyamet :(

Back